10. Seans bingo
Printable View
sayin cok. onceki durumlarda vurmuslardi coktan. simdi o devreleri yakmis. cag atlamis.. bu ne demektir mal elinde olanlar rahat ve huzurlular, endeksle de isleri bitmis..ben bir inceleyeyim ellerindeki gayrimenkul degerlerini, gayrimenkul cok diyorlar..eger uygun bulursam dusunecegim..
Sn. forumdaşlar, D grubu hisse senetlerinde nasıl alım yapılabiliyor? Yani örneğin ISBIR hissesi Cuma günü 194.90 dan kapandı. Ben pazartesi günü 195 den alım girsem kesin olarak alabilir miyim? Ya da şöyle sorayım: alım yapabilmek için nasıl emir vermeliyim? Bir de, diyelim ilk seans alımlarım gelmedi. Gün içerisinde 2 seans daha mı şansım var alım için? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim :)
sabah 9.55 den once emir girmelisiniz.yuksek fiyattan alışgirersenız satıcı varsa size gelir
ayrıva 2 defa değil daha fazla işlem göruyor 9.55 12.55 13.55 17.55 18.05 18.08 olarak bu saatlerden önce emrinizi girmelisiniz
yalnnız d grubu hisselerinden bazıları sadece çalıştığınız kurum elamanı vasıtasıyla işlem yapabiliyor ve nakit olması gerekiyor
Günaydın.Alım için bu hisselerde en iyisi serbest fiyat girmektir bence.Ancak şöyle bir sıkıntı var serbet emirde fiyata razısın 195 kapatan hisseyi 205 dan bile elinde bulabilirsin.Tabii 185 ten de bulabilirsin o konu ayrı ancak fiyat verip almak biraz riskli senin fiyat eşleşmende hisse bulunmaz ise alamassın.Ayrıca aracı kurum ile ayrı bir sözleşme imzalaman gerekiyor.Çünki bu hisselerin olduğu pazar ayrı ve ayrı bir takım kuralları var onları bildiğine dair.Bunlar benim bildiğim herkez istediği gibi emir verir tabiiki.
Artık saymayı bırakmak lazım bu ne dir yaw.12. açılış gene aynı.Burada arkadaşlar yazmıştı baya bi arsa var diye ama değeri nedir bilemiyorum.Bu seanslar nereyekadar bu fiyattan gider onuda bilemiyorum.Bilinçli bu fiyatta tutuyorlarsa bunu başardıkları için ayrıca tebrik ederim.
arsaları inceletince . gayrimenkul zenginliği ön planada yerini alıyor..şirket değişimi tamamlamış, holdingden daha büyük durumda, semayesini büyütmemek için direnci kalmamış..adamlar sermaye artırmak istemiyorlarki biste girmesinler..ama heran atlık beylik bitecek görünüyor..imtiyazlı senet yok bildiğim kadarıyla... adamlar ellerindeki hisselerin 1 adedinin çeyrek altın fiyatı değilde 1 hissenin 1 cumhuriyetten aşşağı olamayacağı hesabını tutmuş görünüyorlar..
Bu kadar arsa akıllara gayrimenkule neden girmiyorlar sorusunu getirmez mi?
Bunlar anladığım kadarıyla inşaatçı değil üretimci, sanayici ülkemizin esas ihtiyacı olan kısmı sanayi.Bence arsa ev işlerine girmesinler o arsalara yeni fabrika yapsınlar yeterlidir.Umarım sermayesinide holdinge yakışır bir yere çıkarır artık.Bakalım bugün fiyet ne olacak:):)
200 ü geçecekmi yoksa herzaman yaptığı gibi burdan salacakmı?Yıllardın bu seviyenin üstüne çıkmadı.1 veya 2 defa 190 200 arasına gelip gitmişliği var ama hadi hayırlısı beeeee.
Sabredebilen arkadaşları tebrik ederim . Hayırlı yolculuklar .
Umarım yolculuk başlamıştır ileri ileri.
Ne yolculuğu
Aya mı Marsamı
Ufak ufak ileri gitsin böyle malın değeri ortaya çıksın azıcık.Arsalar,binalar,yapılan işler otomasyon yatırımları gibi.
Zaten yakında alakasız alakasız adamlar çıkar yok bu hisse nasıl alınır ben neden alamıyorum poip nedir.Vay anam bunun fiyatı çok şişmiş falan filan onlar gelmeden biraz çıksak iyidi.:Sad:
Dünki işlem adedi biraz zayıf kaldı bence.Bakalım bu sabah ne yapacak.
Kimseler yok kendim yazıp kendim okuyorum:):Standart ilk seans hacmi.
600 bin tl sermayeli holding, bizim evin köşedeki bakkal mahmut abinin dükkanın sermayesi 750 bin tl
Aslında 2002 yılına kadar sermaye artışları güzel ufak ufak yapmış taaki 2002 de son kez o zamandan bu zamana hareket yok.
Hatırladım olabilir;yaparız ederizli konuşmuşlardı o sene bu sene mi acaba:Sad::cool:
Gene 220 nin biraz üstüne çıkıp sert dönüş.Rahat bir şekilde 225 üstüne atıp orada kalamıyor.
Güzel bi benzetme olmuş.Yeterki kar rakkamları güzel gelsin çalışan bir şirket olsun gerisi bence kendiliğinden gelir.Aslında şu olduğu pazardan bile çıkma haberi iş yapar ne bilim sermaye arttırımı haberi ayrı bir güzel olur.Çok uzun süredir bu ve sip teki diğer 2 hissede beklemekteyim.Onlarda güzel işler yapıyor ve sermayeleri yok denecek kadar küçük biri yüz bin biri iki yüzbin(bu sermayede şirket kaldımı demeyin).Biraz erken almış olabilirim ama emeklilik ikramiyesi gibi.Elbet birgün beklentim gerçekleşecek.Herkeze bol kazanç.
Vay arkdaş 220 nin üstüne at oralarda kal artık.Sanki duvara çarpıyoruz.
Ver aşağı al yukarı 195 teki hareketlere benzemeye başladı.Olmayan hacim bitme noktasında hayırlısı.
Çıkar iken alınan on ca lot nerede?10--20 Lot ile bayabi eksi yapmayı biliyor.
İyice bezdirdi.Satıp gitmek var buralardan.Sizlere kolay gelsin arkadaşlar bol kazançlar.
Yonga sermaye artırımını açıkladı bunlar ne kadar direnecekler koca holding bu sermayeyle daha fazla devam edemez...
http://www.borsagundem.com/haber/bir...iliyor/1278247
İşbir de buna benzer bir durum olabilir mi.Aldığımdan beri ascel deki olay bundada olur mu sorusu kafamı kurcalıyor.Halka arzı Avrupadaki parçalanmış hisseleri toplamak için yapmış olabilirler mi
Ascel in hisselerini geçtiğimiz aylarda borsadan 5.27 den zorunlu çağrı yaparak topladılar.buna rağmen satmayanların hisselerini de (737bin lot) 3.86 dan alma haklarını kullanıyorlar.
İşbir de böyle bir durum yok! Bunu yazmaktaki amacınız nedir?
Şirketin hakim ortakları şirketin paylarının %90 ını (oranda hata yapabilirim 90lı bir rakamdı)topladıkları zaman diğer ortakların elindeki hisseler için çağrı yaparak borsa dan çıkabiliyorlar. Üçbeş yıl önce bazı hisselerde bunu yaşadım.(Kav.pimaş.afm) gibi. Hisselerin %20 si iki iştirakte.Borsadaki 73 000 hissenin 34000 i İş yatırımda.(iş yatırımdaki hisseler şirketin topladığı hisseler varsayımıyla söylüyorum) buda %50 ye yakın bir rakama tekabül eder.İştirak payları ve iş yatırımı topladığımızda %70 i buluyor.Borsadan 15-20000 hisse daha toplarlarsa rakam %90 lara ulaşır. O zaman işte biz borsadan çıkıyoruz diyebilirler.Bunu neden yapsınlar çünkü şirketin ortaklık yapısı çok dağınık. Böyle bir niyetlerinin olmadığının en büyük göstergesi sermaye artırımı olacaktır.Sermaye artırımı yapıp SİP ten çıkmaktır.Sermaye artırımı yapmadıkları sürece bu kağıtta bu tehlike her zaman olacaktır.