xu030__ ben endekste bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. hatta seansı tepelerde bile kapatabilir. bana göre şimdi alıcıları bıktırmak için bir yukarı bir aşağı yaptırıyorlar. benim gözlüğün arkasından manzara böyle gözüküyor. bol şanslar
Printable View
xu030__ ben endekste bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. hatta seansı tepelerde bile kapatabilir. bana göre şimdi alıcıları bıktırmak için bir yukarı bir aşağı yaptırıyorlar. benim gözlüğün arkasından manzara böyle gözüküyor. bol şanslar
2018 senesinde yayınlanan bir tahmin
buradaki grafigiğe benzer bir bakış durumu var
ben usd hegomonyasının çökeceğine inanıyorum
o zaman dolar çok ucuzlayacak
ama zamansal olarak ne zaman bilmiuotum
https://i.hizliresim.com/3wozg40.jpg
dünyayı yöneten 15-20 zengin var diyoruz ya
nasıl olsa her şey ellerinde
finans piyasalarında da istedikleri gibi kaldıraçlı pozunu açtığını hesaba katacak olursak
nasıl olsa yükselirken de düşerken de kazançları sabit ve tıkır tıkır işliyor .
Aklımızın bir köşesinde dursun işimize yarayabilir değil mi ?
Yazıyı alıntıladım ....
Borsa da hırs yapan kişiler
sadece (bilinçsiz) traderlerdir..
Malı alırlar, % 2 % 3 de satarlar, hele mal % 6 yükselip % 2ye geri geldiyse sinir stres olurlar..
sinir stres olmamanın en güzel yolu, OV- Orta vadeli işlem UV Uzun vadeli işlem yapmak olmaktır ..
https://i.hizliresim.com/6w155ar.png
xu030__ benim oyun anlayışıma göre haftanın son günü göstererek almak istemediler. başka bir şey düşünemiyorum. zaten yapabileceğimiz bir şeyde yok! eşek onların çünkü. ister inerler, isterlerse ahıra kadar binerler. bizim için önemli olan aklımızın erdiğince isabetli tahminde bulunabilmek. iyi tatiller
herkes bir birini daha iyi anlasın diye, tahmin edilmesine rağmen yinede yazayım istedim. oyunu günlük olarak day trade şekline değerlendiren biriyim. yani seans"ı görmeden senaryo yazarak işlem yapan biri değilim. sanki herkes bana göre işlem yapıyormuş gibi oldu ama, olurya diye açıkladım. ben şahsen sayfayı açarken, insanlara faydam olsun diye bir düşünce içinde değildim. bana çok mantıksız gelen bir durum çünkü harbi olmak lazım.. birisi çıksa deseki.. sen kimsin arkadaş, ne alır satarsın, ne iş yaparsın, dese haksızda sayılmaz çünkü belki kafede bir garsonum, belkide inşaatta bir bekci.. yokmu böyle uzman kişiliğe bürünüp yazan çizen sanıyosunuz.. hemde istemediğiniz kadar. ne kadar lazım:) neyse.. sonuçta zararda vermeyelim diye yazmak zorunda kaldım. zarar ateşten gömlek. onun için herkes kararını kendisi vermeli. eğerki birisine bak sen şöyle demiştin, öyle yaptım, zarar ettim denildiği zaman. olmaz öyle şey!! öyle düşüncesi olan, mantıklı birisi bunu piyasanın tanıdığı, gördüğü, bildiği, profesyonel oyuncular ile çözer.. biraz uzunca oldu farkındayım ama, ben böyle suçlamaları gördüğüm zaman sinirlerim koptuğu için yazıyorum. tırnağın varsa başını kaşı kardeşim. olay bu! sen kumar oynayıp para kazanacaksın diye kimse sana maraba olmaz! zevkine yazıyoruz, yazıyorlar işte.. adet olmuş. senmi değiştireceksin bu düzeni... bol şanslar
xu030__ araya hafta tatili girmesine rağmen, borsa içimizden hiç çıkmıyor. ben bu hafta hem almaya, hem satmaya, müsait olduğu için GARAN takip edeceğim için, endeks"de bir göz atayım dedim. ve,
artı açılış olsa ne olur diye baktığımda, perdenin arkasından bir ses gaz"a gelme gel, gel, olabilir diye fısıldadı..
pekii ya eksi açılsa ne olur dedim. kırmızıyı çokca gösterebilirler ama, günümüz asansör olarak geçer dedi. elçiye zeval olmaz. ben onun yalancısıyım. bol şanslar
Kişisel olarak
Piyasayı takıp ederken ve işin içinde isem
önemsediğim şeyi yazıyorum.
ama piyasayı takıp etme durumum
başkalarına fayda sağlama amaçlı değil
yazma durumum ise
Sanki bir ihtiyaç
bir dertleşme
bir fikir jimnastığı gibi geliyor bana
kendi adıma
işlemleri tamamen aklıma yattığı gibi yapıyorum
çoğunlukla da ekranda o anki izlenimler etki ediyor
alıntıladığız iyi oldu. bende kendimi tam olarak ifade edemediğimi farkettiğim için biraz daha açmam gerektiğini düşündüm. tecrübeli her oyuncu için buralarda yazıp çizmek bir hobi olmuş. yani biri çıkarda yok ben bu işi insanlara faydam olsun diye, allah rızası için, yapıyorum derse geç onu derim. çünkü önce insanın kendinme faydası olması lazım. burala bilgi edinmek amacı ile giren çok sayıda tecrübesiz oyuncu var. bununda farkındayım ama, bende diyorumki.. eğer böyle bir düşüncesi olan varsa bu iş yarım yamalak tanımadığı, kim olduğunu bilmediğini biri ile olmaz diyorum. çocuk oyuncağı değil bu.. bir iş yapılıyorsa tam olarak yapılmalı. piyasada herkesin tanıdığı, gördüğü, bildiği, onlarca profesyonel var. gidersiniz bilgisine öngörüsüne en çok güvendiğiniz biri ile olayı çözmeye çalışırsınız diyorum. ne kadar yanlış anlaşılabilir olmuşsada, burda samimiyet var. buralarda olmaz o iş.. çünkü hergün ses nerden geliyor oraya koşarsın. kendimi yazarak bu kadar ifade edebildim. anlayan anladı. teşekkür ederim
alıntıdır..
Boğularak ölenlere dikkat edin, çoğunluğu iyi yüzme bilir. Bu yüzden açılırlar ve boğulurlar. Trafik kazalarında ölenlerin de neredeyse tamamının şoförlüğü iyidir. Bu yüzden hız yapar ve o yüzden ölürler. Acemi şoförler hız yapmazlar ve yüzme bilmeyenler açılmazlar. Ego öldürür!
yapacak iş olmayınca; oraya bak, buraya bak, geldik yine son durağa..
ben yukarıdaki düşüncemi biraz daha netleştirmek istedim. xu030__ haftaya artı veya yatay açarsa en azından trade ederim düşüncesi ile direkt satış kolluyorum. son kararımdır. eksi açılırsa bakarız. çünkü o taraf çok puslu
xu030__ al, sat, piyasası olduğu için böyle pozisyonlarda susmak lazım. ancak görüntüye üç beş kademe için alıma girilmesi sıkıntı yaratabilir.. güzel gaz verdiler bende farkındayım ama. mazot bitmiş olabilir.. bol şanslar
xu030__ mazot bitmiştir diyerek yanlış yorum yaptık. düzeltme satışı gelebilir yanii. değilse endeksin maaşallahı var
xu030__ kapanışa göre endekste sıkıntı yok ama, yarında çok yorarlar. göstererek almaz bu namussuzlar. hatta ben yükselişlerde gaz"a gelinmemesini tavsiye olmazda, neyse işte ondan diyorum:) bol şanslar
xu030__ detaylı olarak incelemeyince bir kademe bile insanı ters yapabiliyor.. onun için endeks yerine ASELS ve KRDMD sattım onu bari paylaşayımda çeşit olsun.. bol şanslar
xu030__ endeks 1562.03 desteğe sırtını yaslamış. zor bir seans olacak. kolay değil ama, 1562.03 destek kırılırsa dahada zorlaşacak. bol şanslar
xu030__ endeks grafiğine bakıldığında evet haftalık zirve direncini geçip yukarı yolunu açık bırakarak, insanlarda yükseliş ümidinin devam etmesine neden oluyor. bu doğru.. bende grafiğe bakmış olsam evet yönümüz hala yukarı diye kendimden emin olarak yazardım. ama maalesef! ben o kadar emin değilim. hatta daha çiğnenecek çok çamur olduğunu düşünüyorum. bu arada kimseyi etkilemek istemem. sadece emin değilim diyorum. grafiklerin haklı çıktığı zamanlarda oluyor çünkü. umarım grafikler haklı çıkar. bol şanslar
xu030__ bu arada sabah gaplı bir artı açılışla güne başlarsa, benim öngörüm çöp olur. böyle bir ihtimalde var çünkü. bol şanslar
xu030__ akşamki düşüncemi koruduğum için bende çeşit olsun diye BIM aldım. bol şanslar
xu030__ bugün piyasayı bunaltabilirler ama, ben gelen satışları korku satışları olarak değerlendiriyorum. çünkü bana göre endeksi daha fazla satacaklarını düşünmüyorum ve tekrar yukarı hamleler gelir diye öngörüyorum. bol şanslar
Siz iyi bir tradersiniz, hiç bir enstrümana ya da analize saplantılı bir şekilde bağlanmıyorsunuz.
Günde 40 defa post değiştirmek sizin işiniz mi demeli?.
Ayı da olunur, Boğa da.
Zira amaç rakamsal olarak getiriyi arttırmaktır .
Rakamlar; sözcüklerden daha güçlü, hayallerden daha gerçekçidir.
xu030__ destek 1562.65.. tutunursa ne ala, tutunamazsa mualla olur:)
karar_anı dostumuzun aşağı beklentisini görüce bende sosyal medyadaki kişilerin neden aşağı beklentisi oluştuğuna dair grafikler bulup geliyorum
https://i.hizliresim.com/e2zuykx.png
strateji planını çizenlerde var bende alıntılayım yararlanan dostlar çıkabilir .....
https://i.hizliresim.com/2a222cf.png
https://i.ibb.co/6RB26wX/IMG-20210818-152801.jpg
Onelle cr7 sistem spot piyasa paylaşayım sizle...
Kısa stop çalıştı..
Güzel ve tutarlı sistem..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Trend kırılımı, Pull Back (Kırılım Onayı), GAP dolumu her neyse Teknik olarak her şey güzel görünüyor ama işler göründüğü gibi olmuyor.
Normalde bu çizgilerin kesişmesi tesadüf olamaz da sahipsiz ortamda adamlar çiziyor.
ne yapmalıyız?
Borsadaki yatırım stratejim çiftliğe benziyor;
* Tarlayı Sür ( Analiz Yap )
* Ekini Ek ( Hisse Topla )
* Sulama Yap ( Sabırla Bekle )
* Hasat Vakti ( Kâr Al )
Bazen mevsim şartları farklılık gösterebiliyor; don olabiliyor, sel vurabiliyor...
https://i.hizliresim.com/d1g02yu.png
Yasin kardeşimizin paylaşımı...
Başarılı olmak istediğiniz alanla ilgili daha önce başarıya ulaşmış kişilerin hayatlarını, yaklaşımlarını, felsefelerini dikkatlice incelerseniz sizi başarıya götürecek ip uçlarına ulaşabilirsiniz.
çok haklı eklemek istediğim olimpiyatlarda okcu muz bir kaç sene önce kendi kendine söz verim günlük 8 saat çalışmayla başarıyı yakaladığını beyanatında duydum...
Global piyasada;
Kısa vade 1 yıl,
Orta vade 5~10 yıl
Uzun vade 10~20 yıldır.
Bizde borsaistanbul'da;
Kısa vade 1 saat,
Orta vade 1 gün,
Uzun vade 3 gündür..
Bu kapsamda değerlendirme yapınız. Hikayesi yazılıyor önce bilanço, sonra maden