137.250 ekim 1 short
Printable View
137.250 ekim 1 short
İşte al/sat dediğin böyle olacak
Orta vade poz al ve bekle
Kararsizsan kenara cekil
Vesaire vesaire
İşlem yoğunluğu gayet normal gidiyor
olması gerektiği gibi
Yok öyle hemen kelle koltuk dalayim da malı götüreyim
Ağır , sakin , yavaş yavaş , düşük yoğunluklu
The deep of the Lower and loooower frequency :kahkah:
Bu saydığım özellikler robot da var mı ?
Yok
İşte robottan farkımız ve avantajimiz
İstediği kadar top of the higher and higher frequency olsun hipne robotlar
Bize ne :kahkah:
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
vade geçişi öncesi bi görseydık getiriyi götürüyü
yatırımların başlangıç tarihi : 10/07/2017------başlangıç sermayesi : 10,000 tl
isim ----------- bakiye----------son poz
NUTCRACKER : 6,150 tl (2 short)
ERHAN : 6,530 tl (2 short)
ROSANSE : 7,160 tl. (2 short)
MERT45 : 7,390 tl (flat)
ŞEF : 9,185 tl (3 short )
BOZKURT : 10,235 tl ( 2 short)
TEK : 10,910 tl ( 2 long )
VIPER : 11,070 tl (flat)
BENGİALEMZAMAN : 13,000 tl ( 1 long )
not
1) Komisyonları daha sonra kesip hesabı güncelleyeceğim
2) bakiyesi 9,000 tl nin altına inenlerin maksimum poz adedi 2 ye düşmüştür.
3) devam eden tüm pozisyonlarda ekim vade 138,000 fiyatı esas alınacaktır
4) daha önce de yazmış olduğum gibi , ekim vadeye flat girecegini özellikle belirtmeyen yada ekim vadeden poz aldığını belirtmeyen herkesin pozu ağustos vadede otomatik kapanıp ekim vade 138,200 den tekrar açıldı
bu arada biz para mı düşürdük ?????
toplamda 9 kişi 90,000 tl miz yok muydu
şimdi toplama baktım toplamda 81,630 var
nereye getti la 8,370 TL
Komisyon bu kadar tutmaz kim aldı la bu parayı
ceplerinize bi daha bakın :kahkah:
en son şu alttaki dingiltere den geldi dedikleri dingil ortalıkta dolaşıyordu , o almış olmasın sakın :)
https://i.hizliresim.com/VM4joy.png
Benim mümkünse 4 long pozum mümkün değilse en az 3 long pozum olması gerekir. Ben hiç poz kapatmadım. Baştan beri long açtım.
SM-A300F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet
O pozları yazarken bir tek sizde tereddüt ettim çünkü 4 uncu pozu ekimden actiginizi söylediğiniz için diğer üç pozu Ağustos ta uzlaşmayla kapatmak istediğiniz cikarimini yaptim ama ben daha önceden aksini belirtmediginiz sürece pozlar ekime otomatik olarak taşınır dediğim için sizinde öyle düşünüp 4 pozla devam ettiğiniz olasılığı da aklıma gelmişti
Zaten sizin tüm hesaplar 3 poz dördüncüsü açtıktan sonra da 4 pozla yapıldı
Ozetle Ekim vadeye de sizi 4 LONG ile devam ettiririz okey
Al/sat komisyonlarini düşerken extreyi yenileyecegim , orada düzelterek tekrar asarim extreyi
Şu komisyonlari da hesaplayayim artık
O sovuk bisilerin parası çıksın :kahkah:
yatırımların başlangıç tarihi : 10/07/2017------başlangıç sermayesi : 10,000 tl
isim ----------- bakiye----------son poz
NUTCRACKER : 6,150 tl-10=6,140 (2 short)
ERHAN : 6,530 tl-22=6,508 (2 short)
ROSANSE : 7,160 tl-10=7,150. (2 short)
MERT45 : 7,390 tl-10=7,380 (flat)
ŞEF : 9,185 tl-132=9,035 (3 short )
BOZKURT : 10,235 tl-32=10,203 ( 2 short)
TEK : 10,910 tl-12=10,898 ( 2 long )
VIPER : 11,070 tl-32=11,038 (flat)
BENGİALEMZAMAN : 13,000 tl-14=12,986 ( 4 long )
not
1) Komisyonlar ilk extre yayınlandıktan sonra kesilmeye başlanıp kontrat başına 2 TL olarak ve ekim vadeye geçiş dahil olmak üzere kesilmiştir
2) bakiyesi 9,000 tl nin altına inenlerin maksimum poz adedi 2 ye düşmüştür.
3) devam eden tüm pozisyonlarda ekim vade 138,200 fiyatı esas alınacaktır
4) daha önce de yazmış olduğum gibi , ekim vadeye flat girecegini özellikle belirtmeyen yada ekim vadeden poz aldığını belirtmeyen herkesin pozu ağustos vadede otomatik kapanıp ekim vade 138,200 den tekrar açıldı
1 kişi ek 2 kişi de yedek olmak üzere 3 adet extra kontenjan açtım
katılmak isteyen olursa 3 kişi daha alabilirim daha da almam
yarışma durum değerlendirmesi
mert45 , erhan , rosanse ve nutcracker :ya hiç yada çok az hareketle genelde short yönlü pozlarını korudular
şef: yarışmanın başında short yönlü düşünmesine karşın ikinci etapta al/sat a ağırlık verdi ve sermayesini bir miktar kurtardı
pozitif işlem sayısı negatif işlem sayısına göre çok fazla olmasına rağmen iki poz da ciddi içeri girmeseydi artıya gecebilecekti
bengi: bildiğimiz gibi oturan boğa olmaya devam ediyor ve doğal olarak en karlımız
bozkurt: son yaptığı işlem dışında hepsi pozitif , short ağırlıklı olmasına rağmen çift yön oynamaya çalışıyor
viper: ise bir kez shorta girişti onda da pala viper a girişti :)
tek: aramıza yeni katıldı , long yönde ısrarcı oldu ve mükafatını aldı diyebiliriz
özetle dikkatimi çekenler bunlar
izniniz olursa bende katılmak isterim.180 adet ykbnk long açmak istiyorum.eger sadece xu30 üzerine oynayabiliyorsak ozaman 3 tane long xu30 olsun:)umarım benide kabul edersiniz
bir sonraki extre kasım başı gibi çıkar
herkese hayırlı ve de bereketli bol point li tradeler
şef bu arada sen iyi komisyon bırakıyorsun , mutfağın anahtarının bir kopyasını sana vereceğim
mutfak senin şef :kahkah:
yanlız ben 3 lotla devam eddeceğim diye şortları bozmadım stop yapmadım bu kuralı sonradan cıkardın basdan söylememiştin bileydim.
Stop yaparak giderdim. zararı cıkartırım die 3 lotu bozmadım ???? ne yapacaz şimdi
birde ben sırf orta vade bir pozda diretince ne olur onu merak ediyordum yanlız lot düşünce iş karıştı şimdi benim.
ozman 3 lot için 9000 e mı cıkmak gerekiyor. atıyorum 2 gun sonra 9000 e ulasırsam lotumu 3 e cıkartabılecen mı ?
5 gun sonra tekrar 9000 altına gelirse ?
yani ben zaten 9000 altına vade geçişinden önce inmeme rağmen terste 3 lotla bekledım vade sonrası 2 ye düştüm.
nasıl yapacaz. ? şimdi ben vade sonuna kada 3 e cıkamıommu cıkıyorsam bu vade bitmeden 9000 altına inersem 3 lotumu bozmuyormusun vade bitmedi die ??
bence bu kuralı işlem değiştirinceye kadar veya vade geçişi oluncaya kdar lotlarınız bozulmaz seklınde belırleyelım.
param 9000 artarsa 3 e cıkabileyim. ancak devamında terse gelip param 5000 e düşsede pozu değiştirmediğim sürece lotum düşmesin. veya yeni vade gelinceye kadar pozda ısrar edebileyim.
diğer türlü puan hesabı yap daha iyi.
biz ise burada kaldıraç etkisini kaldıracın riskini üstlenmeyi göze alarak neler elde edebileceğimizi öğreniyoruz kaldıracın gücünü ve riskini ölçüyoruz.
sermayemize göre lotumuz eksilirse ozman kaldıraç riskini almaya ne gerek var puan hesabı yaptıgında kımın ne kazandıgı ortaya cıkar.
şimdi orayı iyice bir netleştirelim
9,000 olduğun an 3 poza çıkar ve vade sonuna kadar o şekil devam edebilirsin ( 9000 altına düşsen bile)
vade sonunda halen 9,000 ve üzeri TL varsa yine devam ama yoksa tekrar 2
o noktada eski pozları avantaja bırakacağımı daha önce de ifade etmiştim ve bu avantajı vade sonu olarak netleştiriyorum ve -100 tl ye kadar da esneklik tanıyorum
yani vade sonu 8,900 ( komisyon giderini hiç hesaba katmadan ) tl varsa yine 3 olur , çünkü zaten piyasaya göre düşük kaldıraç kullanıyoruz
o noktada üçün beşin besabını yapmayız artık
bazı kuralların yarışmanın akışı içerisinde netleşip oturması kaçınılmazdı , bence gördüğüm kadarıyla kurallar iyice yerine oturdu sayılır
o dediğini zaten başlangıçta yaptım , normal piyasa gibi 1 e 10 kaldıracı serbest bıraktım ve 10,000 tl sermayeyle vadeliye 8 kontratlık short açarak kamikaze dalışı yaptığın için bir hafta on gün içinde marjin olmuştun hatırlatırım
(belki de daha kısa süreydi )
bu kurallar onun üzerine geldi
yoksa kıllık olsun diye çıkarmadım bu kuralları
o yüzden
şu kar zarar noktasındaki düşüncemi söyleyeyim
10,000 tl ile bankaya gitsem banka bana ne verecek ? yılda 1,200 tl yani 12 ayda
aylığına ne düşer 100 tl , iki aylığına 200 tl
o zaman iki ayda ben vadeliden 400 tl alsam kral benim
ayda 200 tl benim hedefim
ha trend yakalarım fırsat görürüm 200 değil 2,000 kazanırım o ayrı ama HEDEFİM AYDA 200 o kadar
sizleri bilemem tabi
ilkerx seni de alalım sahneye :)
Tmm simdi oldu.
Ozman ben ilk 9000 gordugum yerde shorta bir jeton daha atayim.
Battigimi biliom sen batma die yaptiginida biliomda bu sok etkisi yaratti diger yarismaciya 3 le nasilsa yetisirim die dusunurken 2 ye dusunce dayak yemis olduk.
Uzun vade 20 bin puan dayak yemeye razi sekilde beklersem risk alirsam ne olur acaba die merak ederken 2 yapiverdin
Neyse artik boyle gidelim bakalim bu kural daha anlamli oldu
Kayıp parayı bulabildik mi YOK
Hadi onu bulamadık şu herifi bulabildik mi YOK
Her vade böyle giderse dingiliz dingil malı götürecek benden demesi
Dingil in extresi uçuyor ,EXTRE şu şekilde
DİNGİL:
BASLANGİC SERMAYESİ 0 TL
ANLİK SERMAYE 8,370 TL
KOMİSYON: Dingile BELEŞ
Bu işe bir çözüm bulmak lazım :)
yok onlar işlem acar buraya yetişemem bunu manuelı denemek ıcın yapıom bir pozda bekleyınce ne olacak dıe.
https://i.hizliresim.com/zBWR79.png
137950 , 2 kontrat şort.
zeynel balci†nın GRAFİĞİ incelediğimizde biz SHORT açanlar haklı ama AĞA bu defa staretji değiştirmiş bir önceki YABANCI takas oranının en yükseğine bakılıp ta fiatın çokta artmadığı aşağıda kalması bu defa ise YABANCI takas 66 civarı fiat uçtu ....
https://resmim.net/f/8B6RL6.png
O grafi ben üç yıl önce koydum kapanan hissenetteki topigime
1.5 yıl öncede onu incelemeyi kestim , çünkü TEB yabancı kotasyonundan çekildi
Ardından başka çekilen yada dahil olanlarda olmuştur mutlaka
Yani o grafin DNA si kimyasi biyolojisi bozuldu
Kisaca Yanıltır
sn.viper bişey sorucam,kurallarda bir değişiklik mi oldu,bengialemzaman 4 poz. acmış piramit mi yapıyor yoksa agaya 4 size 3 mü diyorsun :kahkah:
bu arada bayram tatili uzun sürdü,epeydir görüşemedik,hoş zaten görüşsekte bi değişiklik yok masada kaldık melül melül bekleşiyoruz :he:
iyi bayramlar
biraz gecikmeli oldu ama olsun idare ediver
sn viper bende birşey sorayım. mevcut shortu geçen vade açmıştık. sanıyorum, vade kapanışında o vadedeki zararı yansıttınız, bu vade 138200 den shortumuz devam ediyor, doğrumudur?