Ya bu oglanın başka borçu çıkar mı ?
Nasıl bi fırıldaklık çeviriyorsun kaç yaşına geldin şu yaptığın şeylere bak
Printable View
Ya bu oglanın başka borçu çıkar mı ?
Nasıl bi fırıldaklık çeviriyorsun kaç yaşına geldin şu yaptığın şeylere bak
Kemal zorlu istinifa götüreceğine borcunu ödesin. Borç onun borcu.
Kendisinden öyle etik bir açıklama yapmasını bekliyorum.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vehbi'nin kerrakesi diyor ki üst pazara çıkınca yükseleceğini sanan avucunu yalar.
Yine bir sürü KY bulaştı kağıda
halka açıklık oranının yükseliyor olması, eplas için hayra alamet değil ki patronun borsada yaptığı bütün hareketleri art niyetli olarak düşünüyorum. holdingin borcu mu var ki hisseleri nakite çevirme derdine düştün yoksa ihlasın patronuna mı özeneceksin.
yatırımcının zamanını ve emiğini çalma kemal zorlu. türk futbolu için çarşaf çarşaf demeç vereceğine biraz da şirketlerin hakkında insanları bilgilendir.
ytd.
Neymiş kardeş
Mahkeme borcu silsile yolu öde demiş
Yani şirket borcu seve seve ödeyecek
Adam hisseyi niye sattı
Hisseye 12 milyon dolar borç bindi
Dolar 13 olsa
13*12.000.000 eşittir ebesinin örekesi
Olan küçük yatırımcılara oldu yani
Bir de şöyle düşünün en yakın arkadaşına 12 milyon dolar takan adam borsada millete zırnık koklatir mi?
Asla al sat tut tavsiyesi değildir
Bu şekilde borsada deneyim sahibi oluyoruz
Şirkete değil patronun karakteri çok önemli
Türk traktör 7 TL idi 10 15 yıl önce şimdi 230 oldu ve 7 TL temettü veriyor her sene
Daha nice kurumsal şirketler kucak dolusu temettü veriyor ve kaç kat artıyor
Bunun gibi şirketler de ne yazık ki alavere dalavere ile meşgul oluyor
Kim kime 12 milyon $ verir?
Hem de ipotek , teminat almadan?
Hala oyun olduğunu düşünüyorum.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umarım alacaklı şirket inşallah KZ nun kalan hisselerinin tamına el koyar.
Şirketin defter değeri 162 milyon görünüyor. Kemal Zorlunun payına ne kadar düşer ki.
Şimdi böyle bakınca yeniden değerleme yapılmasının sebebi bu olabilir mi diyor insan.
Şirketin tamamı defter değeri 160 milyon demek başka 1.6 milyar demek başka.
Şirket yönetimi şeffaf olmadıkça biz daha çok fikir jimnastiği yaparız böyle.
Şirkete bu konularla ilgili bir takım sorular gönderdim bakalım nasıl cevap verecek Berna Hanım.
Umarım ciddi ciddi cevap verir
Dolar bazlı grafik bakarsak 2021 Mart ayında 49 lirayı gordugunde şu anki fiyatının dolar bazlı 4 katı bir fiyatı vardı 100 milyon dolar iken de halka arz yaptı. Kemal'in 12 milyondan fazla doları var.. mesele o değil yukardan verdiğini aşağıdan yerine koymak istiyor, diye anlıyorum ben . Yanlışmiyim
M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben sana şirketin vereceği cevabı önceden vereyim, iki şekilde sonuçlanacak
İlki atılan maile cevap verilmeyecek benim attiklarim gibi
İkincisinde ise şirketle ilgili tüm bildirim ve bilgiler kap ta bildirilmiştir, yönetim kurulundan ilave bilgi bildirilmediği den dolayi başkaca bilgi veremiyoruz , kap ları takip edin lütfen
Aldığın cevapları karşılaştır, bir kaç kelime farklı olacak ama sonuç aynı olur muhtemel [emoji2]
Bence tahtacıyı izleyip gidişatı tahmin edebiliriz. Dün 23,50 üstü mal satması yakın zamanda senedin yukarı yapmayacağını gösteriyor. Tahtacı en azından sattığını geri yerine koyuncaya kadar, götürmeyecektir. Kendi düşüncemdir. Ama borsanın gerçeğidir.
Dünkü takas https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ee3e69bd5d.jpg
Bugünkü takas gördüğün gibi gedik malın çoğunu geri almış ky yi dökmüşhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...872c86d769.jpg
Bazı mecralarda sanki eplas a ilave oalrak 12 milyon dolar borç çıkmış gibi yorumlar yapanlar var.
Oysa burada sadece alacağın tahsili ile ilgili bir durum var. Borç hala Kemal Zorlu nun borcudur.
Yani eplas 12 milyon doları ödese bile bu parayı Kemal Zorlu ya rücu edecektir. Yani Eplas finansal rapordaki ilişkili taraflara borçlar kaleminden KZ ya olan borç varsa mahsup edilir.
Bunun üzerinde fazladan bir ödeme söz konusu olursa bu sefer farkı için ilişkili taraflardan alacaklar kalemine kaydedilecektir.
Bilmiyorum analtabildim mi.
Eplas için sadece bir ödeme yükümlülüğü doğmuş olması nedeni ile sıkıntı vardır.
Şimdi top Kemal Zorlu da. Nasıl bir formül üretecek göreceğiz
İstinaf mahkemesine itiraz ile sadece süreci uzatır. Sonuç değişmeyecek görünüyor.
Mesela Almanya daki varlık 10-15 milyon Euro ya satılır borç ödenir.
Eplas borçlar kalemi o kadar ek
silir. Fark kadar KZ dan alacaklı olunur.
Top Kemal Zorlu da
Hayatımdaki en büyük pişmanlığım bu hisse oldu.
Borsa İstanbul'da azımsayacak kadar şirket var "Bunları yaptık, bunları bunları da yapacağız diye yatırımcıyı aydınlatma kap'ı gönderen"
Ama ben hala yatırımcının kafasında bir çok soru bırakacak şekilde kap gönderen , yatırımcıyı tam aydınlatmayı istemeyen bir şirketin peşinden gidiyorum.
Kemal Zorlunun yönettiği şirket en büyük ayıbım oldu.
Kemal zorlunun şirketleri sigara gibi hem bağımlılık yapıyor hem de yavaş yavaş öldürüyor.
Son bir yılda piyasaya yaklaşık olarak 210 milyon liralık eplas hissesini arz ettiler
A
Hesap sormak istediğim, bildiğim gizli kapaklı işler var,
sadece boşluğa haykırıyorum şuan..
ben köprüyü gecmeden o köprüyü patlatmak istemem.
71-72 yaşında... Kuş ötmez kervan geçmez.. bu dünyasını yakan öbür dünyasını düşünmeyen diyordum.. artık demiyorum çünkü Allah inancı olduğunu düşünmüyorum.. Bu yaşta bukadar kirli iş olmaz be kardeşim.. inancın yok orasını anladık, insanlığın hiç mi yok. Kayınçoya selam söyle.. hediyelik için yakında mekanına uğrayacağım. UNUTMA!!
"GERÇEKLERİN ER YA DA GEÇ ORTAYA ÇIKMAK GİBİ BİR HUYU VARDIR."
Dost mu düşman mı bilmiyorum ama kim kime 12 milyon dolar borç verir?
12 milyon dolar??????
Nasıl bir şey bu?
Eyüp Sabri Tuncer Vehbi Koçtan borç ister.
Vehbi Koç bırak borcu kolanya sisselerinin deliğini büyüt der ve bataktaan kurtulur.is adamları borç almayı sever ama borç vermezler.kendi eşlerine bile borç vermezler.hatta
Adamın kardeşi kardeşine 12 milyon dolar borç morc vermez.
Hisselerin fil hafızasi vardır derler
Bir ara 60 kurustu
Bir ara 50 TL
Adamlar 60 kuruşa da getirebilir
50 TL de yapabilir
Tabi uçuk fiyatlar bunlar.ama olmaz olmaz demeyin borsada
Her şey mümkün
Adam yeniden değerleme ayağına elinde olan hisselrini 25 TL den sattı.
Bu hisseleri 20 den de geri koyabilir
10 dan da koyabilir
50 kuruştan da geri koyabilir pekala ki ülkenin ekonomik konjukturu buna uygun.
Yarın patır patir düşebilir.
Veya tam tersine 50 ye kadar ceker bilemem orasını
Bu tip hisselerde çok dikkatli olunmalıdır
Asla tüm yumurtaları böyle hisselere yatirmayin
Çok canlar yakabilir.
Benim yazdıklarım şahsi fikrim yani şirketi bilmem
Patronu bilmem
Tahta sahibini bilmem.
Kim almış kim satmış bilmem
Herkes kendi inancına göre araştırmalarına göre
Araştırma görevlisi kişilerin görüşlerine göre hareket etsin.
Kimsenin vebalini alamam
Bu nedenle aksi bir durum olmadikca burada yazmayacağım.
Konya da hisse 170 deyken yazdım 5000 olacak diye forum beni yasakladı.hisse 1700 leri gördü sonra 800 e çektiler üç yıl içinde
Şükür kimseye zarar ettirmedim.
Herkese bol kazançlar dilerim
Benim adım köpeğimin ismi honky
Honky iyi koku alırdı o bir kuş kopegi
Hemmen hemmen hemen satısa koyuyorum. 20 / 10 lira ve 60 kuruştan alacam ben de.
Haa! Asla ytd. Aman ha! Günah alamam abi ben
Şu bilirkişi raporunu bir görebilseydik.
12 Milyon doların izini finansal tablolarda süremiyoruz.
Fakat bilirkişi raporu paranın eplas ve bağlı ortaklarına aktığını gösteriyor.
Nasıl olduğu muhtemelen bilirkişi raporunda yazıyor.
Bilirkişi raporunu nasıl görebiliriz?
Hisseleri bloke edip belgesi ile ilgili mahkemeye gidip dosyasından istenebilir.
Verirler mi bilemem, aklıma başka yol gelmiyor.
Diğer yol SPK üzerinden şirketi bilirkişi raporunu açıklamaya zorlamak.
Malesef bizim gibi ülkelerde sermaye piyasaları işte bu yüzden gelişmiyor. Çünkü güven ve şeffaflık yok
İSTİNAF SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI
1-Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.
2-Birinci derece mahkemelerin verdiği son kararı temel alan istinaf mahkemeleri her dava açısından farklı zaman dilimlerinde sonuçlanabilmektedir. İlgili mahkemelerin sonuçlanmasında net ve belirli süre söylenememekle beraber 2018 yılının istinaf dosyalarına bakıldığında dosyaların sonuçlanma süreleri 2 – 2,5 ay iken, 2020 yılında bu sürenin 1 yıl ve daha fazlasına ulaştığı görülmektedir. İstinaf mahkemelerinin sonuçlanma süresini bazı faktörler etkilemektedir. İş yoğunlukları, tanıkların duruşmalarda hazır olmaları, posta işlemlerinin uygun şekilde yapılması, bilirkişi raporlarının hızlı ve usule uygun bir şekilde yapılması bu süreyi etkilemektedir.
3-Genel kural olarak ilk derece mahkemesinin kararının istinaf edilmesi, icrayı durduran bir işlem değildir. Dolayısıyla, kararı icraya koyabilirsiniz. Ancak, bu durumda da karşı taraf icranın konulduğu icra müdürlüğünden mehil vesikası isteyerek icranın geri bırakılmasını ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nin Hukuk Dairesi’nden isteyebilir. Ancak, bunun için davalı taraf, istinaf dilekçesini “Tehir-i icra talepli†yani icranın geri bırakılması talepli istinaf etmiş olmalıdır. Ayrıca, borçlu olan taraf, icranın geri bırakılması için icra dosyasına teminat da yatırmak zorundadır. Bu bedel, toplam dosya borcuna yaklaşık üç aylık faiz de eklenerek icra müdürlüğü tarafından hesaplanır. Ancak, bu işlemler borçlu olan tarafın yapacağı işlemlerdir. Teminat yatırıldıktan sonra icra dosyası, Bölge Adliye Mahkemesi’nin onama ya da bozma kararı vermesine kadar duracaktır.
Oğlunda var bi şeylik
Ya kızı Sibel zorlu
Bu nasıl bir aile hiç birisinden çıt yok
Bu kadar yatırımcım var deyip bir açıklama gereği yok
Çünki onların hayatları hep güzel
Ah Kemal bey bu nasıl vurdum duymazlık nasıl bir oğlan çocuğu dünyaya getirmiş rahmetli mazhar zorlu. O olmazsa idi bu hisseye bulaşmazdım. Yaktın bizi Kemal zorlu
Şimdi kesin bu olanlardan dolayı kemikleri sızlıyordur
Mekanı cennet olsun rahmetli sorumluluk Sahibi çok mütevazi Babacan adamdı
Bugün cuma günü herkese hayırlı cumalar tüm geçmişlerimizin mekanı cennet olsun.
Aylar önce spkya eplasın neden sermaye artışı reddedildi diye sormuştum
Bugün aldığım cevap
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrasında; "Bu madde çerçevesinde yapılan inceleme neticesinde başvuruların onaylanmaması hâlinde bu durum gerekçesi belirtilerek ilgilisine bildirilir." hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda söz konusu hususta Şirket'ten bilgi alınması mümkündür.
Değerli Şirketimizden bilgi alabilen oldu mu
SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SPK YA söylemek gerekir
şirkete soruyoruz ama cevap vermiyor diye
Tekrardan şirketimize sorduk spk'dan aldığımız cevaba binaen. Bakalım cevap gelecek mi
SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
davaya taraf olmasan bıle ınceleme amacıyla avukatlar bakabılırken, muvekkıl olduugnu belırten bı ky nın avukat arkadasına belge sunmasına ragmen dava öncesi gösterilmediği belirtildi, yaptığı suç kalem müdürünün, suç olduğunu ve şikayet edildiğinde ceza alacağını bilmesine rağmen nasıl bağladılarsa duruşma öncesi gösterilmemiş
davanın görüldüğü adliyede bir tanıdık avukata vekaletle baktırılabilir sanırım, artık dava da sonuçlandığına göre başka türlü firma bu bilgiyi vermeyeceğini adım gibi biliyorum
adamlara cimer üzerinden bende sunu sordum
şirket tarafından açıklanmayan husus şu,
- ilgili şirketin başvurusunun uygun görülmemesinin sebebi nedir?
adamlar nokta değiştirmeden sana yollanan cevabı yollamıs bana da , ben şirket bilgi vermiyo niye kabul edilmiyo diyorum oda şirketten öğren diyo :rules:
gülermisin ağlarmısın :party:
https://twitter.com/kasqato/status/1...r4TfbzmJA&s=19
Bir başka şirketii emsal gösterilmiş. O şirketin red gerekçeleri emsal olabilir.
Aslında olması gereken mi dersiniz benim hayalim mi ne derseniz artık.
İdeal olan şu;
Bist Yatırımcılarının Haklarını Koruma ve Savunma Derneği Olmalı
Bu derneğin yasal gelirleri olmalı.
Mesela hisse senedi alım satımlarında alınan komisyonların 10 binde biri gibi
Ya da sadece yatırımcıların bağışları ile desteklenen
Bu dernek sadece borsa ve ilgili mevzuat konusunda uzmanlaşmış avukatlar istihdam etmeli.
Hak kaybına uğradığını düşünen yatırımcılar bu derneğe başvurarak danışmanlık ve avukatlık hizmeti alabilmeli.
Güzel yerden yakalamışsınız, tüm yatırımcıların şirkete aynı baskıyı yapması lazım.
Şirketin cirosu ya da yıllık karı nedir diye sormadıktan sonra şirket yatırımcıyı ilgilendiren her konuda cevap vermek zorunda.
Kemalciğime gereken baskı kurulmalı, yoksa kendi bildiğini okumaya devam eder.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın playmaker
Bazı meslek odaları gibi Borsa için de bir Sivil toplum kuruluşu olmasını ben de çok isterdim.
Neden Mimarlar ,mühendisler odası gibi Yatırımcılar odası olmasın ?
Diğer STKlar gibi yıllık abonelik ücreti olan, üyesi olduğu yatırımcıların hakkını koruyan, hukuksal tabanı olan
Gerek kanunu koyucu gerekse SPK gibi denetleyici kurumlar ile görüşebilen bir STK
Umarım bir gün gelir bu ütopya
saygılarımla
Bugün tahtacı bas 21 e rahatla, yada satış baskısını bırak izle :)
Aralık Ayında Dahilde İşleme İzin Belgesi Alan BIST Şirketleri içinde barız rakamlarda güzel EGEPLAST EGE PLASTİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.
İHRACAT 2.780.000 $
İTHALAT 2.021.500 $
EpLAS sinirleri alınmış
bir organizmaya dönüştü
olumlu
veya
olumsuz
hiç bir şeye tepki vermiyor artık