Bencede daha ayrılan olmamıstır.Tren perondan kalkmadıkı henuz
Printable View
İhsan Bey konuşmalarında ciddi bir büyüme içinde olduklarını söylüyor ve özellikle 2023 yılı içinde önemli gelişmeler olacağını söylüyor. Ekotürkteki konuşmasında şirketi bildiğimiz için şu anki fiyatlar bize düşük geliyor derken, bana göre henüz geleceği fiyatlamadığını ima ediyor .Özellikle en büyük projelerin Amerika'da gerçekleşeceğini de sözlerine ekliyor. Borsada hisseler geleceği fiyatladığına göre bu sözlerde bir aykırılık görmüyorum.
Grup halinde birlikte çıkan ve birlikte düşüş yaşayan hisselere baktığımız
da geleceği yani en az 1-2 yılı fiyatladıklarını görüyoruz. Şu an fk ları çok yüksektir. Mia'da bu geleceği erken fiyatlayan gruba dahil edilmiştir. Ancak Mia grup hisselerinden farklı bir konumdadır. Mia 'nın bilançosuna baktığımızda borsanın en iyi bilançolarından biri olduğunu görüyoruz. Mia büyümeye devam ederken bunu bu günkü kârlılığı ilede bize göstermektedir. Sadece bu özelliği bile onu gruptan ayırmaktadır.Yukarda görüldüğü gibi yıl sonu tahminlerimizi vermiştik.İhsan Bey'de ciroda 500 mn üzeri ve kârdada 300 üzeri demiştir.Tabiki onlar daha iyi bilir. Ama tahminlerimize yaklaşacağı burdan görülebilir. Şayet gelirse
300 mn üzeri bir kârın ise şu an ancak fiyatlandığı görülmektedir. Mia bu fiyatlarla ancak geleceği tahmin edilen yıl sonu kârını fiyatlamıştır. Burada bir gelecek fiyatlaması yoktur.
Yapılacak satışta fiyat ve kurallar ne olacak bilmiyoruz.Bu tür satışlarda fazla güçlü olamayabilirsiniz çünkü acil bir finans ihtiyacı belki vardır. Genelde piyasa fiyatına yakın fiyatlardan satışlar yapılır.Piyasa fiyatlarından yapılacak bir satış ise hissenin geleceğine baktığımızda yeterli olmayacaktır. Ama paranın yapılacak bir iş ortaklığı ya da bir işin finansmanında kullanılacak olması da şirket açısından pozitif bir durum ortaya çıkaracaktır.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazıdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.
Demek ki neymiş ? Borsa da boş hayallere kapilmamak gerekiyormuş , miatk sanirim boş hayaller satiyor.. 3. Tabani, adiler...
Yazdıklarım sadece kendimi bağlamakla beraber hisse ile ilgili hala olumlu düşünüyorum. düşüş trendi devam ederse haftasonuna doğru ekleme yapacağım.
Patron twitterdan bir yere gitmiyoruz falan demiş iyi hoş da, o kadar hisseyi niye satıyorsun onun açıklamasını yap. Satıp cebe atacaklar demek ki, yabancı kurumsala satacağızdan başka bir şey demediklerine göre. Bir diğeri de hissemiz ucuz deyip duruyordu hisse 160-170 bandında iken, maşallah 126.4ten tabandan satışta bol lot var piyasa ihsan ile pek aynı fikirde değil gibi.
Ponzilerin en dandigi
Firmamız , Japonya merkezli global pazarda inovasyon ve teknoloji devlerinden 110 bin çalışanı olan, 45 bin patent sahibi yaklaşık 28 milyar dolar değerinde Telekom, BT, 5G, Finans, Yapay Zeka ve Kamu Güvenliği alanında dünya genelinde 110 merkez ve ülkede ürün ve çözümler sağlayan bir teknoloji firması olan NEC Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından Türkmenistan'da kurulacak olan Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) kapsamında otoyol güvenlik, denetim ve ödeme sistemleri projesi için 490.000 USD bedelle ilk faz siparişini almıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
yeni bir haber geldi.
Dünyanın teknoloji devleri bile Mia Teknoloji projelerini tercih ediyor. Bu projelerden daha onlarcası var. Ve onlarcası da metavers dünyası için yazılıyor. Mia Teknoloji' ye inandığım için burda yazıyorum. Aksi olsa yazmam .Mia ile ilgili baştan sona yazdıklarımız , diğer hisselerde olduğu gibi gerçekleşecektir. Ama biz yinede İnşallah diyelim.
Ponzilerin içinde en çok dusenj kaç gündür. Bu haber güzel ama beğendim yarın poz açarım düşük acarsa
Şirketimizin %100 oranında pay sahibi olduğu Tripy Mobility Teknoloji A.Ş.'nin ödenmiş sermayesi potansiyel büyüme ve yatırımları dikkate alınarak 1.000.000 TL' den 10.000.000 TL' ye artırılmış olup, tamamı nakden ödenmiştir.
Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunarız.
Saygılarımızla,
Yeni bir KAP gelmiş. Ama bizim MİATK terkedilmiş yerleşim yeri gibi sessiz ve ıssız(fiyatdaki baskı anlamında). Tüm MİATK yatırımcılarına hayırlı olsun.
Fazla yazmıyoruz ama yakından takip ediyorum.
Şirketin yatırımlarını, vizyonunu ve faaliyet alanlarının önemini belirten çok değerli paylaşımlar yapan paydaşlar var zaten. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.
Güzel haberler prim yaptirmiyor yüzde 30 düştü hisse. Enteresan. Neyse salarsa alırım çıkarsa staraim
Önemsiz bir kap gibi görünebilir, tıpkı bir önceki kaptaki küçük görünen 490 bin $ gibi . Bunlar şirketle ilgili çok büyük haberler aslında. Bunlar ilerde daha iyi anlaşılacaktır. Şirketin özellikle yurt dışı ve yurt içi faaliyetlerine paralel olarak bundan sonrada haber akışı artarak devam edecektir.
Satılacak hisselerle ilgili haber sabırsızlıkla bekleniyor. Yabancı kurumsal kim ve satış fiyatı ne olacak. Satış fiyatı yaklaşık piyasa fiyatından olabilir. Ya da belki de bir ihtimal ama daha yüksek bir fiyattan da olabilir. Şirketin yüksek büyüme potansiyeli ve hızı bu ihtimali düşündürüyor. Şirket mobilite ile ilgili anlaşmalar için 2023 ü işaret etti .Ancak şirketin diğer faal. alanları ile ilgili
hisse satışını da içeren bir yatırım alma anlaşması da olabilir.
Yani nasıl bir haber gelirse gelsin hiç farketmez ; gelen haber son derece olumlu olacak ve yüz güldürecektir diye düşünüyorum.
Bakalım bugün işlem yapılacak mı, umarım güzel şekilde sonuçlanır.
Tahmin ettiğimiz gibi süper haberler gelmeye devam ediyor.
Şirketimiz, Japonya merkezli global pazarda inovasyon ve teknoloji devlerinden 110 bin çalışanı olan, 45 bin patent sahibi yaklaşık 28 milyar dolar değerinde Telekom, BT, 5G, Finans, Yapay Zeka ve Kamu Güvenliği alanında dünya genelinde 110 merkez ve ülkede ürün ve çözümler sağlayan bir teknoloji firması olan NEC Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından Türkmenistan'da kurulacak olan Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) kapsamında otoyol güvenlik, denetim ve ödeme sistemleri projesi için 431.500 USD bedelle ikinci faz siparişini almıştır.
Şirketimiz, NEC Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti.'nin Türkmenistan'da yürütmekte olduğu 3 farklı hastane projesine sağlanacak Sağlık Bilişim Sistemleri kapsamında 318.389 USD bedelle sipariş almıştır.
Saygılarımızla,
Evet bu da yurt içinden Savunma Sanayi ile ilgili
Şirketimiz, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı ( EYDEP) değerlendirmesi sonucunda yazılım kategorisinde sertifika almaya hak kazanmıştır.
Saygılarımızla,
Akıllı Ulaşım Sistemleri ile ilgili toplamda 921.500 $,
Sağlık Bilişim Sistemleri alanında 318.389 $ lık projeler teknoloji devi NEC' e satılmış.
Muhteşem haberler bunlar ve arkası gelecektir. Hayırlı olsun.
Kesinlikle yatırımcı tavsiyesi olarak alınmasın ama bu tamamen aklıma gelen bir sorudur. Hisse satışı ile ilgili acaba bu iş yaptığımız NEC Telekomünikasyon'la da görüşme yapılıyor olabilir mi? Yani neden olmasın herşey mümkün değilmidir?
2 yeni KAP yatırımcılar hayırlı olsun. Çok güzel ve heyecan verici haberler. İnanıyorum ki hissede ki baskıdan dolayi bu haberler henüz fiyatlanmadi . Ancak MİATK çalışıyor güzel haberler gelmeye devam ediyor.İlla ki hisse fiyati da eşlik edecektir.
Böyle güzide bir şirketin küçük oyunlara dusmemesi gerekiyor. Hisseler salarken showunu yapmalısın kanka
Zor bir gün. Bu günlerde yazmak kolay değil. Ancak yazılan çizilen hesaplananlara göre gerçekten bu sene için bilmediğimiz bir haber yoksa 150 altı bu kağıdın hakkı değil.
enerji hisselerine uydu..
çok prim yapmış hisselere uydu.
yeni bir dönüş ne zaman olur gözlemlemek
lazım..
kapa gelecek haberleri takip etmek lazım.
bakalım sözlerinde duran sahipler mi
yaşayarak göreceğiz.
Uzatmanin, tartismanin manasi yok. Adamlar yani patronlar temiz iş cikardi, iyi hayal satti. hepimize yukaridan devrettiler hisseleri. İyi para kazandilar, kazaniyorlar . İnsanin zoruna giden kurumsala satacagiz, yakinda aciklayacagiz diyerek insanlara son bir umit pompayip ellerindekileri muhtemelen kustular. Eger iyi sirket olsaydi 170 ten 110a inmezdi miatk. Sen yalanci bir sirketsin artik.
Patronlar satış yapmış olsaydı bildirim gelirdi ancak diğer dediklerinize katılıyorum. Demek ki her gün tv’ye çıkıp demeç veren, üstüne üstlük benim hissem ucuz diyen patronların hissesine fazla güvenmemek lazımmış. Şu anda düşünceler olumsuz, 170ten 117ye geldiyse hisse, şirketin açıllamaları ekstra önemli oluyor ancak şu ana kadar da bir şey göremedik.
Daha 3 milyon 950 bin lot meselesi var, tahtada satmaya kalkarlarsa o zaman sıkıntı iyice büyür.
Böyle dandik firmayi hangi kurumsal niye alsın. Benim için bitti
Hocam daha 2 gün önce böyle güzide bir şirket diye başlayan cümle 48 saatte nasıl dandik firmaya döner çok ilginç.
Patron satışı ile ilgili kap yazısı var, orada piyasaya değil kurumsal a verilecek yazıyor, dolaşan yanlış bilgilere binaen diyor. Bu konuda sadece alanın kim olduğu belli değil o da bugün yarın eli kulağında. Kimsenin tahtaya mal kusacağı yok. Şirket muazzam kar açıklıyor, projeleri hayal mi değil mi zamanla hep beraber öğreneceğiz. Ben olumsuz düşünmüyorum, bu süreçte tek olumsuz gördüğüm eylem, yönetim kurulu üyesinin tvde fiyatımız hala ucuz demesi. Onu da şirket ve yönetimin bist'deki toyluğuna verdim. Ben birkaç yıl elimde tutup ne olacağını görmek istiyorum,bugün ki gibi sağlam düşüşler de eklemeye devam ediyorum. Ne demişler borsanın büyük kısmı psikoloji demişler, anlaşılan başarılı oluyorlar
İnanıp inanmamak herkesin kendi takdiridir,ona karışılmaz ama aşağıdaki açıklamaya rağmen tahtada bir satış olacağına inanmıyorum. Borsada çok zaman hisseler gerçek değerinde olmazlar . Potansiyeli olan bir hissede düşebilir.Borsanın güzelliği ya da inceliği zaten ordadır. Yatırımcılar da düşük veya yüksek bu farkları görerek kazanmaya çalışır. Borsa bu manâda inanılmaz fırsatlar sunan bir yerdir.
Mia düşüşüyle bir fırsat verdimi onu zaman gösterir ama şahsen açıklamaları bekliyorum. Gelen açıklamalar çok istenildiği gibi olmazsa da ; yapılmış proje ve tekliflerin , başlanan yatırımların sonuçlarını ya da bu şirket nerelere kadar gidebilecek , arzu ettiğimiz başarı gelecekmi bunları görmek istiyorum.
Tabiiki hisseler elimde varken.
https://twitter.com/miateknoloji/sta...006144/photo/1
Hocam sıkıntı o değil sıkıntı hisse primlenmeye başlamışken televizyon, televizyon gezip şirketin hissesi ucuz deyip manipilosyan yapıp ertesi gün şirketin /10 a denk gelen ortak satışı açıklaması niye bunlarida canlı yayında söylemedin yatırımcı buna göre pozisyon alsın,şumdi burada patronlar iyi niyetli diyemeyizCPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu söylem elbette sıkıntılı olmuştur. Bu konuda bende Sn. ophions' a katılıyorum.Kötü niyetle değilde ,samimiyetle söylenen fakat amacını aşan bir ifade olmuştur. Buna inanıyorum. Dünya ölçeğinde büyük işler hedefleyen ve bu yolda epey mesafe kaydeden bir şirket ve sahiplerinin , küçük hesaplar yaptığına inanmak ve ihtimal vermek istemiyorum.
Patronları kendi adıma düzgün biri olmadığını ispatladı. Ben hala zararda değilim ama kar çok azaldı. Bu saate kadar satmadım bundan sonrada satacak değilim. ama fiyatlar düzelir tekrar yeni zirveleri gördükten sonra uygun bir yerden hisseleri satarım. Hissenin geleceğine inansam da patronlarının dürüstlüğüne inanmıyorum.
Patrondan patrona çok şey değişiyor.Buradaki hissem ucuz dedikten hemen sonra tüm şirketin yüzde 10 kadarı olan kısmı satmak için kaydilestiriyor ve o saatten sonra taban taban geliyorama ses yok. Konrtrolmatigin patronu ise miatke göre kat kat kazandırdığı halde hisse düşüyor diye 1 milyar liralık hisse alımı açıklıyor. Bugün o alım aciklanmasa miatk tabandan da kurtulamazdi.en kısa sürede ana paramı çekip kalan hisse için gerçek manada 0 maliyet ile bekleyeceğim. Bu patron herşeyi yapabilir
117 üstü kapamalı,yoksa obo çalışır.
Ben bu patronu SPK ya şikayet edecegim. Yarın güzel bir dilekçe başvuru yapacağım. Belki hicbir ceza almayack Belkide beyhude bir çaba olacak ama en azından patron resmi yollardan yalandan da olsa bir cevap vermek zorunda kalacak.
Bu arada ben ana paramı aldım geriye tamamen sıfır maliyetli hisseler kaldı.
Bugün çıkmış yine hisse ucuz diye anlatıyor,ozaman topla kardeşim piyasadan hisselerini alâ manipilasyon yapiyorCPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hırsızlık var ... Patron kandırıyor garibanı
Benim maliyetim de 92 civarı oldu alımlarla. Maliyetime yakınlaşır ise son alımları mı da yapıp bekleyeceğim artık. Patron da kendi bilir. Hayal mı sattı, piyango bileti mı göreceğiz. Yatırımcı için borsada fırsat bitmez, burda kazanamam başka yerde kazanırım ama patron için öyle değil. Zenginliğine zenginlik katmasının 2 yolu var. Hayal satarsa ihlas patronu gibi milyonlarca insanın güvenini kaybetmiş ,itibarını yitirmiş ama para kazanmış da olabilir, sasa patronu gibi insanların saygı ve hürmet duyduğu, hayır dua alan, nadide bir şirketin patronu da. Dediğim gibi ihlas da olabilir patron sasa da. Ama her halükarda benden çok kazanıp benden çok kaybedecek. Patronun yerine siz olsanız hangisini seçerdiniz.