42 ise pek marifetli sayılmaz.
TÜİK enflasyonu % 62
20 puan negatif faiz.
Düz TL mevduat ile ilgilenen arkadaşlara soruyorum, şu ara nasıl bir strateji uyguluyorsunuz? Bulmuşken en yüksek oranlardan (mesela 43 ve üstü) aylık, 45 gün veya üstü bağlamak mı, oranlar yükselmeye devam eder diye devamlı günlükte (mesela Nkolay bonoda) beklemek mi?
En yüksek TL KKM oranı hangi bankada acaba?
TEB marifetli günlükte 42 gayet iyi oran bence.. Sabah beni de MT aradı.
Teb marifetli de sabitmi hoşgeldin oranı bankalar günlük hesaplar için önce 'yüksek oran' veriyorlar yeterli mevduat toplayınca bir kaç puan indiriyorlar.Eğer oran sabitse düz mevduatta ısrar edenler için günlük oran olarak fena sayılmaz.Günlük hesapta en yüksek veren banka teb marifetli bu durumda.
Hocam çok ketum davranıyor bankalar kkm'den düz mevduata dönüşler içinde %55-60 oranlar paylaşıldı geçen haftalarda ama çoğu arkadaşta öyle oranlar alamadıklarını söyledi.Bilmiyorum 55-60 oran alıp kısa vadeli bağlayan oldumu bende merak ediyorum.
Bu arada belki forumda bilmeyen arkadaşlarımız vardır düz mevduat yaparken mutlaka yıl sonuna mümkünse Aralık ayının 3.haftasına denk getirin yıl sonu bilanço kapamaları nedeniyle daha yüksek oranlar veriyor bankalar.Ocak ayında ise mevduat faizlerinde bir miktar düşüşler oluyor.Eğer gelenek bozulmazsa.
- Odea KKM dönüşe 50 verdi 3 aylık kabul etmedim parayı çektim restinize rest dedim 60 vermiyorsanız
Yılbaşına kadar dolar tl başa baş noktası 30,50 oluyordu 50 oranın
- ING 30 orandan yine yılbaşına kadar KKM yeniledim
Yılbaşına kadar dolar tl başa baş noktası 29,50
Dolar yılbaşına kadar 30,50 yi geçecek mi geçmeyecek mi diye ekran başında tırnak yiyip yeni bir kur şoku daha yaşayacağıma daha düşük getiriye eyvallah dedim
Kendi görüşüme göre bu halk her şeyi çabuk unuttuğu için doları salarlarsa yılbaşına kadar salarlar daha sonrada yeni yıldan sonra seçime kadar daha sıkı tutarlar görüşünü benimsedim
+ olarak son yapılan faiz artışından sonra bence bunların faiz artış döngüsü bitti dedim
Reyizde 30 iyi düz hesap 30 da kalsın artık der diye düşündüm oyun alanınız buraya kadar kum bahçenizde demiştir bunlara
hemen akabinde bu bankalara kkm oranlarını düşürme inisiyatifi bırakılınca huylandım 30 da faizi sabit bırakıp seçime kadar 6 kere sabit bırakırlar dedim
Bunlar benim hissiyatlarım göreceğiz bakalım neler olacak
Yıl sonunu belki 30 tl civarı kapatır zaten kontrollü bir şekilde gıdım gıdım devülasyon yapılıyor.iki-üç gün de doları 30-31 tl yapıp kur şoku yaşatacağına alıştıra alıştıra normalleştirerek doları yükseltiyorlar.Ocak ayından seçime kadar ki süreçte dolar bence çok fazla oynamaz.Eğer dış kaynak ve para bulunmazsa dolar kuru seçimden sonra ne olur bakacağız.
vakıfbank, 1M+ TL, 33 gün, %43
Oranlar geçen haftalara göre düşmüş maalesef.
Hepsi bilinçli olarak bile isteye yapılıyor
ekran başında bizim çocukların yaptığı alavere dalavere
Arada bazen vardiya değişimlerinde klavye başından kalkıp kettle su koymaya kalktıklarında dolar fırlıyor bir anda
sonra sat sat sat tuşuna basıyorlar yine enter tuşuna basıp
Bizim ingiliz memo paşayla hafize bacıda anca çıkıp demeç versin hariçten gazel okusun yok rasyonel piyasa yok müdahale olmuyor yok mevduatları politika faizine çekeceğiz şeffaflık tırı vırı vs işleri güçleri algı
Dolar telgrafın tellerine dizilmiş kuşlar gibi ip gibi dizili nasıl sabit duruyor acaba ?
Vakıf. yarın valörlü 43..bugün valörlü 42,90
https://bluedollar.net/informal-rate/
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Arkadaşlar "-" reel faizi hepimiz biliyoruz.. Bir de sürekli aynı tekerlemeler baydı artık.. lütfen faiz paylaşın, ya da net bir alternatif yatirim öneriniz varsa söyleyin. Fazla şişiyor gerekli mesajları okuyamıyoruz.
SM-G988B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan yada On kkm faizi nedir bilen varmı?
bangaların günlük vadeli mevdu çeşitleri bi yerden sonra zihin yorucu... çiftetelli yumurtalı hesap , on of aman nalan hesap, tatlı hesap, ay ışığında dans hesap, gıdıklayan hesap, maharetli hesap, yorgan hesap, gülen hesap, güldüren hesap, kahkaha attıran hesap... yeter be... cep telefonu operatörlerinin tarifeleri gibiler...
Benzinde indirim bekleniyor.
Foreks Haber'in aldığı bilgiye göre, yarından geçerli olmak üzere benzinde 1,17 TL indirim bekleniyor.
Bugün motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor.
motorin 40,50 Ankara da
Nkolay hariç
Halkbank 5m+ mevduat için nuh dedi peygamber demedi 32 günlük 43'ün üzerine çıkmadı, dün şube müdürü 45 cepte demişti, ben de tümünü çektim, nkolayla günlük ilerleyeceğim