Çok teşekkür ederim ilginize Mehmet bey sağolun
Printable View
Arkadaslar proje guzel bir girmaya ihale edilirse super olur. Fakat suda var sadece golf alani olarak bakmayin bir butun olarak bakildiginda yasam alani olacak nufus olacak planlamada. Ayrica biz cok gorduk 0.5 emsallerin 2 lere ciktigini, bugun projede golf alani yarin avm, farkli yasam alani olabilir, yani golf e takilmayin o kucuk yatirimcilarin ilgilenecegi husus degil bence. Kucuk yatirimci genisleme alanlarini belirleyip o bolgelerden fiyat, getiri beklenti vs hususlarla bakmakli diye dusunuyorum.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli hissenet üyeleri, aylık olarak hazırladığımız Eskişehir yolu üzeri değerlendirmelerimizi paylaşacağım.
Dodurga otoban içi:Bölgede imar plan çalışması son aşamadadır.1.75 emsal konut alanı-2 emsal ticari+konut alanları mevcuttur.
İmar yollarının çoğunluğu açılmıştır,çalışmalar devam etmektedir.
m2 fiyatları konut alanlarında 375-400 tl-35mlik bulvar 425-450 tl-50mlik bulvar 480-500 tl aralığında işlem görmektedir.
Yaklaşık iki sene önceki yazılarımızda bahsettiğimiz gibi en çok kazandıran bölge konumuna geldi.Özellikle bulvar üzeri alanlar iki sene içerisinde yüzde 65-70 oranında değer kazandı.
İlgili belediye tarafından imarlı tapuların dağıtılmasını beklemekteyiz...
Dodurga OTOBAN DIŞI-Şehitali Mahallesi:
Son 3-4 aylık süreç içerisinde Dodurga Otoban içinden sonraki en hareketli bölge diyebiliriz.Plan ve projelerin yoğunlukta olması hareketliliğin sebebidir.
Dodurga OTOBAN DIŞI (ORHUN MAHALLESİ):
Etimesgut ilçesine bağlı üç yeni mahalle kurulmasının ardından,eski Dodurga arazisinin yeni kurulan Orhun mahallesine bağlanmıştır.Etimesgut kent rehberi bölümünden bakarak alanı görebilirsiniz.Dodurga arazisi üzerinde tapular tekrardan Orhun mahallesi olarak dağıtılacaktır.Bu olay bölgeyi ayırt edebilmek için çok iyi olacaktır.Çünkü Dodurga arazisi ile Şehitali'nin kendi arazisi arasında muazzam bir fark var.Bu fark mahalle olarak ayrıldığında daha net ortaya çıkacaktır.
Dodurga arazisi üzerinde 5000'lik imar plan çalışması devam etmektedir.Taslak hazır olup ilgili belediyenin onay sürecindedir.5000'lik plan onay sürecinden sonra arazi fiyatlarında yüksek derecede artış beklenmektedir.Ankara-izmir otoban planı ihale sürecinde bekletilmektedir.
Şehitali'nin kendi arazisinde ise iki plan mevcuttur.Villa parsellerindeki emsal artış planı devam etmektedir.Ankara-İzmir otoban planı projesine de arazinin bir kısmı dahildir.
m2 fiyatları tarla vasfında olan yerlerde 120-280 tl,3 emsalli alanlarda 500-600 tl,villa parsellerinde 220-240 tl aralığında işlem görmektedir
Ballıkuyumcu mahallesi:OYAK konut projesi bölgeye hareketlilik kazandırcağa benziyor.Uzun zamandır bölgede beklenen plan çalışmaları hareketliliğe engel olmuştur.Arazi ve konum olarak güzel bir yapıya sahip bu mahallenin OYAK projesi ile değer kazanacağı görüşündeyiz.
m2 fiyatları 110-300 tl aralığında arazinin konumuna göre değişmektedir
Hisarlıkaya Mahallesi:Bölge Ankara-izmir otoban projesi kapsamında kalmaktadır.Bölgede durgunluk devam etmektedir.Yatırım yapacak arkadaşlarımıza önerimiz 188 ada binli ve ikibinli parsellerden yatırım yapmalarıdır.Plana giren alanlar buralar olacaktır.Uzun vadede ve büyük metraj alımı için yatırım yapılabilecek bir bölgedir.m2 fiyatları plan içi alanlarda 45-50 tl aralığında işlem görmektedir.
Genel olarak piyasadaki beklediğimiz hareketlilik maalesef olmadı.Konut satışları durgunlaşmaya,arazi satışları yükseliş görmeden aynı seviyede devam etmektedir.
İletişim:05457126971
Tolga YÜREKLİ
Fuar alanı projesi için ekim ayı sonuna doğru ihaleye yapılacak.
Eskişehir yolu kazandırmaya devam ediyor...yeni otogar hayırlı olsun...
Yeni Otogar için Eskişehir ve Konya yoluna yakın bir arsa aranıyor..
Oyak ballıkuyumcu'da etaplar halinde 12000 konut yapacak..
Hallaçlı planda ki otogar yeni otogar olabilir mi?
(Sadece tahmin)
Sent from my LG-H788TR using Android mobile app
Hem yeni yapılacak olan izmir otobanına çok yakın olması hemde eskişehir yoluna bağlantı yolları yapılacak olması?
Ayrıca konum olarak konya yolu ve eskişehir yolunun ortasında kalması?
Sent from my LG-H788TR using Android mobile app
Sn mehmet71 bilgi paylaşımı için teşekkürler...
Bu yeni otoban zaten Mamak ya otoban dibi olacak ti ? ( Gerçi mahkeme iptal etti diye duymuştum internet te demek ki doğru duymuştum )
Peki siz yeni otogarın hem Eskişehir hem konya yoluna yakın yerlerde yapılma ihtimali ni saglam bir kaynak tan mı duydunuz ?
Sn mehmet71
Bebde Baktım bir gazete haberinde geçiyor!?
Sizce "aday yerler yada şurası müsait diyeceginiz güneybatı aksında yerler var mı ?...
Antalya/Kaş tan arsa bakmanızı tavsiye ederim. 4 senedir o bölgedeyim çok fazla Ankaralı yer alıyor. Genelde 06 plaka arsa toplamaya başladımı oralar uçuyor orta vadede. Aynısını Ayvalıktada yaşamıştım 20 sene evvel. Bu bölgede süreç biraz daha hızlı ilerliyor gibi. Şimdiden merkezin dışına yeni otogar inşaatı başladı yollar yapıldı baraj yapılıyor havalimanı yapılacak osb yeri belli oldu vs vs. İlgilenen olursa bana özel mesaj ile ulaşabilir kendi aldığım yerlerden satmayı planladığım 1-2 yer var onları gösterebilirim(nakit ihtiyaçtan satacağım yoksa satış için çok erken havalimanı osb avm otogar yapılacak bunlar bitmeden satmazdım). Saygılar.
Otogar Bölge Tahminim;
Otobüs Derneği işletmecileri,Otogarın Konya ve Eskişehir yoluna yakın olmasını istiyor.Bu istekler ve şartlar uygun olursa ;
1. Seçenek Yapracık-2.Seçenek Şehitali
Eskişehir yolunun önümüzdeki yıllarda alternatifi İzmir otoyolu olduğu için Otobana yani Konya yoluna bağlanması nedeniyle Eski Dodurga(Yeni Şehitali) ile Tulumtaş sınırına yakın geçecek İzmir Otoyolu Bağlantı noktasına yakın bir konuma yapılmasını isterdim ancak bölge seçimindeki en önemli faktörün metro olduğunu düşünmekteyim.
Bu bölgeye yapılacak Otogar ile;Dodurga-Yaşamkent-Alacaatlı -İncek-Gölbaşı-Mamak gibi bir çok bölgeye otoban ile ulaşım kolay sağlanıyor.
Hayırlı olsun,konum önümüzdeki günlerde belli olacaktır.
Saygılar
Benim gönlümden hallaçlı geçiyor.
Hayırlısı olsun.
LG-H788TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Ankaraarsa yeni aştı için metroya yakın olmalı yeni yer diyorlar (. Yada metro yapımına uygun , yani metro güzergahına yakın ! ) , Gerçi metro dediğin nedir yeni aştı inşaatı devam ederken oda yapılır...
Bende halaçlı tarafına yapılsa buara çok sevinirim. ...
çünkü hem yeni İzmir otoban dibi
Hem çevre yoluna yakın...
Hallaçlı golf sahasının ihalesi hakkında bilgisi olan varmı?
İhaleyi kim aldı?
LG-H788TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar merhaba, bugün iki yerden de aldığım teyide göre yeni AŞTİ ihalesinin Ballıkuyumcu bölgesinde yapılacağını öğrendim. Oyakdan sonra Ballıkuyumcu yatırımcıları için güzel haber hayırlısı diyelim
Temelliden 5 10 yıl vadeli imarsiz arsa alinirmi. Çok küçük bir yatırım düşünüyorum
Bir arkadaşım temelli de ki arsa kooperatifinde ki hissesini satmak istiyordu ilgilenirseniz detayları sorarız.
Eskişehir yolu yapracık sol ile ilgili son durumu bilen varmı? Keşke eskişehir yapracık yolu sağdan yer alsaydık. Sağdakinin fiyatı eskişehir solu geçti.
Eskişehir yolu sol taraf ile ilgili bir gelişme hakkında bir bilgisi olan varsa lütfen paylsşın.
Mümkünse lütfen. Ada parsel hisse miktarı imar durumu m2 fiyatı gibi bilgiler lütfen
Arkadaşlar merhaba ;
Halaçlı golf alanları ihalesi sonucunu duyan bilen burada paylaş sin ...
Teşekkürler....
Bugün ki resmi gazetede etimesgut sehitali fevziye ile alakali karar var ytd
Sayın samilkafkasya;
Eskişehir Yolu Güney ve kuzeyi 28.08.2017 tarıhinde Etimesgut Belediyesi tarafından 1000 lik plan askıya çıkarıldı.
1 aylık yasal süreç tamamlandı,Belediye Meclisi itirazlar varsa değerlendirecek ve paylaşımda bulunacaktır.
Sol taraf 3.2 emsal yükseklik 16 kat
Sağ taraf köy içi 0.90 emsal
Sağ taraf 2.30 emsal,yükseklik 16 kat olarak plan notlarına yazıldılar.
En son güncel bilgi bu şekildedir.
Saygılar
Ballıkuyumcu dahil mi buraya
Kolay gelsin,
Sayın Mehmettk71 bu bölgenin haritası veya krokisi sizde var mı acaba,
Yeni pecenek Meşe dağı ve Akpınar bölgesi bu planın içindemi acaba?
Hayırlı Kazançlar.
Rica ederim Sayın samilkafkasya;
Her iki bölgenin fiyatları farklı,son zamanlarda çok küçük sayıda hissedar ihtiyacı nedeniyle veya gereğinden fazla sürede imar sürecini bekledikleri için özellikle sol tarafta piyasa değerinin altında satış yaptılar.
Sol tarafta arsa m2 fiyatı 900 tl den başlar 1500 tl ye kadar yükselir(3.2 emsal fiyatı)
Sağ tarafta 0,90 emsaller arsa m2 500 tl cıvarında
2.30 emsal 750 tl den başlar..
Daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi 1000 lik planlar askıdan indi,itiraz olmazsa her iki bölgede inşaat ruhsatlarının alınması ile yatırımcısını üzmeyecek hatta kat karşılığı anlaşmalar yapacaklardır.
Sayın Osman keskin;
Ballıkuyumcunun plan notları farklı,mahallenın batısı yeni Oyak projesinin olduğu bölge 1 emsal,10.000 m2 nin üzerindeki parseller Kop-Dop oranınlarının Büyükşehir Belediyesine terki şartıyla %10 ek emsal alınıyor.
Bu bölgede arsa alımı yapılıyorsa arsanın Kop-Dop oranına sahip olmak için ayrıca bu arsayı almak gerekir.
Ballıkuyumcunun Doğusu 1,2 emsal ,kuzey ve batısı 1 emsaldir.
Bu bölgenın şu sıralar en çok tercih edilir bölgesi Oyak projesinin yakın çevresidir.
Saygılar
Sol ve sağ tarafı gönderiyorum,Meşe dağı Çiçektepe bölgesinin planında
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6af544edff.jpg
Yapracık Sağ taraf
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2b8ea35034.jpg
Yapracık sol taraf
Sn.Mehmettk71,inşaat ruhsatlarının ne kadar surede verilebileceğini düşünüyorsunuz?
İnşaat ruhsatlarının verilmesi ile yapılaşmanın hızlı bir şekilde gelişmesi için uygun bir ortam var midir?Açıkçası bir yatırımcı olarak ne kadar surede arsamin daireye dönüştüğünü görebiliriz?Cevabınız için teşekkürler.
slm arkadaslar bazi emlakcilara sordum ama net cvp alamadim ETIMESKUT 2007 PARSEL durum nedir ve fiati nedir?
karatas 219 parsel ve 112 parsel bilgilerinide ogrenebilirmiyim proje icimi disimi guzelmi konumu ve fiati