https://resmim.net/cdn/2025/04/08/NssM8b.jpg
Printable View
birçok kez söyledim
benim takip ettiğim 4 farklı grafik sistemi var... macide grafiğim onlardan birisi
onun ne için kullandığımı anlatamam, kelimelere dökemem
macidemi dinliyorum gözlerim kapalı :yahoo:
kısaca : onu genelde ana yönü sade bir şekilde görmek için kullanırım...
buradaci macidenin aynısı
https://i.hizliresim.com/amp4y66.jpg
yanlız (gözüm öyle alışmış ) bu grafiğin altına hiç bakmam, üste bakarım sadece
RSİ hiç bilmem, kullanmam... bu grafiğimin altında neden duruyor, bilmiyorum. eklemişim duruyor
Abi gumruk vergisi hesaplanirken hangi fiyat baz aliniyor ?
işin özetini siz değerli forumdaşlar için geçeyim. o kadar yıllık hukukumuz var. bu kıyağımı da unutmayın.
1- aşağı gitmişse gitmiştir, olabilir.
2- yukarı gitmişse o da olabilir, gitmiştir.
selametle :kahkah:
Abi ne alakasi var dusuk gosterme ile
rakamlari salliyalim
simdi bunun uretim maliyeti 8$ diyelim 2$ da extra masraf diyelim
vietnamdan bu urunu 10$ ile cikaralim
gelen gumruk vergisini hangi fiyattan oduyecegiz ve fiyata ne kadar yansiyacak {65$ olmuyacagi kesin ] yani Amerika halki neden %40 fakirlessin senin yazdigin sekilde
Çin ile ilgili tramp ın vergi uygulanıp uygulamayacağı yarın belli olacak... şimdiden borsaları saklamaya başladı.... akşam seansı da terste kalmayın....bu haberi bilmeyenler veya duymayanlar için yazdım...
Yarın daha da sert yönlü hareket olacaktır.....
bu şorta 10 bing pivan verdi... mesuliyet benden kalktı
şu 3000 pips % 4'lük ikili dibe ineceği üçün şort demiştim
https://i.hizliresim.com/blhf5ug.jpg
yanlız 80000'lerde uzun süre kalıp, dow'un açılışını bekleyince... fazladan alıp 10650'e götürdü.. onu hesap edemedik
Çin, Dünya Ticaret Örgütünden ABD'nin tarifelerine yönelik anlaşmazlık istişaresi talep etti
LONDRA (AA) - Çin, Dünya Ticaret Örgütünden (DTÖ) ABD'nin karşılıklılık esaslı gümrük tarifelerine yönelik anlaşmazlık istişaresi talebinde bulundu.
DTÖ'nün açıklamasına göre, Çin'in, ABD'nin ülkesinden yapılan ithalata 9 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 34 ve tüm ticaret ortaklarına 5 Nisan'dan itibaren yüzde 10 ek vergi uygulamasını içeren tedbirlere ilişkin anlaşmazlık istişaresi talebi, bugün DTÖ üyeleriyle paylaşıldı.
Çin, talebinde, bu tedbirlerin ABD'nin 1994 tarihli Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması, Gümrük Kıymetleri Anlaşması ile Sübvansiyonlar ve Telafi Edici Tedbirler Anlaşması'nın çeşitli hükümleri kapsamındaki yükümlülüklerine aykırı olduğunu savundu.
- Anlaşmazlık istişaresi talebi süreci
Bir ülkenin istişare talebinde bulunması, DTÖ'de bir anlaşmazlığın resmen başlatılması anlamına geliyor.
İstişarelerle, taraflara konuyu tartışma ve dava yoluna gitmeden çözüm bulma fırsatı verilmesi hedefleniyor. 60 gün sonra istişarelerle anlaşmazlığın çözülmemesi halinde, şikayetçi taraf DTÖ'de bir panel tarafından karar verilmesini talep edebiliyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
155 dolar olan ayakkabı çıkış fiyatı 120 dolarsa 120×41:49.2 maliyet artar.
120+49.2: 169.2 olur.
Yine eskisi gibi 35 dolar kar koysa
169.2+35: 204.2 dolar.
...............
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e3285ca5ee.jpg
silikın valley ne iş yapacakmış? abd net ithalatçı. o parçalara muhtaç.
piyasayı germeye kasıyor.
Abi ticaret yapiyorsun ve anlarsin diye dusunmustum
Denizdenizli61 hesaplamayi yazmis
gelen gumruk vergisinin etkisini hesaplayabilmen icin cikis fiyatini bilmen gerekiyor
Sallama hesap yapilip haber yapilmaz degeri yoktur
Ahaber in yarim dolar su kadar dedigi bile bundan daha duzgun bir haber olur
amerikada 155$ a satilan ayakkabinin vietnam cikis fiyati tas catlasin 20$
120 dolar çıkış fiyatı+35 dolar kar =155 dolar
155 dolar X 1.4193 =255 dolar ...adamlar böyle hesap etmiş...
Biz ne diyebiliriz.?Elimizde somut veriler yok...belki gümrük vergisinin üzerine harçlar vs. biniyordur.
Neyse, ben Türkiye den ABD gümrükleri işleyişi hakkında yorum yapamam.
Haberin dogru olmadigini soyleyince elimizde somut bilgiler yok
Haberi paylasirken altina Amerikan halki %40 fakirlesecek diye yazarken somut veriler var
forumda 5 kisi dogru desin birakicam demistim ama bu forumda yazan akli basinda insanlarin hicbiri buna dogru demez bunu biliyoruz
Ama ben bugun itibari bu mesajlar sonrasinda artik ne hisse.nete girip yazacagim nede okuyacagim
cok kaliteli mesajlari olanlar var okumaktan zevk alinan ama bir o kadarda asli astari olmayan mesajlar var .
10 nisan önemli,
Karadeniz'de ğüvenlik, ukraynaya garantör,
Yer altı madenleri, kömür bakır lityum demir cevherleri, bunları satcak trump,
Belki zelenksi ekarte edilecek, kokoinmanı istemiyor Rusya,
Burda AB yok, onun için toplantının burda olmasının sebebleri Yukardakiler olma ihtimali yüksek.biz eğer garantör olursak ekmek nerden çikar??
İnşaat taş toprak demir ha birde en önemlisi nakliyat, taşınması yani,çıkan madenlerde,hep önden alırlar tahtaları,
İleriyi ğörüp varmı ğitmeyenlerden v?
Conflict
@ConflictTR
·
22d
Beyaz Saray Sözcüsü:
â–ªAmerika'nın diğer ülkelere, diğer ülkelerin bize ihtiyaç duyduğu kadar ihtiyacı yok.
â–ªBaşkan Trump'ın omurgası çeliktendir ve kırılmayacaktır.
VIX yükseliyor yalnız Abd borsalarındaki makinalar daha devreye giremedi haber feyk mi diye dün oldu ya teyit ediyor :)bakalım ilk hangi endeksin makinası ateş edicek
ABD’li Senatör Chris Murphy;
https://x.com/Nuriboykotcuk12/status...49836627587160
deniz61 ,
bu doğrumu denk geldinmi buna
5 Nisan'da elektriğe %25 zam geldi Türkiye'de.
Bu koşu ayakkabısına gelen gibi bir zam da değil, tüketimi zorunlu...
Hem de direkt konut, yani tüketiciye yönelik.
Bu durumda biz de %25 fakirleşmişiz bir gecede haberimiz yok.
Vay bea...
Sayın @Culpable'ın ayrılığı üzdü. Okunurluğu olan, bilgi içeriği üreten nadir yazarlardan birisiydi.
Gönlünce olur umarım.
KAP: AGESA [KRDMD ] AGESA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. Pay Alım Satım Bildirimi
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1420581
04/04/2025 tarihinde KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK
SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (KRDMD) payları ile ilgili olarak 26.9495 ortalama fiyattan
3.893.226 adet satış işlemi kurucusu olduğumuz emeklilik yatırım fonlarınca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ
VE TİCARET A.Ş. (KRDMD) sermayesindeki sahip olunan paylar 04/04/2025 tarihi
itibarıyla % 5 sınırının altına inmiştir.
Culpable abi forumda çok şey öğrendiğim biri. Umarım kararını gözden geçirir. Pireye kızıp yorgan yakmaktan vaz geçer.
Tramp denen müptezel açıktan açığa dünya çapında manipülasyon yapıyor... bunları bilen birileri de dakikalar içinde ceplerini dolduruyorlar.en iyisi seyretmek...bu komedi bitinceye kadar....