kritersiz atamaya geçildi daha kötü
Printable View
Liyakat diyordu 2 gun once. Yemisim onun liyakat anlayisini. Boyle liyakat mi olur.
zaten ab ile aramız kötuydu
ab bakanlığıda kaldırılmış.
Dolar Başkanı selamlıyor??? Böyle başlık atmışlardı dolar seçim sonrası düşerken şimdi dolar ne demek istiyor?
tcmb başkanının esamesinin okunmadığı yerde yardımcısı kundaktaki bebe olsa nolcak? boş işler bunlar mal yediriyo spek(c.b):oleyo:
Hah ben de böyle anladim. Haberde olay fazla yumuşatılmış... Ben mi cok ön yargiliyim diye düşündüm..
Vatandaşı olarak bana bile güven vermezken yabanci neden parasını getirsin ülkeye? Haleb devletin kanalinda Yeni Turkiye'nin ilk günü diye haber yapilmakta. Bizim yenilige degil acilen fabrika ayarlarına donmemiz gerek. Diyecegim ama bir gülme geliyor:))) sıkıldım artık bu sözleri tekrarlamaktan.
Sigarayi birakmasam bir keyif purosu yakardim simdi
"Başkanın (Guvernör) önerisi üzerine müşterek kararla beş yıl süre ile" ibaresi çıkartılınca PPK üyeleri sabit bir süre görev yapmaksızın değiştirilebilecekler gibi bir yorum çıkıyor.
Politikacılar şunu anlaması lazım, tcmb ile ilgili her türlü yasa çıkartılabilir hatta tcmb direk başkana da bağlanabilir.Burada demokrasi açısından hiç bir problem yok. Ama piyasa bu değişikliği sevmez ve Türk ekonomisine merkez bankasının bağımsızlığı zedelendiği gerekçesi ile yatırım yapmak istemeyebilir.
Haksızmı şimdi adam sayın başgan
https://www.youtube.com/watch?v=oS2G0eIrsWw
Sosyal medyadan okuduklarıma göre birçok alanda köklü değişiklikler yapılmış son khk da fakat medya bunların hiçbirini dile getir(e)miyor olsa gerek ki kimsenin hiçbirşeyden haberi yok
investing.com - Bugün açıklanan KHK’larda yen düzenlemelere gidildi, bakanlıklarda birleştirme yapılırken ifadeler de ‘Cumhurbaşkanı/Cumhurbaşkanınca’ olarak değiştirildi.
Son açıklanan 703 sayılı KKH’da TCMB kanadında da değişikliğe gidildi ve Merkez Bankası başkan yardımcılarının seçiminde "meslekleri ile ilgili olarak en az on yıl çalışmış" ibaresi ile "başkanın (Guvernör) önerisi üzerine müşterek kararla beş yıl süre ile" ibaresi metinden çıkarıldı. Buna göre, Merkez Bankası'nın hükümetle ilişkisi, Cumhurbaşkanı veya görevlendireceği bir bakan aracılığıyla da sağlanabilecek.
Karar öncesi 4,5250 seviyesinde fiyatlanan USD/TRY kuru sert yükselişle 4,6120 seviyesine çıkarken EUR/TRY de 5,43’ü gördü. Gün içinde 4,51 seviyesine gerileyen kur, son saat ile kayıplarını silerek %1’e yakın yükseliş gösterdi.
Piyasalarda TCMB’nin bağımsızlığına dair yükselen endişeler TL’nin geçen aylarda değer kaybını genişletmesine neden olmuştu ve devamında banka faiz artışı ile güven tazeledi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesi durumunda para politikasında etkin rol oynayacağını ve faizleri düşüreceğini açıklaması sonrasında KHK’daki değişiklik piyasalarda TCMB’nin bağımsızlığına dair endişelerin tekrar yükselmesine neden oldu.
Bugün açıklanacak yeni kabine ve sistemin işleyişine dair açıklamalar merakla beklenirken TCMB’deki değişikliği açıklayan KHK sonrası TL varlıklar kazançlarının büyük kısmını sildi. USD/TRY kuru 4,61’i aşarak sert yükseliş yaşarken BIST 99,000 puana geriledi.
Bugün kaç ileri zekalı ! buldular ellerindeki Doları almak için ? Neymiş mb Doları düşürüp ucuzundan Dolar alıp rezerv arttıracakmış mış mışta mış mış. Tek Cent yokhadi hodri meydan düşürün şu Dolarıda bizde görelim elde kalan üç beş kuruşla bizde çöp paradan tamamen kurtulalım.
spek mal yediriyo dedim :kahkah:
ya şu grafiği iskandinav ülkelerinde ekonomi hocası birine göster
16:10 da dolar 5dk içinde %2 değer kazanıyor
17:25 te başlayan hareketlede 10dk içinde 16:10daki yerine dönüp %2 kaybediyor.
Adam siz devlet olduğunuza eminmisiniz lan der?
Farklı günler değil farklı saatler değil aynı saatin içinde neredeyse...
Üstelik haber akışı falanda yok khk falan hikaye yemişim yardımcısını başkanın esamesi mi okunuyor sanki?
Hadi khkdan dolayı dolar değer kazandı, eee o zaman 1 saat sonra nolduda kaybetti? Ülkeye piyango mu çıktı?
Pokerde böyle kazanç yok.
Bu ülkeye kurumsal yabancı gelip yatırım yapacak öylemi ? Ulan bunu yapan kurumsalın tüm yöneticilerini , siz nasıl gidersiniz müşterinin parasını kumarhaneye yatırırsınız diye hapse tıkarlar.
Khk yayınlandı dolar çıktı. Ertem çıktı yeni kararname geliyor dedi dolar düstü
mb başkanı görev süresi belli değil artık.
istediğin kadar
bugün atama yap
yarın görevden al.
doalr bu doalrda boşalırda
ekonomi bakanı olarak
berat ın adı dolaşıyor ortalıkta
nasıl olur sizce.
Anayasa değişikliklerine uyum sağlanması amacıyla bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapılmasını içeren 703 sayılı KHK ile Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kuruluş kanunlarında değişiklik yapıldı.
"Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.
KHK ile Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanun'da da düzenleme yapıldı.
Yeni düzenlemeyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul üyelerinin sayısı 17'den 15'e, bireysel başvurular hakkında karar verme yetkisine sahip kuruldakilerin sayısı da 7'den 6'ya düşürüldü. Genel Kurulun toplanması için yeter üye sayısı 12 yerine 10 oldu.
Yeni düzenlemeye göre, "45 yaşını doldurmuş olmak, yükseköğretim görmek ve hakimlik mesleğine alınmaya engel halinin bulunmaması" kaydıyla bakan yardımcıları da Anayasa Mahkemesi üyesi seçilebilecek.
Düzenlemeyle Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin Anayasaya aykırılığı iddiasıyla açılan iptal davalarına da bakacak, cumhurbaşkanı yardımcılarını Yüce Divan sıfatıyla yargılayacak. Yüksek Mahkeme, cumhurbaşkanı yardımcılarının dokunulmazlıklarıyla ilgili karar mercisi olacak.
Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkındaki Yüce Divan yargılamaları üç ay içinde tamamlanacak, yargılama bu süre içinde tamamlanamadığı takdirde ilave üç aylık süre içinde kesin olarak tamamlanacak.
Kanunda yüksek mahkemeye iptal davası açabileceklerin sayıldığı bölümde yer alan "İktidar ve ana muhalefet partisi meclis grupları" ifadesi, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde en fazla üyeye sahip iki siyasi parti grubundan her biri" şeklinde değiştirildi. TBMM'deki üye sayılarında eşitlik bulunması halinde, iptal davası açabilecek siyasi parti grupları, son milletvekili genel seçiminde alınan geçerli oy sayısına göre belirlenecek.
Kanundaki geçici maddeye göre, birlikte yapılan ilk cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi sonucunda cumhurbaşkanının göreve başladığı tarihten önce görev yapmış Bakanlar Kurulu üyeleri, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanacaklar.
Kaldırılan Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi başkan ve üyeleri, başsavcıları ile Jandarma Genel Komutanı da 27 Nisan 2017 tarihinden önce görevleriyle ilgili işledikleri suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanacaklar.
Danıştay Kanunu'nda yapılan değişiklikler
Yeni KHK ile 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun bazı maddelerinde de değişiklik yapıldı, bazı hükümleri yürürlükten kaldırıldı.
Danıştay üyelerinin kimler arasından seçileceğine ilişkin maddeye, "Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakan yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı" ibaresi de eklendi. Buna göre, Danıştay üyeleri, idari yargı hakim ve savcılığı, bakanlık, müsteşarlık, müsteşar yardımcılığı, elçilik, valilik gibi mesleklerin yanı sıra "Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakan yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı" görevlerini yapanlar arasından da seçilecek.
703 sayılı KHK ile ayrıca Danıştay'ın görevlerini düzenleyen 23. maddenin bazı bentleri yürürlükten kaldırıldı. Buna göre, Danıştayın, "Başbakanlık veya Bakanlar Kurulunca gönderilen kanun tasarı ve teklifleri hakkında görüşünü bildirir. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından gönderilen işler hakkında görüşünü bildirir. Tüzük tasarılarını inceler." şeklindeki görevleri kanundan çıkarıldı.
İlk derece mahkemesi olarak, "Bakanlar Kurulu kararlarına" karşı açılacak iptal ve tam yargı davalarını karara bağlayan Danıştay, artık "Cumhurbaşkanı kararlarına" karşı açılacak davaları karara bağlayacak.
"Başbakanlık, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müsteşarlarıyla ilgili müşterek kararnameler"e karşı açılan davalarda da ilk derece mahkemesi olarak görev yapan Danıştay artık "Cumhurbaşkanınca çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri dışındaki düzenleyici işlemlere" karşı açılan davalara bakacak. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Danıştayda açılan davalar Danıştayca sonuçlandırılacak.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Akaryakıtta ötv kaldırıldı mı ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Danıştay ve anayasa mahkemesi değişiklikleri çok ama çok önemli ..ama nedense ilgi çekmiyor..
1 haftalık Beldibi tatilinden dün gece döndüm.
Dolar bugün itibarı ile 4,51 TL'ye dokunmuş.
4,50 hedefim vardı, bugün erken uyanabilseydim belki alırdım, belki alamazdım. Hala bekliyorum.
10 gün boyunca hiç bir haber okumadım, sadece anı yaşadım.
Bugün gördüm ki, Türkiye, 10 gün öncesinden daha iyi bir durumda değil.
Ben Beldibi'nden bahsetmek istiyorum.
Beldibi, Türkiye'nin en küçük beldelerinden biri, ama aynı zamanda çok sayıda 5* otellere ev sahipliği yapan özel beldelerden biri.
Kaldığım otelin % 80'i Rus, % 10'u Eski Sovyet cumhuriyetleri, % 7-8 Türk idi.
3 kişi, 700 euro bedelle 1 hafta tatil yaptık. 21 öğün yemek yedik. Gün boyu sınırsız içecek, yiyecek vardı. (bunu neden yazdım birazdan yazacağım)
Her gün odamız temizlendi, havlularımız, çarşaflarımız değişti.
Hizmet kalitesi mükemmeldi.
Peki otelde neler gözlemledim.
Garsonlarla, barmenlerle, animatörlerle, çalışan neredeyse herkesle sohbet etme imkanım oldu.
Gözleme yapan kadınla yaptığım sohbet ise tam ibretlik oldu ve paylaşmak istedim :
1 gözleme yapmasını istedim. İçine ne istersiniz diye sordu. Patatesli dedim. Patatesleri koydu. Bir anda, eşimin patates yemediği aklıma geldi. Pardon dedim, peynirli olsun dedim. Eşim, ithal olduğu için patates yemiyor dedim.
Kadın güldü, nereye kadar dedi. Biz böyle mutluyuz dedi. Aralık ayında 6 büyükbaş hayvan aldıklarını söyledi. Aralıkta, hayvanları aldıklarında yem fiyatları şu kadardı, gübre fiyatları bu kadardı, her ikisi de 7 ayda % 70 arttı dedi, çok mutluyuz dedi.
Patates neki dedi, bak etrafına çalışanların çoğu ithal dedi. Baktım, garsonundan animatörüne, barmeninden resepsiyon görevlisine nerdeyse % 80'i ithaldi. O akşamda Küba dans grubu vardı. 10 ithal dansçıdan mükemmel bir Show vardı.
Çarşıda şöyle bir gezeyim dedim. Kiraz 1 USD, kayısı 1 USD olmak üzere tüm manavların, seyyar satıcıların, kuaförlerin, marketlerin, tekstil mağazalarının dolara geçtiğini gördüm. Belki de uzun zamandır öyleydi.
Peki gelelim 700 euro'ya yaptığım tatilin Yunanistan'daki karşılığına.
Mayıs ayında Kos adasında yine 3 kişi tatil yaptık (450 euro) 2 gece oda + kahvaltı. Akşam 2 gece dışarıda tavernaya gittik. Öğle yemeği bir şeyler atıştırdık.
Gün içinde yaptığımız ufak tefek harcamalarla maliyet 800 euro'yu buldu.
Mayıs ayında Yunanistan Kos adası 800 euro (2 gece konaklama)
Temmuz ayında Beldibi 700 euro ( 7 gece konaklama)
Bunlar hayatın gerçekleri.
Üretmiyoruz, tüketiyoruz.
Tasarruf yapmıyoruz, başkasının tasarruflarıyla günümüzü gün ediyoruz.
Turizm gelirleriyle övünüyoruz ama gerçekler yukarıda.
Benim verdiğim 700 euro, belki de Rus için 400 euro.
Aslında, Antalya'da gördüğüm bazı değişimler, daha da vahim. Hele Konyaaltı plajlarının yandaşlara peşkeş çekilmesi, merkezde yobazlar zayıfken, 300 kilometre uzaktaki kasabaların oylarıyla, güzelim Antalya'yı yönetmeleri !!! yada diğer bir deyişle Konya'ya çevirme teşebbüsleri.
Evet dolar alarak, tasarruflarımız koruyacağız ama en öncelikli işimiz cahilleri eğitmek olmalıdır. Cahilliklerini yüzlerine vuracağız. Beslendikleri hurafeleri, kitapları deşifre edeceğiz.
Başka yolu yok.
ziraaat 0.98 olan konut kredisini 1.25 e çıkarmıştı. şimdide 1.38 yapmış
akbank 1.63 olan krediyi 1.95 e çekiyormuş
Yardım etmeyeceğiz.
Eğer gerçekler mutluluklarını engelleyecekse, engelleyeceğiz.
Atatürk'ün ne yapmak istediğini tam olarak anlayacağız.
Her türlü kutsalı Türkçeye çevirip okutacağız.
Gerekirse ücretsiz olarak dağıtacağız.
Üzülür mü diye tereddüt etmeyeceğiz.
Çok yakınımız dahi olsa, gerçekleri anlatacağız.
Abı hayat şurubu nedir yaw [emoji16][emoji16] törende dağıtılmış ...bilen var mı ?:))