Ayın 25 i itibariyle çıktık hocam.
Printable View
4 yıldır taşıdığım otkarlarımı geçen hafta 73,60 ortalamayla sattım, ben verir vermez, aynı gün 75'ten kapattı, şimdi de 79'larda. Ne yapayım kısmet değilmiş kazanmak. 145'lerden bile vermediğim caanım hissem gitti.
Casper_VIA_V6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şahsi düşüncem olmakla beraber ,egerki hükümet değişirse şu andaki vaatlere göre ihale iptalleri olacak gibi.bu nedenle 24 haziran otokar için bir dönüm noktası.olmakla beraber ilk yükselecek hisselerin başında diye düşünüyorum.ytd.hadi hayırlısı bakalım.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://imageturko.com/?di=3M6I
saatlik..
son hali bu..
üstteki bordo renkli trend yeni değil..
eski grafikleri bilen bilir..
şimdilik gelip durduğu yerde şans olmasa gerek..
şimdi ne olabilir..az sonnnnnnra
http://imageturko.com/?di=6H4X
satlik..
birincisi yeşil düşen trend artık iptal oldu..
o görevini uzun zaman yaptı..
ikincisi kısa vadeli bir yükselen trendimiz var..ama ondan önemlisi düşen trendi kıramazsa yükselen trendi kırabilir..
yükselen trende kadar geri gelmeleri normal kabul etmek gerekir..
trend kırılır altında kapanışlar yaparsa sıkıntılı süreçler devam edecektir..
en kötü 75.50 desdek olmaya devam etmeli..
ytd
http://imageturko.com/?di=7N2V
saatlik...direnci yine test etti..
geçemedi..
https://twitter.com/dw_turkce/status...055986176?s=19
zamansallıkla düşen trend üzerine attı..
ama üzerinde kalıp yukarı yönelmeye devam etmeli..
ytd
Otokar/Görgüç:"Balkanlar'daki askeri ihracat faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz" - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk savunma sanayisini yurtdışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Mühendislik, tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimi ile dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, 57 ülke, 4 NATO ajansı, Avrupa Savunma Ajansı (EDA) ve 32 ülkenin silahlanmadan sorumlu kurumlarının yer aldığı HEMUS 2018'de de yerini aldı. Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde bu yıl 13'üncü kez gerçekleştirilen Savunma, Anti-Terörizm ve Güvenlik Fuarı'nda Otokar, dört gün boyunca kendi tasarımı olan zırhlı muharebe aracı ARMA 8x8'i sergileyecek.
Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere, NATO ülkelerinde, Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika'ya kadar dünyanın farklı noktalarında 30 binden fazla askeri aracı kullanılan Otokar'ın Genel Müdürü Serdar Görgüç HEMUS 2018 ile ilgili olarak şunları söyledi; "Savunma sanayi alanında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip milli bir şirket olarak, fikri mülkiyet hakları kendimize ait askeri araçlarımızla, dünyanın farklı bölgelerinde her geçen gün yeni ihracat başarılarına imza atıyoruz. Otokar olarak Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda oluşabilecek işbirlikleri fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu fuarda sergilediğimiz ARMA 8x8 aracının yanı sıra, 6x6 ve 4x4 aracımızın da ülkede potansiyel teşkil ettiğini görürken, geniş ürün gamına sahip olmanın avantajı ile Bulgaristan ekonomisine katkı sağlamak ve ülkede katma değer yaratmak amacı gütmekteyiz. HEMUS yeni işbirlikleri geliştirme anlamında bizim için iyi bir fırsat."
MODÜLER ZIRHLI MUHAREBE ARACI: ARMA 8x8
Kazakistan'daki savunma sanayii fuarının ardından, Bulgaristan'da sergilenen ARMA 8x8, geçtiğmiz yıl Türkiye'nin en büyük savunma sanayii ihracat anlaşmasına konu olmuştu. Üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip ARMA, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veriyor. Amfibik opsiyonu da mevcut olan ARMA 8x8; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlerde yer alabilen Otokar ARMA, 7,62 mm'den 105 mm'ye kadar farklı silah sistemleri ile kullanılabiliyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor.
İyi güzel hoş katılıyonda sonuç ne sonuç
İş olsun turizme katkı olsun diye mi katılıyon
İş almak için mi katılıyon
İş almak için katılıyoesan hiç iş aldınmı
Sen ondan haber ver müdür
Her fuarda aynı demeçleri vermekden sıkılmadınmı
Ben okumakdan sıkıldım ama
Ytd
Bu fuarların bir b.. yaramadığı apaçık ortada. İllaki turistik gezi için para harcanmak isteniyor, hissedarlar arasında çekiliş yapıp geziye gönderin. Bu bile yaptığınız fuar etkinliğinden daha fazla hissedar getirir hisseye hemde bir işe yarar harcanan para...
http://imageturko.com/?di=EMIK
SAATLİK:üst düşeni kıramazsa alttaki yükselene kadar gelmesi normal demiştik..
zamansallıkla düşen kırılsada üzerinde kalamadı ve beklendiği gibi dün yükselene kadar geriledi..
bugünde yükselenden aldığı güç ile yukarı denedi..
ama şimdilik yükselenden kopacak güç görünmüyor..
ben kopmasada üzerinde kalmasına razıyım artık..
ytd.
http://imageturko.com/?di=I53R
saatlik
güç yok demiştik...olmadığı ortada..haa endeks düştü ne yapsın denebilir...endeksin çıktığı günleride biliriz..
en azından yükseleni korusun dedik onuda koruyamadı..
daha önceki grafiklerde düşeni kıramazsa yükseleni kırar demiştik..maalesef o gerçekleşti
artık yatayda dur diyoruz..
artık dur diyoruz emenuke dur diyoruz..
ytd
bıst için kafa yoran arkadaşlara sorumdur, bıstte kyamet kopuyor, bir çok hisse defter değerinin yarısına düşüyor, otokar 'ın defter değeri 10'larda geziyor, bir anlam verebilen varsa anlatsın de bizde öğrenelim, beklentisi var diyerek işin içinden çıkamazsınız,beklentisi nasrettin hocanın borç odeme hikayesi gibi bir şey
kızmadan bir şeylerle suçlamadan açıklamalarınızı dikkatle okuyup bilmediğimi öğrenmeye çalışacağım
Arkadaşlar Ali koç un malum bugün FB.secimi var.gecenlerde Ali koç un haber türk te yaptığı bir röportajda hükümet tarafı kanalların Fbseçimindeki ali koç a hiç yer vermediğini beyan etti.zaten şu bir gercékti ve herkez tarafındanda biliniyordu mevcut hükümet ile koç ailesini arası acikkkkk.insallah FB. Kongresi ile 20 yıllık aziz yıldırım giderse artik yenilikci ali koç gelsin isterim.ha birde olası hükümet değişimini hiç düşünemiyorum.ytd.
En sonunda bu başkanlık işi bitti.
Darısı seçimlere diyelim.Bmc ile hala sözleşme imzalamadılar.bence seçimi bekliyorlar.ytd.
Seçimle alakası yok bence, Rheinmetall'e henüz izin çıkmadı sanırım.
Eğer o sorun aşılmış olsa özellikle seçimden önce sözleşme imzalanırdı.
Olmaz ya hükümet değişse bile devlette devamlılık esastır. Sözleşmeyi devlet tek taraflı feshetse bile bunun maddi cezai yaptırımları vardır. Bir sorun olmamış olsa en kısa sürede imzalardı.
Sözleşme imzalanmadığı sürece süreç başlamaz.
Aynısı ihale alan içinde geçerli, bugün sözleşme imzalansa ancak Rheinmetall izin alamaz ve imalat sürecine başlayamazlarsa bu seferde BMC iyi bir yaptırım yer.
Diğer ihtimalde ihaleye itiraz süresi, sözleşmeye davet süresi vs gibi Kamu İhale Kanuna göre beklenmesi gereken sürelerin dolmamış olmasıdır. Ancak bu ihale Kamu İhale Kanununa tabimi bilmiyorum
Bildiğim kadarıyla kik tabi değil.bmc etheme geçmeden kirpi teslimatını yapamadı. Ethem alınca ceza yerine ilave sipariş verildi. Tümosan yabancı ortakla sorunsuz olarak sözleşme imzaladı. Sonradan avusturya ile sıkıntı oldu. Sözleşme iptal edildi. Ceza falan olmadı. Kısaca burası Türkiye.hoşgeldiniz.ama almanya tarafında sıkıntı olmasaydı hemen imzalanırdı sözleşme düşüncenize katılıyorum.
Almanya işi yaş bence ethemin 5000 bg lik motorunu bekliyorlardir :) :)
uçan tankimiz goklerde suzulecek :)
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu otokar cok düşecek galiba artık yeter satıp çıkacağım zarar büyük daha fazla zarara tahhamül kalmadı başka çöplüte
de gezeceğim belki döviz alırım düşüşten istifade etmek için.ytd
ilk defa otokar aldım bakalım 6 ayda neler olabilecek görelim :) çok bilinçli almadım belki bir sıçrama yapar ümidiyle artık.
lanetin birazini sattim. Insallah daha dusmez arkadaslar. Bundan sonra fizana kadar gitsin serefsiz bir tek lot alirsam namert olayim. ... Her gun kufur etmekten usandim yaw...
KAP *** OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. *** OTKAR *** İhale Süreci / Sonucu
Bükreş Belediyesi Toplu Taşıma ihalesi sonucunda sözleşme imzalanması.
İhale Süreci / Sonucu
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : 20.02.2018
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır (No)
Bildirim İçeriği
İhale Konusu : 400 Adet Otobüs Satın Alınması
İhaleyi Açan Taraf : Bükreş Belediyesi
İhaleye Teklif Verilmesine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı : -
Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Diğer Taraflar : İhaleye %100 bağlı ortaklığımız Otokar Europe SAS ile birlikte teklif verilmiştir.
Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Ortaklığın Payı : %100
İhaleye Teklif Verme Tarihi : 2017-11-10
İhalenin Sonuçlandığı Tarih : 2018-02-19
İhale Sonucu : Teklifimiz Bükreş Belediyesi tarafından kazanan teklif olarak belirlenmiştir.
İhale Bedeli : 458.100.826 Ley (yaklaşık 98,3 milyon Euro - 20.02.2018 itibariyle)
İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım : 458.100.826 Ley (yaklaşık 98,3 milyon Euro - 20.02.2018 itibariyle)
Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%) : %26 (31.12.2017 Finansal Tablolarına göre hesaplanmıştır.)
Açıklamalar
Açıklama
Şirketimizin %100 oranında pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Otokar Europe SAS ile birlikte, Bükreş Belediyesinin
açmış olduğu toplam 400 adet otobüs alımına ve bu araçların sekiz yıllık satış sonrası hizmetlerinin yerine
getirilmesine ilişkin toplu taşıma ihalesine 10 Kasım 2017 tarihinde verilen teklifimizin kazanan teklif olduğu 20
Şubat 2018 tarihli açıklamamız ile duyurulmuştu.İlgili mevzuatta öngörülen prosedür ve süreçlerin tamamlanması
sonrasında Bükreş Belediyesi ile sözleşme 05.06.2018tarihinde imzalanmıştır. Teslimatların 2018 ve 2019 yılları içinde
partiler halinde tamamlanması öngörülmektedir.
-KAP-
hayırlı olsun ihaleyi aldığında etkilenmedi tekrar imzalar atıldı haberi geldi bakalım yarın etkilenecek mi
mal çıkmak için güzel fırsat...
çek ver..
ohhhh misss
İhaleyi aldığında fiyatlamamıştı. Şimdide fark olacağını düşünmüyorum.
Bu şirket kadar yatırımcısını mağdur eden bir şirket görmedim. Ulan madem tankı almadın, hisse düşüyorsa çık alım yap. İnsanların kabahati sana inanmak sadece... Mubarek günde küfür etmeyeceğim. Koçta bile metelik yoksa, anla da artık memleketi...
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İhale almış, imzalamış farketmez. Anlatmaya gerek yok gürüüyorsunuzz.
Ederinin altına gelmeden patron almaz.. Ben olsam bende almam..
otokar ocak ayında üretim 0 stış 0 şubat 0 satış 6 mart13 satış 13 nisan 0 satış1 mayıs 0 satış 1 bu firma sanki askeri işleri ya askıya aldı yada sipariş umudu yok çünki 13 zırhlıy üretip satmış 8 zırhlıyı sıtoktan satmış bilmiyoum zizler ne düşünüyorsunuz fikri olan varsa
açıklarsa sevinirim ytd.
Düşüş hız ve isteği umut verici değil
Gözlerim yaşardı kağıt + da
http://imageturko.com/?di=LO0T
aylık
başka bir siteden...kısada böyle bir trendimiz vardı..ve gelip orada durmuş..orasıda kırılırsa
fibo 61 seviyesi olan 61.xx lara gelir..
trend kırılırsa yeniden mokoko..
ytd
Sabah biri 80 e kadar süpürmüş.toplasan 5-6 bin lot anca varmis zaten kademeler bomboş.
evet ama amacı veya derdi ne olaki?
Al sat a tesvik bence :)