Hiç nasip olmadı.Bilmiyorum abi.Gelince yeriz.Konya 'ya mı has??
Printable View
Tokat mangalı aldım apt mangal için özel boru döşedim çatıya. İki kardeşim babamgil biz dört aileye mangal yapınca alta dökülen yağ taştı yandı ev de göz gözü görmez oldu o da yasak. Bu yüzden misafir çok kalabalık ise riskli şeylerin denenmesi gerekir. Mangal yapıyorsan iki aile yeter. Daha fazla aile varsa bir mangalın büyük kömür yeterli mangal yapacak kişi sayısı fazla olacak. İddia ediyorum Anadolu da çoğu et pişirmeyi bilmez. Eti pişirip kurutmak marifeti sayılır.
Misafir ağırlamak bence insanlıkta en üst zirve, benim hiç merakım olmadı, yatılı okul vs çok gerekmedi.
Leylek ve tilki misafirlik hikayesi aklıma geldi. Misafire uygun hazırlık gerekir, insanları tanımadan ve içinde insan sevgisi olmadan yapılacak iş değil
Bizim köyün millî tatlısı. Kayınpederim çok sever çok denedi sadece köydeki süt ile oluyor. İlçedeki inek sütü bile durmuyor. Şöyle izah edeyim. Normalde 10 kg inek sütünde 1/3-1/4 yoğurt olur. Adam fazla pancar küspesi yedirirse benim gibi 1/10 yoğurt yaparsın. Yoğurt suya çıktı hep . Bu incirli sütlü de süt yoğurt gibi tutacak suya çıkmayacak. Koyun sütünden oldumu taş gibi olur. Her incir den de olmuyor.
Sadece felçli kalabilmem bile zor. çok fazla sağlık sorunları var. Birinin hiç tedavisi yok. Ama umudum moralim zirvede hayata öyle bağlıyım. Alpere kahvehane yazışmaları attım zirvede adrenalin var.
Misafir çok ağırlayanları insan sınıfına yazarım, malesef ben iyice iblislerden olmaya başladım.
Eskiden salon denmezdi misafir odası denirdi tertipli düzenli olurdu. Sonradan bayramdan bayrama gelecek misafir için büyük bir oda ayırmanın mantığı yok dendi yaşam odası oldu.