tekrar piyasaya dönersek
bu yükselişin sonunun 2008 benzeri hatta daha beter bir küresel krizle sonlanacağını düşünüyorum
bu kriz sonrasında ne avrupanın eski avrupa olacağını ne de piyasaların eski şekilde işleyeceğini düşünüyorum
Printable View
tekrar piyasaya dönersek
bu yükselişin sonunun 2008 benzeri hatta daha beter bir küresel krizle sonlanacağını düşünüyorum
bu kriz sonrasında ne avrupanın eski avrupa olacağını ne de piyasaların eski şekilde işleyeceğini düşünüyorum
Bahsettiğin senaryolar 2008 benzeri , hatta daha kötüsünü olası kılar pek tabi ki. Ama bunları öngörmek gerçekten zor.
YTD.
Le Pen, "Fransız halkını özgürleştirmenin ve halkın adayına oy vermenin vaktidir. Yıkım döneminin sonunda şimdi ulusal birliğe çağrı yapıyorum. Tüm yurtseverleri, kökeni ve yönelişi ne olursa olsun, Ulusal Cephe projesinin arkasında durmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Marine Le Pen, "Fransız halkını Elysee'ye götürecek ilk aşama aşıldı. Bu bir kez ele geçen bir fırsattır. Vahşi küreselleşme medeniyetimizi tehdit ediyor"
rakibi Emmanuel Macron'un ise uluslararası lobilerin ve finans çevrelerinin desteğiyle Fransa için bir yıkım olacağını iddia etti.
yani
viper sözlük der ki, bu seçim öyle eko tiivviiiii hamşoların dediği gibi barajı geçemeyen partiler ona daha yakın bundan daha uzak , o yüzden ilk turda geçemeyen partinin seçmeninin oyunun şu kadarı macrona bu kadarı le pen e gider tarzı dangalak temalı bir seçim olmaktan çoktan çıkmış durumda
olaylara ve gelişmelere duygusal değil rasyonel ve akılıcı bakıp değerlendiermek lazım, yani analitik düşünce
normalde LE PEN ile MACRON u kıyasladığımızda hemen hemen tümümüz MACRON un seçilmesini ister
sebep ???? çünkü LE PEN islam a karşı tavırlı , çünkü le pen yabancı düşmanı bla bla bla blaaaa
(putin de öyle trump da öyle ,,,,,, ortak yönleri sorrosssspu çocuğu sevmemeleri)
bunların hiçbiri Fransa seçimlerinde Macron un kazanmasının bizim için avantajlı , Le pen in kazanmasının dezavantajlı olduğu anlamına gelmez
yukarıda madam mı dır matmazel midir bilemem ki muhtemelen madam le pen in söylediklerini bold ile yazdım
mesele budur
ve LE PEN in kazanması avrupa birliğinin fişini NET bir şekilde çekeceğinden türkiye için avantajdır
aksi olursa ne olur ??? hiç bir mok olmaz o fişi yine çekerler ancak süreç biraz daha uzar
ben olsam TC hükümetinin yerinde , tamamiyle olaya rasyonel yaklaşır ve fransada yaşayan tüm TÜRKLERİN ikinci turda LE PEN e oy vermesi yönünde lobi yapardım.
7 MAYISA DİKKAT
ZATEN DAĞILMIŞ OLAN AVARELLER TOPLULUĞUNUN DAĞILMASININ RESMİLEŞTiĞi GÜN OLMASI KUVVETLE MUHTEMEL
7 MAYIS TARİHİ BİR GÜN
Seçimde macron denen hergele bir kaç puan da olsa daha fazla oy almış. Piyasanın efendilerin de onu desteklediklerini öğrendik, çünkü Euro dolar karşısında biraz yükseldi, borsa endeksleri de %3-4 yükseldi. Yani zenginler bu adamın arkasında.
le pen de bundan daha iyi değil, hatta daha kötü. Ama onu da birileri destekliyor herhalde, Trump gibi bişey anladığım kadarıyla.
Ancak anketler %30'a karşı 60 macrol kazanır dşyor. Sen ters sonuç çıkacağından nasıl bu kadar eminsin:)
Yorumlarının takipçisiyiz üstat:)