tahtacı düşünsün. Gerisini. 10 dan aşağı vermeyecem artık. Ytd
Printable View
ostim dçs faaliyetini tamamen durdurma haberi bile (atıl santral , personel gideri) başlı başına önemli , olumlu haber. Bunuda hiç etti. Ayen enerji bundan böyle % 100 yenilenebilir enerji. %100 Yeşil , doğa dostu enerji de. Acaba yatırımcı dostu mu ? Kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
ostim dçs faaliyetini tamamen durdurma haberi bile (atıl santral , personel gideri) başlı başına önemli , olumlu haber. Bunuda hiç etti. Ayen enerji bundan böyle % 100 yenilenebilir enerji. %100 Yeşil , doğa dostu enerji de. Kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Borsa gibi çok riskli bir yatırım aracına belirttiğiniz gibi tüm birikiminizi yatırabiliyorsunuz. Çok kısa sürede de mevcut gayrimenkulünüzü satış kararı alabiliyorsunuz. Bence çok ani ve riskli kararlar bunlar. Bana bir Alman atasözünü anımsatıyor. ''Ne yiyorsan o sun''
Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Bir gün bir fırtına kopacak ama ne zaman? Katarlı dostlarımız bize de ilgi duyar mı acep? Hazır kurulu tesisler. Yeni yatırımlar. Enerjide trend ''Yenilenebilir Enerji''. Bir de şu an borsa değeri gerçek değerinin kıyaslanamayacak kadar altında bir şirket. Patron bu gün satıyorum veya ortak alıyorum dese 50-100 TL arasında soluğu alır. Rüyama girdi bee...Daha uyku haram :)))
http://www.milliyet.com.tr/2018-ener...onomi-2547862/
Sayin adilhan yine yazmissin 150bin lotu dayanamadin 10 bekleyecektin hani. o zaman asagida 400bin lot alis gozukuyor. Oraya verde sende kurtul tahtada kurtulsun baskidan. Asla ytd.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayende peş peşe birbirinden olumlu gelişmeler yaşanırken , ayenin bist teki fiyatı 20 ay önceki 5 liralarda baskılanıyor. Bu süre zarfında endeks %50 den fazla yükselmiş, kıytırık hisseler bile 3 e katlamış , ayenin fiyatı yerinde saydırılıyor. ve hala baskılayarak hisse alabileceğini sanıyor herhalde ? Ayen de fangut un üretime geçmesi bence çok önemli. Ayene level atlatır. Kişisel yatırım stratejim en az 5 yıl beklemek üzere gücüm nispetinde az az (aldım, alıyorum , alacacağım) almak. Fiyat 10 tl de olsa tek lot satış yok. Kişisel yatırım stratejim ve düşüncelerimdir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın Karahasan,
Size kesinlikle katılıyorum. ''Uzun bir adım atmak için geri çekilme normal'' Tahta yapıcı endeks kağıtlarındaki yukarı yönlü hareketi oldukça iyi kullanıyor. Bıkmadan usanmadan sabırla toplayacaklar. Bence hedefleri bu. Eğer uzun vadeli yatırımcı iseniz hiç bir sorun yok. (Ekonomik ve Siyasi Kriz dışında)
Kişisel tahminim stratejik ortaklıkla Ayen'in yola devam edeceği şeklindedir. Bu oldukça önemli bir gelişme olur. Er geç denenecektir. Bu satırlardan sonra bu topikte yazılarıma uzun bir süre ara veriyorum. Çok konuştum, yanlışlıkla da olsa kimseyi etki altına almak istemem. Bitti.....
15 senedir hep baskı hep baskı nasıl bir sabır. 25.5 un 16 dan fazlasını muhteremin biri alıyor. Fiyat ve hareketler aynı. Dahada önemlisi şirkette buna seyirci , duyda inanma! kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Tahtacı bey yine yazdım. Artık bıktım beklemekten. Alacaksan al. Vedalaşacam. Artık.
Senin amacin ne adilhan anlamadin.tahtaya baski yaparak neye hizmet ediyorsun. Bu sekilde kimse senin malini almaz. Daha cok beklersin. Yada asagidaki bekleyen aliciya verirsin. Kurtulursun. Asla ytd.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...97#post1163397
Haftalık hisse yarışmamıza kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
tahtacı bey yine yazdım. ama için rahatlasın. çekecem. alacaksan al. acaba patron baraj vs enerji yatırımlarınıi kendi inşaat şirketine mi yaptırıyor. aydıner inşaata. yani halka açık olmayan şirketine.....merak ettim. bilen varsa.
acaba halka açık şirket yatırımlarını fahiş fiyattan aydıner inş. mı yapıyor. bu da aklımı kurcalıyor.
sen alış yap ben vereyim. Sorun aydıner işaat mı yapıyor enerji yatırımlarını. Ya da da dalavereli işler mi yapılıyor. Bunu araştıracam. Gerçek yatırımcılara duyurulur. Sadece. özetle ayenin yatırımları aydıner inş. Yoluyla patronun cebine mi gidiyor. Bu şekilde bizler iç mi ediliyoruz. Gelin hep birlikte bunu araştıralım. Aydıner inş. Halka açık değil. Ama ayen halka açık. Vakti olan varsa ayen in inşaatlarını kim yapıyor. Bunu sorgulayalım.
Bu konunun üzerine düşelim. Para cepten cebe mi gidiyor. 10 liralık işi 100 tl ye aydıner inş. Mı yapıyor. Acaba. Dolayısıyla halka açık şirketin varlıkları bu şekilde patronun cebine mi gidiyor. öyleyse biz soyuluyoruz. K. Y. ın dikkatine. Bu işi araştıralım.
Herkes doğru bildiğini yapar. isteyen alır , isteyen satar. Asıl önemli olan bir hisseye böyle acımasızca , yıllarca baskı yapılarak küçük amatör yatırımcının bıktırılması yıldırılması zararına satışa zorlanması. Adamın biri çıkıyor halka açıklığı %15 olan hissenin %9.5 nu topluyor. Şirket bizimle ilgisi yok diyor duyda inanma. Şirketin buna seyirci kalması kabul edilemez Kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Eğer kendileri yapıyor yada yaptırıyorlarsa sözün bittiği yer. 2000 haziranında 2.00 dolara halka arz et.(temettüler hariç) Aradan 17 yıl geçmiş hala dolar bazında halka arz fiyatının altında baskılanıyor. 1.30 dolar. Bütün bunlara seyirci kalan şirkete , yetkililere yada SPK ya ne demeli. Kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Az önce ayen enerjiden cenk adında bir peronel ile görüştüm. Bilançoyu 9 kasıma kadar açıklayacaklarını ifade etti
Ama ayen ile aydıner inş. Arasındaki ilişkiler konusunda maalesef yorum yapan yok. Bu çok ciddi bir konu.
Adilhan sabah erken yaz gec yazmissin. :) bilanco sonrasida arnavutluk acilma haberi gelmesini bekliyoruz. Hayirlisinla. Asla utd.
kağıt 3 senede 1 liradan 5 liraya geldi hala şikayet edenler mevcut gerçekten garip.
Gecen bilanco doneminde kasim basinda acilacagini bildirmislerdi. Bekliyoruz. Asla ytd
AYEN Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -38594044 Ana Ortaklık Payları: -39670753
9 aylik ayen bilancosunda yaz aylarinin kurak gecmesi ve kur artisi bilancoda zarar gelmesinde etkili olmus. Onumuzdeki gunlerde arnavutlugun acilmasi ve mevsimsellik itibariyle uretim artislari yil sonu zarari dusurmesi beklenebilir. Kanatimca ayenin son zarar gelen bilancosu olacaktir. Arnavutluktaki satislar euro ile turkiye satislari yekdem e usd olmasi bundan sonra kur artislari negatif degil pozitif bilancoya etki edecektir. Yatirimlari bitmis sekilde 2018 e giren bir ayenden beklentim iyi bilancolar olacaktir. Asla ytd.
Ziraat Yatırım
Ayen Enerji (AYEN, Negatif): Şirket 3Ç2017'de 30,2mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde şirket 18,5mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmişti. Satış gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %39 oranında artan Şirket'in brüt karı ise maliyetlerdeki yüksek artışa bağlı olarak %62 oranında azalarak 6,8mn TL'ye gerilemiştir. Faaliyet karı da 17mn TL'den 5,4mn TL'ye inmiştir. 42,8mn TL'lik net finansman giderine bağlı olarak da şirket 3.çeyrekte zarar kaydetmiştir. Üçüncü çeyrek zarar rakamıyla birlikte Şirketin ilk dokuz aylık ana ortaklık net dönem zararı 39,7mn TL olmuştur. Bir önceki yılın aynı döneminde Şirket 2,8mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti.
Bana göre en önemlisi yaptığı , ürettiği , sattığı işten para kazanıyormu yani ESAS FALİYET KARI +67 trilyon kar gerisi teferruat Kişisel düşüncedir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bu kurla Yıl sonu 12 aylık bilanço 70 milyondan az zarar gelmez.bu yilida pas gectik, inşallah yine 4 lira altına inmez, cuma günü 4,50 yi gösterdi, bu hissede bir huy var, bir gün önce düşeceği yere önce bir değiyor daha sonra oraya iniyor. ,inşallah 4,50 lerde kalır, korkarım kurun yuksek olması son çeyrekteki zararı katlayacaktır.ytd
Sevgili Tahta Yapıcı Arkadaş,
Sıkılmıyorsundur umarım anlayacağın üzere buralardan sana ekmek yok. Kendine bu kadar güveniyorsan 4 TL seviyelerine geri gelirsin ama ille de heyecan olsun diyorsan 7-10 TL aralığında mutlaka görüşürüz. Haa bir de uyarı bu alanda kariyer yapacağım diyorsan da Kasap Galip'i öneririm. Bak adam nasıl kasıp kavurdu ortalığı. Kenar mahalle speği seni...