Ahme şu an devir dolar devri söylediğin paralar aşırı şişti, dengeleme hareketi yakındır.paritenin 1,1x lere geri dönmesini bekliyorum.
Printable View
gösterge tahvil faizi 14,06 olduğuna göre pzt. den itibaren mevduat oranlarında ( emirle engellenmezse ) artış bekliyorum. 32 gün için 15 vermek istemeyenler şimdi muhtemelen 15,25 lerle avutmaya çalışacaklardır.
Vakıfbank 32-44 gün aralığı 1M kadar 15.10 vardı bu hafta ama haftaya ne olur bilemem belki biraz daha artar mart bilançosu etkisiyle
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özel bankacılıkta üst sınır 1M olmak üzere verdikleri oran 15.10 du.
Diyelim ki 3M var 3 kişi üzerine bölerek aynı oranı alabilirsiniz, önemli olan 1M rakamını geçmeyecek şekilde bölebilmeniz.1.5M varsa 1+0.5 yada 0 .75+0.75 gibi 1M altı kalacak şekilde bölerseniz yine alırsınız.
Mevduat faizinde gidilecek bir yer kalmamıştır, kredi faizleri acayip yükseldi.
Bu devlet tarafından istenmiyor bir yol bulunmak zorunda tl faizleri yukarı çıkmamalıdır.
katılıyorum. dünyanın en büyük para babaları (bizim para babamız dahil) paralarını dolar veya dolar cinsi yatırımlarda tutuyor. trump dolara biraz daha değer kaybettirmeye kalkarsa tramp mıramp dinlemez al aşağı ederler gibime geliyor...
Bu arada merak edenlere "euro/usd"nin nasıl çıktığı bilgisini verelim: 1 euro=1.23 usd
İki tarafı usd'ye bölersek: euro/usd=1.23
Aktif n kolay bono yıllık bileşik net % 14.6 veriyor.
Yıllık bileşik net faiz hesabı:
n=((1+f/100*(1-s/100)/365*v)^(365/v)-1)*100
n: yıllık bileşik net faiz.
f: bankanın ilan ettiği faiz. örnek: 14.5
s: stopaj. vadeli tl'de 180 güne kadar 15, 181-365 arası 12, 366-sonsuz arası 10 alınacak. bonoda 10 alınacak.
v: vade gün sayısı.
bir yere not edin, faiz karşılaştırmalarını yaparken kullanırsınız. bankalara para kaptırmayın :ok:
"mevduat karşılığı" net bir ifade değil.
1 günlük vadeli mevduatta karşılığı % 16.04,
ama 32 günlük vadeli mevduatta % 16.13.
Eşiniz, ebeveynleriniz, çocuklarınız .Güvenmiyorum diyorsanız daha düşük orana razı olursunuz ya da 1M lik bölümü orada kalanını başka bankada bağlayarak paçal yaparsınız
Rabo'nunda dediği hep ters çıkıyor ama yine de bir şeyler anlatmaya çalışmış...
http://www.bloomberght.com/haberler/...mina-gidebilir
----ACİL koduyla , kırmızı bültenle - soruyorum . :)
Arkadaşlar, burgan da güldüren hesap diye bir uygulama varmış. Fakat sitesinde hiç bir oran yazmıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa bizimle paylaşsın lütfen.
yastık altı dövizim vardı o da olmaz.. diğer hesaptan para çıkıp yeni hesaba girdiğini görürler..
almak istiyorlarsa alırlar o vergiyi:) ama pek uygulamıyorlar ivazsız intikal vergisini şimdiye kadar hiç duymadım alındığını..
Aslında her şeyden tehlikeli olan tefecilik suçu atfedilebilir. Eğer 1. dereceden akrabanız değil ise sıkıntılı ki 1 Nisan'dan sonra bu dahi zorlaşıyor. 1mTL gibi bir meblağı bireyden bireye borç vermek tefecilik suçu kapsamına girebilir. Bildiğim kadarıyla cezası epey fazla.
Türkiye'de "nereden buldun" diye sorulamaz.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ka...ulamasi/393668
Bir bankacı hesap ortak olsa bile kimin ne kadar yüzdesi var onu yazabiliriz diye tavsiyede bulunmuştu.
Sadece açıklamaya mı yazılıyor, daha resmi bir metodu mu var, bilmiyorum.
Eş, çocuk vb'nin payı çok düşük yazılarak sorun çözülebilir demişti.
gayrimenkul satışı yapıp para girişi olan hesapları takip ediyorlar
Vergi olayı yüzünden
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Yahu arkadaşlar, parayı bulduk şimdi de nasıl transfer yapılacağınamı kafa yoruyoruz. Kimse hesap soramaz. Bu kadar net ve kesin bilgi . İzahı çok uzun ama sadece size soran yetkiliye '' bak kardeş benim işim parayla oynamak, şu, şu bankalardaki işlemlerime bakınız, para tahtaravelli gibi zaman zaman ağırlığını değiştirsede sonuçta kaçak yok .'' dediğinizde iş biter. Sizle çok samimi olmaya çalışan memurlara kesinlikle güvenmeyiniz. '' Abi samimi olarak anlat , ben sana yardımcı olurum, az bir ceza ile kurtulursun '' muhabbetine girenler olacaktır.
Neyse , şu benim burgan gülen hesap için birileri bir şeyler yazsın lütfen.
şimdi boşverin ivazlıyı ivazsızı..
gösterge 14.10 oldu.. dolar 4 euro 5 oldu sayılır.. bir sonraki ppk 25 nisanda..
arada glp yi arttırırlarmı yoksa saldım çayıra diyerek bırakırlarmı..
bence ne mevduat, ne bono, ne dolar, ne euro...
çiftlikçi tosun gibi hem inekleri sağmayı bileceksiniz, hem de civcivleri yemlemeyi...