3 kişi katıldı arkadaşlar. Zaten katılanların isimleri kap'taki belgede mevcut. Diğer 3. kişi de sayın sensor idi.
Printable View
Hımm patlatmışsın haberi Ustam, ama taşınmaz snpam a. Veya sönme ye ait değil. İlginç bir durum...bundan etkilenmiş olması zor gibi ama bence...kişinin varlığı ile şirkwtin varlığı farklı bir olgudur çünkü. Selamlar
çimeto da serbest bolgenın avantajları kadar dezavantajları oldugunu belirtti ornek olarka üretimin sadece yuzde 15 lik kısmını iç piyasaya satabıldıklerını küresel düzeyde fiyatlarda sıkıntı oldugunu rekabet oldugunu bakanlık ile iç piyasaya gecıcı surelıgıne mal verme oranını artırma konusunu gorustuklerını olumlu yaklasıldıgı ancak bu seferde serbest bolge dısında kalan dığer fırmalar ayağa kalktıgını o yuzden sonuc alınamadıgını şimdiye kadar artıya gecmıs olmaları gerektıgı ancak planlanandan sonrada olsa yatırımın arkasında olduklarını limanın bitmesi suriye ve lıbya vb ülkelerın duzelmesi ile daha iyi olabıleceklerı limanı da baska fırmaların kullanımına acmayı planladıkları vs vs uzun bır konusma oldu
ben bır sekılde çimentonun verilerinin paylasılmaması suan lehımıze diye bilirim en azından bir yıl daha karlılık yok
http://m.bursadabugun.com/haber/burs...di-679869.html
arkadaslar bu haberin ilgisi var suan fabrıkanın ve arazılerın ve iştirak olan sonmez gayrımenkule ait otel iş merkezi alısverıs merkezi vs bu yol üzerinde suan yolun ortassından metro calısması devam edıyor termınale kadar yolun sağı ve solu sonmezlere ait bir kaç yıl sonra bu arazılere değer biçilemez
sonmez filament ozellıkle unvan değişikliği kacınılmaz er yada gec yapılacak o zmanı inşllah goruruz cunku 2008 yılında belırttıklerı gıbı uretıme donmeyı fılamentte dusunmuyorlar kıra gelırı ve iştirakler söz konusu bir kısı spk ya sıkayet ederse esaas faliyetinde sıkıntı var dıye sırket zor durumda kalır ben toplantıda belirttim dikkate ne zaman alırlar bilmiyorum
tum bu planlar dusunceler hayaller bızı bağlar patron istemedığı surece hepsı hava da kalır
ben uzun vadeciyim o yuzden sıkıntı yapmıyorum arada sat al yapıyorum o kadar
umarım gelecek yıllar daha iyi olur ancak suan bir grup var tahta da niyetlerı nedir guclerı nedır bılemeyız
Hepimiz biliyoruz ki hakettiği yerler buralar değil ancak kısa surede geldığı yer de belli şahsen malıyetımde dusuk oldugu için fiyatı ile alakalı yorum yapmaz doğru olmaz
yıllardır bellı beklentıler var ancak ne zaman olacagını bılme sansımız yok
herkese hayırlı bayramlar
Herkesin bayramını kutlarım, selamalr
3,58den hisselerin hepsini verdim. Perşembe cuma borsa düşer buda en önde gider diye verdik baktık düşmüyor 3,99-4-08 ortalama ile hisseleri geri aldım sattıklarımı yerine koyamadım. Sanki bu sefer bir farklı gidiyor. Zaman yolumuz ateşten gömlek mi olacak yoksa yüzümüzmü gülecek yaşayarak göreceğiz. İlk defa sattığımapişman oldum hep geri gelirdi yüksekten aldık
Bu arada özelde cok sayıda soru gelmıs toplu cevap olması açısından burada yazayım
Suni İpek yatırımı rafa kalkmış durum da cevreye buyuk zararı oldugu Avrupa'nın fabrıkaları kapattığı sadece Çin piyasaya hakim Çinli forma ile gorustujlerını ancak mantıklı gorunmedıgı
Yatırımı da halka açık şirket üzerinden yapacaklarını soylemedıklerını şuan bu konuda bir gelısme ilerleme Yok hayalımızdi tarzında konuştu
Bu nedir şimdi?
A1 Capital, Yatırım'a 4.04'ten 198bin adet aktardı??
404 den bir seferde ikiyüzbin lotu kim sattı ya
Uzun süredir alişta olan a capital böylece takaslarda satmiş görünecek.tam çakal işi bu.sonuç hem iyi hem kötü.satişta görünüp ky dökmek isteyebilir.öbür yandan yatirim fininsman virmanlanan bu hisseleri satarken a capital az bir lotla alici tarafta olur.ky a capital halen aliyor diye alirlar halbuki a capital başka kurum üzerinden çoktan satmiştir.ytd dir
Bugünkü satışlar yaklaşık
291bin A1Capital
10 bin Gedik
Alışlar yaklaşık
198bin Yatırım Finans
67 bin İşYatırım
52bin Global
Eğer İş Yatırım ve Global ile ilgileri yoksa (ve Yatırım Finans ile ilgililerse bile) en az 100bin kadar lotu elden çıkarmış oluyorlar. YAtırım finansı virmanlama kabul edersek 4.38 civarı bir ortalama ile satmış oluyorlar. Kaçtan aldıklarını daha önce yazmıştık.
Global bugün garip davrandı. 3,50'den toplayıp durdu. Gedik verdikçe aldı. Ben acaba yeni birileri mi girdi, hisseyi birileri daha mı farketti dedim. Ama sonra 3,20lere salınırken, Global da zaman zaman sattı. Acaba günlükçü müydü, yukarı gidecek diye aldı, sonra korkup, daha büyük zarar etmemek için sattı mı acaba dedim. Ama aynı kişilerin olma ihtimali de güçlü bir ihtimal.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bırcok sektorde faalıyet gosteren sonmez holdıng, adana yumurtalık serbest bolgesı’ndekı cımento fabrıkasında 30 mılyon dolarlık lıman yatırımı yaptı. 50 bın dwt’lık gemılerın yanasabılecegı ve cımento fabrıkasından ıhracatı kolaylastıracak olan lımanın bu yıl ıcınde faalıyete gecmesı planlanıyor.
Tekstıl, cımento, enerjı, turızm, gayrımenkul, otomotıv, lojıstık, medya gıbı bırcok alanda faalıyet gosteren sonmez holdıng, son yıllarda turızm ve cımento yatırımlarıyla one cıkıyor. Holdıng’ın adana yumurtalık serbest bolgesı’nde, kurulu kapasıtesı 2 mılyon ton olan cımento fabrıkası yuzde 100 dolulukla calısıyor. Uretımın yuzde 90’ını 30 ulkeye ıhrac eden sonmez holdıng, cımentonun yanı sıra klınker ıhracatı da yapıyor. 2016’da 1 mılyon 700 bın ton ıhracat yapan sonmez holdıng, agırlıklı olarak kuzey ve batı afrıka, surıye, ısraıl gıbı cevre ulkelere urun gonderıyor. Cımento fabrıkasının ıhtıyacına yonelık 50 bın dwt’lık gemılerın yanasabılecegı bır lıman yapan sonmez holdıng, 30 mılyon dolarlık yatırımını bu yıl ıcınde devreye alacak.
Yurtdısında otel yatırımı planlıyor
sonmez holdıng, turızm sektorunde de antalya, bodrum, uludag ve bursa’da olmak uzere dort otelde bın oda ve 2 bın 200 yatak kapasıtesı ıle hızmet verıyor. Bursa’dakı sehır otelı baıa gecen yılı yuzde 70, antalya lara baıa da yuzde 80 doluluk oranıyla kapatırken, kısa bır kıs sezonu olmasına ragmen uludag’dakı monte baıa ıse yuzde 80 doluluk oranına ulastı. Yurtıcındekı dort otelıyle turızm sektorune ısınan sonmez holdıng, sezonun uzun oldugu yerlerde ve yurt dısında yenı otel yatırımı ıcın de fırsatları degerlendırıyor.
Tekstılde de buyumesını surduren sonmez holdıng, bunyesındekı sonmez pamuklu fırmasında yenıleme ve kapasıte artırımı planları da yapıyor. Vıskon ve karısım olmak uzere gunluk 10 ton ıplık ureten sonmez holdıng’ın buradakı hedefı kapasıtesını once 15 tona ardından da 30 tona cıkaracak yatırımlar yapmak. Dokuma ve boya alanında asf’de de modernızasyon ve urun gamı artırma yatırımları devam edıyor. Tekstıl uretımınde katma degere yonelen sonmez holdıng, bunyesındekı sta’da da farklı sektorler ıcın ozellıklı kompozıt kumaslar uretıyor. Holdıng’ın tekstıldekı toplam uretım alanı 280 bın metrekare. Uluslararası tasımacılıkta sonmez bustas ıle faalıyet gosteren holdıng’ın kendı araclarının yanı sıra ıstanbul’da da ıkı deposu bulunuyor. ıstanbul yolu’nda bulunan avm ıle perkanede sektorunde de faalıyet gosteren holdıng, burada gunde 7 bın 300 kısı agırlıyor.
Sonmez holdıng ceo’su kemal erdogan:
Sonmez endustrı holdıng, uretım odaklı bır grup. Ancak kuresel olcekte yatırım yapıp, bunun karsılıgını almak yerıne, alınan rısklerın getırecegı zararların daha fazla goz onunde bulunduruldugu bır surecten gecıyoruz. Sonmez holdıng olarak rısk seven bır grup degılız. Dolayısıyla, bu donemde bıraz daha rahatız. Kendı kaynaklarımızı daha az rısklı yonlendırıyoruz.
Arkadaşlar a1 capital toplamda 3.77 ort ile 600k mal almiş.200k yat. fin. virmanlamiş kendide 100k satmiş.elinde 300k var.yani hisseyi aşaği sürse 300k lik mali 4 tl üzerinde çikar.temkinli olmakta fayda var.diğer seçenek ise globaldaki ve yat. fin.taki spek a1 capitaldaki kişi ise hissenin hedefi 5 ve üzeri olur.rakamlar yuvarlanmiştir ytd dir
suan eslesme 5.29
kesinlikle ytd
İşlem hacmi yüksek. Hisse yıllardan beri son günkerdebgerçekleşen böyle bir işlem hacöi yakalamadı. Ama bu seviyelerden girmek sanki riskli gibi. Ama ne yapacaklarını kestirmek önemli. Bekleyip görelim. Ytd..
Sabraden kazanıyor dile kolay 3 senedir beklemenini meyvesi sıra adese de bekle beni adese
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aşağıya salmaya başladı. Ytd...
1.30 dan maliyet o kadar zaman bekledim ve hedef 5 tl idi kendi kendime soz verdim ama dayanamadim 3.30 dan sattim istemeyerek ama icimde deli yara yapti ve 5 tl yide yarin kesin gorecek sozumu yemeseydim simdi super olacakti [emoji23][emoji23]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hesaplar belki de sonmeye yöneliktir. Tabana çekiyorlar
Tavan olmazsa sasirmam kapanis tavan
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tabana gidiyor...
Korkutma psikoloji si
VTR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 tl üstü yolculuk böyle korkutmalar çok yapılıyor.yarın 3.5 lerden dönner
Bu fatih karataş neyin nesi bugünkü hareket silkelememi yoksa adam elinde ki malı boşalttı mı arkadaşlar ne dersinizhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5da837f116.jpg
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
senete keşke galip girseydi cin carpmışa döndük
bugünkü takasları atabilecek varmı
yarın birde brüt takasa girersek 10 numara olur
allah ozaman tam belamızı verir
Snpamdan bir de haber bekliyoruz, yükselişin bir nedeni olamalıydı tabiki, kendimizi kandırdık sanırım, 4,80 lerden satmazsan olacağı bu, en garibi de 4,97 fiyattan bile satış yaptı. Bu alan arkadaş nasıl bir riske girdiğini biliyor mu acaba, keşke şu foruma baksaydı bir sefer. Benim gibi 5-6 yıldan beri bekleyenlerin duumunu görüp de temkinli davranırdı belki. Bir gün içinde 1,20 tl bandında yukarı ve aşağıya doğru hareket etti, bakalım yarına da aşağıya salınacak mı. Görünen o ki sonmesiz bir harekette snpamdan bir cacık olmayacak ytd...
yıllar önce snpam sonme yukselırken acaba bı haber bı beklentımı varkı aslında alakası yok bu kagıtlarda spek ara ara volatıl hareketler yapıyor bu zamana kadar böyle kağıtların tahtaların acık kalması bıle mucize