ruçhan tahtasının açılış günü saat 2 deki yazım
Printable View
ilk vakıftan satmış , ben Cengizin satacağına ıhtimal vermediğim için
vakıfın ruçhan satışını emeklilik fonları yada citi diye düşünmüştüm , yanılmışım
bir yanılgım daha oldu , borsa ralli yaparken biz süründük
bunuda Cengiz in ruçhanlara göz diktiğine yorumlamıştım
akılda bunu gerektirirdi ama tersi oldu
son gün bir şeyler oldu ama ne ? bunun cevabını bulamıyorum
hayırlısı olsun yapacak bir şey yok
para kazanılır kaybedilir sağlıktan daha kıymetlisi yok
https://www.youtube.com/watch?v=UYG7fpZBuJQ
Geleceğe Yön Veren Başarı Öyküleri -
Hocam yanlışınız var , 1.350 mlyr sermaye 1.150 mlyr nominal artışla 2.5 mlyr TL olacak bu da her bir rüçhan hakkınız 0.85 hisse için olacak anlamına geliyor eğer dediğiniz gibi olsaydı 100 lota 100 lot Bu durumda sermaye 2.5 değil 2.7 mlyr TL olurdu
Burada her bir rüçhan için 0.85 Tl ödeyip 0.85 hisse alacaksınız sizin dediğinizde 100 lot alıp 85 lira ödemek söz konusu.Bu durumda hisse alışınız 1 TL den düşük olup şirket kıyak yapmış oluyor tersi mümkün ama böylesi değil.
Arz ederim.
eya aynı şeyi farklı söylüyoruz evet size 100 lot rüçhan veriyor ama 100 lot rüçhanla , 85 lot ana hisse alıyorsunuz
00 lot a 100 lot verirse yüzde yüz arttırım olur
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...im-bankasi-a-s
Esas sermaye sisteminde degıl bu sırket Odenmıs sermaye sıstemınde.
Ayrıca bir önceki bedellıde lınkı attım hısse gerı alım yapılan payların ruchanını satmıslar.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/802691
Bunlar hep kotu nıyet. Bunu anlayın artık.
Ona bakılırsa Cengız Bey de bılanco donemındeyız su ara alım ya da satım yapamaması lazım.
Cengız Bey de surenın bu kadar kısa olacagını dusunememıs olabılır.
Tekrar edıyorum bunlar sırketın hep kötu nıyetıdır.Gerısı hısse duser cıkar ama sırket yonetımı bu rezıllıge canak tutmustur.Benım masala karnım tok.
Rüçhan kullandırma 1 TL yazıyor
Arkadaşlar 100 lota 100 Rüçhan veriyor (lot vermiyor) eğer bu Rüçhan (hak) i para yatirip kullanirsaniz 85.19 lotunuz olur. Artık kapatalım bu bahsi
ruchan formulü , kapanışa göre hesapladım 0.21 +bedelli oranı 0.85 = 106
eder 106 bölü bedelli oranı 0.85 = 1.25 yaklaşık
ana tahta kapanış 1.25 , sonuç ruçhan da , ana tahtada eşitlendi
Soru şu, Tahtada söz sahibi elemanlar. hızlı bır tepkı verıp yukarı yönlu mu ruzgar estırecek, yoksa bır sure yatayda baskılayıp, düşük malıyetlılerın satmasını mı bekleyecek. umarım bu düşük fiatlardan çok fazla malıyetlenen olmamısdır, eger olduysa bu ucuz malıyetlılerı ındırmek ıcın bıraz baskı yapabılır.
sayın Şahanun bedelli başladığından itibaren , 3 günlük işlemlerde
ağırlıklı ortama maliyetle alanlar 1.24.4
ağırlıklı ortalama satanlar 1.23.7
umduğun gibi değil , sen istiyor bir tek ben ucuz maliyet :)
ama herkes hemen hemen aynı maliyet :)
benim yeni maliyet 1.17 :)
arkadaşlar ramazan bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim
Herkese hayırlı bayramlar arkadaşlar.
Hayırlı bayramlar cümleten
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın bdayım,
öncelik ile henüz hisse almadım.izlemedeyım. sizin malıyetınız de epey düşükmüş, her faniye nasip olmaz en alttan almak yada en yukarıdan satmak. tebrık ederım.
ben kısa süreli borsa hayatımda sert düşen ve bedelli yapan şirketlerin, bu düşüşü anlık tepkı ıle hemen yukarıya vurmadıgı takdır de bırılerını ucuzdan malıyetlendırdıgıdır. bakınız siz malıyetlenmıssınız mesela, tabı sız malıyetlenırken ağalar da buralardan malıyetlenmıslerdır. işte o tahtayı taşıyacak ağalar da şunu cok ıyı bılıyor. bu arada dioten malıyetlenen kucukler, ılk tepkıde ya satıp cıkacaklar yada trade edecekler. bu bılgılerın ısıgında sankı bır dip daha yaşanacak ve yatayda seyredıp, bırılerını bıktırtıp yoluna devam edecek. işte ben bu beklentıler ıle ızlıyorum, hele daha düşer dıyorum .. bu benım dusuncem yanılabılırımde, belkıde hızla yukarı vurabılır de, umarım oyle olur ben alamam ve zararda olan arkadaşlar zararını cıkarır. ama benım dusuncem bu.. asla yatırım tavsıyesı ıcermez, ben cok yanılmıs bırıyım belkı yıne yanlıcagım ama ben bır dıp daha beklıyorum.. sonra bam bam bamm
Burada ki yorumcu bır cok arkadaş, maç sonu krıtık yapan spor analızcılerıne benzıyorlar. ben olsam şöyle yapardım, bu nasıl boyle olur, bu akıl alır gıbı degıl vs, kımse cıkıp sunu demıyorum ; bence şu kadar sure yatay seyreder, yada hızla zirveye gıder, hayır bır sure bıktıracaktık, yada gelecege daır bır projeksıyon yok.. hep gerıye dogru yorumlar.. kardesım yap bır hısse analıznını bır temellendır onu, bır projeksıyon cız gelecege daır. aama yok, nerdeeee,, hep yuvarlak cumleler, ılerıde ben demsıtım denecek here yone cekıbılecek cumleler.
begenırsın begenmezsın bak ben bır analız yapıyorum, öyle gerıye doğruda degıl, ilerıye doğru dınamık bır analız, ya sen , sen ne dıyorsun kardesım,, nedır beklentın, vaden nedır, yada deneyımın ne soyluyor, beklentı vaden nedır, hangı tarıh de ne olur.. hadı ya borc senedı ımzalatmıyorzu, kımsede sızın dedıklerınız ıle almaz. karnınızdan konusmayı kesın ve cıkıp soyle bır analız yapın
[QUOTE=bdayım;5907578]sayın Şahanun bedelli başladığından itibaren , 3 günlük işlemlerde
ağırlıklı ortama maliyetle alanlar 1.24.4
ağırlıklı ortalama satanlar 1.23.7
bak buna takas analizi deniyor sayın Şahonun pungarı
ayrıca uslubun hiç hoş değil onu da düzelt , yazdıklarına analizmi diyorsun sen
milletin umut bağladığı kişi ruçhanlarını satmış , bu aşamada analız beklemek çok komik
spek tahtasında analız öylemi :) , çok cahilce , borsanın işleyişini bilmemek bu olsa gerek
borsada ki başarın rakiplerinin öngörüsünü tahmin etmekten geçer der
ünlü bir borsacı
Albrk takip edilirligi artti burda investingde twitterda. Sebebi ne ola ki
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ALBRK.R (Kaydi Pay, Kapanış tarihi: 05/05/2022)
perşembe son gün
ahmet aldı, mehmet aldı dedıler. malıyetlerı şu kadar dedıler, bır suru baskaca hıkayeler nalatıp ınsanları adete hıpnotıze edıp hıssede tuttular. sız bu hıkayelerı yazanlara ınanırken bırılerı 2 tl hısse satmaya başladılar. geldıgımız noktada hısse fıatı 1,25 tl beyler. ! ne oldu hıkayelere, ne oldu yuksek malıyetlılere.. ? işte borsa boyle bırsey ve gunun en trajı komık yanıda ne bılıyormusunuz. 2 tl lerdeyken cok ucuz dıye algı yapanlar sımdı benım malıyetım 1,17 dıye masal anlatıyorlar. beyler bunlar her zaman en yuksekten satıp, en dıpden alırlar.. :))
kımseye ınanmayın, kımseyıde kutsamayın.. bakın bu ınsanlar gerıye dogru neler yazmıslar, belkı alın yada satın demedıler sıze ama. oyle hıkayeler anlattılar kı sız bır sekılde satamadınız ve hısse fıatı da 1,25. gercek olan sadece bu , hısse fıatı 1,25
takıp artar tabı. hısse % kaç deger kaybettı ? mal ucuzken alınır.. 2 tl deyken kım nıye alsın. burdan alan 2 tl malıyetı gelen adam artıya gecene kadar % 60 kazanacak. kısada basskı devam eder, ama orta ve uzun vadede neden alınmasın.. asla yatırım tavsıyesı degıldır. kendıme nottur
19-04-2022, 18:14#28bdayım bdayım is offline
Gümüş Üye
Duhul
Oct 2018
Gönderi
6,076
Alıntı Originally Posted by Uğurlu 71 Yazıyı Oku
İş 8 milyon mal almış
9.775 bın aldı benden de baya aldı , biraz daha yükseltirse bedelliye malsız gıreceğim :)
bak ayın 19 .4 2022
bedelli 27 sinde başladı ,