1000 lot hesabı yapıyor soytarı demek ki hedefi çok yukarıda. Anadolu grubu hisselerinde yukarı ivme bekliyorum önümüzdeki aylar ve yıllar için.
Printable View
Satan yabanci birde ak. Baya saglam veriyorlar 70bin bcr mi ne var o verdi ama bugun ilginc cok saglam durdu. Normal gunlere gore hacim vardi bu hafta. Normalde alis satis kademeleri bukadar dolu olmazdi. Satisa surekli yaziyor hisseyi baya zorluyor.
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AK CİTİ nin malını satıyor sanırım.tahtadaki işlemlere pek takılmayın hepsi bir amaca hizmet ediyor gibi.Tahtada büyük oyuncu var.Ve bu tek kurumla çalışmıyor.Yerli yabancı tüm aracı kurumları kullanıyor işlemler fiftif işlemler olabilir.
Bu satis baskisi ne zaman biter ak surekli satiyor . Bitmedi 1 haftadir
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her gecenin bir sabahı vardır. İstediği kadar baskılasın.Arsa işi hikayesi unutturulmaya çalışılıyor.
Tuborg 430 milyon kar açıklamış
Aefes geçici bilançoda 644 milyon zarar
Neden döviz borcu
Anadolu gurubu tuncay özilhan
Bütün şirketleri döviz borcu manyağı bile yapmış
Cola, mgros adel usuzu
Hele adel e bak. Yazık
Ben ccola cci yerinde olsam Türkiye satışını bu guruptan alırdım.
Y. T. D.
https://www.kap.org.tr/ Bu adreste gerekli bilgiler mevcut.
alta yazdım kardeşim ...
Merter’de 30 dönüm içinde fabrika binası bulunuyor. Burası faal halde. Orta-uzun vadede grubun buradaki tesisi başka bir bölgeye taşıyıp, araziyi değerlendirmesi bekleniyor. Tuncay Özilhan daha önce Ekonomist’te verdiği değerlendirmede buradaki projenin 3-4 yılı alabileceğini belirtmişti. Arazinin tahmini değerinin 120 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.
Mayıs
2017 tarihinden bu yana üretim yapılmayan İstanbul Merter Fabrikamızda, bugün
üretim ekipmanlarının sökümü sırasında teknik bir aksaklık sonucunda
meydana gelen yangın itfaiyenin müdahalesi ile saat 12:45 itibariyle büyük
oranda kontrol altına alınmıştır. Görevli personelin tahliyesi hızlı olarak
sağlanmış olup herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır. KAp açıklaması geçenler de makinalrın sökümü sırasında yangın çıkmıştı.İşletme faal değil Kentsel dönüşüm kapsamında konut projesi konuşuluyordu.
Batuhan düzeltmen için teşekkürler ... doğru işletme yaklaşık 2 yıldır aktif değil ... ekonomist dergisinden hızlıca copy paste yaptım tarih eski yaklaşık 2012 yılına aitmiş sonradan gördüm ... işler yoğun olunca birde bu fx belası var başımda ... sürekli başında durmam gerekiyor o da imkansız .... neyse konumuza dönelim ... bence arazi çok daha değerli hemen karşısında nef in bahçelievler projesi var .... eski real marketin yerine yapımı devam ediyor ... bu arada batuhan istanbulu biliyormusun ?
batuhan unutmadan söyleyim .... dikkatinden dolayıda itibar puanına ekledim :ok:
Batuhan bu da Ekim 2018 de yayınlanmış ... ilgilenen diğer arkadaşlar da lütfen okusun ...
Investin ile CBRE, Anadolu Efes'in Merter ve Bahçelievler arasında bulunan ana oluşum aksı Mehmet Akif Caddesi üzerinde yer alan alan toplam 120 bin 175 metrekare büyüklüğündeki bira fabrikası ve arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satışı peşin olarak yapılacak...
İstanbul'un en prestijli ve hızlı dönüşen bölgesi Bahçelievler'de yer alan ve mülkiyeti Anadolu Efes Biracılık'a ait olan Efes Bira fabrikası ve arsası Investin ile CBRE tarafından satılıyor. Toplam 120 bin 175 metrekare olan arsanın emsal değeri 1. Investin ile CBRE fabrika ve arsasının satışında tek yetkili şirket.
Toplam 2 parselden oluşan gayrimenkul peşin olarak satılacak. Gayrimenkulün 1/100 ve 1/5000 planları onaylandı ve imar sorunu yok. Gayrimenkulün parseli içinde spor tesisleri de bulunuyor. Kira kontrol süresi dolmuş olup, mülk boş teslim edilecek.
222/23 parsel Anadolu Efes mülkiyetinde. Bedelsiz olarak donatı alanı olarak kamuya terkedilebilir; bu durumda parselin yüzde 40'ı oranında (16 bin 800 metrekare) inşaat hakkı 222/24 parsele emsal transferi yapılabilir.
120 bin 175 metrekarelik gayrimenkul, riskli yapı şerhi ile satılacak. Böylece geliştirilecek projede 6303 sayılı kanunda belirtilen istisnalardan faydalanabilecek. Gayrimenkul satışında KDV doğmayacak ve geliştirilen projede üretilen konutlar yüzde 1 KDV ile satılacak.
Efes bira fabrikasında üretim faaliyetleri 22 Nisan 2017 tarihinde durdurulmuştu. 1996 yılından beri Anadolu Efes tarafından üretim yapılan fabrikada kurumun sürdürülebilirlik stratejisi, verimlilik hedefleri ekolojik, lojistik ve çevresel etkiler göz önüne alınarak Mayıs 2017'de durdurulan üretim, Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislere kaydırıldı.
Merter ve Bahçelievler arasında bulunan ana oluşum aksı Mehmet Akif Caddesi üzerinde yer alan gayrimenkul toplu taşıma araçlarına, metro ve metrobüs hatlarına yürüme mesafesinde. Gayrimenkulün kuzeyinde Doğa Koleji, eski M1 Merter Meydan AVM, Ramada Hotel, Metro C&C ve Kale Outlet Center, güneyinde Ağaoğlu MY City Bahçelievler projesi, Memorial Hastanesi ve E-5 otoyolu bulunuyor.
Bahçelievler Efes Bira fabrikası konum
Kale AVM-Metro AVM 0,70 kilometre
Marmara Forum AVM 1,8 kilometre
Atatürk Havalimanı 7,00 kilometre
15 Temmuz Şehitler Köprüsü 17,60 kilometre
3. havalimanı 44,00 kilometre
Zeytinburnu metro ve metrobüs istasyonları 1,00 kilometre
Yıldız Teknik Üniversitesi 2,80 kilometre
Taksim Meydanı 14,00 kilometre
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 25,00 kilometre
Yavuz Sultan Selim Köprüsü 56,00 kilometre
21 Haziran 2009 tarihli 1/1000 ölçekli Bahçelievler Revizyon Uygulama İmar Planı'na göre;
Yapılaşma koşulları
1- 222/23 parsel: Kısmen park ve spor alanında, kısmen eğitim tesis alnında, kısmen de yol alanında.
2- 222/24 parsel: Kısmen ticaret+hizmet (T3+H3) alanına, kısmen de yol alanında.
3- KAKS=1,00 (222/24 parsel)
4- TAKS ve yükseklik (hmax), avan projeye göre belirlenecek.
5- Çekme mesafeleri: Yollardan 10 metre ve komşu parsellerden 5 metre.
6- Çekme mesafeleri haricinde blok ebadı serbetstti.
Plan notları ve diğer detaylar
1- 222//24 parselde izin verilen ticaret+hizmet alanlarında; bürolar, işhanları, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro gibi kültürel sosyal tesisler, yönetimle ilgili tesisler.Yapılar ayrıca zemin katların ticaret olması kaydı ile üst katlarda isteğe bağlı olarak konut yapılabilir.
2- Uygulama net parsel üzerinden yapılacak.
3- 222/23 numaralı parselin tamamı donatı alanında kaldığında, plan notlarına göre kamuya bedelsiz terkin edilip parsel alnının yüzde 40'ına tekabül eden 16 bin 800 metrekare emsal alanı, 24 numaralı parsele transfer yapılabilir.
Ofiste hisseyle ilgili teknik analiz yapıyorum .. yarın ki fiyat beklentimi biraz sonra burada paylaşıcam ...
Arkadaşlar yarın için endeks 100 de ana destek rakamım 101.477 .. direnç rakamım 102.241 ... alt destek rakamım 100.977 .... endeksin bu arada hareket edeceğini düşünüyorum ... AEFES için ana destek rakamım 19.96 ... direnç rakamım 20.22 - 20.42 ve 20.68 ... alt destek rakamım 19.76 - 19.50 ve 19.30 .. yaptığım çalışmadan çıkan sonuç bu umarım bir işinize yarar .. herkese saygılar ... bol kazançlar ..
Beyler hisse ilk direnç rakamımıza ulaştı .. şu an 20.22 ... gerçi topiği pek takip edende yok ama ben yine de yazıyım ..
Arkadaşlar 20.42 direnci de aşıldı ... 20.68 e doğru yolculuk devam ...
Günlükte çok istekli durmuyor.
AEFES Konsolide 2018/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 315110000 Yıllık Değ%:3 Ana Ortaklık Payları: 96882000 Yıllık Değ%:-35
KAP: AEFES [ ] ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/743549 Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
Yönetim Kurulumuzun 28.02.2019 tarihli toplantısında, Şirketimizin, 2018 Ocak-Aralık dönemine ilişkin olarak, hesap dönemi sonu itibariyle çıkarılmış sermayesi olan 592.105.263 TL üzerinden % 50,68 brüt kar dağıtımını teminen her 1 TL nominal bedelli hisseye brüt 0,5068 TL (net 0,43078 TL) kar payı olmak üzere 300.078.947,29 TL tutarında karın nakit olarak 31 Mayıs 2019 tarihinden itibaren ödenmesi hususunun Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir.
Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş. 2018 yılı kar dağıtım tablosu ve dağıtılan kar payı oranı hakkında bilgi tablosu özel durum açıklaması ekinde sunulmuştur.
Anadolu Efes (AEFES, Sınırlı Negatif): Şirket'in 4Ç2018 ana ortaklık net dönem karı 147,5mn TL ile piyasa beklentisi olan 230mn TL'nin altında gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde şirket 194,4mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmişti. Satış gelirleri son çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %59,1 oranında artan şirketin brüt karı ise %44 oranında artarak 1.259,8mn TL'ye yükselmiştir. Diğer taraftan operasyonel giderler %65,5'lik yüksek artışla karlılığı baskılarken, diğer faaliyetlerden kaydedilen 167,2mn TL'lik gelirle birlikte faaliyet karı 167,8mn TL olmuş ancak %1,3 oranında gerileme kaydetmiştir. Şirket, yatırım faaliyetlerinden 4Ç2017'deki 81,7mn TL'lik gidere karşın 66,4mn TL gelir kaydederken, finansman tarafında da 4Ç2017'deki 364,6mn TL'lik gidere karşın 4Ç2018'de 70,4mn TL gelir kaydetmiştir. Son çeyrek ana ortaklık kar rakamıyla birlikte şirketin 2018 yılını 96,9mn TL ana ortaklık net dönem karı ile kapatabilmiştir. Şirket 2017 yılında 149,4mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti.
Şirket ayrıca hisse başına brüt 0,5068TL (net 0,43078TL) kar payı dağıtımı teklifini Genel Kurul onayına sunmaya karar vermiştir. Teklif edilen kar payı dağıtımı tarihi 31 Mayıs'tır. Dünkü hisse kapanış fiyatına göre temettü verimi %2,5 olarak hesaplanmaktadır.
(+) Anadolu Efes (AEFES): 4Ç18 döneminde Research Turkey konsensüs
ahmini olan 230 mn TL’lik net kar beklentisinin %36 altında 147,9 mn TL net kar (4Ç17: 194,5 mn TL net zarar) açıkladı. 4Ç17’de 364,5 mn TL’lik net finansal giderin bu çeyrekte 70 mn TL net finansal gelire dönmesi ve yabancı çevrim farklarının gelir tablosuna transferi net karı desteklerken, 87 mn TL’lik ertelenmiş vergi gideri ise net karı negatif etkiledi. Şirketin konsolide satış hacmi 4Ç18’de, hem bira hem meşrubat operasyonlarından gelen büyümeyle yıllık bazda %1,9 yükselirken, satış gelirleri yıllık bazda %31 artış göstermiştir. FAVÖK ise %2 gerileyerek 569 mn L seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK marjı yıllık bazda 4 puan daralarak %13,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Şirket finansallarla birlikte 2019 yılına ilişkin beklentilerini de açıklamıştır. una göre şirket konsolide satış hacmi'nin düşük-orta tek haneli büyümesini ve konsolide net satış gelirlerinin tüm segmentlerde satış hacimlerinin üzerinde performans göste sini beklemekte, konsolide FAVÖK marjında hafif iyileşme beklerken, satış gelirlerine oranı konsolide bazda yüksek tek haneli yatırım harcaması öngörmektedir. Şirket aynı zamanda hisse başına brüt 0,5068 TL’nin 31 Mayıs tarihinden itibaren temettü olarak dağıtılmasını genel kurula sunma kararı aldı. Yorum: Şirket hisseleri yılbaşından bugüne endekse göre %15 negatif ayrışmıştır. Net kardaki gerilemeye karşılık yapılacak temettü dağıtımının hisse performansına pozitif yansımasını bekliyoruz.
*ıcbc türkiye, anadolu efes için hedef fiyatını 25,0 tl'den 24,0 tl'ye indirdi, tavsiyesini 'tut' olarak sürdürdü
ustat Mergen..
tahtayı ıncelemiş..
yukselen diplerden sözediyor ve 23.70 kırılırsa, orta vadeli hareketine başlıyabilir diyor..ustadın hisseyi radarına alması olumlu..
http://www.acar.com.tr/Analiz/yorumDetay/3295
patron bgun gerçek anlamda cıldırdı..
tum mıgroslarda jet.ler dahil biraları yuzde 20-25 ucuz sattı ve satmaya devam ediyor
az önce jet.e 280 lira bırkatık..
tam da stoğu 24.lu kolisi 8.30.a gelen metro gross.tan yapmayı dusunurken..
mıgros imdada yetişti..
zonuçta market de patronun ama bugun eğer yarın da sürerse bu ciro içerdeki satışları patlatır..
REKABETE GÖRE HEM TUBORGU HEM BİZİ HEM DE YABANCI BAZI BİRALARDA DAMPİNG UYGULUYOR..
zaten bunu nşiye yapmıyor diye soruyorduk migros.u aldıüından beri..
dukkan senin sattığın mal da senin..sat ucuza..surumden kazan..ticaretin eski taktiği..
ayrıca 2 içen 3 içer ucuz diye..
tuborgu tekte 7.30.a malt efes.i 6.80 e verdi bugun..
stokçu çoktu..
inşaallah.bu uygulamayı surekli hale getirir.
uzun yıllar mıgros.ta aynı uygulamayı şarapta yaptı..ayda bir bir h.sonu ucuz şarap sattı.indirimli yuzde 25.
patrona gec gelen bu aklından dolayı yine de tşk.eder..
promosyonları surdurmesini dleriz..
mesela kapağın altına bedava gibi.
neydi o gunler diye diye şişeye geceriz yeniden..:drunk:
h.sonu yapılan ındırım sadece mıgroslarla sınırlı kalmamış..
carrefour da katılmış..
bayiiler..satış noktaları ısyanda..
indirmli fıyata..
gold 7.50..efes malt 6.80.e sattılar..o fiyatlara bize gelişi yok diyorlar..haklılar..
buyuk marketlerden tuncay amca..tum surumlerini yaptı..
düşünüyoruz da belki de elindeki stokları eritti..çunku..çoğu mayıs*-haziran son tuketim tarihi olan urunler market arabalarına yuklenerek adeta yağmalandı..
gelelim zurnaya..
p.tesi sabah..saat..10.05..bu durumun artan muthiş cironun şirketin hisse fiyatına etkisi ne?
20.62..
cuma fiyatı ne 20.62..
bu tahta..2009.da da 10 liraydı..10 yılda hiçbir şey getirmedi..ust ve alt marjları kestiğimizde..
17-25 lira arası dalgalandı durdu..
sıkışma oluştu diyerek beklemeye devam..
teknik yorumlarda..
21.38.deki direncin gecilmesi durumunda 23.70 ve ustunun hedef alınabileceği ifade ediliyor..
kaynak:A.Mergen..