-
Ayın 26'sında Palantir Nasdaq'a geçme kararı almış, ardından Nasdaq-100 endeksine girme koşullarını sağlamış olacak. Nasdaq-100 fonu olan QQQ 300 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip ve Palantir girebilirse 31. sırada olacak bu endekste.
Kurumsal yatırımcı oranı %55.51 seviyesine gelmiş
-
endeks değişikliği haberiyle birlikte açılışta %6 çıkış yaptı, zamanlaması baya iyi oldu, 63 doları da aşacak mı bakalım :)
-
derken geçti ve 64.16.. yeni ath. inanmak güç gerçekten :)
-
66$... %11 artıda. snp500 ve nasdaq kırmızıyken pozitif ayrıştı.
-
13 Aralık'ta Nasdaq-100'ün yeni şirketleri belli olacakmış. Ocak ayında satıp satmamayı düşünüyordum (2026'da vergi ödemek için). Ama tabi düşerse de o zamana kadar yapacak bir şey yok. Bu haber benim için biraz moral oldu. En azından momentumu kaybetmeme olasılığı arttı gibi bakıyorum. 100 endeksi QQQ'dan 2-2.5 milyar dolarlık bir alım gelebilirmiş. Aslında sadece bunun konuşulması bile yeter sanıyorum. Retail ky psikolojisi şu anda tutmaktan yana gibi görünüyor. Tabii her şey tersine dönebilir ytd ben mecburen bekliyorum ocak ayını.
-
Cuma gününe geri döndük. Kar satışı olması normal. Ben bile düşünebilirdim. Kurumlar çıkıyorsa problem olur tabii. Belli olur artık birkaç güne neler olduğu
-
(Bloomberg) -- Palantir Technologies Inc yönetim kurulu üyesi, geçen hafta şirketin New York Borsası'ndan Nasdaq Global Select Market'e kote olma planının perakende yatırımcılara hitap etmek amacıyla yapıldığını yazdıktan sonra X hesabını sildi.
2020'den beri Palantir'in yönetim kurulunda bulunan Eight Partners LLC'de ortak olan Alex Moore, şirketin kote olmasını "milyarlarca dolarlık ETF alımına zorlayarak" mevcut yatırımcıların lehine hisse fiyatını artıracağı için yapıldığını yazdı.
Yazılım şirketi 14 Kasım'da A Sınıfı Ortak Hisse Senetlerinin kote olmasını Nasdaq'a aktaracağını ve 26 Kasım'da Nasdaq'ta kote bir şirket olarak işlem görmeye başlamayı beklediğini söyledi. Palantir'in yaptığı başvuruda değişiklik için belirli bir gerekçe sunulmadı.
Şirket, bir başvuruda teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksine dahil edilmeye uygun olmayı beklediğini söyledi. Bu, endeksi takip eden ETF'leri, yaklaşık 300 milyar dolarlık Invesco QQQ Trust Series 1 gibi, hisse senedi satın almaya zorlayacaktır. Palantir hisseleri, Eylül ayında S&P 500 Endeksi'ne katılacaklarının duyurulmasının ardından ilk işlem gününde %14'ten fazla yükseldi.
Palantir'in kurucu çalışanlarından biri olan ve 2005'ten 2010'a kadar şirkette çalışan Moore, bu hareketin perakende yatırımcılara kazançlar için kullanılan bir meme-stok terimi olan "tendies" getireceğini söyledi.
Palantir'den bir sözcü yorum yapmayı reddetti. Moore, Bloomberg'in gönderi hakkında yorum talebine yanıt vermedi.
Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Finansal Endüstri Düzenleme Kurumu'nda eski bir düzenleyici ve FrontLine Compliance'ın kurucusu olan Amy Lynch, "Yönetim kurulu üyeleri, hizmet verdikleri şirketlerle ilgili bu tür gönderiler yapmamalı" dedi.
Lynch, SEC'in tweet atıldığı sırada neler olduğunu ve tweet'ten kimlerin işlem yoluyla faydalandığını görmek için tüm ticaret faaliyetlerine ve Reddit gönderilerine bakacağını söyledi. Soruşturmalarından hiçbir şey çıkmasa da şirketin onu yönetim kurulundan çıkarmayı düşünebileceğini ekledi.
Palantir, uzun zamandır perakende yatırımcılar arasında favori olmuştur ve Reddit Inc.'in WallStreetBets forumu gibi sitelerde sıkça bahsedilmektedir. Palantir'in kurucu ortağı ve CEO'su Alex Karp daha önce şirketin perakende yatırımcılarını tercih ettiğini ve analistlerin şirketi anlamadığını düşündüğünü söylemişti.
-
Palantir'in 2019'da ordu veri platformu ile ilgili bir kontratı vardı. 450 milyon dolarlık. Bu yenilenmiş ve bir açık ihale yok sadece Palantir seçilmiş bu iş için. Yaklaşık 619 milyon dolar yeni kontrat.