Kardeşim nasıl bu kağıt böyle kar% 80 diyor adam ben ise 20 krş.aldığım varant 0,05 krş düştü.*****z sizi kadir gecesi mi doğurdu bu kağıtda bizim bilmediğimiz şeylermi var...işyatırım hedef fiyat 6,23 diyor kağıt 7,04
Printable View
Kardeşim nasıl bu kağıt böyle kar% 80 diyor adam ben ise 20 krş.aldığım varant 0,05 krş düştü.*****z sizi kadir gecesi mi doğurdu bu kağıtda bizim bilmediğimiz şeylermi var...işyatırım hedef fiyat 6,23 diyor kağıt 7,04
Bu oyle bi illet iste mesela yine 22 kurustan aldigim thihiv 46 da ben sattiktan sonra dalgalasansada bugun 1.10 u gördü. Kismet iste. Simdi parayi cuvalla tasiyodum sabretseydim. Bayramdan once cuma 09 dan alip sattigim eriim bugun 24 mesela %150 ama eriilden cikardim acisini senin kaybinada üzüldüm cok batip ciktim ben bu varantta tavsiyem kimse bulasmasin. :D bide en onemlisi zarari kisa kescen doncek diye beklemiycen. Firsatlar bitmiyo malum. Tez zamanda zararini cikarirsin insaAllah heaa bide kesinlikle panik islem yapma bataklik gibi cektikce icine cekiyo. Kayıpların uzun surerse bi muddet uzak dur hatta zihinini bosalt ve zarari kabullen..
Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
41 den vedalastim. :)
28 ağustos XU30 varantları en yakın vade olan haziran XU30 vadeli üzerinden fiyatlanıyor haziran vade ile ağustos vade arasında + 3.000 makas var nerdeyse pazartesi günü ağustos varantları bundan etkilenirmi ?
dax...12,660...
nasdag..5,750.........tekrar long
Brent..46,80....devam
nakıte gecildi
archii den sonra
endex 100,700 den short
archiii tebrikler yıne zamanlaman süper aksama etlı kemiğin hazır
Satip cikmistim baskada alim yapmadim gececi oldugum icin yattim aksam kapanislara baktimda en tepeden vermisim ya la dedim kendi kendime :) yarin oncelik takip thy sonra kardemir bakalim 7.78 uzeri kalirsa thy thiim güzel duruyor bi yerden girerim diye dusunuyorum isler acildi tk da haziran verileri icinde Ramazan ayi olmasina ragmen güzel gelir diye dusunuyorum kargodan da ciddi katar ucuslari var. Yabanci alimi güzel duzeltmesini de yapti hadi bakalim diyelim. Yarin thy takibimde.
Yazdiklarim ve düşüncelerim şahsi olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi degildir.
Tombul kus beni yanıltmadı simdilik. Thiim 34 den girdim. Aslinda sabah 31 den alma firsatim vardi ama izledim azcik. Bakalim. Stopum 7.78 altı kapanis yaparsa.
Alir almaz da bi kuruş gitti iyimi =-O. Bu arada thiim kullanim fiyati 8.10 vade agustos sonu. Hedef 8.20 50-60 arasi duruma gore 8.80 beklenebilir alici ve haberlere gore.
Yalniz thy nin yine agustos sonu vadeli 8.50 kullanim fiyatli thiin i olmasi gerekenden farkli fiyatda. 20-21 olmasi gerekirken en yakin alici 25 de bekliyo. Gecen ayda thiijv ayniydi sonra patladi gitti. Olmasi gereken marjla gosterilen arasi fark var. Dikkat cekmek istedim. Thiim daha uygun.
Ben izlerken kaçtı şahzade, endeks daha geri gelmez mi acaba
Vade sonu sortculari umutlandirip umutlandirip yukari suruyolar. Bence tombul kustaki beklenti daha hala aliniyor endeksede pek takilmiyor bu iki aydan beri. Endeks Geri gelebilir de ama beklentim thy de 8.20 sonrasi hizla 8.80.
Yazdiklarim sahsi fikirlerim ve dusuncelerimdir kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Tombul kuş yaniltmadi bizi. Haftaya 8.20 yi izleyeceğim. Duruma göre artik. Bu hafta (3islem gunu) fortfoyu %120 yaptik darisi haftaya diyelim.
Arkadaslar kisa vadede bist 30 endeksinde dusus olurmu.
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
selamlar bir kaç sorum olacak bilenler cevaplarsa sevinirim. teşekkürler
endeks varant hisse varant bunların aralarındaki farklar nelerdir yani;
tamamen uyduruyorum.
garanti bankası için gadıkvj 0.20 kuruş
endeks 30 için uzdrrv 0,20 kuruş
şimdi iki varantta 10 bin lot alınsa her bir kademesi karı ve zararı aynı olurmu.
örn: 1 kademeye ikisi için de bin tl kar yada zarar verir. doğrumu bu?
birde deutsche yada iş bankası varantları arasındaki farklar ve dezavantajlar varmıdır nelerdir?
şimdiden cevaplayanlara teşekkür ederim.
Hocam oncelikle 10 bin icin her kadamede yuz lira alirsin 100 binlik lotlara 1000 lira alirsin. Endeks yada hisse varantlarina gelince her varantin bir kullanim fiyati ve vadesi vardir. Atiyorum u30 140.000 bir kullanim varanti UZICF vade sonu agustos bitimi. suan u30 125650 de sen dersenki bu endeks 140bin olur temuuz sonuna kadar suan fiyat 17 kurus aldin 100.000 adet 17bintl. Her yukari 345 puanda sana bir kurus atar bin lira birakir. Kullanim fiyatina her yaklastiginda daha hizli oynar kademeler. Mesela 135.000 oldu endeks senin varantin her 150 kademe de bir artar. Tabi bu artis senaryosuna gore. Bunun tersine dususu de o sekilde olur. Hisselerde ayni bi nevi. Isvarant sitesine girersen orda hem hisse seciminde dikkat edicegin hesaplamalari gorursun hemde yeni cikardiklari varantsecerden dusundugun yonde pozisyon almak icin karar verirsin.
Umarim anlatabilmisimdir. Varant vade sonu geldikce oynakligi artan bi yatirim araci ( diyolar) dir. Aslinda kullanim amaci bi nevi parani sigortalamak. Yani atiyorum elinde yüklü thy hissesi var. Aldigin fiyat 8.08 dersenki kardesim benim param erimesin düşerse param eksilmesin hemen thy düşüş varanti alirsinki hisse duserse varantin yukselsin. Yukselttigin varant kaybini karsilasin aldigin parayla maliyet dusur. Yada 7den aldin thy yi sattin sekizden ama icine kurt düştü dedinki yine gider bu 7 den alip karla sattigin thy den aldigin karin sana zarari olamayacak riske girmeyecek alim vatantina girerek parani katlayabilursin.
Heee dersenki sen oylemi yapiyosun. Yok vallah oyle kullanmiyom yada burda oyle kullanan varmi bilmiyom. Bu varant cok büyük risk iyice arastirip sizi batirmyacak riskte oynamanizi (eger buna karar verdiyseniz tabi) oneririm. Hirs kötü bu varantta. Bi anda cuvalla para kaldirip donunuzun lastigine kadarda kaybedebilirsiniz. Temaşa yapiyorum. Öyle riskli bi meret.
Yardimci olabildysem ne mutlu. InşaAllah olabilmisimdir.
cevap için teşekkür ederim. tam olmasa da anlamış gibiyim kafamda bir kaç soru var bunlara cevap bulursam belki tam olarak anlamış olacağım. izninizle soruyorum.
yukarıdaki örnekte her 345 puana bir kuruş alırsın diye belirtmişsiniz. bu kaldıraçtan dolayımıdır?
alım ve satım varantında aynı varantlar birbirlerini etkilermi?
örn. gadık alım varantı 20 kuruştan 22 kuruş olurken gadıkc satım varantı 20 kuruş ise 18 kuruşa düşermi yani biri çıkarken bir diğeri satım varantı yani ters etkilenirmi?
eğer etkilenirse alım varantı düştüğünde satım varantı çıkarmı eğer çıkarsa iki türlüde kayıp yaratmazmı?
kaldıraç oranları yüksek olanlar daha oynak diye biliyorum yani riskli haliyle bu sebeple kaldıraç oranlarının en düşüğü çok az hareket eder fakat kesin kazandırır yada tam tersi hiç birinin diğerinden farkı yoktur. hepsi aynı derecede risklidir. yani kaldıraç 1:50 olan ile 1:5 olan arasında fark yoktur bu doğrumu?
varantların spottaki hisselerden farkı hisse %1 ise varant %10 kazandırır derler yani onunda sebebi 1 tl altında olması nedeniyle aldığınız lotun 10 katı olması bu yüzden karıda 10 kat artırıyor bu doğru ise kaldıraç etkisi olmuyor doğrumu?
endeks varantlar arasındaki farklar kaldıraç puan vs. aynımı değilse bu farkı kaldıraçtanmı anlıyoruz? örn. cuma günü %11.800 kar yapan bir endeks vardı. bu nasıl oldu. şimdiden teşekkürler
Garan icin verdigin örnekte alim yonundeyse alim varanti cikarken satim varannti duser yada satim yonundeyse kirmizi yakiyorsa satim yukselirken alim varanti düşer. Birbirini bağlamaz hangi birbirinden farkli hareket eder ama ters kolerasyon olduğu icin biri cikar biri düşer hangi yonse artik. Kaldirac oranina gelirsek oda kullanim fiyatiyla alakali olur. Ornek garan gaijv kullanim fiyati 10.00 yani daha yakin suandaki islem fiyatina vade bitimine 29 gun tatilleri cikartirsak 22 23 islem gunu var anlik fiyat 29-30 her 2 kurusta bir birer kurus artar yine garanin temmuz sonu vadeli 10.30 kullanim fiyatli gaijo her 3 kursta bir artar yada düşer. Atiyorum aldin dusmeye basladi gaijo 3 kursta bir kademe aşağı düşerken gaijn 2 kurusta bir aşağı gelir. Riski alma durumuna gore anliycain. Gaijn aldigini dusunelim 10000 adet. 3 bin lira garan fiyati 10.30 a gelirse senin varantin 54 kurus olur 5400 lira yapar gaijo aldigini dusunursek 3000 liraya 18 den 16000 tane 10.30da 36 kurus yapar oda sana. Hemen hemen ayni parayi birakir. Dustugunu farzedelim 09.70 da 10 kurusa duser 3000 lira. 1000 lira olur gaijn 20 kurusa duser paran da 2000 e duser. Alimda kullanim fiyatina ne kadar uzaksa o kadar hizli düşer aslinda. Cok yazdikca karisiyor kafan farkindayim. Bir bilenden daha yuzyuze fikir alirsan daha saglikli olur kanimca. Cok fazla vaktim olmadigi için ustunkoru yazdim. Umarim dilim dönmüştür:) surci lisan ettimse affola anlatabildisem ne mutlu.
Son olarak ilave edebilcegim Varantlarda oncelik kalan vade günü sonra kullanim fiyatina yakin uygunluktaki varantlardir.
varantlara bulaşmayın tam bir bataklık
ENDEX....10,750
DAX ....12,430
BRENT..49,15..........ŞORTU baştım hepşinede
Aynen bu işe bulasmaya karar verdiysen anlamanin en kolay yolu ufak alimlar yapmandir. Bana tavsiye ediyomusun diye sorarsan kesinlikle ama kesinlikle etmiyorum ocaklar sondurur resmen. Sonucta elindekin görülüyor bi sekilde ya terste birakiliyorsun yada cikacaksa zigzaglar yapiyorki elindekini alabilsin. Kar bana yeter deyip ciktigin anda cok yukseklere gidiyor. Kismetine bagli anliycaan. Kardayken israr edicen zarardayken etmiyceksin. Benim kendime düştüğüm notlardan. Cezbetmesi icin anlatmiyorum ama son iki aylik yasadiklarimi anlatayim. Nisan 25 filandi sanirim eriiev aldim 6.20 kullanim fiyatli 22 kurustan o sira eregli 5.90 iki gune kullanim fiyatini gecti 6.25 lerden cok çıktı diye sattim sattigim fiyat 33 du. Kar iyiydi sonra 50 yi gordu tabi :) 50 den satip thy varanti alsam 10 kurustan tam 5 kati alabiliyodum (ki ben thihi aldim 22 kurustan 46 dan sattim haziran sonuydu vade bitimi 1.05 kapatti ayi) sayili zenginlerden olabilirdim :) yani cuvalla kazanabilirsin dedigim gibi bi bakmissin paranin altinda kalmissin bi bakmissin batmissin. Bu arada ilk aldigim eregl ve thy deki karlari naaptim diye sorarsaniz garanla halkin varantlarinda hic ettim zarara bile gectim. Egrisi dogrusuna denk geldi diyelim. Ne zaman eregl ve thy girsem kazandim ne zaman bankalara bulassam hic ettim parayi. Banka almayi da kendime yasakladim anliycagin. Bin dusun bir karar ver. Hakkinda hayirlisi.
DAX ta 12.700 civarında satım tarafı mantıklı imiş şu an DİRENÇ zorluyor ...
BRENT te 45.70 alım varant ı mantıklı ama şu an gözü yukarıda hala ...
XU030 da ise Ben de sistem harici düşüş varantına meyilli olsam da malesef hala yukarıya gitme peşin de ...
ilginiz için teşekkürler ben şöyle yaklaşıyorum varant'a 100 tl koy ya 1.000 tl alırsın yada 100 tl çöpe gider. tabi bunlar işin dibi ve zirvesi ortasına gelincede totalde yatırdığın paranın 2 katını ay sonu alabiliyor isen ne mutlu sana x/y=z yani yatırılan para / 22 gün = %4,54 hesap ortada sevgiler saygılar
Heh işte mantik bu olmali.riske edebilcegin gitsede uzulmeyecgin az miktari gomebilursin ne gelirse artik. Bol sanslar bol kazanclar diliyorum. Yüksek miktar dersen kesinlikle yine bulasma derdim. Ama az diye baslayip hirsa donusturmemen de lazim iradene sahip cikma önemli.
varant şans oyunu veya kumar değildir. Teknik analiz, takas analizi vb yapıp hissenin yönünü tayin edebilenler için oluşturulmuş profesyonel bir yatırım aracıdır.
Ancak hissenin yönünü yüksek doğruluk oranıyla tayin edebilecek bilgi birikiminiz yoksa bulaşmamak faydanızadır.
Deneyerek çalışma prensibini öğrenmek istiyorsanız cüzi bir miktar kullanım fiyatı düşük ve vadesine süre olan varantlarda deneme yapabilirsiniz...Ama dediğim gibi sadece çalışma prensibini öğrenebilirsiniz. Yine hisse veya yatırım aracının yönünü tayin edebilecek bilgi birikimi şarttır.
Ben kendi adıma birkaç hisse varantı dışında işlem yapmıyorum. Endeks, petrol, altın, döviz vs ye kesinlikle bulaşmıyorum...