Sn. t.axaray sayfanız hayırlı olsun.
Printable View
Sn. t.axaray sayfanız hayırlı olsun.
Sn. t.axaray'ın müsadesiyle akportföy yeni teknolojiler yabancı hisse senedi fonu (aft) hakkında bir kaç şey söylemek isterim.
Yatırım fonu tercihini yatırım anlayışımıza göre yapmak sanırım en uygunudur. Borsada mantıklı kararlar verebilen ve sabırlı bir hisse senedi yatırımcısı, piyasadaki fonların getirilerinden daha fazlasını borsada kazanabilir. Para piyasası fonları, borsa yatırımcısının parasını nakit olarak tutarken de kazanabilmesini sağlayan pratik fonlar. Ben bu nedenle akportföy pp fonu alıp satıyorum. Dönemsel olarak portföyümde az bir miktar bulundurduğum bir diğer fon da yabancı teknoloji sektörü fonları. aft çkana kadar yapı kredi yay fonu vardı, ama aft daha iyi yönetildiği için aftye geçtim. aft nasdaq-100 technology sector total return index'i (tradingview kodu nttr) takip eder. ayı piyasasında olduğu dönemlerde (aşağıdaki grafikte fiyatlar mor'un altına indiğinde) kademeli olarak alıp beklendiğinde getirisi güzel olabilir.
https://i.hizliresim.com/k9EmLv.png
Bu iki fon (ale ve aft) dışında yatırım yapılabilecek başka fon göremiyorum. Tabi başta dediğim gibi bu tamamen yatırım tercihlerimize bağlı.
saygılar.
Çok tşk ederim.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki ben birde genel bir soru sormak istiyorum. Benim bireysel emeklilik fonlarım. Altında, yani altın fonunda . Şimdi benim bu altın fonum altın yükselince yükseliyor fakat altın düşünce benim fon yöneticim altın short yapıp yine getiri sağlıyor mudur? Yoksa benim yatırdığı. Para ile altın alarak fonda öylece bekletiyormular? Ben bunun felsefesini tam anlayamadım. Mesela Yaşar Erdinç: borsada açığa satışın kaldırılana nedenlerinden birinin fon yöneticilerinin endeks düştüğü zamanlarda açığa satış yaparak bundan da para kazandığı yönündeydi. Şimdi bunun aynısı bizim aldığımız fonlarsa var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim .
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Yatırımcının doğrudan altına yatırım yapmak yerine altın fonu almasının bir avantajı var mı? Altının alış satış fiyatı arasındaki fark, fon alış satış fiyat farkı ve fon yönetim ücretinin toplamından büyük olabilir. Bunun dışında bir avantaj var mı merak ediyorum.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır altın düştüğünde shortlamıyor. Fonun, Fiziki ya da bankadan alınan altından farkı alış satış arasında fark olmaması. Ama onun yerine yüzde 10 stopaj ve fon işletim ücreti ödüyorsunuz yani aynı kapıya çıkıyor hemen hemen. Hatta daha fazla komisyon ödüyor olabilirsiniz. Altın fonları ABD’de ortaya çıktı nedeni de bankaların bizdeki gibi gram/ons altın satmaması. ons altın almak istiyorsanız forex hesabı açmanız gerekiyor böyle olunca da bankalar fon açtılar. Bizde bi anlamı olmayan gereksiz bi fon bence zaten bakarsanız karşılaştırma ölçütüne göre hep geride kalmıştır.
O zaman bireysel emeklilik fonu olarak altına yönlendirme olabilir ama yatırım fonu olarak altın fonu pek mantıklı görünmüyor. Fon yönetim gider kesintisi + fon işletim gider kesintisi + %10 stopaj
Bunlar hep gider kalemi neticede