+ kredili işlemler all time high fiyatlarda ki oynaklıklar çoğu zaman yanıltıcı olabiliyor.
yok mu artık kazakistan tarım işinden bir haber
Printable View
+ kredili işlemler all time high fiyatlarda ki oynaklıklar çoğu zaman yanıltıcı olabiliyor.
yok mu artık kazakistan tarım işinden bir haber
Bu endekse böyle fiyatlama olmamalı. Beklenti yüksek, kağıt baskilaniyor. Bakalım nereye kadar.
bence kağıdın baskılanmasından ziyade alıcı yok... yan tahtalar ve abidik gubidik hisseler sahipli oldukları için yükseliyorlar. bir yerlerde bu hisseleri birilerine teslim edip ana kağıtlara geçmek durumunda olsalar da henüz bu hareket söz konusu olmuyor. böyle bir zamanlamada yabancı önemli ya da yabancı yerine yeni bir kaynak diyelim. bu kaynak akıllı bir şekilde gelip de gerçekten inceleyerek hisse almak isterse blue chipler ve sektörlerde kapışmalar başlar. şimdi bu hisselere yeterince giremeyen fonlar da bunları takip edeceği için asıl yükseliş o zaman gerçekleşir. sanırım bu gerçekleştiğinde bir çok kişi geçtikleri yan tahtalarda bizim şimdi ALARKta hapis kaldığımız gibi kalacaklar ve bu hisselerde olmayacaklar ...
sorulacak diğer ve en önemli soru ne zaman? bu zamanlamada tutturanlar zengin olacaklar, tutturamayanlar belki de çoookkk uzun vadeci olmak zorunda kalacaklar...
ben bekleyeceğim... olası bir krize ya da şimdi olduğu gibi savaşa başka bir hissede yakalanmak yerine zaman maliyetini ekleyip ALARKta karşılamayı tercih ediyorum en kötü ihtimalle ALARKın temettü hissesi olmayı beklerim. uzun vadede ( yabancıya göre orta olmalı 3-5 yıl içinde de diyebiliriz) hisse başı 2 dolar yıllık kar ve 1 dolar temettü alacağımız günlerin geleceğine inanıyorum...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Şaşırtmıyor herzamanki gibi.Patronları doyurmaya devam ediyoruz.
Kasım 2022 analist toplantı faciası 90 tl.Bir sene geçti 110 tl.
Öldü bitti denilen zarar açıklayıp temettü vermiceğini söyleyen eregliden bir farkı yok.
Böyle bir günde, yazıklar olsun diye biliyorum sadece.
Alıcı yok ama bunda patronların payı büyük. Hissede güven diyen diye bir şey bırakmadılar. Son 3 aydır patronlar hisseyi baskılıyor. Sata sata doyamadılar. Bugün tekrar satışa geçtiler. Yatırım ilişkilerine mail atıyorsun konu ile ilgili cevap yok. Telefon açıyorsun kem küm. İki kelimeyi bir araya getiremiyor. Söylediği şey; Alarko'ya güvenin. Yazık gerçekten yazık. Hala dürüst olduklarını düşünüyor musunuz? Bir yılda 90 dan 110'a. büyük bir dürüstlük.
ben şirketin elemanı değilim... patron satışları ile ilgili çok şey konuşuldu ve yazıldı, şimdiki satışlar patron satışı değil...
eğer dikkat ederseniz sapıklaşan yatırımcı ötücü medyada artık son çare patronların yahudi olmasından dem vurmaya başladı. dikkat edin bu varlık aylardır sadece ALARK yazıyor ve kendine bile küfrediyor. diğeri de sürekli kötülemede... bu iki eleman ki dönem dönem diğerleri de katılıyor yatırım yapma derdinde değiller. sadece farklı amaçlara hizmet ettiklerini söyleyebilirim...
bugünki satışlar Gedikin satışları belki geçen günlerde aldıklarını çıkıyordur. orada işlem yapanlar eskilerden ise başka oynayacak bir hisse bulmuşlardır ve ALARK gibi kağıtlarda baş edemezler. yatırımcı olsalar bu rasyoları değerlendirmeleri gerekirdi
önceki günlerde yazmıştım... ben ALARK alma nedenimi yazdım. bu neden değişmedi ve bilançoda bozulma yok. fiyatlar ister istemez ederine gelecektir...
20 dakikada bu düşen kağıtta 140 000 satış anormal değil mi? satış bilmiyorlar ise bu kadar kağıt alınmaz ama başka hesapları var ise ki var diye düşünüyorum, zaten algıyı başardılar...
ben yatırımcıyım ve neye yatırım yaptığımı biliyorum. piyasayı kontrol gücü bende yok ve bu nedenle malımı ucuza aldım değerine gelmesini bekliyorum...
Tövbekar sana bir şey dediğim yok. Yanlış anlama ((: Ben sadece son 3 ayda patronların yaptıklarından dolayı biraz dem vurdum. Geçen yıl hisse 90'lardayken GM'ydi galiba, bilanço sonrası çok saçma bir konuşma yaptı. Hisseyi düşürdü. Bu yıl her şey yolunda dedik. 135'lerden patron satışları geldi. Geldiğimiz nokta ortada.
Son 3 ayda 135'den 110. Bu kadar iyi rasyolara rağmen. Anladık dertleri Ky yi dökmekte. Bu kadar aptalca baskı yapıp dökemezler. Bugün görüyoruz. Düşürdükçe bu rasyolara daha fazla gelen oluyor. Yapman gereken tek bir şey var; Yukarı sürüp dökmek. Patronlarda bu baskıda büyük rol oynadı ve oynuyor. Aynısını 2018'de yaptılar. Forumda yazışmalar vardır. Ky'in mimlediği bir şirket oldular. Güveni inanılmaz kaybettiler. Dedik ki bunlar ders çıkarmıştır. Yok, hayır, huylu huyundan vazgeçmiyor. Tüm bu tabloya bakarak yazık diyorum sadece. Güven kazanacakken güven kaybediyorlar.
Son olarak; İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. "Robert Bosch "
Gedik'in bugün sattığı 1 milyon lot da düşülürse Citi elinde son bir milyon mal kaldı, onu da tabana kadar ver ve rahatla bari.
Gedik leyla ablalarin virmanladigi lotlari satiyorsa o kadar da kalmamıştır..
Bir de yavru alatonlarin 2 milyon u var daha..
Bu ay izdirapli gecti ve geciyor,kisacilar ve panikleyenler icin..
90 dan 50 ye inerkende boyleydi,deprem secim derken..
50 den 130 yaptik 2 ayda..
Kismetse de 110 lardan 200 yapariz bir anda..
ya bu satılanlar sağ cepten sol cebe geçiyorsa ve iyi bir bilanço ile ve diğer yatırımlar ve EPDK haberleriyle bir rüzgar eserse.... eski,den aracı kurumlar satamadıkları malları fonlara aldırırlar, taşıtırlar ve sonra fon az bir karla satınca hoooopppp uçuverirdi kağıtlar.... böyle bir şey olursa da olmazsa da ben ALARKta devam ediyorum...
Kapanış olarak sıtmaya razı ettiler,buna da şükür edelim kısacı arkadaşlar..
Fırsat olarak görmek lazım . Yani birileri kağıdı değersiz görüp satıyor ise !..
" Birilerinin çöpü başkasının hazinesidir " şeklinde düşünmek lazım .
Fırsat diye bakmak lazım . Fırsat maliyeti düşük belirlenmiş o halde
almak lazım.
Dip NoT : Buradaki bakış açısı kağıdı kendin analiz etmişsen bu sonuca varılır.
Başkasının fikri ile alım yapıldı ise şüpheler insanı öldürür .
Getiri göreceli bir kavram. Nerden nereye baktığınıza göre değişir.
Mesele 2022 Aralıktan 2023 Ekime 90-110 yapan da ALARK, 2021 Aralıktan 2022 Aralığa 10-90 yapan da..
1 yılda 9 kat yapmış.. Tarım, turizm ve enerji yatırımları oturur, bir bakmışınız 6 ayda katlamış..
her gün günde 10 defa ALARKa küfreden kişilerden birinin yaptığı paylaşımlardan birisi bu dün itibariyle
"#ALARK Sonunda Çalarko yatirimcilari uyanmaya basladi sanirim.ben 1 senedir burda degilim ama hol firildaklari aşikar alenen http://ortada.geçen seneki fiyttan daha düsük degerde ve temettuler sakiz parasi."
şimdi eğer 1 senedir elinde hisse yok ise neden sürekli yaşam biçimi haline getirdiği küfürlere günde 10 defa devam edip durur sizce... sanırım kağıtta bazı şeyler olacak diye düşünmeli miyiz
içinizde aralık 2021 dolar fiyatlarını hatırlayanlar var mı? doların 18 liralara fırladığı dönemlerde ALARK fiyatları 11-12 liralardan işlem görüyordu. o dönemde alatonların hisselerine tedbir vs muhabbetleri ALATON holding kuruluşu ve hisse devirleri yapılıyordu...hissenette görevli kötüleyicilerimiz vardı... bakın o dönemde ne yazmışım
" inşaAllah işe yarar da piyasadaki anomali gider... ALARK karada havada en az 200 milyon dolar kar üretme potansiyeli olan bir şirket olarak bir şekilde değerini bulacaktır elbette 200 milyon dolarlarda fiyatlanmalar geride kalmıştır... piyasa oyuncularının bilmesi gereken bazı şeyler bu dönemde de ortaya çıktı... dolar 24 lira olacak diye halay çeken geriler şimdi de başka şeylerin peşine düşecektir. kredi kartı limitlerinin sonuna kadar kullanarak döviz alıp kar ettiğini sananlar artık hala batmayıp yaşıyorlarsa bazı şeyleri öğrenmeliler...
bu şirket yönetimini eleştirebilirsiniz... ama ülkede şu anda veya son 1 yıl içinde hem ülke hem dünyayı tahmin edebilen kimsenin olduğunu zannetmiyorum... benim için önemli olan Ülkemin ayakta kalmasıdır. yıllardır antikapitalist bir söylemim olsa da işveren olan esnaf ve işadamlarına dua etmekteyim ve gerçekten dua edilmesi gerektiğine inanmaktayım...
Son düzenleme : tovbekar; 21-12-2021 saat: 10:47."
eeee o dönemde 200 milyon kar üretmiş mi üretmiş... şimdi fiyatlar 5 doları görse de 4 dolarlarda... sizce de bazen geriye dönüp bakmak gerekmiyor mu? hisse başı 1 dolar zaten bu yılın karına eşit... tarımdan, BAKAD tan, ve Kazakistan tarımdan gelecek kar da 1 dolar olsa ( toplam 435 milyon dolar) zaten 2 dolar olacak... sahi sizce fiyat ne olmalı... bence fiyatlar zamanı geldiğinde düzelecektir...
YTD
Dün hissede taktiğimi değiştirdim. Sat - al döndüm. Lot başına güzel bir kar bıraktı.
Sağolsunlar hisseyi öyle bir hale getirdiler ki;"Keşke satmasaydım, şimdi yukarıdan maliyetleneceğim" pişmanlığına sokmadılar (( :
Asla yatırım ve strateji tavsiye değildir.
Borsa iki günde yüzde 7 çıkarken aldığını, 2.5 eksi endekse verdi sağ olsun. Çok yazık. Ne oluyor da böyle fiyatlama yaşanıyor anlamak mümkün değil.
tarih düşelim
Meclis grup toplantısında yapılan Hamas terör örgütü değildir İsrail terör örgütüdür açıklaması nedeniyle veya bahane edilerek satışlar hızlandı ve gerçek bir düşüş yaşandı. şu anda endeks 560 puan düşük % 7.01. Alark tabandan bir kademe üstte 104,3 TL ikinci devre kesimi yaşandı...
ülkemizde yatırım yapmak maalesef bu nedenle çok zor... kredili malım yok. hisse senedime güveniyorum bu fiyatlar elbet bir gün komedi olacak. ama ne olursa olsun satışlar genele yayılmak durumunda... asıl sebepler yukarıdaki mesajlarda da yazmıştım...
para yok: olanı sünger gibi SP;K sürekli halka arzlara izin vererek emdirdi...
yabancı yok
ülke ekonomisi iyi durumda olmadığı halde hem borç uzatmasında problem oluşacak hem de yeni para bulmak zor. ortada 211 milyar dolar para lazım olduğu söyleniyor... ciddi bir program olması için seçim bekleniyor ki hwer geçen zaman maalesef anomaliyi artırıyor... bizim borcumuz yok diyen Başkanımıza birilerinin hatırlatması gerekiyor ülkenin dimdik ayakta olması için hiç bir şekilde borcu harcı olmaması ve cari açık vermemesi lazım...
kredi kartlarından para çekip, kredi kullanıp borçla harçla hisse senedi alıp kendi ekonomisini yürütmeye çalışanyeni yatırımcılar buyrun cenaze namazına...
yine aynı problemm
krediler :drunk:
Atilla Yeşiladaya göre ağustosta 1 yıl içinde roll over yapılması gereken dış borç 312 milyar dolara çıkmış... bazı analistler yukarıda yazdığım 211 rakamını kullanıyorlardı. ben ikisini de yazdım. sonuçta ikisi de felaket derecede büyük rakamlar ve % 10 üzerinde dolar faiziyle borçlanmak zorunda olan ve yıllık 50 milyar dolar cari açık veren bir ülke için önemli...
Tübekâr abem...
Koç'un eski müdürü ve patronların ruhunu bilen Ege CANSEN'in bir konuşmada "bizde şirketlerin dış borcunun çoğu patronların yurtdışındaki paralarıdır" dediğini hatırlıyorum....
Tabii dövletimizin ilgili kurumları bunun gerçeğinin ne olduğunu mutlaka biliyorlardır.
sn 101
borcun ne kadarı özel ne kadarı kamu bilmem... son zamanlarda kamu borcu epey artmıştı diye hatırlıyorum. ne kadar patronların kendi parası da olsa ithalat için epey döviz çıkışı oluyor ve bu durum negatif rezervler olarak yansıyor... ne kadarı kime ait olursa olsun % 11 veya 12 dolar faizi ile işletmeleri bir tarafa bırakalım kamu da nefes alamaz hale gelir...ve borç katlanarak büyür. bu durum yurtdışında ( onlarda da negatif faizden en az % 5lere çıkması nedeniyle) önce mortgageları vurur sonra da banka sistemini... yani kimsenin yapabilecek şeyi yok. sadece büyük bir savaş çözümü oluşturabilir ya da gönüllü saç tıraşları...
her geçen gün gerçekten bozulan piyasayı düzeltmek mümkün olmuyor. hatırlarsanız Naci Ağbal faizleri % 19 a çıkardı bahanesiyle alındı ve eğer o zaman sabredilseydi gerçekten şu sıralar parlayan yıldız diyebilirlerdi yabancı yatırımcılar...
ilavete Dövletimizin ilgili kurumları neyi ne kadar biliyorlar şu sıralar bilmem ama eski hallerini bilirim ve şimdi ile kıyaslanamayacak kadar iyi idiler... sanırım karamsarlığın asıl sebebi de bu... Geçenlerde bir genç memur ile görüştüm. karamsardı bana serzenişte bulundu nasıl olup da karamsar değilsiniz diye. ben ona dedim ki benim bildiklerimi bilseniz kapkaranlık olursunuz karamsar değil ... neyse yarde zülüf kalmadı :) :) :)
Acaba çağdaş burada deşifre olduktan sonra x medyada mı devam ediyor... bir insan neden kendinde hisse olmadan sürekli küfür ederek her saatte 3 mesaj yazar? bunun psikolojide bir yeri var mı yoksa yatırımcı psikolojisi olarak mı algılayalım. ya da acaba amaç ne?
peki neden ALARK yönetimi bu her türlü din imajını, ahlaki erdemleri ve cinsel bozuklukları içeren mesajları en azından avukat kanalıyla yalatmaz...
İş Yatırım 252.000 satıcı, BOFA 259.000 alıcı.
Bu işlemlerin büyük kısmı cep to cep muhtemelen..
thy'de armada vardı.... burada çağdaş...
thy 2021 eylulde 12.20 iken düşecek de düşecek..... dsiye tutturdu.. pek çok kişinin fikrini de karıştırdı.... kendi de alamadı..
çağdaş ta öyle bir versiyon... 2018 ekım-kasım da hisse tarihi diplerindeyken borcu var....odun, kömür..dedi ... hisse alamadı...
borsada öyle "gamlı baykuş" tipler var.. hep karanlık bakarlar, kafa karıştırırlar
Yatırımcı, sahipleri ciddi bir hissenin gerçek değerinin piyasadaki değerinin çok çok üstünde olduğunu hesaplarsa öteye beriye bakmayacak, alacak, ölü gibi kıpırdamayacak.
1 yıl, 2 yıl... 3 yıll, 4 yıll, 5 yıll......
borsada para böyle kazanabildim.....:rules:
son zamanların en güzel yatırımlarından biri yapılıyor TARIM - SERACILIK - GIDA
bu bilgi birikim Kazakistana da taşınmak isteniliyor , hedefler büyük
Her geçen gün devleşen bir yapı
Fiyattan bağımsız edere bakmak lazım 46 milyar PD