Kendi olanaklarinizla yasayacaginiz bir bahceli ev yapin.herseyinizi kendiniz uretin.cunku pahalilik artacak.enf artacak.
Kendi olanaklarinizla yasayacaginiz bir bahceli ev yapin.herseyinizi kendiniz uretin.cunku pahalilik artacak.enf artacak.
Arkadaslar birikimlerimin bir kısmıyla limon bahçesi almıştım. Getirisi çok çok iyi.Ama biraz zahmetli.Akdeniz Bölgesinde tarıma yatırım yapacaklar için avokado bahçesi tavsiye ederim. Bakımı kolay getirisi daha iyi.
110 binden 125 bine çıkmasını da biste kanalize olan yerliler sağlamıştı. Sonra verdiler ellerine kağıtları. Tarih tekerrürden ibarettir. Bütün krizler nedense hep borsaların zirve yaptığı zamanlarda çıkıyor. Vardır bir sebebi hikmeti.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana 1 yil evvel deselerdi yuzyilda bir olan bir pandemi olacak, tum dunya duracak ama senin portfoy buyuklugun hic olmadigi kadar hatta 5 dolar seviyesini bile gececek 1.5 dolar endeks seviyelerinde deselerdi ona h.....r derdim..
Ama bu gerceklesti..
Onemli olan iyi kagitlari secip uzerinden hic kalkmamak uzere oturmak...
Son 10 yildir burada yazdim fayisdan bi sey olmaz, bereketi olmaz, ya kendi isinizi kurun, ya da kurulmus bir ise ortak olun dedim..
Gun geldi hakarete, gun geldi azara, gun geldi asagilamaya maruz kaldim..
Paranin adresi bist, barbunun adresi firin dedigimde endeks 85K idi..
Tekrar ediyorum, fayisdan bi sey olmaz... :)
Biraz risk almadan para kazanilmaz.
Dovlet memuru zihniyeti ile varlik yonetilmez.
Okumadan, arastirmadan, kendini gelistirmeden, olculebilir riskleri de almadan hic bir sey olmaz.
Syg,
Dolar oran alan varmi bugun?
Son 10 yılda çok şey oldu dolar coştu faizler 25 i gördü
Dudu abi dediklerine katılıyorum faizde para erir. Ama Warren Buffet gibi üstadlar her zaman ellerinde amerikan bonosu bulundurur. Portfoyde mutlaka garanti enstrümanlar da olmalı. Bunu dönem dönem artırmalı ya da azaltmalı. Risk analizi yapmalı.
Örneğin, 2022'de garanti enstrümanların payını artırmalıyız, cünkü 2023'de Türkiye karışabilir. Reis secimi kaybetmesine rağmen iktidarı bırakmayabilir. Önceden bu riske göre hamle yapmalı.
Bu arada pandemi yeni başladı. Yüzde yüz riski enstrümanlarda olmamalıyız.
Fed piyasaya saldığı parayı 2-3 sene sonra çekmeye başlayabilir.
Borsalar balon olursa, gereken yerde azaltmayı da yapmalı.
nkolaydan çıkacağım, burgan dijital 32gün 10% dışında daha yüksek oran var mıdır? şimdiden teşekkürler.
Ekonomik gerçeklerden uzak, tamamen spekülatif kazanç için, kucuk yatırımcıya kazandirmayip, onu basamak olarak kullanmak üzerine kurulmus bir sistem borsa. Herkes sizin kadar şanslı olmayabilir. Ac gozlulukten butun parasini kaybeden insan hikayeleriyle dolu. Hissesinin uzerine değil de kaybettiklerinin uzerine oturmak ta var. Herkese yedirmezler o barbunu.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsviçre Frangı CHF oranları
Ziraat %0.15
Halkbank %0.10
TEB euro faizi 0
Sıfır
1 ons altın 2013'te 2500 tl'lerde gezinmiş. 1 ons altın şu an 12000 tl. %480 gitmiş. yani 2013'te portföyünüz 1000 iken şu an 5000 ise hacı dayıları veya gün teyzelerini yenememişsiniz anlamına gelir. artı üstüne bu 7 yıl içinde 17-25 aralık olayları, gezi olayları, fetö darbe girişimi, seçim iptali, rus uçağı vurmamız, erken seçim kararları vs streslerini yaşayıp kendi kendinizi tüketmiş oluyorsunuz.
riskli varlıklara yatırım getiri olarak altını, doları, euro'yu yenebilmeli ki yatırım yapmaya değsin. ben bu ülkede 2 yıl sonrayı bile ön göremiyorum.
Eğer Türkiye gibi cds oranı arjantinden sonra en yüksek olan bir ulkede yaşıyorsanız risk almanin kendisi başlı başına bir risk. Guvenli limanlar altın ve faiz bu ülke insanının portföyünün büyük bölümünü oluşturur. Bankalara güvenmeyip yastık altında tutanlar daha da güvenli limandır. Coğrafyamız Bu kadar krizlere gebeyse böyle yapmak en mantıklısı sanırım.
Barbunun adresi borsa paranın fırın diye 140 dan tuprs aldık 85 e düştü
65 den froto aldık hala aynı fiyatta..:kahkah:
Borsa ise değişmedi 106.000 de hala..
Borsa 5 dolar iken
16 dolarda olan froto 9.5 dolar
27 dolar olan tuprs 12 dolar
Borsa ilüzyondur satacağın yeri bilemezsen dön bana dönelim 10 senede bir arpa boyu yol katedemezsin.
Borsa hayalleri ile kandırılmayın.
Dudu üstadımız Türkiye'nin çöktüğüne inanmak istemiyor. Eski Türkiye'de asker olmak, hakim olmak, doktor olmak, mühendis olmak itibarlıydı. Dudu üstadın cocukları da Canada'da yaşıyor.
Şimdi soruyorum size bundan 10 yıl sonrasının hakimlerini, komutanlarını, doktorlarını, mühendislerini bir düşünün.
Bu ülke kalkınabilir mi ?
Ben ışık göremiyorum.
Iki tane hisse senedim tahtalikoyu boyladi...
Kapandi yani...
Param pi. oldu
Borsadan kagit alacagima altin doviz alip kasaya koyarim daha iyi....SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendisi insider olup da millete hiç bilmediği kurtlar sofrası borsayı tavsiye eden kişilerden uzak durun..
TA ile bilanço ile temel analiz ile borsa olmaz..
İnsider değilsen 1-2 kazanırsın
Sonra külliyen gümlersin giden senelerine yazık olur hamster gibi olduğun yerde döner durursun..
KY asla alınacak yeride satılacak yeri de bilemez..İmkanı yoktur..
3 senedir övülen 140 larda almayı dövdükleri tuprs 65 lere düştü..
28 dolarlardan 10 dolara..
Şimdi dönüp 200 olsa kime ne..
65 den almadıktan sonra..
Borsacı adam hep portföy katlamakla meşguldur hiç kaybetmez..
Kaybetse bile asla kaybetmez..
Yersen artık.
Nicki lazım değil bir eleman vardı onu aldım bunu aldım3 e katladım 5 e katladım
Hangi kağıtlar dedim
Saydı 2-3 tane hepsi spekülatif..
Anladım ki aracı kurum elemanı operasyon çekilmiş kağıtları pazarlamakla meşguller..
Onu bunu bilmem...
Borsadaki kazanc da kayip da hic bir yerde yok...
Is bilenin kilic kusananin...
Ilk kayipta pes edip cekip gidilmeyecek...
Bir acemi icin en buyuk sanssizlik girer girmez para kazanmaktir..
Yillarca calisilacak, ogrenilecek, deneyim kazanilacak..
Sonra meyveleri toplanacak..
Syg,
Borsa %5-10 arasi olabilir.altinda oyle.geri kalan mevduat ve doviz.
Borsada cok calismalisiniz.kolay bir yer degil
Faizler düştüğünde zil takılıp oynanmasının sebebi susuz kalmış antilopların timsah sahasına mecburen girmesi gibi ky lerin riskli enstrümanlara girerek piyasada ki çakallara yem olmasının kolaylaşacak olmasıdır
Akıllı yatırımcı enflasyonun gerçek anlamda düştüğüne inandığında zaten faiz oranlarının bir anlamı kalmadığını anlayarak parasını farklı kanallarda değerlendirmek isteyecektir
Ancak suni olarak düşürülen faiz yatırımcının güvenini zedelemek dolarizasyona neden olmak dışında başka bir işe yaramaz
Böyle olunca da aktif rasyo vergi gibi abudik gubidik yöntemler ortaya çıkar
Zaman zaman yüzde 50 de olabilir..
Ama her zaman yüzde 100 borsa ASLA.!!
Borsada kazanmanın başarısı çalışmak değildir..
Nereye çalışıyorsun..
Biliyor musun içeride satılacak 50 Milyon lot var..
ı ıh..
Teknik al demiş bilanço harika..
6 ay sonrasını sen bilmiyorsun ama o 50 Milyon lot biliyor..
O 50 milyon lotun bildiğini sen çalışmakla öğrenemezsin..
Sen aldıkça o verir de verir..
Az kaldı çok yakında yandım anam diye bağıran borsacı kaynayacak ortalık
Bugün 4.41 den nugyo alıp ta 4.00 gördüğünde oralarda yalnız basina kalan kimse, merak ediyorum şu an neler hissediyordur. Fayisi beğenmeyip daha da gidecek bu borsa deyip, ordan hisse alan yalnız antilop, artık çok geç. Verdiler eline...
Portföyümde hala favori dinlenme yerleri diye bir hisse seneti 10 yıldan fazladır durur.nedeni tahta kapandı mafito yani. Allahtan 0.01 adet küsürat olduğundan satamamıştım. Kulağıma küpe niyetine durur öyle
Borsada birşey biliyorsam oda hiçbir şey bilmediğimdir .
BİST 30 hissesi tamamen satarsam tavana yakın oluyorsa en değerli şirketi %5-6 lık bir bar yakıyorsa ne olduğunu öğrenmeyeyim daha iyi .
Üstü kalsın lazım değil
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Geçen sene seçim sonrası 4 tane hisse seçtim potansiyeli 1 e 10 yapabilecek .
3 tanesi 3-4 kat yaklaşık yaparken ihtiyaçtan dolayı sattığım en ağır ve uyuz olan hisse 11 kat yaptı .
Satmasam 11 kat yapar mıydı bir senede .
İşte borsa böyle bir yet hepsi de en az u100 hissesi küçük hisse vs de değildi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
beyler dolarda ve altında en yüksek faizi veren bankalar hangileri, bilginiz var mı..burda da başı nkolay mı çekiyor..ne kadar faiz veriyor nkolay dolar ve altına..
1 hafta sonra corona yı tekrar takip edeceğim, ilgilenenler için link.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
spor salonları bile açılıyormuş terin tükürüğün içinde hadi bakalım