Yarın ki tavanı 2 - 3 kademe düşürmek için bugün eksi kapattılar..
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yarın ki tavanı 2 - 3 kademe düşürmek için bugün eksi kapattılar..
Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)
124
Bugün 17:49
MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.Borçlanma Araçları İtfa/Kupon/Getiri Ödemesi / AKMEN, FFKRL, KTKVK, MPARK, SEKFK, YKFIN
123
Bugün 17:44
MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)
122
Bugün 17:42
ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.Piyasa Yapıcılığı Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Bildirimi / ATAGY
121
Bugün 17:41
YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)
120
Bugün 17:38
MİGROS TİCARET A.Ş.Özel Durum Açıklaması (Genel) / KIPA
Daha Fazla Göster...
Beklenen Bildirimler
Finansal Rapor Tarihleri
Borsa Günlük Bülteni
SPK Bülteni
MİGROS TİCARET A.Ş.
MGROS
Gönderim Tarihi
07.03.2017 17:38:17
Bildirim Tipi
ÖDA
Yıl
-
Periyot
-
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Özet Bilgi
Sermaye Piyasası Kurulu?na muafiyet başvurusu
İlgili Şirketler
[KIPA]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
10.06.2016, 01.03.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin 01 Mart 2017 tarihli özel durum açıklamasında, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş.'nin ("Kipa") %95,50 hissesinin devralındığı ve bu suretle Kipa'nın yönetim ve kontrolünün Şirketimize geçtiği; bu nedenle, Şirketimiz tarafından diğer Kipa hissedarlarına yönelik olarak zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğduğu; Şirketimizce, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin 18. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için yasal süresi içinde SPK'ya başvurulacağı duyurulmuştu.
Şirketimiz tarafından yukarıda atıf yapılan mevzuat hükümleri uyarınca zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için bugün (7 Mart 2017 tarihinde) SPK'ya başvurulmuştur. Anılan talebimize ilişkin olarak SPK tarafından verilecek karar da ilgili mevzuat hükümleri uyarınca kamuya duyurulacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Muaf olması iyimidır ustatlar
Çagridan muafiyeti spk onaylamaz. Velevki onay muafiyeti kabul olsa bile bizdeki lotları alamaz kipa tahtası devam eder. Kipa migros birleşmesi olsa yine bize geri döner. Malları almak için. Birleşme olmasa ve kipa tahtası kapanmazsa.. kent gıda gibi kalır. Borsada..
Şu anki defter değerinin bir onemi varmidir. Migros defter değerinin çok üstünde işlem görüyor, Kipa defter değerinin çok altında ve gayri menkul değerlendirmesi yıllarca yapılmamış.
Discovery II Mini cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Farkli bir sitede kipa'nin adının değiştirilip KİPAM Olarak devam edeceği yazilmis
Devir henüz neticelenmemiştir. Devir fiyatı bağımsız denetçi sonrası bilançoya göre oluşacaktır. Bu durumda yasal olarak devir işlemi gerçekleşmemiş olup SPK nın sürecin neticelenmesini bekledikten sonra karar vermesi gerekir.
Yeni kipam hisseleri migros hissesi gibi 17 ile 20 TL olurmu😂😂ytd degildir
Çağrı yapsa kimse katılmaz boşa prosödür olacak muaf olması normal spk kabul edebilir...
Hiç bilmediğimden soruyorum. Farazi olarak diyelim 2.5 lira dediler kağıt değeri. Ne olacak yani? Herkes bu fiyattan devirmi edecek?
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun asagi bastinizya cok korktuk.Simdi spk nin kollarina geldiniz bakalim bu kadar kolaymi kivirtip ky nin hakkini yemek
misal çağrı fiyatını neye göre hesaplıyacaklar ortada ne kadar hisse var kaça anlaştılar bu işler bilen kimse yokmu tamam satış fiyatı belli değilmiş te sonuç itibari ile bu şirkette eften püften bişi değil onsa marketi onca mal varlığı var ortala üç aşşa beş yukarı bilinir bence ama kimse ser verip sır vermiyor burda neden acaba
Henüz satılan bir şey yok , Hukuksal olarak satış sonuçlanmadı, deklare edilen fiyatın ucu açık (bağımsız denetim sonucundaki bilanço değerine göre oluşacak)...
Çağrı olursa da haberin ilk çıktığı andaki fiyatın geçmiş dönem ağırlıklı fiyat ort ise 2.30 civarı idi böyle hasaplamışlardı. Ama tekrar ediyorum burada ana amaç çağrı değil.....
altın çamura düşse değeri kaybolmaz ama aklanıp paklanması için
zaman ister.....
çaba ister.....
sabır ister....
Kipa yatırımcısı dönen bu oyunda zamanı,sabrı,çabayı göstermiştir.
Altını çamurdan çıkartma işi spk ve bağımsız denetçide;
D*****n kuyruğu burda kopuyor...:halay:
Spek işin zor:kahkah:
Bu hamur daha çok su çeker..
Ne kadar sürer acaba?
Bizlerin asıl üzerinde durmamız gereken SPK nın son tebliği..........
Yatırım amaçlı gayrimenkullerin yeniden değerlemesi 2016 bilançolarına girme zorunluluğu.....
Kipanın 36 gayrimenkulun 26 sı AVM niteliktedir ve yüzlerce kiracısından kira geliri elde ediyor oluşundan dolayı yatırım amaçlı gayrimenkuller kapsamında olup bu tebliğin kapsamındadır.
Bu durumda olan tüm GMYO larda özvarlıklar son yayınlanan bilançolarda ciddi oranda katlanmaktadır.
Kipa da bu durumda olduğundan çağrı muafiyeti için oluşan şartlar oluşmamaktadır. Bu bir.....
İkinci husus da Bağımsız denetçi bu tebliği uygulamak zorunda olduğundan yılsonu bilançosunda özvarlıklar gerçeğe uygun geleceğinden Migrosun protokol alımında belirtilen değer geçersiz olacaktır. 1999 yılından beri ilk maliyetleri ile bilançolarda görünen gayrimenkullerin kaydi değeri ile özvarlıkların hesaplanması sonucu ortaya çıkan 199 milyonluk alımın hiçbir hükmü kalmayacaktır.....
SPK aslında tam da zamanında müdahale etmiş ve ülkede yıllardır gizlenen gizli değerlerin gerçeği yansıtması için gereken tebliği yayınlamıştır..
Şirket yönetimleri ve bağımsız denetçiler bu tebliği uygulamak zorundadır......
Son günlerde Kipa hissesinde açığa satış işleminin aşırı derecede artması, ödünç piyasasında yoğun olarak ödünç hisse talebinde bulunulması Migrosun çağrı muafiyeti başvurusu ile aynı zamana denk gelmektedir.
Burada içerden bilgi edinme suçu işlendiğinin şüphesi oluşmaktadır. Bu konunun incelenmesi için SPK ya suç duyurusunda bulunmak gerekir...
elinde kağıt olan ayrı ama almamış olan hiç bulaşmasın...yanarsınız ...niyetleri kötü...
" fitrat "
" mukadderat "
" nasipse olur inşallah "
" tamamen duygusal "
spk eğer çağrı kararı aldırmazsa; binlerce küçük yatırımcıya kötülük eder ve çok büyük bir hırsızlığa aracılık etmiş olur.
İş yatırım veriyo isteyene.. düşürmek için fiyat 96.5 onlarda
Peki bu durumda büyük hissedar iş yatırım nasıl etkilenecek?
burda maliyet düşürme diye bişi yapmak en büyük hatamız oldu bakalım daha ne kadar düşüş olcak piyasda çok kötü fırsat veriyor bu çakallara ama bu iş burda bitmez bitmemeli diyorum bir tek spk biz ky i hiç savunmadı biri çıkıp dava ederse spk yı biz milyon lot almıyoruz ki alanlar düşünsün bi avukat parası verir işi yokuşa sürerler ben spk nın hata edeceklerini sanmam mühim olan çağrı fiyatını belirleyecek kişilerin ne derece geçmiş fiyat ortalamasını kaç ay geriye dönük ortalama ile yapacaklarını bilmek
Migros defter degeri 2.60Tl 7.78 kat üzerinden işlem görüyor
Kipa defter degeri 4.46Tl defter degerine 0.39 oranda işlem görüyor ?
[emoji106] haklısınız tam dikkat etmelisin şimdi farkına vardım.
Bizim gibi kipa ya yeni bulasmislar ne olacak oyle kaldik ... ortalamada yuksek ne yapacaz bilmiyorum...
Piyasada Yüzde 2 ila 3 civarı dağınık
Geçen hafta yükselirken söylemiştim. Demiştimki yükselecek haberleri pompalayıp mal veriyorlar demiştim. Spek içimizde demiştim. Çok geçmedi buyrun YTD