Kalp yazmıyor ağır ilaçta yazmıyor .
Dahiliye bazı ilaçları yazarken bazılarını yazamıyor .
Daha da vahimi Hatta bazı ilaçları branş doktoruda yazamıyor 3 doktorun e imza sı olması gerekiyor
Printable View
Kalp yazmıyor ağır ilaçta yazmıyor .
Dahiliye bazı ilaçları yazarken bazılarını yazamıyor .
Daha da vahimi Hatta bazı ilaçları branş doktoruda yazamıyor 3 doktorun e imza sı olması gerekiyor
Yeni Evim’de hayaller başka bahara kaldı
İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlar için yapılan Yeni Evim kampanyasında müteahhitler zam üstüne zam yaparken, vatandaşlara peşinatları iade ediliyor. Bankalar konut kredisi işlemlerinde sorun yaratıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...kaldi-7598077/
Devlet Bahçeli den gelen seçim açıklamasından sonra planlar en yakın zamanda bir seçim olmak üzere yapılmaya başlanabilir artık.
Kişisel görüşüm seçim takvimi açıklandığında USD ve altına kayma başlar. Bu kayma yavaş yavaş olursa kontrol edilebilir belki ama yığılma şeklinde olursa şok olur. Hedefim seçime kadar kredi kartı ile limit oldukça 50-60 Gr altın almak. Fakirin yapacağı bu kadar. Ha zengin mi olurum en azından düğünde takacağım altını almış olurum. Ayhan başkan yaşıyordur şuan düğün harcamalarını öyle herkesin altından kolay kolay kalkaacagı gibi değil artık.
Heval kardeşim emekli olayım diye yırtıniyordun emekli maaşını görünce şimdi de emekli maaşı adaletsizliğinden bahsediyorsun. Ben taze emekli sayılırım 6-7 yıllık emekliyim. İlk aldığım maaş asgari ücretin 1,5-2 katına yakınken asgarî ücret tarafından geçildim. Altın olarak mukayese edersem artık 1/3 unu alıyorum. Emekli kaderine terkedilmiş gibi. Havalar ısınırsa sağlığım el verirse partime kasiyerlik vs gibi yapabileceğim iş bakacağım. Eskiden kitap tez yazma işleri geliyordu 2019 dan beri uğramaz oldu. Maddi sıkıntı herkeste olduğu için kendileri yazıyor demek ki.
Sorumlulara uzatamayacağınız mikrofonları bize uzatıp ahkam kesmemeyi öğreneceksiniz! Bir tarafınız yiyorsa bu soruları muhatabına sorun.
https://twitter.com/search?q=Danla
Aklıma geldi bohçaci 1999 depreminde vardı o gün kim varsa tarihe gömdü. Yıl 2023 yine deprem oldu yancı olarak yine var. Muhtemelen akp yide gömecek. Adamdaki kaabiliyete bak. Yapıştığını gömüyor. Yakında kendisinide toprağa gömer bu seçimden sonra.
Deniz hocam bu sene geçen yılın enflasyonunu geçeriz diyor. TÜİK aynı haltı yerse heval kardeşim emeklinin durumu iyice berbat olacak.
bu dediginizi yapan çok...ben izmirde oturuyorum..ama işim manisanın turgutlu ilçesinde...turgutlu izmir merkeze 50 km ..manisa merkeze 35 km ...izmirde ev kiraları uçunca.. bostanlıda kirlar mesela 15bin den başlıyor...karı koca emekli ve çocukları artık yetşmiş ve evden ayrılmış...sadece iki kişi kalmış emekliler...15 bin tl ye evlerini kiraya veriyorlar...kendileri turgutluya taşınıyor...turgutlda 5bin tl ye sıfır 2+1 ev hemde iyi bir muhitte ev bulabiliyorsun...onlar bu tarafa kayıyor..yada çocukları kiracı ise..ornek eskiden 3500-4000 bin tlden krada oturuyorlardı..ev sahipleri 15 bin kira deyince anne baba evine yerleşti..anne baba turgutluya geldi..ve çocuk o 5000 kirayı ödüyor...turgutlunun avantajı şu...nufus 200 bin..devlet hastanesi turgutlunun neresinde olursanız olun 15 dk mesafede..ve daha rahat bir randevu avantajı var...pazar fiyatları izmirin neredeyse yarısı...evinizde elektrik su vs uafak tefek arıza oldugunda..ustayı kolundan tutup getirtebiliyorsun ve daha ucuza..büyük şehirde ufak tefek işler için ustalar gelmek istemiyor gelse bile çok yuksek paralar istiyor...burada yaşam daha kolay ve ucuz..ama sosyal hayat sıfır..aslında hafta sonu 50 km mesafe 40 dk içinde izmirde oluyorsun sosyalleşmek için rahatlıkla gidilebilir...ama ben gidiyormuyum ? hayır..eşim asla istemez..çünkü alsancakta oturuyorum...hanım spor salonuna gidiyor...evden cıkınca 20 metre sonra fuardasın..fuarda hergün 2 tur yuruyus yapıyor ..hava güzel oldugu zaman kamp sandalyemizi alıp kordonda çimlerde 2 şer tane bira içiyoruz..milletin bırakın şehrin degişik noktalarından gelenleri..uşaktan manisadan gelip yemek yedigi sosyalleştigi yerde oturuyorum..eşimi koluma takıp mustafabey bulvarına yürüyerek gidip içkimi içip ..hiç alkollu araba kullanmaya gerek kalmadan..tekrar evime dönebiliyorum..o yüzden eşim asla bu konfosru bırakmak istemez.. ama karabaglarda oturuyor olsaydım...yada çigli de ben olsaydım bende turgutluya taşınırdım...haa bundan 7-8 sene sonra 60 yaşımıza geldigimizde ..boyle bir konfora ihtiyacımız olacakmı...hayır.. onu o zaman düşünürüm ..ama birde soyle birşey var sn desideronun bahsettigi gibi..turgutluda komşuluk ilişkisi adı altında gereksiz bir samimiyet var..aslında iyi niyetli bir samimiyet degil bu...sadece neyiniz var ..nereye gidiyorsunuz..nasıl yaşıyorsunuz onun merakı..eger samimi olmayıp mesafe koymaya başlarsanız da hakkınızda iftirayaa varacak dedikodu kazanı başlıyor...
Bu arada iktidar değişikliği oldu diyelim. Şu ortamda çalışan ve emekliye nasıl bir iyileştirme yapabilir ki. Bu iş hortumları kapatmayla bitecek gibi değil. Eğer tam hazırlıklı büyük bir plan varsa bilmiyorum ama olsa bile onun içinde deprem yoktu.
Ege'de yaşayanlar çok avantajlı. Oradaki yetişenler antikansorojen bitkiler. Bence Türkiye nin cenneti ege. Bizde ana bana yurdu çölde ağaç gölgesi bulduk mu bayram ederiz orayı Cennet gibi görürüz.
Bir talan ülkesi depremde sadece katliam üretir.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...uretir-2053747
İlk depremin bilançosu 41156 mi şimdi guncellemiyecekler herhalde
Benim inancim, CHP gelirse, emekli ayliklari asgari ucretin uzerine cikacagi yonunde.
Yuksek enflasyon ve deprem ne sekilde etkiler gorecegiz.
Yine de en buyuk beklentim, kendini satmis, hakim ve savcilarin tepelenmesi.
Adalet saglanmadikca hic bir sey duzelmez.
Adalet hiç bir dönem tam olarak ( sözlük anlamıyla ) sağlanamaz. Ceza kanununda bile , suç işleyen yakınını korumak, saklamak vb. şeyler normal sayılıyor. Yani beğenmediğimiz Almanya da baba, oğlunu veya çocuk ana- babasını ihbar ediyor. Adamlar eğitimle mi, toplumsal ahlakla mı her nasılsa sistemi oturtmuş. Biz ise söz de atasözü olarak bile çocukları şiddete, suça, ahlaksızlığa itiyoruz. Askerde bile hiç unutamadığım çok yadırgadığım bir şarkı vardı '' Baldız balkonda yatar , kabak gibi ....'' diye. Ne kadar çirkin.
Ülkenin mevcut demogratif yapısıyla ve bozulmuş eğitim sistemiyle hiç bir şekilde düzeltilemeyeceğini düşünüyorum. Ancak , tarih okudukça çok kez dağılmış bu milletin büyük savaşlar, yıkımlar, göçlerden sonra mezhepsel, ırksal, bölgesel vb. bölünmeler yaşayarak katışıksız toplum olduklarında toparlandıklarını görüyoruz. Haliyle bu durumda mümkün olamayacağına göre kırk haramiler gibi tutan tuttuğunu öpecek. Safari belgesellerinde olduğu gibi güçlüler ayakta kalacak.
Çalışan ve emekli nin TÜİK tarafından gasp edilen hakkı en az %100. Bu paranin gittiği yer trol yandaş ve hortumcu. Şimdi devlet çalışan ve emeklinin çalınan hakkını verebilir mi akp sonrası bilmediğimiz kısmı da koyarsak 10 sene sürer. Çok acil yolsuzlukla mücadele mahkemeleri kurup bir an önce bunu tahsil etmek lazım kuruşuna kadar.
Seçimden sonra yurtdışına kaçan parsyi kaçıranlara karşı mit ve illegal örgütlerle operasyon yapmak lazım ya canını ya malını birini almak lazım topluca.
Benim söylediğime gelmişsin
Benim baba köyü ( belde idi mahalleye dönüştü) aslında yaşam için ideal. Yemyeşil. Ağaçlardan evler gözükmüyor gibi. Zaten çevre ormanlik( çam) Temiz hava . Ama bende bahçe işleri yapacak yetenek yok. Çocukluğumda mahallemizde bahçıvanda çalıştım pazarda sebze sattım ama!!!
Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden biri olan Konya’da gayriresmi emlakçılar ve ev sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 arasında değişen artışla kiraya vermeye başladı. Duruma tepki gösteren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Gayriresmi emlakçılık yapanlar ile art niyetli ev sahipleri nedeniyle, kiralar yüzde 30 ila 40 arasında yükseldi. 7 bin lira olan ev 10 bin liralara yükseldi. Bahçeli müstakil dubleks ev veya villa da 20 bin liraya kadar ilanın verildiğini görüyoruz. O bölgelerde, o evlerde 7 bin liraya kiraya oturuyorlar'' dedi.
Depremde 100 lerce kurum yemek çadır veriyorken bizi yöneten bunu Kızılay'ın AFAD in yaptığını sanıyor hey Allahım.
Deprem Sonrası Organizasyon Bozukluğu Sürüyor: A Haber'in Geleneksel Çadır Övme Videosu Ancak 12. Günde Çekilebildi...
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=410806
Ayhan başkanım bu arada benim babam cezaevi gardiyan emeklisi benim dediğimi yapsınlar hepsi çaldığını fazlasıyla vermek için kuyruğa girer.
Başkanın benim bu konuyla ilgili yazım var geçmişteki bu yazımı çıkarabilecek arkada varsa koysun bende öyle bir yetenek yok. Benim planım Muş bölgesine üstü açık sığır besi yeri gibi cezaevi. Mahkuma sadece plastik kürek verilecek. O bölgeye 5-10 metre kar yağıyor. Karın altında ölmesinler. Öyle ranza yatak yemek banyo yok sığır bağlar gibi bağla demire. Maksimum iki sene yaşar o da kuvvetli olan. Ha yedi ceddini toplayacağım oraya.
Koordinatör vali Bilgin: Memurlar, işçiler bir ay maaş almasa ne olacak?
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, deprem bölgelerine yardım için memurlar ve işçilerden bir aylık maaşlarını bağışlamasını istedi. Bilgin, açıklamasında "Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Yani aç kalmayız" ifadelerini kullandı.
Nolcek sizce?
Şu haberdeki ormanın içine doğru yapılmış beton sitelere bakar mısınız, yazıklar olsun bunları yapanlara da yaptıranlara da...
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...cildi-7598558/
depremde toplanan paranın en az 1/3 ü belki de yarısı seçim için kullanılmasın ben de akp.yi zırnık tanımamışım diyeceğim.
putin giçtikçe çıkmaza girdi...kafkasyada mevzii kaybetti/kaybediyor..
suriyede bir türlü istediği olmadı...
ukranyada adeta bataklığa saplandı..
en son habere göre , Wagner Grubu'nun patronu Prigozhin, Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u hainlikle suçlamış...
En önce nerdeyse kiev'i alabileceği bir görüntü verirken , son zamanlarda ukranyalıların nato ve avrupadan aldığı destekle ruslara adte kök söktürüyor...
şimdi de adamları birbirine girmiş ,hatta öğrencileri bile kısa süreli eğtimden sonra cepheye süreceği idda ediliyormuş...
acaba bir manyaklık yapıpta , natoya-abd'ye-avrupaya gözdağı vermek manasında çok zayıf bir nükleer bomba patlatır mı ?
malum arada sadece karadeniz var...
ayrıca 25-30 milyar dolarlık alacağını bir yıl sonra isteyecek ...
Bu arada bir yıllık kredi ihtiyacı olan arkadaşlar Kredi çekmek yerine Kredi kartından nakit avans yoluyla çekerlerse en az 0,50 artı sigorta masrafı kadar kârı olur. Tabi bunun için kredi kartında limit olması gerekir. Bir senedir bankalar ile haşır neşir olunca hangisi daha mantıklı ucuz öğrendim.