Sabah atropini de kısa sürdü
Yine gelene geçene hayrına mal veriyorlar
Bu bahaneyle 10 milyon çaktıllar büyük ihtimalle
Printable View
Sabah atropini de kısa sürdü
Yine gelene geçene hayrına mal veriyorlar
Bu bahaneyle 10 milyon çaktıllar büyük ihtimalle
24 saat geçmeden satıştan cayma nedeniyle KY yi zarara sokmaktan spk bunlara bir yıl satış yasağı koymalı ve işlemleri iptal etmeli
Adı gibi elit bir şirket organik meyve suyu üretiyor ve atılan KAP a bakın. 10 milyon lot satacağım sonra vazgeçtim kap açıklaması.Deli olmak işten bile değil. Güzelim şirket dünya pazarına çıkmış Walmart ,ALDI Seveneleven ile anlaşmaları var .Cinemonla görüşüyor , %95 civarı ihracat oranı , %60 brüt kar marjı.Sen neyin kafasındasın Eşmekaya.çık adam gibi sebebini açıkla da bizde ona göre yorumlayalım olanları.Bizlere ettirdiğin zararın farkındasın herhalde hisseni fiyatına bakıyorsan.
citibank 17-20 kasım aralığında 50-57 arası aldığı 5 küsur milyon lotu 37-44 aralığından vermişEk 30210
citibank neden vermiş ; bilanço çok mu kötü gelecek?, karşılık işlem mi? yoksa şirket yönetiminin basiretsiz ve tutarsız olduğunu mu düşünüyor????????
Vergi dairesine sunulan karın citi tarafından beğenilmemesi citinin şatışına sebep olabilir.
Patronun satış kararı da citinin satışını tetiklemiş olabilir.
Patron kararı mı citinin satışını doğurdu yoksa patron mu citi yi bir tuzağa itti gibi onlarca hurafe dolaşıyor sosyal medyada, bunlarda boğulmaya bence gerek yok.
Hepsi bir yana en nihayetinde odaklanılması gereken şirketin bilançosu, hedefleri ve hedeflere ulaşmadaki başarısı...bilançoyu da bu akşam göreceğiz...
Sebebi her ne olursa olsun ortada bir hata var, insandır hata yapar diyemeyiz...maalesef ki kurumsallaşmada sıkıntı yaşayan bir şirket olduklarını gösterdiler...Belki yönetimdeki bir değişiklik ortaklarının içini bir nebze rahatlatabilir...
geçen yıl 60.5 milyon zarar bu yıl 128,750 milyon kar.zarardan kara geçmişiz
Ek 30211
Elde kaldı güzel hikayeler,
patronun artık şapkadan tavşan çıkarması yetmeyecek çıkanın tavşan olduğunu da ikna etmesi şart...
Yurtiçi satışlar (2023) 86.413.936 ( 2022) 98.457.487
onca markette satış + kendi online satışı ve shell benzinliklerinde fason elite ürünleri vs vs; ilerleme yok
Enflasyon muhasebesinde parasal varlığın parasal borcundan büyük olması negatif ,tersi durumda yani borcun çok nakitin az ise pozitif kar yazıyor .Lütfen nakdi fazla borcu az firmaların bilançolarına birde bu gözle bakalım.
elit hisse değeri 11 ocak 2021 de 8,62 tl imiş borsaya girdiği zamanki değer1,164 usd a denk geliyor. bugün baskılanan dolar 32.2*1,164=37,5 tl.bu şirket büyümedimi.yeni fabrika aldı ettiği karlar özsermaye artışı vs .Rakamlar ortada
moraller bir hayli bozuk...
2 sene önce ardyz nin yaşattığının bir benzeri yaşanıyor elite de. ardyz de hem yaptığı işler hemde sektörü itibari ile bir hayli dillendiriliyordu.(teknoloji vs organik gıda) Ardyz halka açıldıktan bir süre sonra bedelsiz sermaye arttırımına gittikten kısa bir süre sonra da bedelliye gidince hisseyi 9-10 bandından 4,5 lara kadar vermişlerdi. Ardyz de elite gibi baba oğul vs.vs. şirkette.... yeni bir şirketti ve kasada parası da varken önce bedelsiz sonra bedelli yapması...çok gürültü koparmıştı bu bedelli başvurusu ve spk uzunca bir süre sonra reddetti. Şirketin sahibi Arda beyi her yerde yerden yere vuruyorlardı...2 sene içinde ardyz 4,5 larda 65 lere kadar yükseldi...Ben o zaman tövbe etmiştim halka açıklık oranı %50 üzeri şirketleri almaya...
Altın yere düşse değeri kaybeder mi diyesi geliyor insanın...ama patronlar bir kere kara listeye girdi bir kere ki Arda Ödemiş de girmişti...
En nihayetinde elite de 75 lere giderken sadece kar marjları ile gitmedi ; sektörü, yaptığı işler ve büyüme politikaları çok cazip idi ki hala öyle bence...
Ek 30217
Amatörce 2023 son çeyrek vergi dairesine sunulan rakamları ve bilançoyu bugünkü verilerle kıyasladım. Bugün vergi dairesine sunulan gelir tablosundaki satış rakamları fena gelmedi. 12 aylıkta görülen düşük smm oranı ve brüt kar marjları aynı seviyede...
12 aylıkta satışları arttıramamıştık ama maliyeler bir güzel artmıştı...
şirketimiz tarafından 35 yıllığına kiralanan ve 2023 yılında
teslim alınan Adana Yumurtalık’ta bulunan arazinin bir kısmının ıslah ve
organik tarıma uygun hale getirilme çalışmaları tamamlanmıştır. Söz konusu
sahada yetiştirilecek karpuz, narenciye, domates,
biber, salatalık ve muhtelif sebzenin dikim çalışmalarına, hava şartlarının
uygun olması durumunda önümüzdeki günlerde başlanacaktır.
Yetiştirilen ürünlerin satışı yılın
ikinci yarısında yapılacak olup, yaklaşık 300-350 ton yaş sebze ve meyvenin ihraç
edilmesi planlanmaktadır.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza
duyurulur.
Saygılarımızla.
Takip ettiğim hisselerden çıkardığım elit için son bir yorum bırakıp bir daha bu topiğe uğramayacağım.
Buraya kadar geleceğini sanmıyorum dediğim desteğe geldi. Daha aşağısı olabilir mi söylemek zor burayı dahi beklemiyordum ama temel anlamda olan önemsizse tamamen patron hissesi oldu demektir. Bırak yatırım yapmayı bu hisse ile oynamam bile.
Kalanlara sabırlar dilerim.
Yazıp çizdiklerim
yatırım tavsiyesi olmayıp
faldan öteye gidemez
https://www.tradingview.com/x/GqEXqL6i/
Elite Naturel tarafından Adana bölgesinde 500 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları Mayıs ayının sonunda tamamlanıyor
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Elite Naturel tarafından Adana bölgesinde 500 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları Mayıs ayının sonunda tamamlanıyor. Bölgedeki çiftçiler ve tarım şirketleri, uzun ve titiz bir çalışmanın ardından taze meyve ve sebze ekimlerine başlamak için gün sayıyor. Bu ürünler, "taze" olarak Avrupa pazarına sunulacak. Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Çağrı Eşmekaya, taze meyve ve sebze sektöründe Avrupa pazarında İtalya ve İspanya gibi ülkelerle rekabet edebilecek konuda olduklarını ve ülkemizin değerli topraklarını Avrupa'ya hatırlatıp, Türk meyve ve sebzelerini tüm Avrupa'ya ihraç ettiklerini belirtiyor. Eşmekaya ayrıca, bu yıl Avrupa'ya yaklaşık 350 Ton taze meyve satışı yapmayı planladıklarını söylüyor.
Doğal ve organik ürünleri sofralarımızla buluşturan Elite Naturel, Adana bölgesinde 500 dönümlük arazi üzerinde yaptıkları ıslah çalışmaları kapsamında, toprak kalitesinin iyileştirilmesi, sulama sistemlerinin modernize edilmesi ve verimliliğin artırılması hedeflendi. Adana’da gerçekleştirilen bu geniş çaplı tarım projesi, yalnızca yerel ekonomiye katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin tarım ihracatında önemli bir rol üstleniyor. Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Çağrı Eşmekaya, Türkiye'nin taze ürün ihracatındaki potansiyelini ve kalitesini gözler önüne serdiklerini ve bu yıl için 300-350 ton taze meyve satışı için Avrupa'daki çeşitli firmalarla anlaşmalar yapıldığını söylüyor.
Bölgeden ihraç edilecek başlıca ürünler arasında narenciye, domates, biber, salatalık ve yeşillikler bulunuyor. Özellikle narenciye ürünleri, lezzeti ve kalitesiyle Avrupa pazarında büyük ilgi görüyor. Bu ürünlerin tamamı, doğal yöntemlerle ve yüksek kalite standartlarına uygun olarak yetiştiriliyor. Adana'daki bu projelerini Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatında önemli bir adım olarak gördüklerini belirten Eşmekaya, “Avrupa pazarına sunulacak taze meyve ve sebzeler, kalite standartlarına uygun olarak yetiştiriliyor ve tüketicilere en taze haliyle ulaştırılıyor†dedi. Ayıra, Türk tarım sektörünün bu ve benzeri projelerle daha da güçleneceği ve uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olacağını düşündüklerini, Adana'daki bu başarı hikayesinin diğer bölgelere de örnek teşkil edeceğini vurguladı. Avrupa'ya yapılacak taze meyve sebze ihracatı ile hem ekonomik anlamda hem de tarım sektörünün gelişimi açısından büyük bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Adana Tarımı İçin Yeni Bir Dönem Elite Naturel’in Adana'da gerçekleştirdiği bu proje, bölgedeki tarım sektöründe yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. Modern tarım tekniklerinin ve ileri teknolojilerin kullanılması, verimliliği artırırken, çevresel sürdürülebilirliği de sağlıyor. Islah çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki çiftçiler ve tarım işletmeleri, daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir üretim modeli benimsemiş olacak.
Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Çağrı Eşmekaya , "Amacımız, sadece Avrupa pazarına kaliteli ürünler sunmak değil, aynı zamanda Adana bölgesindeki tarımın gelişimine katkıda bulunmak. Bu proje, yerel ekonomiyi canlandıracak ve çiftçilerimizin daha iyi koşullarda üretim yapmalarını sağlayacak Türkiye'nin tarım sektöründe yaptığı bu büyük atılım, Adana'nın verimli topraklarından doğarak Avrupa pazarına taze ve kaliteli ürünler sunmaya devam edecek. Bu başarı, sadece Adana'nın değil, tüm Türkiye'nin gururu olacak" dedi.
Adana'da tamamlanan ıslah çalışmaları ve başlayan taze meyve sebze ekimleri, bölgenin ve Türkiye'nin tarım ihracatında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.
03.06.2024 09:06
Özel ürünlerden karpuz kavuna dönüş
Çok vizyoner bir yaklaşım
Neydi
Heteradoks politikalardan özüne dönüş
ELITE CYPHER FORMASYONU EĞİTİM ÇALIŞMASI OLUP ASLA YTD
https://tr.tradingview.com/chart/ELITE/H9BD7db4/
Gülüyorum kendime yaw.
Benim her sene var öyle bir kağıdım. Geçen sene doğusan bu sene elite!!
:)))
Yozgat ilinde Sorgun Belediye Başkanlığı'nın mülkiyetinde bulunan yaklaşık 450 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde meyve ağacı dikimi ve meyve bahçesi olarak 30 yıllığına mülkiyeti sınırlı ayni hak tesisi yöntemiyle açılan ihaleyi Şirketimizin kazandığı bildirilmiştir. Sorgun Belediye Başkanlığı ile Şirketimiz arasında 15 gün içerisinde kiralama sözleşmesi imzalanacaktır. Sözleşmeye göre 6.000.000 TL ile birlikte 5 yıllık kira bedeli olan 1.255.000 TL (Yıllık kira bedeli 251.000 TL'dir) peşin ödenecektir.
Plantasyon yatırımları çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirilen kiralama işlemi ile ilgili sözleşmenin imzalanması ve kiralamaya konu arazinin Şirketimize tahsis edilmesi sonrasında arazi iyileştirme ve meyve fidanı dikilmesi konusunda çalışma hemen başlatılacaktır.12.08.2024
Elite Naturel tarafından Adana bölgesinde 500 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları Mayıs ayının sonunda tamamlanıyor
Elite Naturel tarafından Adana bölgesinde 500 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları Mayıs ayının sonunda tamamlanıyor. Bölgedeki çiftçiler ve tarım şirketleri, uzun ve titiz bir çalışmanın ardından taze meyve ve sebze ekimlerine başlamak için gün sayıyor. Bu ürünler, "taze" olarak Avrupa pazarına sunulacak. Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Çağrı Eşmekaya, taze meyve ve sebze sektöründe Avrupa pazarında İtalya ve İspanya gibi ülkelerle rekabet edebilecek konuda olduklarını ve ülkemizin değerli topraklarını Avrupa'ya hatırlatıp, Türk meyve ve sebzelerini tüm Avrupa'ya ihraç ettiklerini belirtiyor. Eşmekaya ayrıca, bu yıl Avrupa'ya yaklaşık 350 Ton taze meyve satışı yapmayı planladıklarını söylüyor.
VUK gelir tablosu iyi görünüyor..
bilanço ile hareketi başlasın artık çoook uzattı
bilançoyu fiyatlıyor ama yetmez.beklentiler büyük daha çook yolumuz var.Tabi sabır en önde geliyor.iner çıkar yoluna devam eder.yatırımlar meyveyi versin fabrikada sıkar suyunu çıkarırız.yabancı %94 üne talip üretimin.Marketlerde organik nar suyunun şişesini gördüm albenisi tadı gibi güzel.ytd
Elite Naturel, SIAL Paris 2024 Fuarı'nda yerini aldı
Elite Naturel, dünyanın en prestijli gıda fuarlarından SIAL Paris 2024'te yer alarak, organik ürünler alanındaki yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerini uluslararası arenada sergiledi. Paris Nord Villepinte'de düzenlenen fuarda Elite Naturel, doğanın saf zenginliklerini ve yenilikçi yaklaşımlarını binlerce ziyaretçi ile buluşturdu.
"Yoğun Ar-Ge çalışması yapan bir firma olarak, trendleri yakından takip ettik."
Fuarda konuşan Elite Naturel CEO'su Çağrı Eşmekaya, "SIAL Paris 2024, hem uluslararası bir buluşma noktası hem de sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelerimizi tanıtmak için büyük bir fırsat. Biz de 20 yıldır bu global organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Markamızı dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara tanıtmak, bunun yanı sıra trendleri yakından takip etmek için fuarda yer aldık çünkü yoğun Ar-Ge çalışması yapan bir firmayız." dedi.
"Avrupa'da daha fazla genişlemeyi 2025 hedeflerimiz arasına koyduk."
Elite Naturel'in ihracatçı bir firma olduğunu vurgulayan Eşmekaya, şunları söyledi: "Türkiye'de, özsermayemizle ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 95'ini ihraç ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, ihracat yaptığımız ülkeler arasında başı çekiyor. Asya satışlarımızı da artırmayı amaçlıyoruz ki SIAL Paris 2024'te bununla ilgili temaslarımız oldu. Aynı zamanda Almanya'da da bir firmamız var. Avrupa'da daha fazla genişlemeyi 2025 hedeflerimiz arasına koyduk. 2024 bizim için verimli bir yıl oluyor. Katma değerli ürün üretmek oldukça önemli, biz de bunun da avantajlarından faydalanıyoruz. Bu yıl konsantre tesisi yatırımımızı yaptık. Bu yatırımla sadece son tüketiciye değil, endüstriye de uyum sağlamayı hedefledik. Diğer yandan tüm dünyada sağlıklı atıştırmalık trendi var. Kuru meyve ve sağlıklı atıştırma tesislerimizin kurulumlarını da gerçekleştirdik. Bu yatırımları, kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik."
Yüzü kızaracak birine benziyormu?Hissenin içine etti 10 milyon lot satacağım sonra vazgeçtim açıklamalarıyla tutarsızlığının bedelini bizler ödedik .Aklında ne var anlamak zor değil .Benden başka kimse tahtada cirit atmaya kalkmasın diyor kısaca.Çoğu şirket zarar açıklarken bilançoya saatler kala hisse satacağım demek hiçbir şüpheye meydan vermeyecek şekilde izah etmiyormu?
Kubilay bey formu en baştan bu yana okudum neredeyse sizden başkada kimse kalmamış. süreci kötü yönetmişler doğru ama sanki bana bilerek o şekilde yapılmış gibi geldi 1-2 sene sonra çok farklı yerlerde olabilir. birde merak ettim mart 2024 te şirkete gittiğinizde genel kurulda görüşürüz demişsiniz toplantıya katıldınız mı? katıldıysanız nasıl geçti izleniminiz nasıldı ?
yeni fabrika aşkına hadi bilançoyu 600 üzeri açıkla da umudumuzu kaybetmeyelim.
speğin yaptığı nasıl bir hareketti o karektersizlik diyebilirmiyiz ?