Aynen imzalıyorum.
"Akılsıza sır verme, öttürmesi için düdük verdin sanır."
Printable View
17:15 itibarı ile tahta 13000 lot eksi...
34,60
34,64
34,66
34,68
34,70 kademelerine yazılan herkese aktiften vermiş.
Adam her sabah açılışta gösterdiği rakamı birdaha göstermiyor.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
6 yıldır izliyorum.
Yüksek hacimde mal veriliyorsa tehlikelidir.
Bu adamlar düşük hacimde çok güzel mal veriyor.
hissede beklenti yok yıllardır,kar etmiyor şirket büyümüyor yerinde sayıyor gayrimenkulden satışından gelen para ile sermaye arttırımı yaparlar dedik onuda kefen parası diye yastık altına koymuşlar......şirkete yeni bir kan değişikliği gerek şirketin el değiştirmesi, sermaye arttırması yada soygundan vageçmesi lazım aksi halde bir 10 yıl sonra bile aynı yerde sürünecek...
şirket 2011 yılında 55-60 lira aralıgından hisse satmış 2017 yılındayız hissenin fiyatı 36 lira...adamlar profosyonel bunların yanına jet fadıl lazım...
Şirketin halka arzından beri gerçekleşen sermaye arttırımları.
Bu adamlardan birşey beklemek saflık ötesi birşey...
6 yılda bir kağıt hiçmi gittiği yerde durmak için uğraşmaz?
Bu Şirketi Bilerek Kar elde ettirmiyorlar. Halka açıklık oranı Çimentaş Aş. deki gibi olsa, Ne Danışmanlık ve istişare gideri yazacak, nede Nakliye giderlerinin büyük bir bölmü bu şirkete fatura ettirilecek. Tabiki ayrıca Genel Yönetim giderleride daha makul bir
seviyeye gelecek(. Bu günün şartarınla yaz 5 milyon danışmanlık gideri)
Bizim yönetici dediğimiz, düşmanlarımız(türk) patrona yaranmak için, yukarda belirtiğim giderleri gösterdikleri sürece
yerinde sayıyor bu şirket. Birde yaptıkları hatadan ötürü, utanmadan sıkılmadan Rekabet Kurulu cezası açıklmadan 3,5 milyon 2016 yılına zarar yazdılar. Hakkımı asla helal etmiyorum bu insanlara.
Şirkete yazı yazdım. Ben emekli muhasebeciyim dedim. Evimde şirket merkezine 10 km. mesafede dedim. 3 ay hergün şirketinize
gelecem herhangi bir ücret istemiyorum. Sadece yapılanları kontrol etmek istiyorum. Ona göre bir rapor hazırlayacağım dedim.
Dönüpte cevap bile vermediler.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...07a6ad5802.jpg
"Akılsıza sır verme, öttürmesi için düdük verdin sanır."
Çimbeton ilk tavanını çizene kadar bu topiğe yazı yazmaya ara veriyorum. (Bu arada tek tavan uygulamasına ne zaman geçildi hatırlamıyorum ama o tarihten beri tavanı olmadı)
Yazdıkça, okudukça, takip ettikçe bu kağıdı geriliyorum.
6 yıllık zararımızın maliyeti 100 TL olunca bile kurtaracak durumda değil.
Benden bu kadar.
Tek diyeceğim; kağıt azıcık yukarı gittiğinde topikte türeyecek olan yavş...... lara dikkat ediniz.
Saygılarımla
sahibi de öyle olunca o bahsettiğiniz kişilikler daha rahat üşüşüyorlar.bende artık izlemiyorum alcar ile bunun arasında kalmıştım 4-5 ay önce yanlış hatırlamıyorsam ikisi de 2011 de arsa satmıştı cmbtn'un bedelsiz ihtimali daha yüksek geldi bana (en son 2001 de yapmış komik ödenmiş sermayesi var vb.)ve aldım hemen hemen aynı yerdeydiler şimdi alcar ikiye katladı bu yerinde saymayı bırakın geri geldi böyle onurlu patronları var ülkeye millete izmir e gram faydası olmayan bir grup cimentır
üzüldüğüm nokta devletin bu insanlara hiç bi b.k yapamaması daha rekabet kurulu cezasını bile kesemedi beceriksizler bırakın hesap kitabını bilançosunu nasıl çözsünler
b) Hammadde ve malzeme alımları:
31 Mart 2017 ve 2016 tarihlerinde sona eren hesap dönemleride ilişkili taraflardan yapılan önemli mal
alışları aşağıdaki gibidir:
31 Mart 2017 31 Mart 2016
Çimentaş 12.500.229 19.389.638
Destek 3.377.101 2.872.905
15.877.330 22.262.543
Çimentaşâ€™tan yapılan mal alımları üretimde kullanılan çimento alımlarından oluşmaktadır. Destek’ten
yapılan mal alımları üretim ve ürün dağıtımında kullanılan akaryakıt ve benzin alımlarından
oluşmaktadır.
c) Hizmet alımları:
31 Mart 2017 ve 2016 tarihlerinde sona eren hesap dönemleride ilişkili taraflardan yapılan hizmet
alımları aşağıdaki gibidir:
31 Mart 2017 31 Mart 2016
Çimentaş (Dipnot 15) 1.217.181 1.180.858
1.217.181 1.180.858
Çimentaşâ€™tan yapılan hizmet alımları insan kaynakları, stratejik geliştirme, danışmanlık hizmetleri ve
marka kullanım bedellerinden oluşmaktadır.
çimento ve akaryakıta ödediği para = 15.877.330
satışlar = 37.788.433
satışların maliyeti = 35.565.859
bürüt kar 2.222.574
arkadaşlar en önemli maliyet çimento ve akaryakıt diye düşünüyorum yaklaşık 16 milyon liralık çimento ve akaryakıt (diger giderlere ulaşamıyorum ayrıntılı yazmıyorlar) 37 milyon liralık satışa dönüyor ve bürüt kar 2.2 miyon lira sizce de mantıklı mı
bunlar çimentoya altınsuyu mu karıştırıyorlar acaba ?
Şirkete email gönderdim.. Bu kadar çok yüksek gider var. Bu kadar Danışmanık ve istişare gideri ödüyorsunuz. Aşırı derecede Nakliye ve Akaryakıt Giderinız var. Ayrıca açıklamayı uygun görmediğiniz yüksek Genel Yönetim Gideriniz var.
Ayrıca 2003-2004 Yılı Enflasyon Muhasebesi yapıldı. Parasal olmayan Değerler, alıdığı tarihten 2003-04 yılına kadar enflasyondan arındı. Bunun büyük bir kısmı Arsa ve Arazi alışlarının enflasyona göre değerlemesi olduğunu (Maddi Duran Varlıklar) düşünüyorum.
Enflasyon muhasebesi yapıldığından 14 yıl geçti. Hala şirketin özvarlığı Bu enflasyon artışından fazla olmadı. Açıkçası 14 yıldır.
Bu şirket yerinde sayıyor. (Sermaye Düzeltme Farkı da kayıtlı). açıkçası hersene kazancı giderleri şişirterek Ana şirkete
yasal gördükleri şekilde aktarıyorlar. Şirket ortakları aynı, Şirket yöneticileri aynı. Şirketin Yönetimi % 90 'ı Çimentaşta nasıl
oluyorda Danışmanlık ücreti oluyor. Bence resmen soyuyorlar.
Şirkete dedim Benim evim. Şirketin merkezine 9 km. mesafede Emekli muhasebeci olarak sizden hiç bir ücret almadan 3 ay
bana izin verin, şirketinizin geçmişini ve 3 ay içersinde şirket ile ilgili yapılan alım satım ve giderleri incelemek istediği söyledim.
Bugüne kadar hiçbir haber gelmedi. (Beni casus 'da sanmış olabilirler.)
Benim hatam bu şirketin hisselerini almadan Blanço ve dipnotlarını incelememiş olmam.
Hayırlısı olsun bakalım.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kendi düşüncelerimi buraya yazdım.
Bu ülkede bunları denetleyen yok mu. diyeceksiniz var o zaman neredeler. Biz işimizi yapmayınca tarafımıza fatura kesiliyor bu spk denen kurumda işini yapmayanlara bir şey olmuyor. Ya bu adamlar göz göre göre milleti soyuyorlar..
Bunlara dur diyecek yok mu..........
Anası belli babası 150 olan spek sen kendine küfür ettirmekten zevkmi alıyosun.............................
info da az takas kaldı oda biterse bakalım speğin baska ne bahanesi olacak endeks nerelere geldi yazık be
Info bitirdi.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b318dea378.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...92aa37b783.jpg
SPK SPK SPK göreve soygunculuğa son hırsızlığa son diyoruz artık yeter yatırımcıları kandırmayın artık şikayet dilekçemi savcılığa veriyorum. Yeter.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8d4664554d.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8216e075ba.jpg
40.xx dan satıklarını toplayamamış daha, endeks umurunda değil...
eskiden bastımı tam basardı.artık elini korkak alıştırıyor.10 kademe ne ki.daha fazla kaptırmaktan mı korkuyor acaba ?
yatırım tavsiyesi değildir
16.Şubat 2017 günü 38-40 tl.den sattıkları malları hala yerine koyamadıkları için,
spek maalesef korkak oldu. Malları toplamak için baskı kurmaya devam ediyor.
Malları kaptırdığı için endeks yükselsede fiyatı yükseltemiyor. Ama endeks
düşerken fiyatı aşağıya çekmesini biliyor. Endeks 98 bine geldiği için kimsede
malını satmıyor. Beklemeyi tercih ediyor. Spekte bu fiyatlardan geri almak
için devamlı fiyatı baskı altına alıyor. 3,5 aydır çark böyle dönmeye devam ediyor.
Bedelsiz sermaye arttıırmı olabilirmi diyorum. Fakat bu İtalyanlar şirketi sağdıkları
için, Sermaye arttırımın gelmesi pek olanaklı gelmiyor.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tahta Yapıcının bir tarafı g.. ü öyle korkmuşki, şimdi debeleniyor.
iki yıldan beri bu kağıtdayım. hiç alım satım yapmadım. mübarek kağıt bari bu gün tavan ol baride tüm yatırımcıların yüzünü güldür. ytd.
2 yıl dün gibi.benim gibi 10 yıldır kağıtta olanlar var.yapabileceğin sadece sabır ve eğer yapabiliyorsan küçük al satlarla maliyeti düşürmek.o da bukadar beklemişken riskli olabilir.
spek borsanın geleceği yerleri hesap edemedi ve yanlış hamle yaptı.aşağısını hedefleyerek dökebileceğini düşündü.veya üçün beşin hesabınının peşinde değil zaman geçiriyor.
kısa vadede 38,35 lerde direnci var
[IMG]https://i.hizliresim.com/dGjon4.jpg[/IMG]
fakat anladığım kadarıyla uzun vadeli yatırımcısın haftalık log grafikte death cross olmuş yani 200 ema 50 emayı aşağı kesmiş bu olumsuz şimdilik fakat orta uzun vadede iyi bir çıkış için bugünkü değerle 40 üzerine atmalı bu değer zamanla daha aşağılara gelir
[IMG]https://i.hizliresim.com/lWYL7J.jpg[/IMG]
sayın Emirdağlı teşekkür ederim paylaşımınız için.spek aşağıya düşürürse yedek mermiler hazır.ama yukarı sürerse kendi kazanır.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb8e5603eb.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...50333fc225.jpg
Buda haftalık
.................................................. ...........
cmbtn paşa paşa bedelsiz verecektir. sabr sabr eylül ayına kadar vermez ise bende aranıza katılırım. ytd...
https://i.hizliresim.com/4MY8X0.jpg
Uzun vadeli sıkışma söz konusu. Kuvvetli bir kırılma olabilir.
İnşallah da, biz o kırılmaları çok yaşadık
Ama kırılan bindiğimiz, tuttuğumuz daldı.
Hep elimizde kaldı.
Buralar değerlenir inşallah :)
Spk göreve nedir böyle bakal sermayesiyle böyle devam ediyor ky soymaya devam ediyor Batsın yatırımınız lanet olsun