teşekkür ediyorum bizde herşey yolunda karantina bitti testleri yeniledik hepsi negatif salı günü rapor biter iş başı
Printable View
İnsanlar Bugatti, Rolls Royce, Ferrari'yi geçtim Mercedes, BMW, Audi'ye binemeyip nasıl ilk 10 ekonomi olacağız, 1 trilyon dolar ihracat yapacağız belli değil.
Muhtemelen belediye otobüsü Mercedes ile idare edilecek. Biz geldiğimizde İkarus'du Mercedes'e geçtik diye konuşma hatırlıyorum.
Muhtemelen kamu yatırımları daha da artacak, vatandaşın eline geçen para da vergilere gidecek, sağlık ve eğitim de fiyatlar iyice yükselecek.
Zamanında okulları kaparsak milli eğitim sorunu çözülür diye bir bakan espri yapmış, şimdi orta sınıfı kaldırınca şikayet edenler azalır diye düşünen de vardır.
McMafia isimli bir dizi varmış. Seyretmedim..
Danimarka'nın önde gelen bankası DANSKE BANK
Estonya'nın başkenti Talin'de oldukça yoğun iş yapan SAMPO adındaki Finlandiya Bankasını satın alır..(Paravatan Shf:350)
..Ve bir gün şubede olup bitenlerden tedirgin olan İngiliz Bankacı Wilkinson
üstlerini ikaz eder ve raporunda,
Banka suç işlediğini bildiğini şirketle iş yapmaya devam etmekte ve hesabın Rusya Federal Güvenlik Servisine ve Vladimir Putin'in akrabalarına ait olduğunu tahmin etmekteyim..! yazmış..
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-45571873
Şubeyi satın alıp,birilerinin olanları fark ettiği 2015'e kadar zaman zarfında
200 milyar EUR para kaçırılmış...Transfer edilmiş.. 1 şubeden!
Bu dizide Batıya akan paralarla ilgili detaylar varmış.. İzleyelim bakalım...
Dikkatimi çekmişti geçenlerde Hristiyanların papası bi açıklama yapmıştı , düşünden gerçekten de doğru , mantıken olabilir diye düşündüm.Şöyle demişti koronanın psikoljik etkileri kendisinden daha zararlı olabilir diye bir cümle söylemişti …… gerçekten bakıyorsunuz sağlığı sıhhati iyi belkide bağışıklık sistemi güçlü insanlar bile bi baskı psikolojik korku içinde
acaba bende yakalanırmıyım felan çünkü gazeteler , Tv bütün medya sürekli aynı konuyu işliyor.İmam bile ezanı okumadan önce öyle bir metin hazırlanmışki bir kaç şehirde dinledim aynı metin ezandan önce okuyor.Sözlerine bakıyorum sanki bir psikolog tarafından hazırlanmış gibi cümle şöyle başlıyor Artık korona ile mücadelede yeni bir döneme giriyoruz.Tedbiri elden bırakmayalım ezberledik yani adam seni baştan hipnotize ediyor.Sonra ezanı şerif.hadi maske takıyoruz önlem tedbir felan fakat ellerimizin akşama kadar değmediği yer kalmıyor.Marketteki kız maskesini takmış ama eldiveni yok aldığınız ürünü elliyor süllüyor makinaya okutuyor kasadan geçiriyor.Su damacasını getiren sucunun elinde eldiven yok elleye elleye kapınıza getiriyor.Korona gözdende insan vücuduna geçiyor deniyor.göz maskelerimiz yok.Yani bunları düşününce ellerimizi sık sık yıkayalım maskemizi takalım felan ama çok aşırı psikolojik baskı altındayız.belki bi domuz gribi gibi sars gibi bir hastalık ama insanlar biribirinden korkar oldu 3 metre ötede duruyor.veba gibi % 100 öldürücü bir hastalık olsa her söylenene katılırım ama % 4 ölümcül olan , kalp , kanser , şeker , tansiyon hastalarının risk altında olduğu bir hastalık abartılmamalı ama dikkat edilmeli derim.Psikolojik zararlarına , etkisine kapılmamamız lazım diye düşünüyorum.Düşündüklerim doğru olabilir yanlış olabilir yinede kimseyi etkilemek istemem ama papazın düşüncelerine katılıyorum.Psikolojik zarar daha fazla olacak gibi.
Ne Putin bu dünyada ABD'ye fazla diklenebilir,
ne de Kendini Müslüman Aleminin Lideri zanneden muhasebeci..
Her ikiside akrabalarının üzerinden yurt dışı hesaplara yaptıkları transferlerin TAKASI
Amerikan Bankalarında yapılır (kontrol edilir) ve NOT edilir..
Asarım,keserim cart,curt ama hesaplar ABD Başkanının önünde ..
Bugün tarihi yarımada da dolaşırken ilk defa iş bankası müzesine girdim. ATATÜRK'e bir daha hayran olup şimdikilerden bir kere daha tiksindim. Yolunuz düşerse mutlaka gidin görün derim.
Ayhan Bey çok geçmiş olsun. Zatürre aşısı yaptıracağınızı yazmıştınız daha önce. Yaptırmış mıydınız?
Alışveriş miadina göre yıllık yaparım. Çoğunu aldım koydum. Bugün markete süt ürünleri için gittim süt ürünlerinde miad kısa olduğundan stok olmuyor. Fiyatları uçmuş, 3 ay önce aldığım yağ 20-25 TL zamlanmis. Bu şartlarda geçim mümkün değil. Ya krediyi ödemez ya k kartını ödeyemez ya kart çevirenler ile idare eder yada asgari ödeme ile. Ekonomi nasıl devam eder akp açısından bakarsam inşaat ile devam eder diye düşünüyorum. Bunda ithal girdi az ve istihdam yüksek. Doğalgaz %50 indirim olması gerekirdi güncelleme olduğu için bırakın indirimi kimse bilmez bunu zam gelmezse sevinir.
Seçim sonuçları ile ilgili ciddi şüphelerim var. Bu kadar sıkıntı varken. Bir dönem feto ile halletti seçim sonuçlarıni. Sonra mühürsüz oy ölü seçmen. Birde dikkatimi çeken seçime katılım oranı artmış. Dünyada bu çok düşük. En son seçenek olarak Suriyelilere vatandaşlik verilerek çözüm olur. İstanbul seçim sonuçları sizi aldatmasin tepki çok büyük oy oranı çok düştüğü için hiç bir hile tutmadı.
İktidar istemiş olsaydı gerek doğu Akdeniz gerek dış yatırımci çekmek için çok kolay iki hamle ile bitirebilirdi. Doğu Akdeniz için İsrail ve Mısır ile kıta sahanlığı anlaşmasi yaptınmi gkrk ve Yunanistan boşa çıkardı her ikisi de bunu seçim yada düşman yaratmak için kullanıyor. Dış yatırımci çekmek için güçler ayrılığı ve hukukî düzenlemeler yetiyor ama yapmıyor. Bunu yapmayan adam seçim kaybetmez. %60 çoğunluk ile muhalefet oluştu seçimde %90 katılım oldu neyle hangi kuruma itiraz edeceksiniz. YSK da hsk mecliste çoğunluk onlarda. İstanbul seçim sonucu hatası bir kere olur diğerinde atı alan Üsküdari geçer
Piyasada grip ve zatüre aşıso genelde eylül başından itibaren gelirdi. Bu sene 2 side piyasada yok. Dışarıdanda gelmiyor. Muhtemelen bu sene büyük kıtlık olacak aşıda. Torpili bulan aşıyı yaptıracak bulamayan başına geleceğe katlanacak. Aşı piyasaya hiç çıkmadan el altından birilerine ulaşacak
İlk 10 ekonomi olayı sürekli söylenen yalanlardan sadece bir tanesi. Buraya yazıyorum, kayıt altında olsun. En geç 3 yıl içinde ilk 20 den çıkarılmış olacağız. Gerçekleşmezse bir daha buraya tek satır yazmam. İktidarın yalanlarından bıktık, usandık.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dowda yeni bir çıkış dalgası başlıyor şimdi.
bistde uyar belki.
sn koç dow cıkış dalgası başlıyor dediyse ne var ne yok satın dolara gecin..
garanda düzeltme dalgasını triple three ile tamamladığımızı düşünüyorum. usdtry deki klasik ta cılar için wolfe formasyonu, elliotçular içinde ending diagonel yapısınının da tamamladığımızı düşünürsek, garanda yükseliş trendinin başlaması süpriz olmaz.ayrıca bbvada da haftalıkta abcd formasyonun 1 hedefi görülmüş durumda. bu arada hem garanda long, hemde usdtryde short işlemlerim var. bbva dan da bu hafta hisse alacağım.
https://i.resimyukle.xyz/Acd21a.png
https://i.resimyukle.xyz/bT21yx.png
https://i.resimyukle.xyz/C3a4z5.png
https://twitter.com/MuratZe39170193/...145964549?s=20
dolara short girmem.
garanda almam.çıkması gereken sinyal boyunca çıkamamış bir senet.
başka senetlerim var.
Hayatta ve özellikle siyasette sözelci adamlar ilerliyor. Masal anlatıp ilgi çekiyorlar. Bu söylediklerine kendin inanıyor musun desen inanıyorum derler.
Hesap kitaptan anlayan adama da daha iki lafı üst üste getiremiyor bu adam mı memleketi yönetecek deyip önünü keserler. Adnan Kahveci de ilginç bir adamdı kazaya kurban gitti. Bu adamı yalnız bir yere göndermeyin denmesi lazımdı.
Garson devletten tüccar devlete geçmişiz, geçen strateji uzmanı söyledi İngilizcesi şu, Almancası şu dedi. Özel sektör yeterli dinamik değil uyuşmuş bazı işleri devlet eli ile yapalım stratejisi var. TUSİAD'ı da bitirirlerse şaşırmam, bir daha toplantıya gelmem vs bir şeyler söylenmişti.
Geçen tvde söylenmişti sanırım bu tesis
“Pfizer, dünyanın önemli biyoteknoloji ürünlerinden biri olan Konjüge Pnömokok Aşısı üretimi için ABD ve İrlanda’nın ardından dünyadaki üçüncü tesisini T.C Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas’ın katılımıyla Türkiye’de açtı. 13 Kasım’da açılışı gerçekleştirilen tesis yıllık 75 milyon doz aşı üretim kapasitesine sahip”
Eğer maske düzenli kullanılır ve mevcut esnek mesaiye devam edilirse gribin sorun olacağını düşünmüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zarrab olayi hortladi yine
https://twitter.com/KlasfeldReports/...235017728?s=19
Geçmiş sayfalarda yabancı borsalarda yatırım yapmak isteyen arkadaşların mesajlarını okudum.
Vergi konusunu iyice öğrenmeden sakın hesap açmayın derim.
maliye çok büyük gelir vergisi kesiyor diye biliyorum...hatta,alış-satış döneminde kur artmış ise ondan bile vergi kesiyor...yani kısaca kazancınızın büyük kısmına devlet çöker..vergi olayı olmasa çokdan abd piyasalrına girmiştim..bizim borsa için her şeyi diyebilirsiniz ,ama kazançdan vegi alınmıyor en azından.
Burası çok sakin bu akşam..
BİSTTE aksiyon kalmayınca burası da sanırım sakinleşiyor
https://m.dw.com/tr/deutsche-bankişl...ldu/a-54995851
FinCEN Files’a göre Deutsche Bank, İran ve Rusya'ya yönelik yaptırımların ihlalini mümkün kılan şüpheli kuruluşlar için para transfer etti.
https://m.dw.com/tr/the-fincen-files...ldı/a-54980806
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.bbc.com/news/uk-54226107...at_campaign=64
Bakalım haberin global piyasalara bir etkisi olacak mı
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haberde ne diyor sn Deniz Hocam
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarın ne tarafa ateş ediyoruz belli oldumu ?
:drunk:
Metalurjist hocam selam,
Garan'ı WXYXZ olarak etiketlemişsiniz.
Ancak özellikle son X ve Z etiketleri biraz zorlama gibi görünüyor.
Mesela ilk W etiketin ve X etiketlerine uzaktan tekrar bir bakın zaman olarak ve magnitude olarak son da etiketlediğiniz X ve Z ne kadar farklı. Sonda ki X ve Z çok çok çok güdük kalmışlar bence bu bakımdan tekrar gözden geçirin. Garan'da mevcut yapıda çooook fazla olasılık var.
Bir de WXYXZ yani triple zigzag formasyonu çok nadir görünen bir yapıdır.
WXY'dan gidecek isek ki olabilir ilk W ve X dediğiniz yerler OK der isek şuanda olsa olsa Y'nin 2. dalgası oluşumunun içindeyizdir bence.
Görsel olarak şöyle göstereyim:
https://invst.ly/s6-wi
Bol kazançlar,
üçgenin alt c dalgası sorunlu...e dalgası üçgen dışına savrulabilir sorun yok ama alt c dalgası anormal görünüyor...o feyki genelde alt e dalgasında yani son dalgada atar üçgen dışına savrulur ve aha üçgeni aşağı kırdı yukarı kırdı diye atlayanları terse düşürür...