Türkiye'ye kurulan büyük tuzağa borsa da dahil.
Printable View
Türkiye'ye kurulan büyük tuzağa borsa da dahil.
Piyasa oldukça karamsar.Ayı piyasası.. Moral bozmaya gerek yok...Türkiye ne kötü günler geçirdi ölmedik tekrar toparlandık. Bunlar da geçer.. Atlatırız.
Dövizde şimdilik tepeleri bulduğumuzu düşünüyorum. Teknik hedefe ulaşıldı bence..Ama birkaç hafta daha bu çevrelerde dolaşırız.
Bir grafik de ben ilave etmek isterim. Başka bir bakış açısı. Periyodiklik (fibonacci dahil) hayatın temelinde var. Takdirinize:)
Sayın Jakonun yıllardır teknik anlamda çok değerli görüşlerini okuduk grafiklerini inceledik. Kendisine saygılar sunarım.
Bugün ve yarın gevşeme, devamında ay sonuna kadar yükseliş bekliyordum, bugün yükseliş var şimdiye kadar. Faiz kararı etkiledi kanımca.
Ay sonuna kadar yön yukarı. XU100 için.
Sn jako ne dersiniz ceza olur mu, olursa fiyatlandı mı, düşünceleriniz nedir?
yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp benim sesli düşüncelerimin eseridir bilakis...
BANKANIN PİYASA DEĞERİNE-aktif varlığına vs. GÖRE ceza verilme durumu var mı?
mesela BNP PARİBAS ile halkbnkın AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ ÇOK FARKLI..
bazıları için sadece ceza iken-sıyrıkken aynı miktar başka bankayı öldürür...
Bankanın bilançosuna mı bakarlar, suç saydıkları işlemin büyüklüğüne mi bakarlar?
Kara para aklama ve yaptırım ihlali cezası bir tane, HSBC'ye kesilmiş.
Sadece halkbank değil, toplam 8 banka diye yazılmıştı, emsallere bakılarak tahminler yapılıyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar çok abartılı, beş misli abartılı en az.
En yüksek yaptırım ihlali BNP Paribas'a kesilmiş.
KİM, NE CEZA VERİYOR ?
MASAK’ın tespitlerine göre Türkiye ile çeşitli bazı ülkelerde karapara aklayanlara yönelik cezalar şöyle:
-TÜRKİYE: 2 seneden 5 yıla kadar hapis. Aklanan kara paranın 1 katı ağır para cezası.
-ABD: 1956 bölüm kapsamına giren suçlar için 20 yıla kadar hapis, 500 bin dolar veya işlem tutarının 2 katı para cezası. 1957 bölüme giren suçlar için 10 yıla kadar hapis ve para cezası.
-ALMANYA: Suçun ağırlığına göre bilerek aklamada 5-10 yıl hapis. İşlenen aklama suçu ihmalden kaynaklanıyorsa 2 yıla kadar hapis veya para cezası.
-AVUSTRALYA: Gerçek kişiler için karapara aklama suçunun cezası 20 yıla kadar hapis ve 200 bin dolara kadar para cezası. Tüzel kişiler tarafından işlenen suçlar için 600 bin dolar para cezası.
-AVUSTURYA: 2 yıla kadar hapis cezası. Şayet ciddi suç söz konusu ise (500 bin ATS - 40 bin Dolar ve yukarısı) veya sanık karapara aklayan bir organizasyona mensup ise 6 ay ile 5 yıl arasında hapis.
-BELÇİKA: 5 yıla kadar hapis ve 100 bin Belçika Frangına kadar para cezası.
-DANİMARKA: 6 yıla kadar hapis. Cezalar, ağırlaştırıcı sebeplerin varlığı halinde yüzde 50 oranında arttırılabilir.
-FİNLANDİYA: Temel karapara aklama suçuna 18 ay hapis. Ağır karapara aklama suçu ve profesyonel karapara aklama suçu için 4 ile 6 yıl hapis.
-FRANSA: Narkotikle ilgili yasa maddelerini ihlal eden, failin malvarlığının kaynağını hileli olarak yanlış gösteren veya ceza yasası maddelerinin ihlaliyle elde edilen geliri yerleştiren, gizleyen veya dönüştürülmesine kasten yardımcı olanlara 10 yıl hapis, 1 milyon Frank para cezası ve müsadere. Ceza Yasasına göre suç veya cürüm olduğunu bilerek bir şeyi gizleyen, tutan, transfer eden veya transferine aracılık eden yahut suç ve cürümlerden kaynaklanan gelirden her ne surette olursa olsun kasten fayda sağlayanlara 5 yıl hapis, 2.5 milyon Fransız Frangı para cezası.
-HOLLANDA: En az 4 yıl hapiz cezası ve 100 bin Gulden para cezası.
-İNGİLTERE: 14 yıl hapis ve para cezası.
-İRLANDA: 14 yıla kadar hapis ya da para cezası. Veya her ikisi birden.
-İSVİÇRE: Suçun ağırlığına göre 5 yıla kadar hapis.
-İTALYA: 4 yıl ile 12 yıl arasında hapis, 30 milyon lirete kadar para cezası. Para aklama suçu, profesyonelce işlenirse cezalar üçte bir oranında arttırılıyor.
-İZLANDA: 2 yıla kadar hapis. Suç tekrarlanırsa ya da ciddi bir suç sözkonusu ise 4 yıla kadar hapis. Uluşturucu geliri aklanmışsa 10 yıla kadar hapis. İhmal sözkonusuyla 6 aya kadar hapis.
-KANADA: 10 yıla kadar hapis ve para cezası.
-LÜKSEMBURG: 15 yıldan 20 yıla kadar hapis ve para cezası.
-SİNGAPUR: 7 yıla kadar hapis veya 100 bin Singapur Doları para cezası.
-YENİ ZELANDA: 7 yıla kadar hapis. Suç gelirlerini bilerek alma, iktisap etme için öngörülen ceza ise 5 yıla kadar hapis.
-YUNANİSTAN: 5-10 yıl hapis cezası. Prefesyonel olarak işlenen suçlar ile tekrar işlenen suçlar için 10-20 yıl arası hapis. Yardım suçları için 6 ay ile 5 yıl arası hapis. Teşekkül oluşturma, oluşturmaya teşebbüsün cezası da 2-5 yıl hapis.
http://arsiv.ntv.com.tr/news/10925.asp
125 milyar dolar aklanmış olsa, tahmin edebilmek için emsal listelerdeki kara para tutarını bilmek lazım.
ABD kesmesi gereken kara para ve ihlal cezasını kesemez, kesmesi halinde kabul etmemiz imkansız olan bir rakam ortaya çıkar.
Türkiye kararı tanımaz ve uluslararası finans sisteminden çıkar.
Çıkarsa ne olur?
Enerji sorunu yaşamaz, çünkü petrol ve doğalgaz için iran ve rusya var.
dış ticaret için de sıkıntı yaşamaz, atlantik ittifakından çıkar, avrasya ittifakına dahil olur.
Blöf bu blöfle karşılık bulur.
Borsa için nisan beklentimiz gerçekleşmedi ocak tepesi en büyük tepe olarak kaldı.
Yılın geri kalanı, 96-115 bin bandında geçer kanısındayım.
Önümüzdeki hafta perşembe gününe kadar piyasa satış imkanı yaratacaktır.
Teşekkürler sn.jako görüşleriniz için...
Sn JAKO
Şimdi bu adamın yorumundan şunu mu anlamamız gerekir.? Benim anladığım kadarıyla(Türkçe’ye doğru çevrilmiş ise eğer)seçimi Recep Tayyip Erdoğan kazanacak diyor.tl değer kaybedecek,döviz ve au fırlayacak ülke batacak diyor
Peki bende soruyorum: “Bu yorum,şu an biz dövizdeyiz,siz borsadan çıkın,seçimden sonra biz girelim yine size yukarılardan bu kağıtları iteleyelim
Bu döngü böyle devam etsin gazlaması olabilir mi?
Ytd
Bu hafta, perşembe gününe kadar yükseliş bekliyorum.
http://666kb.com/i/dtv8c6rkgj0m56u6w.gif
Sıcak para hazine faizine gelmişti, hatırlayalım.
Geliş sebebi, fed faizleri sıfırladı, ve verimli yer aradılar, biz krizden yeni çıkmıştık ve faizler yüksekti, ortam iyiydi faiz için.
Faizden vurdular.
Sıcak para yüklü şekilde geldiği için dövizdeki satış baskısı kur değerlerini düşürdü.
Düşük kur, ithalatı patlattı.
İthal girdi maliyetleri düşünce enflasyon düştü.
Enflasyon düştü, etkisiyle faizler düştü.
Bu süreçte borsa iyice süzüldü düştü.
Faizden çıkan sıcak paranın gitmeyen kısmı, borsaya girdi.
Ne zaman fed faiz artırımını başlattı, bu süreç tersine döndü.
Paranın birinci adresi faizdir.
Mühendisler işsizlikte birinci sıraya yükselmişse, üretim yoktur.
Mühendislerimize iş yaratacağız.
İhracat yapacağız.
Cari açık düşecek.
Sacayağın faiz ve döviz ayakları güçlü, borsa ayağı zayıf olur.
Borsa uzun vadeli düşüş trendine girer.
Seçimlerden sonra satış imkanı mümkün olabilir.
İki hafta yerçekimi.
Sayın Jako biste bakabilir misiniz.
Ocak zrvesinden sonra 5 dalga oldu gibi. Tahminen nerede biter acaba?
[IMG]https://resmim.net/f/3U4Cex.png[/IMG]
Sizce de muntazam görünmüyor mu?
Anlayan biri bakarsa..
Topik JAKO nun.
Müsadesiyle,
Bu arada stona melih selamlarımı ilet Başkara...
Dalga 3. kırarsa 5 e gider. Kıyamet kopmaz ama...
Çok güzel işliyorlar grafı kişi bazlı olmamalı...
https://www.tradingview.com/x/tfCZnYrG/
Ben 4.236'yı 81.xxx olarak gördüm. Haziran temmuz karışık bir tepki yükselişinde satış ımkanı olabilir. Köprüden önce son çıkış bu olur.
İflasın fiyatı ise 55.000 olabilir.
Yabancı takasına bakarken, finans sektörünün yabancı payına, özel sektörün yabancı payına v.s. bakmak lazım.
Yabancı payını endekse kriter olarak almamak lazım.
Seçim ayındayız ve seçim tepkisine az bir süre kala hala dip dönüşü emaresi yok, biz ky olarak kurumsal yatırımcıların olmadığı hisse senetlerinde bir birimize kelek yapmaya devam ettik ama atacak kelek kalmayınca kelek atacak halimiz kalmayınca hisse bazlı hareketler başlar endeks kimsenin umurunda olmaz, aşağı yukarı bu vaziyete gelmiş senet çok, hisse bazlı hareketler arayışı, seçim sonuçları ne olursa olsun seçim sonrası yükseliş beklentisi için pusu vakti.
Fiat 116,000 iken sayın JAKO : Ay sonuna kadar yaklaşık on bin puanlık bir yükseliş 126.000 CİVARI eder bist bekliyorum DİYE burada 17-01-2018, 16:47 gibi yazmıştı
o tarihlerde bende YAZMIŞTIM ; Siz PROFESYONEL oyuncusunuz Ben Yarın ı görmeden sizin kadar kesin konuşamıyorum siz bu kadar nasıl EMİNSİNİZ malesef BOL kepçeden atılmış bir YORUM muş
Sn.Jako bilimsel bir çalışma ile piyasa tecrübesini harmanlayıp bir öngörüde bulunuyor ve cesaretle bunu sayfasında bizlerle paylaşıyor.
17 Ocak ‘tan sonraki 10 larca belirsizliği bilememek mi ayıp eleştirmek mi yoksa bildiğini saklamak mı diyeyim?
Sizden de aynı cesareti görmek isteriz küçük bir yatırımcı olarak ve farklı fikirler içinde kendi tecrübemizle daha doğru trade lere ulaşabiliriz belki...
Malesef içgüdüsel bir öğrenme sistemimiz yok.
İnsan deneye yanıla, ve beşer şeşer...
Böyle bir topiği takip ettiğim için şanslıyım....
Teşekkürler sayın JAKO...