5,02'den kurtoğlundan aldığım hisse bugün 6,50 açtı.
Teşekkürler kurtoğlu. küçük miktar da olsa kazanmak güzel.
Printable View
6 nın altına salmadılar ve bir taraftan da haftalık açılış fiyatının altını gösterdiler. Şimdi mümkünse haftanın en yüksek rakamını görüp oradan kapatmanı bekliyoruz. Sermayesi eksi şirketler bile ne fiyatlara gelmiş. Senin gıda işiyle ilgili bir kap haberi göndermene bakar. Hadi dostum yolla şu kap’ı.
Hafta sonuna kadar 7’nin üzerine atarsa ay sonu 10’a yakın bir yere ulaşabilir. Aşağı dönüş yapar mı bilmiyorum ama sanki biraz buralarda oyalanma niyetinde.
800 bin hacim yaptırdı ne aşağı düşürdü ne yukarı çıkardı. Patron kendini gösteriyor. Ben ne dersem o olur diyor.
Psikolojik sınır geçildiği zaman hikayenin de senaryosu değişebilir. Umarım yukarı yönlü seyre devam eder. Haftalık grafik güzel görüntü veriyor.
KAP gel artık neyi bekliyorsun. :rules:
Kurtoğlu sıfırladıysa o kadar malı kim aldı acaba? :28:
Kuşluda birisi paylaşmış 4 kurumdan her biri kabaca 1 milyon civarı toplamda 4 milyona yakın alım yapılmış son 1,5 ayda.
O kadar da satılmış olsa gerek. Evet aynen öyle 3,9 milyon kurtoğlunda mal vardı. Demek ki 4 kuruma bölünmüş mal.
Hiç biri de %5'i aşacak şekilde almamış. Hesap kitap bilen adamlar tabi.
8,5 milyon TL yıllık kar hiç fena değil. Büyük kısmı yatırım faaliyetlerinden de gelse iyi yine de.
Pandemi bitince işler birden hızla büyüyebilir. Ya da gıdayla ilgili başka yatırımlar yapabilirler. Kasada 30 milyondan fazla nakit gözüküyor.
Yav niye kimse bir şey yazmıyor?
Faaliyet raporunda yazılanlar ile bilançoda yazılanlar birbirini neden tutmuyor?
Örneğin;
Faaliyet raporunda nakit ve benzerleri 17.651.799 TL
Bilançoda ise nakit ve benzerleri 36.714.088 TL
19 milyon nerede?
Ya da hangisi yanlış?
Faaliyet raporunu yanlış yazmışlar sanırım.
Çünkü bilançoyu denetim şirketi onaylıyor.
8.5 milyon kar vermiş ama faliyet karı sadece 1 milyon civarında. Sermayeye göre düşük bir oran.
“ Bilançoda Hisse defter değeri 1 civarı ama 6 liradan işlem görüyor. Yani Şirket Özsermayesi 37 milyon borsada piyasa değeri 240 milyon olmuş”
Burdan bakınca manzara çok farklı!!
Pd/Dd üzerinden bakınca elbette haklısınız.
Ancak bu oran 10-20-...100 katı olan şirketler var.
Tek tek saymaya gerek yok.
Mesela bu etilerin eski sahibi Karsusan yani şimdiki adıyla CASA'nın pd/dd kaç dersiniz?
Yanlış anlaşılmasın bu da öyle olur demek istemiyorum.
Artı Yatırım Holding de gümlemiş. Yazık olmuş. Devamının gelmesi kimseyi şaşırtmamalı.
Batık şirketler çöplüğüne yenileri de eklenecek gibi görünüyor.
Bedellisini yapmamış olsaydı bunun da akıbeti aynıydı.
Şimdi bunun mübareklerden başkasına satışı olasıysa eğer, GÜRTAŞ'ı alan bunu da almış olacak.
Böylelikle çağrıdan muaf olunacak. planları çok güzel kurgulamışlar.
Etiler tarafında böyle ama GÜRTAŞ'ın satılması durumunda ALMAD tarafında ayrılma hakkı doğabilir diye düşünüyorum. Tabi öyle bir düşünce varsa.
beyin jimnastiği sadece...
Göz altı pazarından çıkacak beklentisi ile girmiştim ancak şartları karşılamıyor ve bu yüzden satıp çıktım. Kar ederse bu yıl sonu bilançosunda o zaman tekrardan düşünürüz
Gürtaş, tarım ile gıda şirketi olduğu için, bir gıda şirketine satılabilir belki. Dolaylı devralınacak olan Etiler in de faliyet alanı gida olması, şirket gıda sektöründe uzman olan bir girişimcinin eline düşerse şirketin faliyetlerini yüksek ritim verebilir. Ama bu pandemi koşullarında restaurantlar yarım yamalak açık iken veya tekrar kapanma olasılığı varken gürtaşa (dolaylı olarak etilere) alıcı bulmaları da zor gibi.
Haber gelecekmiş gibi bir beklentisi var diye sabrediyordum ama dayanamadım sattım. Bekleyenleri umarım sevindirir. :(
Sermaye artırımından elde edilen fonun kullanım planı :
https://i.ibb.co/Q8XhqN1/ETILR.png
ZAMANI GELDİ GİBİ :halay:
https://i.ibb.co/mcsw12p/ETILR1.png
https://i.ibb.co/DRz9fDy/ETILR2.png
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Franchise Şube verilmesi hk.
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
İstanbul Sarayları - Halkalı şubesi olarak faaliyete geçmek üzere yeni bir franchise sözleşmesi imzalanmıştır.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.
Invest...isimli sitede halka açık borsada işlem gören bir şirkete satışının yapıldığı söyleniyor. Bu hafta satış haberi düşer diyorlar. Gerçeklik payı var mı acaba ?
ALINTI :
Memati Başşş
2021-05-01 01:44:48
Sabredin satış bu hafta açıklanabilir ....
Cevap
3
0
Bildir
Efe Demir
21 saat önce
Hadi inşallah🙏 artık yukarı hareket başlasın... İnşallah çift hanelere gider,,
Cevap
0
0
Bildir
Semih Yok
19 saat önce
Kim alacak şirketi
Cevap
0
0
Bildir
Memati Başşş
13 saat önce
İsim vermek doğru olmaz Halka açık bir şirket diyelim ...
Şirketimizin ve bağlı ortaklığımız Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.'nin sahip olduğu, iştirakimiz Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar San. ve Tic. A.Ş.'nin 40.000.000 TL tutarındaki ödenmiş sermayesinin % 38,96'sını temsil eden toplam 15.584.053,63 TL nominal değerdeki paylarından 10.285.475,393 adet payın 33.990.000 TL bedelle Mehmet Hilmi Soylu'ya ve 5.298.578,233 adet payın ise 17.510.000 TL bedelle İzzettin Kaplan'a olmak üzere toplamda 51.500.000 TL bedel üzerinden satışı ile ilgili görüşmelere başlanmıştır.
Kamuoyunun bilgisine arz ederiz,
Saygılarımızla.
20.882.632 lotun satışı gerçekleştiğinde Etiler Gıda'nın yeni sahibi Merkez Ankara Lokantası olacak. İlk izlenim olarak Etiler gibi gıda üzerine faaliyet gösteren bir şirketi 1971 yılından bu yana gıda alanında faaliyet gösteren Merkez Ankara Lokantası daha iyi yönetme ve büyütme potansiyeline sahip gibi gözükmektedir.
https://merkezlokantasi.com/
https://i.ibb.co/V3mK3q1/merkez-ankara-lokantas.png
Bir restaurant şirketi etileride satın alma görüşmeleri süreçlendi muhabetleti ile hisse yol aldı bayağı. Sektörde profesyonel birilerinin etileri devralması ve şirket birleşimleriyle güçlendirirlerse olumlu olabilir. Tabi ortaya atılmış fake bir durum yoksa!!
İşleri güçleri yalan dolan. Şirket güya satılmış ama alanlar kim belli değil. Eski yönetici yönetim kurulunda aynen devam ediyor sadece Nurettin başkanlığı bırakmış, Esra hanım görevine devam ediyor. Bu nasıl satış? Şirketi çok mu iyi seviyelere taşımışlar ki halen yönetimdeler.
Yeni hissedarlardan biri eğer doğruysa Google da merkez lokantası sahibi görünüyor diğeri de kim belli değil.
Türkiye’de borsa hiç bu kadar yoğun şekilde vurgun yapılan bir yer olmamıştı.
Kasada 30 milyon var gözüküyordu bakalım onu nasıl yok edecekler.
şirket el değiştirdi.hisseler zaman içinde çok daha iy yerlerde olacak.Batacak falan gibi olgular geride kaldı.gözaltından ne zaman cıkar veya cıkarmı bilmiyorum ama 2 sene içinde çok farklı yerlerde olmasını beklerim ,kim dayanır dayanmaz o kişisel bir sorun ve tercihtir.tv de reklamlarını görene kadar devam.bazen gerçekler kagıt üstünde yazmayabilir.Kimin aldığı önemli tabiki ama bunu bazen bilemeyebiliriz.
Mazisi çok iyi olmayabilir fakat ben şirkette bazı değişimler yaşandığını düşünmekteyim.
Özellikle besni yatırımından sonra daha iyi yerlere geleceği konusunda fikrim sabit. Tabi yönetim şeffaf ve adil davranmaya devam ettiği sürece.
Son çeyrek raporlarında zaten büyük bir sıçrama yaptığı görülüyor. Gelen karın büyük çoğunluğu faaliyetten gelmekte.
İhracat konusunu sıkı tutarlarsa bir dardanel olmaması için bir engel yok benim gözümde
Kasadaki parayı da büyük ortakların mallarını almak için onlara aktardıklarına göre bakalım nerede bitecek bu hikaye.
Alt pazarın kötü tarafı hisse gün içi yükselse hatta tavan be olsa satamıyorsun ertesi gün eksi yada tabandan bile açabiliyor
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Etiler altpazarda olmasına rağmen hisse.net ana pazara almış.
Allahtan ticari alacaklar artmamış bu biraz daha güven verdi. Onun yerine arazi alınmış ve yapılmakta olan yatırımlar artmış. Yerin alt pazar da değil daha iyisi olmalı
Al-ver bitti mi ?
Uzun vade sabredene ekmek yedirir diye dusnuyorum. An itibari ile 7 tl lerde dolaniyor.
Tarihe not duselim.
Ytd