Dolar bazında değerlenmek hata ise...!
Dolar bazlı 3 zirvede de 3.15 $ seviyesinden satanlar pek hata yapmış gibi gözükmüyor...
Printable View
Bugün belki açığa satış rekoru kırıldı tüm endeks için. Gübre gibi sahipsiz bir tahta bu iş için biçilmiş kaftan zaten. Ciddi ciddi açığa satışı düşünmeye başladım artık.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
%300 kar görüp turkiye borsasında satmadıysan kusura bakma sen hak etmişin arkadaş. Fazla aç gözlü olmayacan . Burası bist adamı bitirirler. Bu hisse bir daha %300 5-10 senede belki yapar.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buraya dünya adam yazıyor twitterda 3 kişi çoğalalım sıkıştıralım şu karayama yı yoksa soluğu 2 de alıcaz.belki faydası olur.yalnız ben pek kullanmayı bilmiyorum.beştepe fakıbaba ekleyelim rahatsız olsun biraz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burayı okuyorlarsa, "ne kadar çok ky dolmuş, daha dökemedik bunları" diyerek bu defa 3.50'ye doğru baskılayabilirler...
Endeks 100.000 altı olursa, 3'e mi ineceğiz, artık bilemiyorum...
Genel kurul olur gitmeyiz hesap sormayı bilmeyiz hak aramayı bilmeyiz TEPKi koymayı bilmeyiz ... tabi bunlarda böyle maymun ediyor işte BiZi böyle
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
akşam bir arkadaşımla gubre için istişare yaptık ve ortak kanıya vardık büyük bir ihtimal ,içerden haber uçuruyorlar 2014 deb butana spek ********i haberi almadan önce hep yukardan vermiş haber çıkacak nekatif pozitif gibi yukardan vermiş haber çıkıncada aşağıdan almış acaba içerde kimlerin adamı var bizde bekliyoruz şirket para kazanacak bizede üçbeş kuruş verecek girdiğim güne lanet olsun hakkıma yiyenler haram zıkkım olsun
hocam çok fazla senaryo çizmeye gerek yok...hisse düşerken çıkarken hep bir neden ararız ama piyasa en doğruyu bulur ve fiyatlar....hisse 9 tl ye çıkarken herşey güzeldi güzel karlar geliyordu ambargo kalktı irana dolayısıyla hissede nasibini aldı....şuan ortam kar anlamında kötü yoksa fabrika durmuş üretim yok satış yok değil...sadece bu yıl bile 100 milyonluk yatırım yaptı toplamda gübretaş....hisse düştü niye düştü algı negatife döndü kar gelmez temettü ödenmez duruma geldik...bu hep böyle olacak değil...iranla ilgili atışmalar vs.ister istemez hisseye yansıyor...genel olarak fabrikalarda sıkıntı yok üretim var satış var....iran fabrikasından konsolide karın % 80 gelirken gelmiyor...sebebi gübre fiyatlarının çok düşmesi....2015 yılında 345 milyon para gelirken 2016 yılında 1 milyon geldi...bu sürekli böyle olmaz niye olsun akıl var mantık var....hisse fiyatlaması birazda algı ile ilişkili bir durum...algı kötü oldu mu hisse fiyatlaması sapıtıyor...bu durumda ne yapmak lazım ekranı kapatmak sattığımız mal belli...
Bu kadar o .ç luğu olmaz endeks açılır açılmaz sal aşağı endeks toplasada yaz yüksek lotları toplamasına izin verme
Halkbank bile % 0,46 artıda iken
Bu bok bataklığı % -1.91
bir izahı var mı?
O.ç öyle hassas ki endeks 0.40 artıdan 0.20 artıya düşse 2 kademe veriyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Şirket yönetimi değişmedikçe bundan bir mok olmaz.
O kadar düşmesine rağmen hiç de güven vermiyor maalesef. Batmış, özkaynağı eksi olan şirketler bile bu kadar düşmüyor, bu kadar sahipsiz bırıkılır mı borsanın en eski hisselerinden gübre fabrikaları.
Halk %1 artı, bizimki %1 eksi...
Batmışız ama haberimiz yok...
K.yatırımcı kene gibi yapışmış bırakmıyor... Spek ********i dökemedikçe çıldırıyor. Hal böyle olunca saçma sapan fiyatlamaya başladılar...
Şirketin değeri 2008 de Razi için ödenen 330.M USD nin de altına geriledi...
Şu anki piyasa değeri :311.M USD....
Bazen baskı, kar etme zarar etme mantığı gütmez.. Kasa daki likidesi, işlem gördüğü piyasa değerinden daha fazla olan şirketlerde gördüm borsa da...
Tamam şu an kar etmiyor şirket.. Ama bazen sektörel olarak en kötü dönemleri, özsermayeyi eritmeden ayakta kalmak da önemlidir..
ortak tarım kredi afrikada tarımsal faaliyetlerde bulunuyor....bizim bir kere satış pazar sorunumuz yok...bu gübre zaruri tüketim malzemesi tüketilmese kıtlık olur....sektör zaruri bir sektör...adamların şuan derdi hisse fiyatı değil ki lot artırmak...yukarı giderkende tam tersi tabela fiyatı önemli ama sürekli lot eksiltirler sonra istenen tabela fiyatına ulaşınca yüklü işlem hacmi ile mal yıkarlar aşağı giderkende tam tersi....aşağı giderten toplama ve fiyatın düşmesi önemlidir yukarı giderken satma ve fiyatın artması önemlidir....
Hatırı sayılır zarar yazdık...ekranı kapatma zamanı geldi heralde....uzuna bağladık heralde unutalım burdaki yatırımı...
3.62 yaz 60000 lot sil 50000 ini kalan 10 bin satış hop kademe düşür.karamaya izlesin
Borsa cok oynak bugunlerde, sabah artida akşam ekside günü kapatıyor. Sabah oltayı salıp akşam düşenleri topluyor.
Neyseki gübre istikrarlı... sabah skşam düşüyor😎😎😎
Bizimde ekrana bakıp neyapmak gerek diye bir derdimiz olmuyor.. herhalde 2xxlerde durur.. Allah satmaya mecvur bırakmasın..
Bakalım görelim..
Ya rezil olacağız yada vezir olacağız.
Ortası yok.
Nasıl vuruyorlar kafasına kafasına başını kaldıramıyor.Allah sizi bildiği gibi yapsın.
Bugünde vericekler anlaşıldı.hisseyi alan yok.beklıyor.saat 4 de zarrab davasına doğru bence endekside verebilirler.halkbank geri çekilmeye başladı.bu zaten düşssede bende düşşem gibi beklıyor.y.t.d
sanırım değerini iyice düşürüp cengize verirler y.t.d
Pay geri alımı açıklamadan birşey olmayack
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayhan Karayama için başarı tablosu. Şirket değerini $ bazlı grafiğini koymaya gerek yok.
Sıradaki hedef onun için 3 TL.
Yaklaşık 10 gün içinde onuda başaracağını tahmin ediyorum.
https://i.hizliresim.com/POdj88.gif
Neredeyse 2008 dolar bazlı dip fiyatlara yaklaştı. indikatörler aşırı satım bölgesinde...
Diğer tarafta tl bazlı aylık grafik de uzun vadeli trend desteği 3.40 tl seviyesini gösteriyor..
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...479efd125f.png
Son 15 yıllık görünümde en kötü performans sergilediği 5-6 aydan birini yaşıyor tahta...
Borsayı üç büyük banka, thy ve turkcell tutuyor şu an... Onlarda genele uysaydı endekste 100K görmüştük...
Bu durum kötü... Endeks büyük ihtimalle 101K gap ını kapatacak.. Bunu yaparken bizde düşmeye devam edeceğiz..
maliyet düşüre düşüre maliyet 6,45 oldu ama atacak kurşun kalmadı... Alınan zamanla şu anki zaman arasındaki farkı maliyete yansıtmak gerekirse bu fiyattan %100 yapmalı ki zarar kapansın.
Hata kamu ilintili bir kağıt almakla oldu.
Bu kağıt buralardan dönmez, dönemez... Resmi ağızdan söylenen Kar amacı gütmeyen bir şirket varken kim neden girsin.
THY nin toplaması gibi bir toparlanma olması gerekli ki zamanında THY ye selam çakıp geçtiği günleri gördük ama inmedik trenden.
Hepimize geçmiş olsun.
ben neredeyse 3 senedir tutuyorum kağıdı, bir 3 - 5 sene daha lazım ki TL bazlı zarar kapansın ki o da şirket rasyoları ile değil birilerinin kağıda operasyon çekmesiyle olur. USD bazlı zararın kapanacağını hiç sanmıyorum.
Aramızda olanları tenzih ederim. maliyet 4 olan bile twitterda esip gürlüyor... benim maliyette olan arkadaş kalmadı herhalde hiç...
şunu şurasinda 1.50 ye ne kaldı
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
güzel haber duymak istiyoruz ama şirket devreye giren amonyak tesisini bile bildirmiyor...gübretaş genel müdürü tam bir hayal kırıklığı tam bir facia...çok aradılar buldukları adam bu iki kelimeyi bir araya getirmek için yoğun çaba sarfediyor işimiz bunlara kaldı ortaklar bunlarla birşey olmaz...beni hisse düşüşünden çok bu yönetimin birşey yapacak kapasite görememem korkutuyor...
Ortak sadece kendimize hak aramıyoruz.benim hakkım seninde hakkın.
ortak hisse fiyatına fazla takılmayın borsada algı bazen aşırı fiyatlama yapabiliyor bilmediğimiz bir riski fazlasıyla fiyatlayabiliyor biz ne desek boş...gerçek çok farklı fabrika tam gaz çalışıyor sıkıntı yok satış sıkıntısı yok yeni pazar arayışları var özellikle afrikada...kar yok ama hep diyorum karın esas kaynağı razi fabrikası orada işler düzelmesi lazım kar marjı anlamında...bu hep böyle gitmez...ky neredeyse kalmadı iyi sallıyorlar ama düşen düşmüştür...sebepsiz düşüyor sebepsiz çıkar merak etmeyin....ytd