-
PRKME için bence buralardan çıkıp bekleme zamanı geldi diye düşünüyorum tabii müneccim değiliz yarın ve devamında ne olur bilinmez
52 haftalık performansına baktınız mı getiride birinci sıralarda
-
kimileri vatandaşı yanıltır
ancak söyledikleri ancak bilinçsiz,araştırma yapmayan,neden/nasıl sorgulama yeteneğini kaybetmiş ,sadece laf ile iş yapan laf ile yatırım yapan insanları vatandaşları yanıltabilirler
tek başıma kazanmak istesem emin olun onlar gibi hisse pazarlarım
-
Herif denilenler isterlerse piyasayı burada 2 hafta yukarı aşağı sallar
ve buralardan trade eder.
ancak grafik bir kez satış yediği zaman
bunun devamı gelir.
############
DOLAR a vadeli mevduata verilen faiz %4,5 oldu bunun anlamı piyasa dolar bulamıyor
reklamları izleyin biraz^^^###
###
2013 gibi dolar vadeli faizler artıyorsa bunun geleceği kötüdür dikkatli olun açık satışlar viop Short için ise piyasada bu seviyeler makul alsalar alsalar ne kadar pozisyonlarınızı patlatmak için yukarı çekebilirler güçleri YETMEZ
-
http://www.bloomberght.com/haberler/...8-milyar-dolar
kasımda 200 milyar doları kim ödeyecek?
vatandaşın cebinden çıkması gerekli.cezalar gelecek en ufak alacağın peşine düşüülmüş
el koymalar başlar artık
.
https://i.hizliresim.com/okMoqq.png
https://i.hizliresim.com/okMoqq.png
####
bende sanal para yaratacağım : ederi 10 dolardan almak isteyen var mı?
:)
ismi ersoyCOIN
####eski grafiklerimi kayıt edin mutlaka inceleyin
kimse bayrama hisse ile girmez agustos sonu 91bin olmalıyız
-
-
PRKME için teşekkür
sizin gibi dogruları çıkarsız söyleyenler olsa vatandaş kan ağlamazdı elindeki avucundakini kaybettiği zamanlar birileri vatandaşın sırtını sıvazlayıp bekle demesini çok iyi biliyor.bugün %10 kaybeden yatırımcı portföyü 100 olursa 90 kalır her ay %10 kaybetse zaten elinde birşey kalmaz ,sonuçta herkes buraya kazanmak için geliyor,dediğiniz gibi akıl çeldirici,pazarlamacı dolu her yer bu işlerden para kazananlar bizlere satmazsa kime satacak? hangi yabancı yatırımcı bize gelir ? ancak bizim spekülatörler yurtdışı kurumlardan hesap açıp kendisini yabancı gibi göstermeyi çok iyi bilir.3.dünya savaşı yakın amerikadan avrupaya Endeksler Tarihi zirvelerinde ,tüm bunlar yetmiyor bütün televizyonlar genel isimleri ile Medya hiç bize yedirirmi ancak pazarlar elimizdekini alırlar sonra kriz var deyip ucuzdan toplarlar Döngü bu şekilde yıllardır devam eder,gençlikte borsada kaybedip bir daha yüzüne bakmamış çok üşengeç insan biliyorum ,ancak işi öğrenince artık kazanmayı öğrenenlerde oluyor bu konuda örnekler gördüm.bu seviylerde size çamur atan kişiler artık son çare ne yapsalar bilmedikleri için yapıyorlar bunları karalama kötü gösterme yazılarına kanmayın bizim gibi birşeyler okuyup birşeyler öğrenmek isteyen kişileri çakallar ile kurtlar ile karanlıkta bırakmayın.dediğiniz gibi vatandaşı kör bırakan tek borsa bizim borsamızdır.DErinlik göstermek ücretli,temel analiz ücretli,teknik analiz ücretli ne yapalım bizler?bizi bu durumda bırakanlar sizce asıl bu düzenin kuklaları değil mi?anlattığınız gibi günlük 1000adetten fazla emir giriyorum artık son 3 ayda çok şey öğrendim,emirleri gören spekülatör bozuntuları karaktersizler özellikle almıyor belli kademeleri yine öğrettiğiniz gibi gizli-süreli emir giriyorum örnek 5,20 başlayıp 5,40 a kadar her kademeye 10-12 adet emir girdim toplamda 250adet küçük küçük kademeler kalkınca otomatik iletiliyor spekülatör özellikle hepsini satın aldı çünkü dediğiniz gibi algoritmasını bozuyor bu tür gizli çok adetli emirler.
çok güzel bilgiler veriyorsunuz resmen kendimi broker gibi hissetmeye başladım güvenim arttı.
yukarıdaki Bitcoin tehlikesi çok yüksek fakat daha mayıs ayında önce Bitcoin 100 000 liralık satın alan bir genç ile tanıştım inanmadım gösterdi ekranını şuan rahat satmadıysa 200 000 liradan fazlaya ulaşmıştır ,böyle müthiş getirileri gören vatandaş hırs yapıp geliyor reklamı oluyor sistemin anlattığınız gibi borsada da durum aynı 108000 endeks reklamı çok oldu,102500+5000 puan dediğiniz gibi oldu sonra kaldır-vur kaldır vur hareketi yaptılar bugün ve bu hafta buralarda yukarı gitme göstergesi yapması dediğiniz gibi satış fırsatı veya açığa satış fırsatı mı? 2 milyon TL lik açığa satmak için hesabımızda 3 milyon olması mı gerekli? bende grafiklere aylık olarak bakında önümüzde 2018 nisan ayına kadar rahat 80 000 endeks e geliriz diye düşünüyorum.o zamana kadar satılmış hisseleri kapatmayınca aracı kurum faiz işletiyor mu? yoksa elimizde nakit kullanımı yok aksine onlara nakit kazandırdık diye bizlere mi Faiz ödüyor? 2 milyon lira üzerinden 9 ayda birde faiz getiri elde edersek her vatandaş bu işi yapar yoksa biz küçük yatırımcıya anlatmıyorlar mı?
-
bir kaç sayfa önceki grafiklerime bakın
tekrar takrar eklemek boşuna linkini ekliyorum:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...995#post604995
devamındaki grafikleri de inceleyin
açığa satış ve eksi hisse bakiyesinde kalınca maalesef ki düşündüüğünüz gibi olmuyor öyle olsa
kimse borsadan mal almaz herkes açığa satardı
benden mesela arada aracı kurum veya banka ödünç hisse istiyor ilk sorduğum istersem satarım ama o kısımda karışmazsınız değil mi oluyor?
ödünç verdiğim hisseler genelde bana günlük banka tarafında ise %1 arası kurum tarafında ise günlük daha az kazanç brakıyor toplam fon üzerinden
aynı şekilde borç alıp açığa satan kişide hem aracı kuruma komisyon hemde bana kar ödüyor.
kısacası açık pozisyonları maksimum taşıyabilecek süre 2-5 gündür vatandaş için
ancak krumlar öyle yapmaz
işte bu yüzden vatandaş MKK üzerinden bloke koydurması sağlıklıdır.
çünkü aracı kurumlar zaten komisyon bile vermezler sadece işlemleri için yüzbinde 2,5 borsa payı öderler
ne kadar çok borsa payı onlara borsa tarafından ayrıcalık Demektir.daha geniş server,daha hızlı telefon hattı,daha geniş ofis vs...
kısacası vatandaş iiçin açığa ödünç pay ile hisse satmak 5 günde aracı kurum kısmında işlem yapıyorsa %3 faiz ödemesi demektir.
ancak düşüş Şelale gibi olursa %10 kazanacaksa müthiş karlı bir iştir .
örnek endeks hisse leri için gelecek hafta bayram öncesi sürede GAP,yani boşluklu açılışlar görülebilir,malı çok taşıdılar ,yükseltebilirler ancak %1-2 yi geçmez yükselişte kafasına vurursanız günlük Faizi aksama kadar çıkartırsınız ertesi gün GAP'li açılış olursa %7 vursanız 2 000 000 TL mal ile 1 günde
140 000TL kazanırsınz
ancak bunun için a grubu hisse taşımanız gerekir veya elinizde 2 000 000 TL + %15 fazlası olması gerekir
bir kaç kurum ile aranız iyiyse 2 000 000 TL niz bile varsa size 5 000 000 TL lik mal sattırabilir açığa satış kısmında gün içi ise 2 milyon x 5 yani 10 milyon lık mal alabilrsiniz.
aracı kurumun size güvenmesi gerekir!!
eskiden iş bankası 2000yılında kimseye açığa satış yaptırmazdı ben yapardım. akşama kapatırdım üstelik gün içinde kapattığınız için faizde olmuyor.bugğünde gün içi işlemde faiz yok bunu unuttum yukarda yazmayı sadece ödünç pay alırsanız faiz var.
############
dedğiniz gibi bugün açığa satayım gelen parayı 9 ay işleteyim pay borcunu kapatırım mantığı olsa :)
emin olun şuan 70bin puan a sert düşerdik.
##############
ödünç aldığınız hisse için ödünç verene faiz ödersiniz ve aracı kuruma işlem ücreti kimi kurum bu işlem ücretini anlaştığınız komisyon üstünden alır kimisi 2 mislini kimi 3 mislini alır onlarda fırsat bu fırsat döşeme yapmaya çalışır
############
hisselerin yönünü belirlemek anlayabilmek için daima söylediğim yöntemi kullanın bu yöntem ile algoritma ile çalışan PC programlarının da kafasını allak bullak edersiniz mecbur işlemleri Yaptırmak için canlı insan kullanırlar bu seferde zaman kaybederler
unutmayın
örnek PRKME de işlem yapıyorsunuz teknik analiz bilginiz sıfır temel bilginiz sıfır
%10 marj üstüne satsanız veya satmasanız size koymayacak miktarda her kademeye 1-2lot süreli emir girin ancak unutmayın her kademe için 3-5 adet emir şart
%10 marj altına ise alım yönüne aynı işlemi yapın
sonra %0 ile %10 marj arasına daha fazla miktarlarda yine kademe de 5 adet emir girin hem alım hem satım yönüne
sistemin avantajı:eldeki malı kaybetmezsiniz
alsanız bile her aldığınız kademeyi %0,5 kar ile bile satsanız yine kar edersiniz
ayrıca sistemin algoritma bozulacaktır saçma saçma hareketler edecektir anlık %3-5 getiri veya eksi yapabilir.
bu taktikleri uygulamak için her gün akşamdan 1 saat ertesi güne çalışsanız fazlasıyla yeter size.
bunları eski brokerlar ücretle satar unutmayın yazın bir kenara
#############
risk:bayram tatili için son 5 üş günü ani satışlar GAP li eksi açılışlar olması büyük ihtimal
kimse 10 gün riskini almak istemez
bende dahil bu yüzden bu hafta belki anlattığım gibi yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirip borç pay alabilirim.
biz bunları dedik yazdık diye aksine yükseltip 10gün işin FAİZ zararı yazmak isterler mi sizce?
-
2015 DEN beri aynı seyleri soyler durur Ersoy bey.