tespit değil temenni diyor betoncu bilader :)
bu arada senin dolaresleri bugün 3.92 den aldığımı farzederek sana bunu seneye bahar aylarında 4.5 den sendikasyon olarak betonlarım diye düşünüyorum :)
Printable View
2-3 artarken son 3 ayda 15-20 artmaya başladı
bütçenin faiz dışı fazla veremediğinide (yani toplanan gelirlerin cari sermaye ve personel giderlerini bile karşılayamadığı) göz önüne alırsak ve rakamlar bu şekilde giderse borç ödeyememe durumu yakındır
ne deniyordu devletlerin borçlarını ödeyememelerine
Durmak yok yola devam....
Doğrudur Global bir buhranda ezberler bozulabilir..o yüzden bende altın tutuyorum..
Ancak yerel buhranda, ezberleri bozmak affedersiniz bayağı bir döt ister..
IMF'in standby olmadan, yani şarta şurta bağlı olmaksızın, sıkışan EM'lere kredi kanallarını açık tutmak için çalışma/anlaşma yaptığını biliyormusunuz..
Büyük Resmi gördüm açıklıyorum...
Cb ha bire ne diyor?
"imf e 5 milyar dolar borç verdik....
Bu doğru mu?
Tabiiki değil ama buna inanan çok büyük bir kesim var...
Peki ekonomi nasıl?
Bu gidişle bizi tekrar imf vs gibi yerlerden borç almak zorunda bırakacak...
O zaman?
Bence reis "imf'e borç verdik" derken bu zamanlara hazırlık yapıyor. Gidip imf den kredi alacak. Sonra da diyecek ki verdiğiniz borcu geri aldık!
Yiyen olur mu?
Neden olmasın!
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji3]
Benzin dogalgaz Mercedes iPhone vs vs kullanmiyorsaniz tabiki..dolarla euroile işimiz yok.
SM-A700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşağıda ülke kredi notundan sonraki maviyle gösterilen yüzdeler ülkelerin 10 yıllık bonoları..tablo büyük olduğundan hepsini alamadım, özür..
Ancak biraz daha gayret edersek önce Kenya'yı, sonra Uganda ve Nijeryayı, sonrada Mısır ve..:bravo:
Bu arada Derviş'in 2001 krizi sırasında bir ara söyledikleri aklıma geldi..Uganda'dan felan iyiyiz demişti..hakkaten adam doğru söylüyormuş ya..:)
https://i.hizliresim.com/NOJNza.png
geçen gece hurriyet'in new yorktaki muhabiri çok ilginç bir bilgi verdi
FBI 2015 yılında kendi dinleme yapmış ve bulgular 12-25 aralık tapelerini destekliyormuş
yanı demek istenen, hırsızlık o kadar büyük ki muhabbeti yıllarca devam etmiş
Kızılay'da bir seyyar satıcıya aynı sözleri söyledim. Olmaz öyle şey dedi. Olur mu dedim hükumetteki insanlar böyle söylüyor onlar yalancı mı dedim. Adamın rengi attı yok abi falan filan sonra durumu izah etti bende dinleyi verdim. Adam kendisi üretiyormuş yok abi olur mu dedi çoğu mal ithal. 375 bin lira kur zararım var dedi. 300 bin liralık evi 175 bine anca sattım dedi.
İthal mal (araba, beyaz eşya, cep telefonu, TV, klimai kombi vs vs) kullanıp servis zamanı geldiği zaman yedek parça maliyetini görünce "yandım anam" diyenlerin sayısı toplumun çoğunluğunu oluşturana kadar kurun yükselmesi iyidir.
AVM ler ağzına kadar ithal mal satıyor. Külçe ALTIN ve GÜMÜŞ ithalatı hariç, cari açık sıfırlanana kadar kurun yükselmesi lazım.
Toplumun yüzde% kaçı yandım anam diyor?
elinizdeki iPHone lar Samsung lar Mitsubishi ler Toshiba lar VW ler BMW ler Mercedes ler vs vs bozulduğunda hörç diye köküne kadar girmeli tamir maliyeti!
toplum olarak ne üretiyorsun da bu kadar ithal lüks mal kullanıyorsun?
Hiç dolarım yok (ALTIN ve GÜMÜŞ var ağırlıklı olarak) ama kurun yükselmesine gerçekten seviniyorum. Keşke biraz daha yükselse. Bir kere öleceksin. Tam öleceksin. Sonra küllerinden doğacaksın! adam gibi üreteceksin. Makine sesi olacak her yer!
H4 te flama diyorlar katılıyor musunuz?
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam tersi makas gittikçe açılıyor.4 aydır Uganda şilini karşısında hızla değer kaybettik.Kenya'nın eğitimde ve sanayide büyük atılımları oldu.Yerli sanayicimiz bile yatırım için Mısır'ı tercih etmeye başlamıştı ancak iç karışıklık neticesi bozulma yaşadılar.Biz yine kendimizi Almanya,Hollanda vs ile kıyaslamaya devam edelim,en azından eğlenceli oluyor,aksi halde moralimiz bozulabilir
Bugün zurnanın zırt dediği noktaya gelebiliriz.Ondan sonra da devam ederse Benjaminin kutusu asıl o zaman açılmış olacak.Yabancılardan çok halk desteği ve ekonomi yönetimi desteği ile birlikte doları çok daha ileri taşıyabiliriz.Halkın hesapsız harcamaları,%40-50 enflasyonun %10 olarak açıklanması ve buna göre faiz belirlenmesi,gelen kaynakların betona gömülmesi ile birlikte arkasına bu güçlü destekleri alarak bayrağı dikmiş durumda ve bu seviyelerin aşılmasıyla beraber önünde engel kalmayacağını düşünüyorum.
Çıkabilecek tek engel sabit kur rejimine geçmek olabilir.Bu çılgın projenin çok yıkıcı etkileri olsa da OHAL,darbe,terör,enflasyonist ortam,artan işsizlik,artan sokak köpekleri vs vs ile birlikte 1960-70 lere dönmemiz için tek eksiğimiz sabit kur kaldı.Bu da olursa yerli zaman makinası tıkır tıkır çalışacak ve 50 yıl geri gitme imkanımız olacak.
an itibarıyla
3,9306 +0,0019 +0,05%
gördü bu göz.
derken
3,9318
derken
3,9348
tarihi zirve denemesi olacak mı ne.
YTD.
sakin bi gün dliyorum
Benzine, motorine bir kaç gün içinde otomatik bir düzenleme gelir artık...
Gün Aralığı: 3,9216 - 3,9348
Anlik 3.9334
kelime hatası olmuş düzelttim.
Usd/try 3,9360
3,9367 +0,0080 +0,20%
Yanda birisi başlık açmış...
Biz dolar alıyoruz diye dolar yükseliyor gibi bir sonuca varıyor insan.
Suçluluk duyuyor...
Ne kadar yanıltıcı.
Ne kadar aptalca.
Fırtınada koca okyanusun dengelerini hacmini vs görmeyeceksin, okyanusun ortasında kendi can derdine düşmüş bir geminin içindekileri, geminin pervanesini, tüm fırtınanın sorumlusu olarak ilan edeceksin.
Adam olmaz bunlar.