Sn.Ahmeg çok güldüm yahu.. Hala gülüyorum... :kahkah:
Sn.Ahmeg çok güldüm yahu.. Hala gülüyorum... :kahkah:
ispanya,ingiltere,fransa,belçika,hollanda,almanya, ve bizim ülkemizde terör olayları oluyor
amerika da niye olmuyo yahu.. veya israilde...?
Abd de ikiz kulelere uçak girdikten sonra önlemler çok arttı. Yine de isid bir sürü eylem yaptı en son gay leri tarayıp 50 kişiyi öldürdüler. Abd bir avantajı aradaki okyanus... Israil de her vatandaş yıllarca erkek kadın demeden askerlik yapıyor ona rağmen onlarda da bir sürü olay oluyor en son askerleri mi ne bıçakladılar. Yalnız bomba filan olayı olmuyor demek ki çok sıkı kontrol edebiliyorlar keşke bizde de hiç olmasa ki maşallah son dönem polisimiz askerimiz göz açtırmıyor inşallah bu şekilde devam ederiz.
Sn.Pythagoras olay kültürel.. Siyasi düşünceniz ile hiçbir fikrim yok. Ama batının 1700 lü yıllarda yaptığı o kültürel devrimini hala yapamamış olduğumuzdandır...
Mesela Fransız devrimi ile milyonlarca insan ölerek demokrasi, eşitlik, özgürlük, birey olma, hür irade gibi değerlere sahip olmuş. Bu değerler arasında laiklik yani din ile devlet ve siyasi işleri birbirine karıştırmama ve herkesin inancına saygı duyma..
Hal bu olunca Anadolu'da Cumhuriyet ilan edildiği zaman bu coğrafyada Cumhuriyetten haberi dahi olmayan nüfusun % 90'ı idi..
Yani seçme ve seçilme hakkı, laiklik, din ve vicdan özgürlüğü, demokrasi, birey olma, hür düşünce gibi kavramlar için bu topraklar asla bir bedel ödemedi.. Bu tip hak ve özgürlükler tepeden halka verildi, hediye edildi.. Yani; Cumhuriyeti kurmak içim padişahlığa savaş açıp milyonlarca Anadolu genci ölmedi. Bilakis; Cumhuriyet ve Laiklik hediye edildi..
İşte tamda bu sebepten insanın kendi kazandıkları ile hediyenin değeri asla aynı olmaz... Bu topraklardaki toplumlar (Anadolu, Arap ve Doğu Coğrafyası-Arabistan-İran) asla bu devrimlerin anlamını tam olarak anlayamadı...
Laiklik herkes dinini özgürce yaşayıp devlet işlerine bu tip işleri sokulmaması gerekirden anlaşılamayıp laiklik=dinsizlik mantığı ile iktidara gelen her yönetici yönlendirildi..
Birey, hak, özgürlük ve demokrasinin olmadığı yerlerde totaliter rejimler; bu totaliter rejimler altında yaşam savaşı veren herhangi bir hak ve özgürlük alamıyan alt kimlikli toplum, topluluk ve halklar oluşur...
İşte batı bunu bildiği için bu tip toplumlardaki azınlık gruplara el altından destek vererek bir diğerini kışkırtarak terör yaratır..
Mesela bugün siz 72,5 milletin ve 50 çeşit dinin olduğu İsviçre'de bir kişiyi dahi bir başkasına karşı örgütleyemez ve kışkırtamazsınız.. Çünkü o bireydir der; onun hak ve özgürlükleri vardır. Kendisi bilir dediği an zaten bu örgütleme işi kendiliğinden çözülür ve başarıya ulaşamaz...
Mesela Müslümanlara bakın; Aczimendiler, Nakşibendiler, Nurcular, Menzilciler, şafiiler herkes birbirine karşı o kadar kolay örgütlenebilir ki bunu bir zengin paralı çocuk dahi kolaylıkla başarabilir.
O sebeple batılı ülkeler doğu toplumlarından bu türü terörize olaylarda hep bir adım önde olurlar..
Düşünseniz; ortadoğu 50 yıldır birisi bir diğerine "Allah-u Ekber" diyerek bomba atıyor....
Sn.Blue enflasyonun bu ay çift haneye yükselme sebebini ucuzlayan usd, bozulan TL mevduatlar ve artan DTH lar olarak yorumluyorum... Yani TCMB piyasayı faizle sıktıkça TL emisyondan düşüyor, karşısında TL yi bulamayan usd düşüyor. Bu arada içeride TL mevduat sahipleri TL mevduatlarını bozuyor yada azaltıp düşük kurdan yararlanıyorlar... Piyasa yaklaşık 12 ayıdır sıkılıyor daha fazla sıkmakla nereye gidilir bilemem.. Yani USD inen her kuruşta azalan TL mevduat artan DTH hesapları ve inmeyen enflasyon sarmalı olarak yorumluyorum..
Aslında enflasyonun tek haneye gelmesi bu kadar teknik ile pekala olması gerekendi...
Ama hesaplanamayan içeride TL sahiplerini ürkütmek, korkutup güvensiz hale getirmekti... Emin olun USD 3,60-3,70 TL bandında kalsa belki Ağustos enflasyonu %9 idi...
Aynı fikirdeyim. Yüksek Faiz Düşük Kur politikası PKK dan FETÖ den daha tehlikelidir. İşsizliği patlatır.
Doların zirve yaptığı dönemde enflasyon artmıyordu.
İhracatın İthalatı karşılama oranı %85 lere çıkmıştı. Nerdeyse Cari Açık kapanacaktı. İşsizlik tek haneye reele anlamda düşmüştü. Piyasada canlılık vardı.
Bu gidişle işsizlikte Avrupa rekortmeni olacağız. Yüksek Faiz Düşük Kur modelinin sonu her zaman istisnasız ekonomik intiharla biter.
Sizde politikacı olsanız sizde yüksek faiz vereceksiniz. Düşük faiz hop USD 11.5 millet 3,5 atttır siyasetçilere.. Kimse dinlemez dış güç şu bu isyan çıkar. Yani evet Yüksek kur düşük faiz en güZeli gelişim için lakin onu yaptığında tamamen eğitim ticaret AR-GE ye odaklanman Lazım. Onu yapacakmıyız. Binbir siyasi sorunun içinde .. Halkbank tl 13 faiz bu arada [emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"hükümet doların yükselişinden korktuğu kadar Allah'tan korkmuyor!" ... bunu söyleyen bence doğru söylemiş. :)
https://www.aydinlik.com.tr/kose-yaz...a-nereye-gider