Yıllardır giremediğimiz ab ye bi girseydik yılanoğlundan kurtulurduk, para birimimiz yuro olurdu. almıyorlar bizi itneler
Hergün dolar ne kadar cubuk dikecek acaba diye merakla uyanıyoruz :kahkah:
Printable View
Yıllardır giremediğimiz ab ye bi girseydik yılanoğlundan kurtulurduk, para birimimiz yuro olurdu. almıyorlar bizi itneler
Hergün dolar ne kadar cubuk dikecek acaba diye merakla uyanıyoruz :kahkah:
Borsanın 1 numaralı rakibi faiz.
Merhaba diyene %30-40 lar havada uçuşuyor dolara hem de. Bunun bitmesi lazım.
İkinci şart %25-30 devalüasyon.
Paranın gidecek yeri kalmayınca ancak borsaya geliyor. Akılsızlar KKM deki faiz üst sınırını kaldırınca borsadaki para da oraya gitti. Durduk yere KKM deki yükü arttırdılar.
Aralığın sonunda ilk kez KKM den çıkış olmuştu, yatırım fonlarındaki yatırımcı sayıso hergün artıyordu. Mal coşkuda çakılır hesabı 5700 de fişi çekti adamlar aylardır da mal boşalttılar.
Sol tarafta siyaset daha zor, her şeyi akıl mantık çerçevesi içinde söylemek ve yapmak durumundasın. Sağ tarafta atış daha serbest.
Kabaca 18-19 milyar TL lik Vadeli pozisyon var
Bu vadede 12 milyar kadar
Bçlünmeler nedeni ile bazı hisselere APS tutarları hatalı
https://i.hizliresim.com/5qs9atl.jpg
Dışarı çıkmıştım ulen nasıl Bir ego var sende...senin hakkından gelirdim ama bana denk gelmedin...senin pestilini çıkardım...
Ekonomik program halk desteği şart ....birde dış mihraklar izin verirler mi tabiki hayır...
Dünya da uygulanan ekonomik sistem faiz üzerine kurulu...bu sistemi kuran büyük şeytan 😈 izin verir mi sence bu programın muvaffakiyetine elbbetteki hayır....
Kısaca bir ekonomik programın başarısı için bir çok faktör var...
Ancak akıllı olursan telefon ile tartışırız... yoksa buraya onlarca sayfa gerekiyor...
1959 dan bu yana 64 yıl geçti o gün doğan çocuk bugün ağzında diş kalmadı hala AB hayali ? eskiden ipe un sererlerdi şimdi ip de yok ortada.daha nasıl anlatsınlar . Dur bakalım AB olmadı sandığın sonucuna göre belki ABD ye gireriz ''Tebdili mekanda ferahlık vardır.'' işte o zaman dolara para demeyiz az daha sık dişini .Bak komşuya ABD ye girdi belki de ABD onlara girdi farkında değiller ama mutlular .Miço yine seçildi .
Bu dünya sistemi aşırı derecede asimetrik, insanlar bir kaç kelime ile birbirine düşman oluyor, o kadar dil döküp para veriyorsun ama o kadar da sevgi dolu olmuyorlar.
Uzun ömürlü sütten yoğurt yapılıyor mu diye merak ettim bir sürü örnek video var. Dün denedim bugün baktım olmuş.
Gayet de kolay oldu, kaynatmaya gerek yok demişler.
Sistemi şeytanlaştırmanın ne anlamı var.
Bu sistem sayesinde sen evinde oturduğun yerden dünyaya görüşlerini açıklayabiliyorsun.
Milyarlarca insan refahla da yaşayabiliyor.
Her insan yapımı sistem gibi bunun da sorunlar var.
Düzeltme önerileri elbet olur ve sistem gelişime devam eder.
Ayrıca daha iyi sistemi matematiksel olarak ortaya koy bu dünya 1 dakikada geçer ona.
Ayrıca insanlık bin sistem denemiştir buna gelene kadar.
Bankacılık falan kaç yüz senede oturdu Allah bilir.
Gümüş ons dipten güzel tepki veriyor...neyseki altın gram aldık vadeliden... asıl pazartesi çıkış yapar altın....
Borsadan hisse senetleri sıfırladım...
Seçim sonrası Türk lirası da sert bir değer kaybı bekliyorum.,... SONRA yeni ekonomik program ile gün gün çıpa sistemi ile sabîtlenmesini bekliyorum...
Bu söylediğim yeni ekonomik program geciktirilmesi halinde Türkiye seçimden bir veya iki ay sonra resesyona girecek....
ne oldu çözemeyince laf ebeliğimi yapıyorsun ulan ne geldiyse bu memleketin başına çakma ekonomistlerden geldi:)birde cvp ver yazmış yazdığım şeyin içinde cvp lar vardır ama herkes anlamaz senin gibiler işine gelenleri görür işine gelenleri senin yaptığın gibi dini konulara yorup anlatmaya çalışır ama hiç bir zaman kendileri o konulara uymaz gözleri kapalı gezer .Bende arada senin gibilerin gözü açılsın teraziye bir çıksın diye yazarım tokatın gülü :wave:
sana demedimmi kendin soruyu cvpla diye sağdan soldan okuduklarınla gelme , başlamışın dış mihraklar demeye :)sneymiş pestilini çıkarırmış ulan senin kendine hayrın yok geçen burada dolar üzerinden şirketleri topiğe soran sen değilmiydin çakma ekonomist :kahkah: bu ekonomik modelin çöp olduğunu bile söyleyemeyen kıvıran birisimi benim pestilimi çıkaracak çocuk güldürdün yine bizi bu akşam hadi sen git sallamasyon long oldum şort oldum yaz 100 defa bir kağıda cezalısın :)
Yabancı payına hisse bazında bakmak gerekebilir. SASA'da tahvil kuponları hisse olarak ödeniyor deniyordu, orada yabancı tutar büyük etki yapıyor bence.
https://i.hizliresim.com/49sv9fr.jpg
Bugun Mehmet Şimşek le ilgili kulağıma gelen söylentiler oldu 10 kişilik bir ekip hazırladığı son durum raporları alındığı sunulduğu ayrıca tek yetkili olursa görevi kabul edeceği söyleniyor .
anlaşamazlarsa Lütfü elvan ve Cevdet yılmaz dan bahseden dedikodularda mevcut bugunde yazdım gerçek ekonomik düzene geçmeleri gerekli iktidar devam ederse.Seçilirse RTE bu söylentiler gerçek olacak mı bakalım
Vay Pala iyi bastı.. Akşam seansı..
%-5 açılış uygundur..
Bir büyük bankadan şubeniz şu şubeye devir edilmiştir şeklinde mesaj geldi. BBHT akşam programında Mehmet Gerz bazı büyük bankalar şube kapatıyor bir büyük yabancı banka bu şekilde gider ise Türkiye'den çekilebilir dedi.
Banka ve şube sayıları şu şekilde gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/hsumwjm.jpg
Erdoğan yine uyuklamış canlı yayında göz altı torbaları felaket durumda , sağlığı hiç yerinde değil , 5 yıl mümkün değil götüremez, Eylül 2024 erken seçim olur...
Canlı yayında son kestiklerinde..
(arkadan biri eyvah eyvah falan sesleri gelmişti. Kalp krizi sanmıştık, değilmiş.)
Altına yapmış.. Ne var ne yok, boşaltmış..
Olabilir, insanlık hali..
Yaş var tabii ki..
Ayıp değil, günah değil..
Son 1 senede hızla çöktü. Sanırım Beratın merkez bankasını boşaltması, hasta etmiş olabilir..
Ülke emin ellerde hamdolsun.....
Yazmak istemedim, epilepsi.. Evet
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Komplo teorilerime göre devlet kendine uygun kim ise bence onu bulup başına getiriyor.
Esnek kişi daha uzun dayanıyor, sabit kişi zamanın şartına uygun olmayınca bir şekilde gönderiliyor.
Yine komplo teorilerime göre RTE seçilir ise sadrazamlık sistemi gelebilir yani Cumhurbaşkanı Baş Yardımıcısı işleri çekip çevirecek.
4 Aralık 2022 tarihli arşivdeki banka şube sayıları ile güncel sayıları karşılaştırdım
https://i.hizliresim.com/olkzx5t.jpg
Çamlıca Camiinde bugün elden ele dolaşan, seçim sonuçlarını ilk elden size vereyim..
Başka yerde bulamazsınız..:)
Diğer bilgi de, KÖRFEZ'den dün akşam
1 uçak dolusu USD gelmiş.. Pazartesi beklenen hareket olmayacakmış.
Kaynağım.Bugün Çamlıca Camisinde 1.safta namaz kılan tanıdığım..
Gerçek,hakiki,en yakın YANDAŞlardan size haberler bunlar.. tutar/tutmaz..Göreceğiz..
[IMG]https://i.hizliresim.com/eq4s38q.jpg[/IMG]