Oluklusu tiresi vikingi gidiyor. Bu da malak gibi yatiyor. Yaziklar olsun
Printable View
Oluklusu tiresi vikingi gidiyor. Bu da malak gibi yatiyor. Yaziklar olsun
Alışlarım gelmedi.Bugünün aracı kurum dağılımı :Garanti dün aldığı 9396 lotu vermiş.Hisseye baskı kuran bugün garanti.credit 764 lot satmış.Yani yarına garantinin dünden alıp baskı yapacağı bir lotu yok.Alanlar:Gedik 1589 lot,Vakıf 1271 lot ,Halk 1010 lot,Ak 826 lot,Hepinize bol kazançlar...
https://s19.directupload.net/images/200326/ib4yc4sx.jpg
ay başınndan bu yana takas
Teşekkür ederim cefaks hocam...ellerinize sağlık
Bugünde alışlarıma devam ettim.Ancak takasa bakmadan alışlara devam etmişim.Bizim gibi küçüklere yıkmışlar malı.Diğer kısmına bakarmısınız.Ben bugünkü açılışta 330 ları çok kısa süre içerisinde aşacak diye bekliyordum.Diğer hisselerim % 5-10 arası prim yaptı.Yarın inşaallah yükselir.Ancak yıllardır bende var.Sağlam yapısı dolayısıyla alışlarıma devam edeceğim.Y.T.D.
İş Bankasindaki lotlar patronun mu
Bugün endeks 2500 puan yükselirken ve aynı sektördeki tüm senetler tavan yaparken,genel kurulu erteleme bahanesiyle inat edercesine önüne gelene mal verdiniz.Dow 'un %6.38,Viop'un akşam seansında %2.5 ,MSCI Türkiye endeksinin %2 civarı arttığı bir günün ertesinde ben de 320 ortalama ile aldığım malları yarın afiyetle sana iade edeceğim.Geceden söylüyorum haberin olsun.YTD
çayımı koydum
gamlı baykuşları okurken yudumlamaya başladım
İnsan hariç herşey ambalaja giriyor.
Yön yukarı. 2. corona dalgası olmaz ve genel trend dönmezse önce kaldığı yer(500 lere) sonra 1000'lere gideceğine inanıyorum.
Malda olma veya olmama piskolojisi..sayın rıc bundan sonra hep sizi hatırlayacağım...
sen beni hatırlama lalezar
benim naçizane dikkati çektiklerimi hatırla
dikkati çektiğim hususlar alım satımlarıma yön veriyor
duygusal zeka ile borsa olmaz
hiçbir anomali sonsuza kadar sürmez
içinden geçtiğimiz dönem 2. dünya savaşından bu yana yaşanmamış bir dönem
kuvvetle muhtemel bir çağ kapanıyor yenisi açılıyor
bu yeni çağ bereberinde kendi devrimini gerçekleştiriyor
bu devrim ile bazı sektörler yok olurken bazı sektörlerin devri açılıyor
bak misal sokağa çıkma yasağı olsa dahi kartonsan çalışacak
çünkü gıda,ilaç vs temel ihtiyaçlar için bu mecburiyet durumunda
neden niçin bunlara kafa yor
sen bunlara odaklan bunları hatırla
halen olayın ne olduğunu fark edemiyorsun
aldığım mala aşık olmam ben
pozuma göre yazmam
sen buna şahitsin
bu şirketin en beğendiğim şirketlerden biri olduğunu fiyatı 500 iken de yazdığımı cümle alem biliyor
senin bu yazdığına göre o fiyatta iken benim bunu yazmıyor olmam gerekirdi
demek ki mesele bambaşka
sen işin hakikatine odaklan onu düşün
ve asla ve asla burada yazılanları ve yazanları ciddiye alma
benide alma hehehehe
öptüm kardeşim
şimdi avrupa ve dünyada sektörel devrim ile ilgili gelişmelerin yazıldığı haber ve makaleleri okumam gerekiyor
burada bunları paylaşmıyorum
zira gereksiz adam çok
zevzeklere fazla vakit ayırmıyorum artık
selamlar
Bazı ölü seviciler iyi şirket olmakla
İyi patron olmayı birbirine karıştırıyor
Şirket hep iyiydi. Sektör hep iyiydi
Ama patron iyi olamadı.
Hayatını bencillik üzerine kurmuş insanlarla maalesef aynı hissedeyiz
Kendisi kazanıyorsa sorun yok. Sorun sende bende
Kazanan pirim yapan hissedeyse gözü
Herkes sorun.
Bir tek doğru. Bir tek bilen var
Oda bencilin kendisi.
Tabi bence
Sayın rıc başından beri burada yazanlar arasında en çok sizin görüşlerinizi önemsediğimi biliyorsunuz.Lakin bu kağıdı artık ezberledik sabah 340 şimdi eksi ne yapacağı belirsiz bir patron..Şirket her zaman değerli buna kimsenin itirazı yok ama patron aynı patron yani batı cephesinde değişen bir şey yok..
teşekkür ediyorum lalezar
bende senin samimiyetine inanıyorum
burada gerçek düşüncelerini yazan birkaç ender üyeden birisin
ben patron hakkında son hamlesinden sonra eskisi kadar olumsuz değilim
ortalık kan revan iken borsada hissesine sahip çıkan ilk patron oldu
hakkını yemeyin
birde bak herkes temettü ödemelerini erteliyor yada verme kararı aldıklarını iptal ediyor
bunlar dün çıkıp vereceklerini açıkladılar
burada kötü niyetli bir adam olsa eline fırsat geçmiş vermiyorum diyebilirdi
ama demedi
bunlar önemli göstergeler
şimdi kalkıp bunları görmezden gelip peşinen kötü patron demek hakkaniyete sığmaz
sen burada ki gamlı baykuşların gazına gelme
onlar alenen kasıtlı olumsuz yazıyorlar
senin benim gibi gördüklerini halis düşüncelerini yazmıyor burada millet
diyeceğim objektif ol ve sektöre odaklan
şirketlerin tarihlerinde bir yada iki defa olabilecek bazı dönüm noktaları olur
bu yaşanılanda onlardan biri
oku araştır
talep edersen sana özel mesajdan güncel makaleleri gönerebilirim
araştırmadan okuyup anlamadan cahiller konuşur
onlar herşeyi bilirler
biz bilenlerden değil öğrenenlerden olmalıyız ki diri ve uyanık olabilelim
sevgilerimle
kartonsanında içinde bulunduğu avrupa kuşe karton üreticileri birliği
yoğun gıda, ilaç ve kişisel-genel temizlik maddeleri ambalaj talebini karşılamak için
tüm kapasitelerini kullanarak ülkelerin gereksinim duyduğu ambalaj hammaddesi olan kuşe kartonu
7/24 çalışma düzeninde
sağlamaya çalışacaklarını açıkladılar
talep devasa kapasiteler yetersiz
insanlık buna hazır değildi
fabrikaların bakım duruşları dahi ertelenmiş
11 dilde yayınlanan ortak deklarasyon linkinide koyayımda ingilizcesi olanlar okur
Cepi Press Statement
European pulp and paper sector maintains essential operations to help EU citizens tackle the COVID-19 pandemic
Cepi, the European paper industry association, and its members across Europe are shocked and saddened by the COVID-19 pandemic dramatically impacting people globally and in Europe, with a growing number of lives lost.
http://www.cepi.org/Cepi%20Statement%20COVID-19
üretilen kartonları sevk eden kamyonların yollarda ki denetimlerden hızlıca geçmesi içinde
aşağıda ki ortak uyarıları kamyonların üstüne yapıştırmışlar
https://i.hizliresim.com/Yq8qr8.jpg
buda az önce avrupanın ikinci büyük kuşe karton üreticisi olan metsa board un yayınladığı deklarasyon
bizim kartonsandan böyle şeffaflıklar beklemiyoruz tabi
avrupada şirketlerin yatırımcıları bilgilendirilme kültürü bizden fersah fersah ileride
haliyle olup biteni bulup öğrenmek bizim ülkede yatırımcının kendisine kalıyor
o da dil biliyorsa
Coronavirus prevention at Metsä Board
27.3.2020
The safety of our employees and the communities in which we operate is always Metsä Board’s number one priority. We closely monitor the development of the epidemic and are updating our employee guidelines and policies based on new information from relevant global and local authorities.
Metsä Group, of which Metsä Board is a part, has a dedicated team to monitor the development of the epidemic and guidelines issued by authorities, and to share information and best practices within Metsä. The team provides regular instructions to employees on how to implement strict necessary safety measures. At Metsä Board, we have appointed locally responsible personnel to assume coordination and supervision roles at all our locations globally.
The measures we are taking to ensure the safety of our employees and partners include the following:
We follow and comply with the advice of the authorities.
Actions to prevent the spreading of the virus at the workplaces are of utmost importance. These actions include washing hands thoroughly, staying at home if any kind of symptoms of illness appear and keeping distance to other people.
Anyone feeling unwell is expected to stay at home and not come to work.
All travel is to be avoided.
Remote working from home has been implemented where possible in order to ensure safety and an uninterrupted service to our customers.
All visits to Metsä Board offices and mills are restricted.
Preventive actions are applied at all Metsä Board production sites with strict procedures in place which cover working arrangements, minimising physical contact and ensuring good hand hygiene and cleaning regimes.
Metsä Board is producing paperboards that are particularly needed to protect goods and ensure consumer safety especially in food and pharmaceutical packaging. We recognise the importance of business continuity and are working hard to ensure we are serving our customers as seamlessly as possible.
We have a contingency plan in place regarding production, sourcing and logistics operations to secure business continuity. We have prepared precautionary action plans and back-up arrangements between the different Metsä Board sites in Finland and Sweden to ensure operational continuity, and we are following up on these plans regularly.
Many of us are now working in exceptional circumstances. In situations like this, a good flow of information and communication is important. We will keep our partners regularly informed through the usual contacts.
I want to take this opportunity to thank our customers, staff, suppliers and all our stakeholders for the patience, endeavor and commitment they have shown at this testing time, and above all I hope you all stay safe.
Regards,
Mika Joukio
CEO
Metsä Board Corporation
https://www.metsaboard.com/Media/Pro...sa-Board-.aspx
Sayın Rıc şirketin kârlılığında üretiminde kapasitesinde siparişlerde bir sorun yok ki sorun patron ve ekibinin şeffaf olmayıp paraların hepsi bana deyip kuş kadar temettü verip aslan payını kendi alıp hisseyi sürekli baskılayıp yıllardır on sene mi 15 sene midir nedir nedensiz bekletip bedelsiz vermeyip her sene bu bedelsiz hikayesini yayıp durmalarında..fiyatları hala beş sene öncesinin gerisinde beş sene diyorum beş sene yazık günah enflasyon dolar yazık günah bakın tireye piyasa değeri nedir ki o yüzden ben çok ama çok ümitsizim
her söylediğinin altına imzamı atarım
ancak seninde söylediğin gibi şirket bedava
böyle sağlam bir şirketi böyle yüksek karlar eden bir şirketi
sektörü vböyle uçuşa geçmiş karları dahada patlayacak bir şirketi
ve hiçbir krizden etkilenmesi mümkün olmayan bir şirketi
fiyatı böylesine düşmüşken almayacağızda ne yapacağız lalezar ?
aksini düşünüyorsak zaten hisse senetlerine yatırım yapmıyor olmamız lazım
şu çok doğru mesela
5 yıl önce alanların günahı ne
evet onun günahı patronun boynuna
ama birkaç yıldır müspet değişimler giderek artıyor patronaj felsefesinde
bunlarıda görmek lazım
çok karamsar olmamalı
karamsar adamın borsada zaten olmaması gerekir
böyle fırsatlar insanın ayağına her zaman gelmiyor
dolar olarak 1 aralık 2009 fiyatlarına geldi
bir ara 2018 dede bu fiyatları görmüş..
https://www.tradingview.com/x/mOdWOeIr/
küresel piyasalarda bugün kağıt-karton fiyatları fırlamış
fiyat endeksi % 9 artmış!
https://tr.investing.com/indices/n500-pulp---paper
yakında kartonsanda ürünlerine okkalı bir zam yapacak anlamına geliyor bu
şirketin karında minimum %10 artış olacak demek bu
o da fiyatlar dahada artmazsa
ancak artacağıda bariz gibi duruyor
şirket en son 2 hafta önce %10 zam yapmıştı
arzın talebe yetişemediği böyle durumlarda fiyatlarda böyle ciddi artışlar kaçınılmaz
günlerdir yazıp paylaştığım şirketin faaliyetlerini uçuran gelişmelerin karlılığa yansımalarıda gördüğünüz gibi gerçeleşmeye başladı
pekçok şirketin faaliyetini durdurduğu bu dönemde kartonsanın başına adeta talih kuşu kondu
elbet hisseyede yansıyacak bu!
Bence her yükseliş satmak için bir şans.2008-2009 krizini arayacagimizi düşünüyorum.insallah olmaz da ben yanılmış olurum .ytd.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/so...rildi-41480442
hadi inşallah..
tatilinizi temmuza kadar erteleyin demişler..
temmuza kadar bu işi bitirecekler galiba..
Selamlar arkadaşlar.
Temettü ile ilgili gelişmeler:
http://www.borsanalist.com/kartonsan...hi-ve-miktari/
Herkese sağlıklı sıhhat ve bol kazançlar dilerim. :)
Patron yine soysuzluğunu gösteriyor. Şaşırdık mı? Asla! Şu zor zamanlarda ky cebine 3-5 kuruş temettü girecek ona bile göz dikiyor/erteliyor... Kansız soysuz....
Bahane hazır genel kurul ertelendi. Dijital çağdayız genel kurulu online yap. Fiziki yapıp kuş mu konduruyon angut....İşi gücü sahtekarlık.. yalan dolan... dikkat et ünal parayı kefene koyamazsın... malum virüs var... çok ah alıyorsun....
ne olmuş temettüyümü ertelemiş
allallah allah..
yapma yaaa..
vahhh vahhh.
bu şirketten böyle bi şey beklemezdim..
nasıl olmuş ki
yanlışlık olmasın..
Ayın 26 sında 16.30 da gönderilen bir haberdi. Hisse bunun satışını zaten yaşamıştır.
Temettü ve genel kurul toplantısı yaklaşık 1 ay ertelenmişti.
https://www.kap.org.tr/tr/ara/Kartonsan/1
Arkadaşlar, bu adresi seans içinde bile olsa devamlı güncelleyin.
Bu Ünal, olumsuz haberleri seans devam ederken gönderir.
bence yanlış yere yazıyorsunuz
arçelik topiğine yazmalısınız mesela
koskoca koç şirketi arçelik temettüsünü direkt iptal etti vermeyeceğini söyledi
gidin koç holding sahiplerine yardırın mesela
daha erdemli bir davranış sergilemiş olursunuz
5 mayısta alıyoruz biz kısmetse temettümüzü
maliyetimiz 10 lira daha düşecek heheheeeee
ama tabi benimkiside laf ola beri gele
sizin maksat başka heheheh