Pardon, brüt rezervmiş burdaki
Sent from my SM-G920F using Android mobile app
Printable View
Pardon, brüt rezervmiş burdaki
Sent from my SM-G920F using Android mobile app
Sn Cumhurbaşkanı varlık fonu bir teminattır demiş, girdiler artacak demiş, girdi derken yurtdışında gelecek dövizlere işaret ediyor ve bunu katar dönüşü açıklıyor, sonrasında 3.50 altını bekliyorum demiş. Zaten devlet geri ödemelerde 3.53 ten bir fiksleme yapmıştı.
Üstüne Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası reeskont kredilerinin geri ödemelerinin vadesinde ödenmesi şartıylaa TL olarak yapılabileceğini açıkladı.
Hepsinden önce ise bankaları glp penceresine bırakarak daha yüksek faizle borç almaları sağlandı, haliyle bankaları yüksek faizle borçlanmaya ittiler. Örtülü faiz artışı olmuş oldu.
İşe yaramış mı? Evet çok ciddi manada yaramış gözüküyor, 3,94 nere 3.62 nere.
Üstelik banka döviz mevduatları usd/try 3.80 civarı ortalama ile 5milyar dolar artmış. Yani yurtiçi ciddi döviz talebine rağmen bu düşüş gerçekleşmiş.
3.40 lardan dolarlarınızı satın denildi, altın alın denildi. Bu sözü dinleyenler dolarlarını satmayanlara göre fazlaca kardalar.
Şimdi sanayiye yardım edilmiyor diyenlerede eximbank yüzde 5 faizle sanayicilere kredi veriyor.
İnşaata tam destek veriyor devlet hemde öyle böyle değil. Terör örgütüne ait şirketlere neler olduğunu zaman için gördük. Devlet dedi bitireceğim bunları ve öylede yaptı, elimde malum şirketelre ait hisse vardı daha önce devletle takışan bir şirketten yüzde 50 zarar ettiğim için anında az zararına bu hisselerden çıktım.
Ve tarih tekerrür ederek bu hisselerde çok kuvetli düşüşler gerçekleşti.
Şimdi bir soru bir devlet inşaata bu kadar destek veriyorsa ne olur? Devlet bir sektöre lanet okursa neler olur?
Gördüğüm üzere her koldan tüm güçle bu ekonomik daralmadan ülke kurtarılmaya çalışılıyor. Bunu görmemezlikten gelemem.
3,94 nere 3,62 nere demişsiniz?
Haklısınız...
Ancak, "enflasyonun nedeni yüksek faizdir, indirin faizleri" kükremesine karşın MB çaktırmadan el altından faizleri neredeyse % 25 yükseltti...
Ve ekonomi biliminin kuralları etkisini gösterdi...
Hep önerilen bu değil miydi?
Kuru düşürmek istiyorsan öncelikle faizleri yükselt...
Mevduat sahibi yükselen faizden faydalanıyor mu?
Orası meşkuk...:)
Düşen faizden, aba altından sopa gösterilen ve zorla vade uzatılan inşaat sektöründeki bazı projeler dışında yararlanan reel sektör var mı?
Sanmıyorum.
Bu tedbirlerle, gerçekçi olmayan kurlarla milyar dolarlık ödemeleri desteklemelerle nereye kadar gider?
Göreceğiz...:)
Hadi geciktiriyorlar diyelim.
Menzilde reel bir iyileşme olacak mı bu tedbirlerle?
Valla ben göremiyorum.
Gören var mı?
Ha...
Bu baskılayıcı tedbirlerle, düşük kur düşük faiz (!) referanduma ve başkan seçilmesine kadar idare edin sonrası Allah kerim diyorlarsa...
Bakın bu akla yatkın...:)
Bir de bakarsınız, 15 senedir olduğu gibi gene dünyada finans piyasalarında iyimserlik hakim olur, gelişmiş ülkelere doğru paralar saçılır falan...
https://resmim.net/f/fsKVVp.png
dolareste son görünüm böyle bence..
https://resmim.net/f/cwVN5k.png
benim viop dolares çalışmam..Alttaki siyah çizgi REİS'in dediği 3,50xx civarı, oraya gelir mi dersiniz bence..