İşte öyle yapmıyor.
İki gün verir,üç gün alır
Sonra zamanı gelince hep verir.
Yakakarsan kazanırsın işte.
Zor iş viop
Printable View
ZARAR ETMEK ÇOK ACI VERİR.ARKADAŞA GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİLERİMİ İLETİRİM.
düşünceler ile temenniler karışır.
bu forum genelde bu mantığa binaen SHORTTUR(biraz da SİYASİ DÜŞÜNCENİN ETKİSİYLE) veya bu yönde genel bir kanaat oluşur.
kendimden örnek vereyim: short olduğumda argumanlarımdan dolayı kimse ile tartışmam ama long isem argumanlar bazılarına saçma gelir ve hatta değişik sıfatlarla ittiham edilirsin.
oysaki borsaların doğası longtur.(otoritelerin düşüşe karşı yaptığı değişiklik,büyüme,enflasyon vs.).yaptığım tüm saatlik sistemlerde ; long-flatin kazancı short -flatin kazancının 2 katıdır.
dolayısıyla bu forumun genel kanaatinden etkilenen genelde kaybeder.
ha ..etkilenmemek lazım.hiç tanımadığınız kişilere nasıl güvenirsiniz.ama sonuçta VOB GRİ ALANDIR.her zaman kararsızlık vardır. eğer güçlü bir sistem-kanaatiniz yoksa etkilenirsiniz.Bence bu arkadaşlar seansta forumu okumamamalı.
Fazla yorum yazmayacağım .... bu istisna olsun
bakın burada makinaya karşı oynanıyor, kimse birbirine rakip değil
ama kimse kimsenin partneri veya yardımcısıda değil ... gemisini kurtaran kaptan
bu işin bir mantığı var .... ama bunu bulması, kavraması çok zor
adam mantığını süper kamufle etmiş ... onun için oynayanları %99 u tuş oluyor
neyse .... herkes arkasını kollasın işte kısacası
sn koç allah senin hayrini versin cok cok kazandirsin...thy ile olan macerani okuyinca beni bi gulme aldi hala guluyorum ben dolara gectim diyordun thy hic anlaamistin..
allah ne muradin varsa versin gozumden yas geldi nedense beni cok guldurdu yazdiklarin
Şöyle örnek vereyim. Aramızdan kimi çok kazanıyor bir kaç hafta. Ondan etkilenen çok oluyor. Sonra hep beraber terste kalanlar oluyor. Aslında hepsi tecrübe. Ama bunu tecrübe olarak görmeyip kaybedince kendinden başkasını suçlarsan ömür boyu kaybetmeye mahkumsun. Ben etkileniyorum şöyle mesela pozisyonumu açmışım ama bir yazı okurum pozisyonuma güvensem de stratejim sakattır artık. Pala öyle sert hareketler yapıyor ki acaba haklı mıydı diyorsun. Haklı da olabilir haksız da. Yine kar da edeceksen zarar da çizdiğin stratejye inanmak lazım. Birinden etkilenip kuşku düşürdün mü içine ya daha fazla zarar ediyorsun ya da az kâr.
Ama başka birinin stratejisine göre işlem yapıyorsan direkt paranı camdan sokağa at en azından palaya değil garibana gider.
bence burada ,TV.,ekonomi dünyasında de vs. işi bilen olmaz.
20 kere peş peşe bilsen bile 21. pozisyonun yanlış olma ihtimali %20-25 tir.
sistem-tecrübe-kaldıraç vs... hepsinin ortak bileşimiyle ancak düzenli kar olabilir..
%77 döviz, bugün aldığım %5 altın fonu ve %18 TL (TL nin çok az bir kısmı ile bugün açtığım 76 kontrat Aralık vade xautry short) ile devam ediyorum. Duruma göre ya altın fonlarını, ya da altın shortlarını bırakırım bir süre sonra.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gaz miktari bu aksam yine artmis :kahkah:
Vob cok zor arenadır yillardir oynarim ciddi ciddi yipratiyor tecrubesizler hemen batar
Spotta al bekle her turlu kar var burasi tehlikeli
ya akıllı olun ya burada ya da başka bir yerde yazılana göre pozisyon mu alınır? ben valla gırgırına okuyorum yıllardır alışkanlık olmuş her sabah pc yi açınca foruma da giriyorum ama gün boyu arada bakabilirsem bakıyorum bu topic sürekli açık pc kapanana kadar aklıma eserse girip bakıyorum ama kimsenin lafına mesajına göre poz açmışlığım yok...akıl işi de değil...okuyun geçin ya...
geçmiş olsun.
öldürmeyen darbe güçlendirir.
2018 de bende battım hem tüm sermayem/varlığım gitti
üstüne birde 350,000 borçlandım
şu anda hem borç bitti hemde eski rakamlarıma yaklaşmak üzereyim.
ve bunu çok ufak bir rakamla (10-20k gibi) başlayarak tekrar yaptım
hatalardan büyük ders almak lazım.
başkalarının öngörüleri ile işlem yaptım kaybettim demenize üzüldüm,
burada akşama kadar düşecek diyende, yükselecek diyende var.
her seferinde ters tarafı seçmişsiniz. :( :( :(
uzun süredir xlbnk kısa xu30 uzun olduğumu biliyorsunuz.
3-4 aydır x30 da sürekli trade ederek uzunları korudum, xlbnk kısalar hep durdu.
190 puan farkla açtığım
pozları
280-290 puan farkla kapattım sayılır.
xlbnk pozlar 12,ay olduğu için yerine 10.ay alım yapıp kilitledim.
kabataslak sermayeye % 100 getiri. 2 kere daha bu şekil katlarsam emeklilik hedefime ulaşırım.
herkese bol şans.
https://i.resimyukle.xyz/N2z9MM.png
ibrahim abi allah nasarini daim eylesin insallah daha iyi olur..
tecrube uzun zamanda elde edilen bir sey gunu gelince bu edinilen tecrubelerin faydasini goruyoruz.kisa zamanda toparlaman gecmisten gelen birikimler
dolar
aylık
yeni bir papaz olmazsa
çıkışı bitiyor artık.
kanal 8.40da bitiyor
https://i.hizliresim.com/RJ7MMu.png
2018 ağustosunda 2 olay vardı.
bitmiş kanalda merkez faiz arttırmadı temmuzda,ardından papaz olayı patladı.
hep olacak değil bunlar.
zaten ne olacaksa 2-3 ay içinde olacak borsalarda da
Olumsuz mesajı gördüm üzüldüm
Keşke olmasaydı ama olmuş canı saolsun arkadaşımız kafaya takmayıp hayatına devam edecek
Nacizane vob tecrübem derki
Düşük kaldıraç yani öz varlığına göre düşük pozisyon açmak
Buda her 10 bin tl için 1 jeton bana göre
Bu sistemde hareket eden ve tüm jetonları tak tak aynı anda taramayan kişiyi yedi düvel pala sürüsü gelse batıramaz
Birde genelde hep gözlemlediğim Löng pozda insanların genelde battığını gördüm ben Türkiye de
sağolasın ABKA,
o olaydan büyük ders aldım.
kendime hesap zarar etsede nasılsa 2 günde çıkartırım diye çok güveniyordum, gerçekten zararı 2 gün olmasada 1hafta~~1 ay çıkartıyordum.
ama orda piyasa yapıcının kotasyon yazmaması feleğimi şaşırttı. pazarlıkla piyasa yapıcıdan usd 6,80 iken 7,20 den poz kapatmakta zararı katladı tuz biber oldu.
sonrasında
ilk 4 ay bir kar bir zarar yerimde saydım ne yaptıysam olmadı
az bi parayı çektim 2. el kızımın üstüne araba aldım düğününe kadar durumu düzeltemezsem sana faydası olur dedim
şükür düzelttim durumu hem kolaylıkla , 2 ay önce düğününde de oyuncak araba yanına Arabasının anahtarını kurdeleyle gelinliğine taktım.
2019 kar ettim zarar ettim sonuçta yılı fena sayılmayacak karla kapadım.
2020 başından itibaren hesap koptu gitti (ana paraya göre çok büyük bişey oldu sannetmeyin;)
arkasına bu xbnk ve x30 senaryom cuk diye oturunca oda 2 ye katlattı.
yukarıda yazdığım gibi 2 kere daha katlarsam hedefteyim.
sonrası emeklilik eveden işlem ve yan tarafta şimdiye kadar yazdığım denediğim 30-40 tane robot çalışsın dursun.
bende öylesine takılayım diye düşünüyorum.
o zor zamanlarımda manevi destek olan iyi dileklerini sunan tüm arkadaşlara teşekkür ve selamlarımla.
Teşekkür ederim pasta için.
Dolar belki 8.50 lerden sonra
BİST de dola bazlı dip yapmış olacak.
Sonrasında bistde dolar bazlı çıkış yılları başlayabilir
AB liderlerinin perşembe-cuma günü düzenleyeceği zirvenin gündeminde olmamasına rağmen Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın Oruç Reis'in geri dönmesi nedeniyle Türkiye'ye yönelik acil eylem talep etmesinin beklendiğini belirten diplomatlar, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Oruç Reis'e tepki olarak bu haftaki Lefkoşa-Atina-Ankara turundan son durağı çıkardığını açıklamasına rağmen Başbakan Angela Merkel'in bu aşamada yeni yaptırım düşünmediğini aktardı.
dolar saatlik
her boğumda zıplamış.
şimdi yine geldi boğum
https://i.hizliresim.com/xMZ9pW.png
Güzel tecrübe ama işler her zaman tersine dönebilir aman dikkat
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erken geçmişsin daha dur 1360 ları göreceedik :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dolar saatlik
her boğumda zıplamış.
şimdi yine geldi boğum
https://i.hizliresim.com/xMZ9pW.png
Yarın white wedding olur mu
Bir hafta önce Ankara Mürted Hava Meydan Komutanlığı’ndan Sinop’a kara yolu ile gönderilen S-400 hava savunma sisteminin atış test tarihleri değiştirildi. Normalde 13-16 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan atışlar, 14-17 Ekim tarihine aktarıldı.
https://i.hizliresim.com/faV4u9.jpg
https://tolgaozbek.com/savunma/s-400...-degistirildi/
Dow çöküyor derken neredeyse yeşil olacak. Global pala seçim öncesi teşvik belirsizliğine rağmen salmıyor