yorumlayabileçekmisiniz?
Printable View
hisseyi radara aldim ama bu togg yuzuden bunun OTV zam gelme ihtimali varmidir ?
Yok mu yorum yapacak bir allahın kulu.Bilanço açıklanacak kimse yok burada.Hadi artık çıkın çalı arkasından
1) Ekim ayı satışları çok güzel geldi. hem satış adedi hem de birim satış fiyatı yüksek olduğundan karlılığı olumlu etkileyecektir.
Kasım ve Aralık ayları satışların en güçlü ayları olması nedeniyle 2022 satış hedefi tutturulabilir. Satış adedi beklentisi: Skoda hariç 85.000 Adet.
2) 3Q2022'de adet bazında önceki çeyreğe göre düşük kalsa da birim aracın yüksek satış fiyatı hasılatı önceki çeyrekle aynı düzeyde kalacağını düşünmekteyim. Toplam satışların 11.5 Milyar TL. Net kar beklentim ise 1.650-1.750 Milyon TL.
3) Yılın tamamında 6.200 Milyon TL net kar elde edilmesini beklemekteyim.
4) %60 temettü dağıtım ile hisse başına 16.90 TL brüt, 15.21 TL net temettü beklentim var.
yaklaşık %8,26 temettü verimliliği demek. güzel bir oran.
bu sene belki bedelsiz de verebilir.
Bu çeyrek en kötü 1.8 milyar kar gelse, yılı en kötü 6 milyar karla kapatması lazım. Piyasa değerine bakıyorum 27,2 milyar. Bu şirket en az 35 milyar eder, bu da hisse başına fiyatın düz hesap 160 lira olması demek.
Nihayet çalı arkasından sizi çıkartabildim. Yorumlarınız için teşekkürler. Lakin beklediğiniz karlılık oranı gelirse şayet şu andaki cari orana göre temettü oranı yüzde on iki yapmıyormu? birde bu hissenin tahta yapıcısının yoğurt yiyiş şeklini pek bilmiyorum. Sanki yaşanan bu ralli hareketinde biraz geri kaldı gibi ne dersiniz
Rica ederim. Foruma hafta sonları girebiliyorum, bu nedenle çok sık yazamıyorum.
Evet haklısınız bölme işlemini ters yapmışım, temettü verimi %12 civarında olacak, özür..
Ralli de algı en çok yükselen hisselere göre yapılırsa evet haklı olabilirsiniz. ancak devasa bankalar, bazı sanayi şirketleri de ralliye ayak uyduramadı. Bist 100'ü referans olarak alırsak DOAS'ın yılbaşından bu yana getirisi % 226 civarında (temettü dahil), Bist 100 yılbaşından beri getirisi %119 civarında.
Doas'ın yükselişi sağlıklı.