Tam da tahmin ettiğimiz seviyeden teknikçiler gelmeye başladı. Trade edenler için işler daha da zorlaşacak söyleyeyim dostlarım.:)
Printable View
Tam da tahmin ettiğimiz seviyeden teknikçiler gelmeye başladı. Trade edenler için işler daha da zorlaşacak söyleyeyim dostlarım.:)
Golden Cross yaşanmak üzere. Bu yükselişten sonra bir miktar dinlenmek de isteyebilir. Hatta bir miktar aşağı da salabilir.
Ancak artık önü açık diye düşünüyorum. Dura kalka hedefe doğru ilerleyecektir.
Doğru mu yanlış mı yaptım bilemiyorum.
2.90 maliyetlerimin yanına 3.22 maliyetlileri ekledim.
Biraz acele ettim galiba. 30 yıla yaklaşan tecrübeniz de olsa borsa size böyle heyecanlar yaşatıyor.
Zaten bu yüzden buradan ayrilamiyoruz değil mi.
Neyse biraz daha otursun sakinleşsin. Bir parti daha yaparız.
Bir hissem daha var . 12 aylik özel dönem bilancosu gelecek. Bir numara göremez isem onu da buraya monte edeceğim. Aksen 3 altina düşse de tereddüt etmem artık alabildigim kadar alacağim.
Okudugum raporlara göre çok doğru idare edildigin inancım arttı. Kar odaklı calısmaya devam ederlerse sıkıntı olmaz.
Zaten daha önce 2011 ve 2013 de 5.5 seviyelerini görmüş. Ne yani o günden bugüne hic mi deger katmadı bu şirket. O zaman yaklasık 3 USD imiş.
Bütün bunlar potansiyel konusunda uzun vade için pozitif düşünmeme sebep oldu.
Yatırım tavsiyesi degildir.
Az destek şart
İşlerden dolayı bakamadım vay anam vay neler olmuş neler
Emir girsem gidecekmiş.
Geçiş yapmayı planladığım kağıt biraz daha bekleyecek gibi o nedenle biraz daha gözlemleme yapmaya karar verdim
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gistergelerime göre teknik olarak 3.23 seviyesi hayati önem taşıyor üstünde rahat altında huzursuz olabilirsiniz
Ne tekniği Arkadaşlar arkanıza yaslanin resitali izleyin! Enisar nerede acaba:)
Aksen ile doğrudan alakalı olmasa da patronların vizyonu açısından önemli
https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaber...birligi/654234
Saatlik bazlı grafikte asagi veya yukari sert yapabilecegi görülüyor.
Günlük alici ve saticilara bakarak yönü tahmin edebiliriz
https://i.hizliresim.com/WXvyzP.png
Günlük grafiklerde beklediğim dikmeyi haftalık yaptılar. Derinliği çok güçlü olmayan bir hisse için ağırkanlı hareketler. Aşağıdaki değerlendirmede bahsettiğimiz korelasyonun fiyatlama tarafı daha güçlü. Bu itibarla 3.60 - 3.70 seviyelerini ilk ciddi direnci olarak tespit etmek mümkündür.
>>>>>>>
2010-2011 de 3,5 Dolar gören hisse 9 yıl sonra bugün 0,54 Dolardan işlem görüyor.
Bu hissedeki potansiyeli görebilmemiz açısından önemli.
--------ÖZKAYNAK--FİNANS.GİDERL-FAAL. KARI
2010 693 milyon, 190 milyon, 130 milyon
2011 824 milyon, 381 milyon, 152 milyon
------------------------------------------------------------
2019/9 2.328 milyon, 662 milyon, 748 milyon
Geçmişte kaç dolardan işlem gördüğünün hiç bir anlamı yok.
O zaman CDS lerimiz kaçtı
O zaman BIST ortalama FK kaç idi.
Değerlemeler tamamıyla değişti.
Biste aynı bakış açısıyla baktığımızda bugün nominal kaç puan oluruz.
Yeni konjonktür
Şirketin mevcut durumu
Gelecek vizyonu bunlara göre yeni bir değerleme yapılması gerekir.
Düşen faizler,düşen CDS ve stabil kur nedeniyle değerlemelere pozitif yönde etki olacaktır.
Gelelim tekniğe
Uzun süredir oyalandığı bandı hacimli bir şekilde kırdığı için beklenenden kısa sürede
Beklenen yerlere geldik.
Gelelim psikolojik kısma
Şimdi mal tasiyanlarda ben dahil kar realize etme isteği olacak.
Eğer gelecek bir haber yoksa yatayda konsolidasyon süreci biraz vakit alabilir
Eğer Afrika vs ile ilgili bir haber gelecekse bu süreç kısa sürer ve daha da yukarı gidebilir.
Neresinden tutarsanız olumlu görünüyor.
Ben kısa vadeli göstergeler sat verene kadar tutmaya karar verdim
Bu kararda biraz da geçiş yapmayı planladığım kağıt üzerindeki baskının devam etme ihtimali olması var.
Herkese bol kazançlar.
Aksa enerji/uygun: Aksa enerji hiçbir şekilde eksi net kar açıklamayacaktır-bloomberg ht
(13/08/2018 - 16:27:50)
*aksa enerji/uygun: 2020 yılında temettü gündeme gelebilir-bloomberg ht
(13/08/2018 - 16:28:28)
Tabi ki haklısınız.
Ancak ben potansiyeli görmek açısından bu konuya değindim.
Mesela 2015 de dolar 2.70 iken döviz pozisyonu 1.9 milyar tl eksi imiş.
Şu an dolar kuru 5.80 lerde ve döviz pozisyonu 1,38 milyar ekside.
DV/KVB oranindada iyilesme söz konusu.
Borçların faaliyet karına oranı da çok çok önemli. Sonucta bu borcun ödenebildiğini gösterir.
Ben finansalları henüz tam düzelmiş diyemem. Ancak zaten düzeldikten sonra da bu fiyata zor alırsınız.
Biz iyileşme trendine yatırım yapmıs olduk.
İyilestiği zaman da dolar bazında potansiyel ortada.
Borsada bir enflasyon rallisi yaşanabileceğinden bahsetti borsada epey eski ve başarılı bir arkadaşım. Ciddi manada viopta short kontrat var, 106 bin üstünde kalıcı olursa endeks 84 bin 106 bin hareketi gibi bir ihtimal 130 bin endeks görebiliriz diye konuştu. Bankalar sakin şu an, GYO ve enerjiler ise dolar bazında en ucuz hisseler. 2018 Mart ayındaki dolar bazlı gördüğü rakama getirebilirler bence de akseni bu da şu anki kur ile 1,35x5,77=7,8 TL eder. Tabi bunun haber akışı ile desteklenmesi lazım.Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayı piyasasından çıkılıyor. İki yıldır düşüş fiyatlanıyor, hisselerde yön sürekli olarak(bazı birkaçı hariç) aşağı yönlü idi.
Mayıs ayı itibariyle bu düşüşün sonlanmaya başladığı grafiklerden net şekilde görülebiliyor.
Bist'te psikoloji değişiyor. Alıcılar ağırlık kazanmaya başladı. 2020'de %3-5 arası büyüme bekleniyor.
Henüz hareketin başında sayılırız. En az 6 ay-bir yıl devam edecek bir yükseliş trendi görebileceğimizi düşünüyorum.
Hele son haftalardaki kar-zarar bakılmaksızın toplu yükselişleri başka türlü açıklamak namümkün.
Bunlar şahsi çıkarımlarım olup bağlayıcılık içermez.
Emeklilik fonları hareketsiz. Muhtemelen mal devri bitti. Bugünkü hacim Cuma günkünden düşük, henüz güçlü bir realizasyon işareti yok.
Ufak tefek dökülenler olacaktır illaki. 3.60-70 aralığında -duruma göre- ben de düşünebilirim.2.42 maliyet..
Bu nefessiz yükselişi görünce insanın çıkası gelmiyor.
Umarım güzel bir kar ile ayrılırız
3.39 ile ayrıldım kalanlara bol kazançlar.
Rotchild, Rockefeller deyince ben daha yüksek bir marj beklemiştim[emoji3]Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim satışım yanlış anlaşılmasın başka bir kağıtta fırsat kolluyordum
İstediğim yere geldiği için satış yaptım.
Otoban bitti gibi bundan sonra yol biraz patikaya döner kalan arkadaşlara bol kazançlar.
4 lü fiyatları hakediyor bu şirket [emoji106]
O kağıttada da iki zara seksenlik olduk yanneyse [emoji23]
Bugün dinlenir yarın 3.50 olur inşallah diyerek aldık bakalım.
Benim orta vade hedefim 4.70.
Uzun vade hedefim çok yukarilrda oldugu icin söylemeyim daha iyi. :)
Hemen gerideki teknik analizle bağlantılı yazmıştım o mesajı. Zaten "düşünebilirim" demişim; buna dayalı olarak biraz ti durumları var mesajda ama neyse. Hiç olmazsa genel kurul hazirun cetvelinde kimlerin olduğunu bilmeyenlere bir şeyler öğretebilmişimdir umarım. En sevmediğim mesajlaşma tipleri bunlar, beğenmeyen okumasın dostlarım.
Sonuçta maliyetim 2.42 ve hisse halâ elimde.
Gana'cımız da gelmiş, hoş gelmiş.:) N'oldu sahi, 5 günde % 40 gittik Gana işi tamam herhalde.:kahkah:
Hocam, bu çıkışa fazla sevinemiyorum. Çünkü kar da yapsa zarar da tüm kağıtlar %50 gitti zaten son dönem. Biz de o mertebede çıkmışız çok mu yani?
Beni tatmin etmesi için, piyasanın durulduğu ortamda dahi bu karlar ile en az %50 daha koyması gerekir.
Belki hayalcilik denebilir buna, ben hakkı olanı, olması gerekeni dile getiriyorum.
Tüm kağıtlar nerede % 50 gitmiş üstadım.:) Şaka mıydı bu ?
…
Neyse, konumuza gelelim.
Bu türlü sitelerde yapılan negatif yorumlar belli bir süre sonra yapanları da etkiler ve rasyonaliteden uzaklaştırır. Şahsen ben hisse alış kararlarımda buna çok dikkat eden biriyimdir. Nitekim benzer şeyleri TURGG hissesinde de yaşadım, ki sayın faze üstadım buna bizzat şahittir. 5 yıl önce 40 TL den hisse almış olanların hisse 24 TL ye düştüğünde yaşadığı psikolojik travmanın yazdığı mesajlara nasıl yansıdığının gün be gün analizini yapmışımdır.
Aynı şey burada da oldu ve bendeniz şirketin güçlü network ağlarına sahip sağlam bir grup olduğunu, önündeki fırsatları yazmakla esasen buradaki kadim yatırımcılara da bir nebze olsun rahatlama getirmiş oldum. Muhtemelen farkında değiller. Ha, asla hiç kimseden herhangi bir iltifat beklentim de yok; herkesin kararı kendine sonuçta. Buradan çok para kazandımda hiçbirinize EFT yapmayacağımı bilmelisiniz.:)
Ben sadece latife yaptım;)Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3.39 dan sattıklarımı 3.29 dan geri almıştım [emoji23]
Şaka şaka yolunuz açık olsun arkadaşlar [emoji106]
[QUOTE=Maydonozcu Kamil;3905543]Tüm kağıtlar nerede % 50 gitmiş üstadım.:) Şaka mıydı bu ?
Niye şaka olsun Kamil Abi?
Başka borsalarda mı işleme yapıyoruz acaba? :)
Tüm hisseler derken tabi ki toptan tümü diyemem ama genele yayılan bir ralli var borsada.(Asels, Petkm, Krdmd, Eregl vs. hariç diyeyim de rahatlatayım sizi.)
İyisi de kötüsü de dipten ciddi kalkış yaptılar. Son birkaç aylık grafiklere bakmanız yeterli bunun için.
Bunu baz alırsak biz henüz yükselmiş sayılmayız demek istiyorum.
Gömüldük iyice bakalım.
Benim kendime göre öz varlık ve faaliyet karı üzerinden yaptığım hesaplamalara göre hala çok ucuz görünüyor.
Tabi ki kendime göre basit bir hesap. Aynı hesaplama modelini diğer şirketlere uyguladığımda göreceli bir ucuzluk bu.
Enerji şirketleri içinde daha iskontolu olduğunu düşündüğünüz şirket varsa yazarsanız kıyaslayalım