Almanlar tabi kıskanır bizi.
Almanlar 1 EURO verip sadece 1,08 Dolar alabiliyor. Biz ise 1 TL verip 6,98 Dolar alıyoruz. (Tersi de olabilir)
Neyse ne sonuç olarak onları yaklaşık yediye katlıyoruz.
Printable View
Bir de Viopta 200 binciler var, onlar ne içiyorsa!
Biz Dünya batıyor deyoruz, bunlar Bist 200 bin naaa... 200 bin!
Yok karar verdim bakımevi esas farkı yaratan, çünkü Almanya hariç hepsine karşı bariz nüfus üstünlügümüz var.
Yasin da faktörü az degil.
80+ yakalandiginizda gitme ihtimaliniz cok yükseliyor.
Örnegin isvicre'de 80+ olup corona ihtimali varsa hastalara buraya gelirseniz %80 ölme riskiniz var deniliyormus.
O yüzden cogu hastaneye gitmiyormus ve su anda ölüm vakalarinin %75'inin hastanede degil evde oldugunu bildirmis bir isvicreli kardiolog.
Avrupa'da (orta Avrupa) vefatlar genelde %75 hastane veya bakimevinde olur. Su anda biraz ters bir durum var.
Yav hiçbiri değil. Virüsün tutunduğu Ace 2 proteini bizde azmış, bu yüzden başlarda tutunmuyordu ama sonradan fikri değişti bir dal alıp gidiyor o yüzden bizde ölüm az . Daha ne kadar über bilimsel bir açıklama yapabilirim bilmiyorum.
Dün DSÖ en kötü yaşanmadı dedi ama biz mayıstan sonra normale dönmeyi düşünüyoruz. Normal nedir , normale ne yaparak döneceğiz acaba?
BAŞARI ŞANSI YÜZDE 80
Başarı şanslarının yüzde 80 olduğunu duyuran Oxford Üniversitesi ekibi de eylül ayına kadar yaklaşık bir milyon doz aşıyı hazır hale getirmek istiyor.
"ChAdOx1" adı verilen potansiyel aşı, şempanzelerde gribe yol açan bir adenovirüsün genetiği değiştirilerek üretildi.
Virüsün genetiğiyle, insan vücudunda gelişmesi engellenecek şekilde oynanırken Kovid-19'un insan hücrelerine tutunmasını sağlayan çivi proteini üreten genetik unsurlar eklendi. Aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor.
https://www.mynet.com/ingiltere-de-p...k-110106500380
Esas önemli olan, pide üretimi iftardan 2 saat önce bitecekmiş, şöyle ağız tadıylan alt alta üst üste kuyruğa girip, sıcak pide yememizi engelledi bu CeHaPe!:oleyo:
Bu CeHaPe'nin inanmışlara eziyetleri, ne zaman bitecek!:kahkah:
Ölüm bizde az derken o iş karışık diyelim sadece.İtalya kadar değil elbette, nüfusun gençliği elbette fark yaratıyor,ayrıca sağlık sistemimiz de çok iyi .Ama bizde ölenlerin bir kısmı covid tanısı almadan öldüğünden ilk tanı olan pnomoni denerek kayda giriyor.Vefattan sonra da tanı alsa da kayıt değiştirilmiyor.O nedenle ölen sayımız az bişi daha fazla.Unutulmaması gereken şey bu hastalık yeni tedavisi bilinmiyor ve biz de dünyanın diğer ülkeleri ile aynı durumdayız.O nedenle diğer ülkelerde olanlar bizde de olur.İspanya ve italyanın bizden farkı nerdeyse bir aydır katı bir karantina uyguluyorlar biz uygulamıyoruz.
Normale en az altı ay falan dönemeyiz.
Türban taktirmadi bu CeHaPe, ama sayesinde hepimiz maske taktık!:dvr:
Bugün bende o konu üzerinde düşündüm,büyük şehirlerden başka yerlere gitme yasağı kaldırıldığı an,ayrıca yaz gelmiş olacak,milyonlar,küçük şehirlere,tatil beldelerine,baba ocaklarına akacak,hasta olduğunu bilmeden veya taşıyıcı olarak gelen bu ziyaretçiler yüzünden küçük şehir ve kasabalarda hastalık patlama yapacak.Bakınız:Van ın bir köyüne gelen 4 hastanın 44 kişiye virüs bulaştırması,bence bu yaz zorunlu haller ve ticari faaliyetler dışında büyük şehirlerdeki seyahat kısıtlaması devam etmeli...
Ömrümde bir defa annem yoğun bakımda yatarken maske takmıştım, şimdi ise günlük rutin.
Gene de açıkçası şimdiye kadar salgın konusunda her şeye rağmen iyi gidiyoruz.Eğer sistemi 2 ay kapatıp zorunlu karantina uygulayabilsek en az hasarla işten yırtabilen ülkelerden olabiliriz bence.Halen de geç değil.
Vatandaşlara sıcak pide yedirmek için riske giren, fırınları da basar bu CeHaPe!
Vardır bir hikmeti zahir.
https://i.ibb.co/bsjKMX5/Screenshot-...2-00-12-46.png
Bir Bizanslının günlük gördüğü insanı görmem için, mitinge gitmem lâzım benim.:he:
[QUOTE=dimitris;4365749]Vardır bir hikmeti zahir.
Koronadan gebermezseniz, sikintidan geberin gibi bir sey...:oleyo:
Şu Allahın belâsı virus işi bitince, forumda kim nerede deye anket açacağım da, şık sayısı az galiba?
Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
1. Bizans
2. Mahmure Kenti
3. Gavur Şehri
4. Zeki Müren beni görecek mi?
:kahkah:
Polis Prince Islandık
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Seyyar sıcak pide işine giren olur mu .
Bir mangal üstünde self servis
Maske geleli bir haftayı geçti yeni maske ne zaman geliyor acaba 2 tur ne zaman alırız