Halka arz olayý bitmiþtir artýk. Bu saatten sonra halka arzlara girmez kimse. En azýndan ben bulaþmam :wu:
Printable View
Halka arz olayý bitmiþtir artýk. Bu saatten sonra halka arzlara girmez kimse. En azýndan ben bulaþmam :wu:
ben verdim gitti daha ada arz marz iþim olmaz. zaten çok hisse iskontolu. elinde olanlara baþarýlar.
Þirket çalýþanlarý %10 Ýskonto ile 4.55 den alým yaptý ve acýlýþta satarak kiþi baþý 18.000 TL kazandý. Güzel para.
5.39 dan girdim. Ýyi silkelediler
Bayaðý topladým bugün en az 10 lirada satarým 10 gün sonra iyi gelir getirecek
5.45 den sattým bir daha da halka arz a girmem
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir
bu ne biçim iþ arkadaþlar panikle aldýlar bizden alan hayrýný görsün bizden çýktý gözümüz yok ama buda turex ve ntgaz gibi cýlk çýkmaz inþallah kalanlara bol kazanç ytd...
Sabah 9.55 eþleþmesinde 10 bin lot alýþ girmiþtim saat 8.30 da 5.56 tavan fiyattan 4.99 dan emir gerçekleþmiþ , merak ediyorum acaba 10 bin lot deðilde 1 milyon lot alýþ emri verseydim emir gerçekleþecek miydi o 4.99 fiyatýndan? Bunu anlayabilir miyiz þu anda?
Tapatalk kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
tavanda bekleyen sözde 11,8 milyon lot emir var. Aynýsýný MTRKS ve TUREX'te de gördük anýnda o tavanda bekleyen lotlar çözülüverdi. Artýk bir-iki hafta tavan gider nasýl olsa diye çok da heveslenip beklememek lazým ne olur ne olmaz. Ben bir iki tavan görünce yollarým.
Sirket durust olsa halka arza katilanlarin malini zarardan satmalarina mani olurdu....insallah topladiklari paranin hayrini gormezler.
CPH1931 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah 4,85 eþleþme fiyatý 242 bin lot alýþ emri beklemede kalmýþ, sizin alýþ iþlerinizde 4,99 deðil 4,85 den olmuþtur..
SM-G780F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta emir verdiðiniz fiyatýn altýnda açýlýrsa açýldýðý fiyatýn 1 kademe yukarý yazsanýzda, tavana yazsanýzda açýldýðý fiyattan emriniz gerçekleþir.. 1 milyon alýþ emrinizin gerçekleþmesi için tavandan yazdýðýnýz için sizden çok lot yazan yoksa ilk siz sizin emriniz gerçekleþir.. Sizle ayný sayýda lot yazan varsa ilk kim sýraya girdiyse sistem onun emrini gerçekleþtirir..
Yazýk bundan sonraki þirketlerinde halka arzlarýna darbe vurdu
Yenilenebilir enerji sektöründe gelecek var. Natenle eseni erken satarak o eþþekliði 2 kere yaptým ben bir daha yapmam:) hazýr tavan bozmuþken ekledim 900 lot daha. Dursun 1.000 lotum 2-3 sene...
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ýþte bu bakýþ açýsýyla asla bir yatýrýmci olamazsýnýz. Þirketin hem mali yapýsý hem sektörü iyi. %10 u yabancýlarda orta vadede bu fiyatlar hayal olacaktýr.Mi 9 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zarar eden þirket Turexle karýný katlayan Gwind ve Matriksi birbirine karýþtýrýyorsanýz ilerde zarar edersiniz. Siz tavan bozunca çýkýn yeter.
hocam bence bu hisselerle gwind i kýyaslamak pek dogru olmaz çünkü dolaþýmdaki hisse adeti olarak gwind natenin yaklaþýk 11 katý esenin ise 5.5 katý bir lota sahip. borsada hisse ne kadar çok sayýda lota sahipse yukarý yürütmesi o kadar zordur. ama kar yazdýgý sürece elbette gideri olur ama bir naten gibi geçen yýla göre 3 kat gitmesi oldukca zordur.
bu fiyatlardan lot toplayabilenler þanslý.cünkü bi kac ay sonra cok cok iyi yerlere gelir
5,56 Tavan fiyattan alýþ girip, 4,99 dan 10000 lot almak büyük þans tabiiki...tebrikler... açýlýþ fiyatý 4,85 ve en düþük 4,75 görmüþ bunlar saat 10 da iþleme açýlmasýyla gerçekleþmiþ olabilir tabii ben 10.25 de filan bakmýþtým...5 in altýna sarktýðýný görebilseydim ekleme yapardým... benim için sürpriz oldu...tahsisli kotadan hisse alan yerli aracý kurumlar 25- 30 kuruþ kâr yeterli görünce satýþ çok erken geldi...tera 8 milyon oyak 7 milyon satmýþ... kýsa günün karý misali 2,5' þer milyon ₺ civarý kâr ile tabiiki... o kadar lot bende olsa bende satardým haliyle....SM-G780F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eþleþmeden sonra 1 milyon lot alýrdýn 5,56 ya kadar kademeer silinmiþ programda görünmüyor. Sonuçta daha ilk iþlem gününde çok uygun fiyata yüklü mal alabiilirdin sürpriz yaptý...
SM-G780F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eþleþme sýrasýnda 1 milyon lotun hangi fiyata yazýldýgýna baðlý çünkü ortalamalarý deðiþtirirdi. tavana yazýlsaydý belki de tavan açardý. toplam kaç lot nereye yazýldý kaçtan satýldý alýndý hepsi deðiþik fiyatlar oluþturur. az satýþ olup tavana 1 milyon lot yazarsan o zaman tavan bile açtýrabilirsin kaðýdý
Norveç Varlýk Fonu'nun ülkemizdeki diðer hisselerindeki paylarý ve geliþmekte olan piyasalardaki ortaklýklarýný azaltma kararlarý da göz önünde bulundurulursa ciddi alým yapýlmýþ.
Günübirlik düþünmek yahut hisseye tüm halka arzlarda olduðu gibi sadece tavan odaklý bakmak uzun vadede yanlýþ olabilir, ytd.
Galata Wind Enerji A.Þ.'nin paylarýnýn halka arzýnda Goldman Sachs ve Norges Bank Investment Management yüzde 5'in üzerinde alým gerçekleþtirdi. Goldman Sachs, halka arzda 8,1 milyon TL nominal tutarlý yüzde 5,05 pay alýrken, Norveç fonu 9 milyon 650 bin TL nominal tutarlý yüzde 6,01 paya sahip oldu.*
https://www.enerjigunlugu.net/galata...ldi-42385h.htm
CEO'nun 10 gün önceki açýklamalarýný ekleyen olmamýþ gördüðüm kadarýyla;
Halka arz öncesinde videokonferans yöntemiyle düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Galata Wind CEO'su Burak Kuyan,
halka arz sonrasýnda þirketin yatýrýmlarýna devam ederek yaklaþýk 270 megawatt (MW) büyüklüðündeki rüzgar ve güneþ kurulu
gücünü üç yýlda 500-550 MW seviyesine yükseltmeyi hedeflediðini söyledi.
Kurulu gücü artýrmak için Türkiye'de ve yurtdýþýnda Döviz veya dövize endeksli geliri olan santral geliþtirme veya satýn alma konusunda deðerlendirmeler yaptýðýný ifade eden Kuyan, yurtdýþý projeleri hakkýnda, "Yýl sonuna kadar yol haritasýný netleþtirip duyuracaðýz" dedi.
"Döviz borçlarýmýzý TL'ye döndürdük"
Kuyan þirketin döviz cinsi borçlarýný 2018 yýlýndan itibaren azalttýðýný ve düzenli temettü ödeyen bir þirket olmayý hedeflediðini söyleyerek, "Borçluluk enerji sektörünün en önemli konularýndan bir tanesi. 2018 yýlýnda baþlattýðýmýz programla döviz borçlarýmýzý TL'ye döndürdük ve her sene ciddi azalttýk. Bu þirketin yatýrým yapma ve temettü potansiyelini ortaya koydu.
Ödenmiþ sermayenin en az %5'ini temettü daðýtma hedefimiz var" dedi.
Satýþ gelirleri geçen yýl 332.4 milyon lira olan Galata Wind Enerji'nin net kârý 156., milyon lira oldu.
https://www.bloomberght.com/galata-w...nliyor-2278465
Döviz borçlarýnýn TL ye çevrilmesi çok akýllýca olmuþ. Farký anlaþýlýyor net bir þekilde diðer enerji þirketleriyle mukayese edildiðinde. YTD
Sizce kaç tavaný var 45 bin lot ile arAnýzdayým
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Doðan grubu ve enerji sektörü birsey beklememek lazým.
Arkadaþlar dikkat! Gömlekçiler ve kafa karýþtýrýcýlar iþbaþýnda. Bu uyarýdan sonra cevabýmý yazayým; Bu iki yabancý fonda birþey beklemediði için almýþtýr deðil mi? (Goldman Sachs, halka arzda 8,1 milyon TL nominal tutarlý yüzde 5,05 pay alýrken, Norveç fonu 9 milyon 650 bin TL nominal tutarlý yüzde 6,01 paya sahip oldu.*)
Norveç fonunun alýmý özellikle manidar, adamlar geliþen piyasalarda yeni menkul kýymet almayacaðýz demiþlerdi bir kaç hafta önce. :)
ikisi%10 almýþsa sanýrým buralarda bir süre çýrpýnýr. Sonra halka arzdan alýp birkaç tavan beklentisi olanlar býktýrýlýr ve ellerindeki mal öyle yada böyle alýnýr veya alýnana kadar kan kusturulur. Belirli süre halka arz fiyat garantisi bittikten ( Yanlýþ anlaþýlmasýn garanti yok ama yemlemek için yapýlabilecek olanlarý kastettim. Zaten bugün yukarý aþaðý salýncaklar baþladý) sonra taklalar baþlar, klasik doðan tahtasý olur. Hele birde dohol ve ekürilerindeki önceki hareketler unutturulursa tahta sahipleri tarafýndan tadýndan yenmez, olan yine bizim gibi garibanlara olur. YTD:(
Þirket geçen sene nasýl bir bilanço açýklamýþ bilgisi olan var mý