İnşallah o günleri hep birlikte görürüz :)
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
İnşallah o günleri hep birlikte görürüz :)
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En azından temettü sonrası yaptığı şu düşüşü kapatsada rahatlasak :)
Onlar da oyle dusundugu icin almiyor ya..!
Hisse'de gecmis 10 yila gore bayagi bir degisim var.
Eskiden 20 Bin-30 Bin alinirken simdilerde en az 100-300 Bin lot aliniyor.
Ustelik bunlar hisseyi en az 7-8 sene tutmak icin aliyor.
Bir gun dolasimdaki hisse adedi tukenirse, fiyat nereye varir kimbilir.
Toplam Hisse adedi 160 Milyon lot.
Bunun % 33'u Isbank'in ve dolasimda degil.
Kalan 107 Milyon hisse.
Herkes alimlarini 1000 ve katlari seklinde yapiyor.
107.000.000 lot'u 1000'e bolersek.
107.000 lot hisse gibi dusunebiliriz.
Yani bendeki 50.000 lot, 50 hisse sayilacak ve toplam hisse sayisi 107.000.
Boyle dusununce tukenebilir gibi geliyor..:he:
Ben aldığımdan beri satmadım 👍
Ne zaman almıştınız
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende aldığımdan beri satmadım İsyatırım kullandığım için temettü ile maliyet düşürülüyor. 0,38 maliyetim var.
İnanın hocam ne zaman aldığımı tam olarak bilmiyorum İsyatırımdan sadece son 3 yılın işlemleri görünüyor. Yeterince sabırlı olanlar 4-5 yıl içerisinde bu fiyatları yakalayabilirler. 2013 yılında kendi kayıtlarımda 0,95 maliyet görünüyor o süreden sonra 2014 yılında ek alım yapmışım ve 2015 yılından itibaren alımım yok. Ama dediğim gibi İsyatırım kullandığım için temettü yattıktan sonra maliyetim temettü kadar düştüğü için benim maliyetim haliylen düşük görünüyor. Yoksa Garanti yatırım veya Ziraat yatırım kullansaydım maliyetim böyle olmazdı.
Teşekkürler hocam Bilgilendirme için elinize sağlık güzel portföy kurmuşsunuz maliyetinizde çok iyi. Bize de nasip olur inşallah
Bizim kağıtta 0.83 ve 0.84 sıkıştı :) 0.83 alamıyoruz. 0.84 veremiyoruz :))
Ben dün akşam 6:30 gibi 0.83 alış girmiştim bimiktar daha vermişler sagolsunlar.
Aldığı verdiği günler gelecek.
O zaman alan alır, satan satar.
Gerçek isyat cilar o zaman çıkacak ortaya.[emoji1] [emoji106]
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Seanpaul,
Isyatırım kullanıyorum, temettü kadar maliyetim düşüyor demekle ne kastediyorsunuz? Garanti, Ziraat veya baska şirketle çalısanların maliyeti düşmüyor mu? Açıklarsanız sevinirim.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsyatırım dediğim gibi net temettü oranında alış maliyetinden düşüş yapıyor. Diyelim A şirketinden 1000 lot 1 tl ye aldınız. Şirket 0,10 kuruş temettü yatırırsa A şirketinin alış maliyeti 0,90 oluyor yani 1000 lotunuz 900 tl oluyor ve hesabınıza 100 tl yatmış oluyor. Ama Ziraat ve Garanti yatırım hesaplarında alış maliyetiniz 1 tl ise temettü verdikten sonrada alış maliyetiniz 1 tl oluyor ve hesabınıza 100 tl yatıyor. Aslında ikiside aynı şey ama İşbankası böyle uygulama yapıyor. İş yerimde Garanti ve Ziraat yatırım kullanan arkadaşlarımdam gördüğüm bu. Bu üç yatırım şirketi hakkında doğru yada yanlış yapıyorlar diye yorum yapamam ama yapılan bu.
Sanirim siz hızmet aldiğiniz firmanin size sundugu portfoy tablosunu söylüyorsunuz. O tablolarda gorunen rakamlar, heleki portfoye coklu giris cıkışlar varsa, genelde doğruyu göstermez. En dogrusu basit bir excel tablosu tutmaktır.
Nasıl olacak bu..
83-84-83-84-83-84........
Alacam vermiyo, verecem almıyor.
Anlaşıldı..Biz bunun uzun vade temettüsunu alıp mevzuat faizi niyetine yiyecez.
Ama ya faizler temettu veriminin üzerine çıkarsa..
Yada şöyle düşündüm.
Ağustosa kadar parayı mevduatta tutsaydim (tl olarak) Ağustos ve sonrası bu hisseye girseydim dahami mantıklı olurdu.Daha fazla hisse alınırdı diye düşünüyorum.
Anladigim kadariyla herkes alim icin Agustos ayini bekliyor. Ben temmuzda alayim bari. :)
kar bu kadar düşdüyse temettü bu sene çok düşer ...:cool:
Temettü gitgide düşüyor zaten
Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar rakamı yanlış
6300 den 5980 e düşmüş yani pek değişmemiş
geçen yıl 3 aylık 6.295 yılsonu 19.193
bu yıl 3 aylık 5.983 yıl sonuna dahada iyi olur
Ilk 3 ay sonucu 5.983.000 kar aciklamis
ISYAT Solo 2017/3 Aylık DÖNEM KARI : 5983100 Yıllık Değ%:-5
Şimdiden randevu al.😉
Biraz bilançoya baktım 2 konu dikkatimi çekti.
1. portföyde nerdeyse hisse senedi tutmuyorlar boşalttılar ve mevcut kağıtlarda iş bankası grupları ile alakalı. (yılbaşında 30 küsürlerden 3 küsürlere geldi.)
2. ama daha önemlisi VOB'da 28,523 adet Aralık 2017 USD/TRY satış kontratı. Maliyetleri başından yapmışlar 4.10 civarı ve şu an kapanış fiyatı 3.8355. Burada ne kadar kar yaparlar hesaplayamadım ama nakit teminatı yaklaşık 10 trilyon olan bir menkulden iyi para yaparlar diye düşünüyorum. Konuyu daha da derinleştirecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler
ATTACH=CONFIG]2768[/ATTACH]
Otomatik besi iptal ettirdim her ay bes kesintisi kadar işyat alacağım eminim 10 yıl sonra besten daha fazla ve makul bir kazanç sağlayacaktır.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi