Murat BARIŞIK
@Barisikmurat
#HRC - Çin Vadeli Piyasalarında Vadeli HRC fiyatları %0.95 azalarak 512.2ABD$ oldu.
Navlunlar da zaten düşük, bizim borucular Çinden yığıyordur malları. Ereğli bilanço toparlanması en erken 2024 3.çeyreğe kaldı gibi
Printable View
Murat BARIŞIK
@Barisikmurat
#HRC - Çin Vadeli Piyasalarında Vadeli HRC fiyatları %0.95 azalarak 512.2ABD$ oldu.
Navlunlar da zaten düşük, bizim borucular Çinden yığıyordur malları. Ereğli bilanço toparlanması en erken 2024 3.çeyreğe kaldı gibi
VİOP30 da İs Yatırım shorta abanmaya devam etmiş, yakında longcu TEB, BofA ve YapıKredi Yatırımdan müdahale gelecektir!
https://i.hizliresim.com/mr15uh7.PNG
Hesaplamam doğru ise hisse vadelide kabaca APS Tutarı
Mayıs vadede -725 milyon TL azalmış
Haziran vade 817 milyon TL artmış
Temmuz vade 126 milyon TL
bölünenler hatalı olabilir.
https://i.hizliresim.com/n7txlf5.jpg
Ariston abi soğanı tutmasına tutalım da ecnebi gelmez ihracat yapmakta zor şirketlerde zincirleme olur bir şey. Bundan sonra Büyük Çin modelini tercih edeceğiz gibi en azından seneye seçime kadar dayanır
Ben de merak ediyorum nasıl olacak.
Çin artık fabrika satıyor gibi. Geçen baktım solar panel üreten fabrika için teklif isteyiniz deniyor, Türkiye'de çay üreticisi bile bu işe girmiş. Geçen yıl da un fabrikası kuran ilanlar vardı.
20 milyon dolara 300 MW kapasiteli tesis yapıyorlar diye anladım.
Bu arada eskiden güneş tarlasında 1 MW için 20 dönüm gerekiyormuş, yeni paneller ile 14 dekar yetiyormuş. Mevcut güneş santralleri yeni teknoloji ile çok da rekabetçi olmayabilir.
Şu ana kadar konuşmadan bir tüyo çıkmadı, MKYK, cumhurbaşkanı yardımcısı, cumhur ittifakı vs istişare ile karar vereceklermiş ne yapacaklarına.
Benim tahminim medyadan, forumlardan vs okuyup akla yatan fikirler merkezde değerlendiriliyor. Bu insan eli ile de yapılabiliyor olabilir, üst akıl yolu ile de değerlendiriliyor olabilir.
Geçen düşündüm
O da asker olmasaydı
Her mezuna iş bulacağız diye bir şey yok
İstanbul'a pasaport ile girilmeli
Para civa gibidir
Faiz piyasa gerçeği
vs bir sürü realist görüş vardı, sonradan daha populist görüşler hakim oldu ve her seçim dönemi bir şekilde görüşler değişti hatta seçim dönemi içinde görüşler 180 derece değişti, hatta 2-3 kere değişti.