ben usd olarak aldım, tl. olarak da alınıyor tabi, minimum alım miktarı yüksek desek değil 1 olarak görünüyor, tek ihtimal dolu olduğu için reddediyordur, bu durumda sık sık denemek gerekiyor tutturana kadar.
Printable View
Şimdi de İsrail-Filistin ve belki İran kargaşaları başladı.
Bakalım borsalara nasıl etki edecek bu karışıklıklar.
Attack on Israel likely to boost appeal of gold, safe haven assets - REUTERS
https://www.reuters.com/world/middle...ts-2023-10-08/
Bu serbest fonları alacağınıza uygun zamanlarda DIBS veya EuroBond alın. Getirisi garanti olsun.
İş, Ziraat, veya Garanti den EuroBond veya DİBS alın bu serbest döviz fonları alacağınıza. Daha fazla getiri sağlarsınız. İsterseniz son 1 seneyi kıyaslayın hepsi ile. DİBS ve EuroBond bu döviz fonlarının hepsinden daha fazla getirdi.
USD DIBS daha önce TEBden almıştım şimdi listelenmiyor. İşbankasında da yok. Son haftalarda alım yapan forumdaşlar hangi bankadan aldıklarını paylaşırlarsa sevinirim.
Yeni gördüm, daha önce farketseydim girerdim bu fona
İçinde DMRGD var(önceden ortak olunmuş)
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GKS
DIBS mi oluyor bilmiyorum ama Garanti de YP Bono / Tahvil Alış kısmında bugün görünüyor.
Ek 29821
pek anladığım bir yatırım aracı değil, elimde de fazla miktarda dolar olmadığı için bugüne kadar hiç almadım ama satışa çıkardığım 2 yer var, satılırsa en azından yarısı ile kira yerine eurobond almayı vade sonuna kadar kupon faizleri ile idare etmeyi düşünüyordum, tabi şu an eurobond alımı için uygun zaman mı onu da bilemiyorum.
Peki bu DIBS i minimum ne kadara alabiliriz?
Rpd -0,41
yay +2,56
fub +0,26
mac -3,76
yas -1,96
rık +0,68
ABD tahvil faizleri , savaş etkisiyle düşüş eğiliminde ,buda Fed in faiz artırım olasılığını azaltır
Banka uygulaması üzerinden farklı firmaların para piyasası fonunu aldığımız zaman, Bloke %20 yazıyor. Yatırdığımız anaparanın %20 yoksa kardan elde ettiği mi oluyor. Banka üzerinden aldığımız zaman, ne gibi avantaj veya dezavantajları oluyor. Azimut para piyasası fonu, farklı bir banka üzerinden almak istesem, ne tavsiye dersiniz? Yönetim ücreti, hangi firmanın daha düşüktür?
Saygılar.
alım işlemi sırasında adet olarak belirtince %20 blokaj uyguluyor. Maksat belirtilen adette fonu almayı garantilemek.
Eğer alımda tutar belirtirsen blokaj oranı %1.
100 adet fon almak istiyorum ile 100 TL lik fon almak istiyorum farklı değerlendiriliyor.
Kârdan belirli fonlarda %10 stopaj alınıyor. Stopaj istisnası olan fonlarla ilgili önceki sayfalarda güzel ve ayrıntılı bilgiler var.
Amerikadaki şirketlerin yarısı Zombi. Yükselen faizler bunların hepsini batıracak. Amerikan borsasında hisse alırken dikkat. Bizim borsada da durum benzerdir muhtemelen. Dikkat edin. Faizler tüm dünyada yükselirken riskler artıyor.
https://pbs.twimg.com/media/F8Dk0zvXoAAI5pi.jpg
Bana göre şu anda en ucuz enstrüman döviz.
Döviz bir süre daha hareketsiz kalacak gibi
O yüzden risk alıp döviz yatırımı kısmını erteleyip duruyorum.
Dövizin yükselme hareketinin başını yakalayabilirsem güzel olacak.
Olayın esası şu;
Doları dolar olarak alıp %4,5 faizle tutmak mı?
Yoksa dövize endeksli(hisse dayanaklı olmayan) bir döviz fonumu?
Faizde dolar yada fon işte bütün mesele bu.
Bu mesele hep aklımızda. 2 soruyu açmak lazım.
1. Doları %4,5 faizle tutabilecek güvenilir bir yer var mı?
2. Dövize endeksli(hisse dayanaklı olmayan) döviz fonları hangileri? Daha önce bu tür fonların getirisi genelde stopajı düştükten sonra dolar getirisini geçemiyordu. Böyle olunca da fon da kalmanın anlamı kalmıyordu.
Kafalarda deli sorular. :)
1-Aktifbank repo %15 stopajlı(mevduat stopajı %25) ve %4,5 faizli
2-Fon alacak olsam DBH ve RIK arasında paylaştıracağım.
Ama bunlarda sıkıntı T3 olmaları, satıp parayı alana kadar mevsimler değişiyor.
Diğer sıkıntı da fonlarda döviz değer artışının da stopaja tabi olması.
Evet o şekilde olursa değer artışı stopaja tabi olmaz.
Ama o tür fonlarda da getirisi işe yarar bir fon bulamadım ben.
Bir de dolarla fon almak için o kuruma doğrudan başvurmak gerekiyor galiba, tefastan dolarla alınan fon var mı bilmiyorum.
%4,5 faize koyup gerekirse anında satma imkanı daha cazip geliyor bana.
Dövizin artışının başlayacağı anı tutturmaya çalışıyorum şimdilik.
Karar değiştirmezsem hesap açıp ilk alımı cuma bunlardan yapacağım gibi bakalım. Ve evet isim olarak ilk bakışta güven vermiyor ama gedik üzerinden mkk güvencesi var. Bono alım kolaylığından dolayı fonlar aktifte. Çok sık fon değişimi yapmasam da erken ödeme cezbediyor.
Tüm banka ve aracı kurumlardaki menkul kıymetlerin toplamının 1 milyon ve üzerinde olması halinde nitelikli yatırımcı olunuyor. Banka yada aracı kurumda bir form imzalamak yeterli. 1 milyon alt limiti yakında yukseltecekler diye okumustum bir yerde. Bugün itibariyle 1 milyon.