Herkes sus pus. Kimse yazmıyor. Az çıktımı burada yorumlar çoğalıyor. Hani nerdesiniz çok bilmişler.
Printable View
Herkes sus pus. Kimse yazmıyor. Az çıktımı burada yorumlar çoğalıyor. Hani nerdesiniz çok bilmişler.
Ekledik portföye bekliyoruz. Aldığı malı bilmeyen, borsaya bulaşmasın. Hayır kurumu değil burası.
SÜREKLİ BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI
Konu : ***Pay Satım Bildirimi
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : ***HAYIR
Bildirime Konu Borsa Şirketi : ***LİDER FAKTORİNG A.Ş.
Açıklama :
24.11.2023 tarihinde Lider Faktoring A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,00-10,98 TL fiyat aralığından 2.700.000 TL toplam nominal tutarlı satış
işlemi tarafımca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Lider Faktoring A.Ş. sermayesindeki paylarım 24.11.2023 tarihi itibariyle %20,32
sınırına ulaşmıştır. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda verilmektedir. Jak SUCAZ
10 ile 11.30 arasında sanirim yaklaşık 5 milyonda yatırım fonlarından ek şıklık gozukuyor hep dediğim veya hissettiğim tahtanın oyuncuları ne olduğunu anlamadan hisselerini yatırım fonlarina kaptırdılar.Simdi sattığı hisse tutarı ile şimdiki hisse tutarından alsa olmuyor işine gelmiyor bir de üstüne üstlük tacirler 15 tl hedef verince iyice panik yaptılar acemice 10 tl fiyatlarında baskiladilar yönü aşağı yöne yine çevirdiler sonra tacirler bir hafta geçti hemen revize ağırlık oranının düşürdüler fazla söze gerek yok bilanco her şeyi gösterir burda bilancolari bekliceksin yapicak bir şey yok haber akışı yok ihale yok yatırım tavsiyesi deildir..
Yazdiklarin bunlar.
Sen borsaya neden geldin hemserim.
Hadi birilerini dinledin geldin,peki bu hisseye neden girdin.
Ne borsa ne hisseler hakkinda gram bilgin yok, burada yazilanlarla bu isi yapamazsin sen.
Sana tavsiyem, borsadan uzak dur.
Bu sirket 19 Haziran 2014 gunu halka acildi.
Geriye dogru bir bak ve yasananlari dusun.
Ne krizler, ne Gezi olaylar, ne Fetocu kalkismalar yasandi.
Gecen her yil kar etti, para kazandi.
Bu sirket cok akillica yonetilir,
300 Milyon sermaye ile 9 ayda 406 Milyon TL. para kazandi, Faktoringlerde, kazancin cogu, yil sonlarina dogru evrilir, eger son bilancoda 200-300 Milyon kar artisi olursa, bu sirket en az 1.5 TL. nakit kar payi dagitir.
Bence Tacirlerin 15 TL. tahmini cok mutevazi bir tahmin.
Kimse dinlemese de bir kez daha yazalim, bu hisse satilacak bir hisse degildir.
Sabirli olmak gerekiyor.
2023 yil sonu bilancosunda kar tahmini icin en saglam kaynak, İskontolu Faktoring Alacakları (Net) kalemidir.
9 aylik bilancoda yazan bu deger 2.6 Milyar TL. dir. ( 2.600.677.000 TL.)
Bu bilgiden hareketle bizzat kendiniz tahminde bulunabilirsiniz.
Bilancoda ayrica diger faaliyet gelirleri kalemi var, 355.819.000 TL. bunu dikkate almasanizda olur.
Elimizdeki geşmiş verilere bakarsak faktoringler 4.ceyrekte getirdiği kari tek seferde getirmisler örnek
Ulusal Fakto 2022 9 da 51 Milyon 700 bin TL getirmiş 2022 12 de 100 milyon 365 bin TL getirmiş 3 ceyrek toplamı tek sefer de yine aynı şekilde Lider Faktoring 2022 9 da 100 milyon 28 bin TL getirip 2022 12 de yine tek seferde artirip 206 milyon 874 bin TL yıl sonu kari elde etmiştir yıl sonu son çeyrek rakamları 3 çeyreği de tek sefer de getirdiği potansiyelleri görülmekte olup yüksek ihtimal aynı beklenti içindeyiz Ulufada bu beklenti olursa 600 milyon Lidfada 800 milyon neden olmasın deyip bilancolari beklicez borsada oyun bitmez yatirim tavsiyesi deildir..
Şunuda söylemek gerektiğini düşünüyorum borsada sirketi halka arz edip patron satışları yapan RTALB vardi 3 ve 4 ortaktır bunun A1 halka arz etti halka arzda sonra sirket sahipleri borsada A1 kanalı ile hisse sattılar o zaman küçük ölçekli bir sirketti hisse satıcam hisse saticam diye habere haber gönderirdi onu halka arz A1 menkul sahibi guler holding gitti bu sirketi satin aldi ondan sonra korana virüs korana test kitleri derken dünya para kazandılar demem o ki borsada para kazanacak derken sirket ler elden kayıp gidi verir aynı şekilde Deva ilac patron yukarıdan sat aşağıdan al güzel para kazanıyor bir zaman veriyor düşmüyor veriyor düşmüyor veriyor düşmüyor sonra yabancı bir fon gel sirketi satin alıp gidiyor Deva şimdi ne oldu borsada çok örnek var patronların harçlık çıkardığı bir sistem borsa yukarıdan ver aşağı lardan koy sana güzel bir para borsada iki türlü para kaza inliyor hep aşağıdan alıp yukarıdan satma ile deil bi de onun tersi var yatırım tavsiyesi deildir.
Tınaz hocam lafım size değildi .üzerine alınmışsın. Örnek gönderdiğin mesajları nabız için yazdım. Yaşın kaç bilmem ama uzun zamandır borsadayım 20 üstü.kimsenin lafıyla almam.lidfada çok uzun zamandır elimde . Alsat yapmam.alır yatarım.çok bilmiş yorumlara güler geçerim.hedef 2025
İlk parayı kullananlar Lidyalılardır M.Ö 7.yüzyılda.hissenin borsa kodu LİDFA güzel benzerlik :)
Onceki sayfalarda bir arkadas sormus 40 TL. olur mu diye.
Ben bu tur sorulara cevap vermem ancak benim de bir beklentim var tabiki.
Ben sahsen elimdeki mali asla 20 TL.nin altinda satmam.
Yil sonu bilancosu geldikten sonra hisse 30 TL.yi de gorebilir belli olmaz.
Simdi bunu yazdik ya, yemez icmez bir gun gelir, 20 TL. diyordun diye sitem eder.
Yani benim kisisel beklentim ile hisse su olur demek arasinda farki anlamak lazim.
Okur yazarlarin %40 okudugunu anlamiyor diyen bir istatistik var.
Bence bu dogru, o nedenle iyi okuyun, bu hisse 20 TL. olur demiyoruz, ben 20 TL. nin altinda malimi vermem diyoruz.
Olur olmaz bilemem.
Ama bu sartlarda, diger hisselerin fiyatlarini da dikkate alarak, bir degerlendirme yapin, satmadan once ne alacaginizi iyi belirleyin, ve sabirli olun.
Faktoring sektör verileri açıklanmış, konuyla ilgili bir analiz: https://twitter.com/cem__soner/statu...-px_NDfaQ&s=19
Bugün piyasanın genelinde düşüş vardı XFINK kapanış 3,382 12 aylık zirvesi 4,282 yeni zirve için %27 yükseliş yaşaması gerekir,
Lidfa 12 aylık zirvesi 11,30 yeni zirve yapmış hisse kapanış 8,74 zirvesini geliştirmesi için %30 yükseliş yaşaması gerekir ytd.
Lidyalılar dünyada ilk parayı kullananlardır Lidyalılarında kafası karışmıştır.Teşekkürler :)
XBANK dayanmaya çalışıyor ne kadar dayanır bilinmez eğer banka sektöründe satış başlarsa buyurun cenaze namazına XU100 kapanış 7,529 daha önce 7,400 dönmüştü epey zamandır 7,400 8,100 arasında gidip geliyor ytd.
Selamlar herkese,
LİDFA KAP BİLDİRİMİ;
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 15.11.2023 tarih ve 2023/40 sayılı kararı ile; Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'nci maddesi hükmü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun, II.18-1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği çerçevesinde yapılan değerlendirme neticesinde; mevcut kayıtlı sermaye tavanımıza henüz ulaşılmamış olsa da, Şirketimiz hedeflerine ulaşması için yeterli olmadığına, 2023 – 2027 yılları için Şirketimiz mevcut 400.000.000.- TL (Dört Yüz Milyon Türk Lirası) kayıtlı sermaye tavanının 1.250.000.000.- TL (Bir Milyar İki Yüz Elli Milyon Türk Lirası)'na artırılmasına, bu çerçevede Şirketimiz esas sözleşmesinin 6'ncı maddesinin ekteki şekilde tadiline uygun görüşleri için Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılmış olan başvurumuz, SPK'nın 11.12.2023 tarih ve E-29833736-110.04.04-46425 sayılı yazıları ile uygun görülmüş olup, T.C. Ticaret Bakanlığı ve BDKK olurları sonrasında yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacaktır."
Ne dersiniz Bedelsiz Sermaye Artırımı gelebilir mi sizce ?
Geçmiş yıllarda bedelsiz sermaye artırımı yapmış gene yapabilirler bilinmez tabi ne yapacakları fakat şirket için bedelsiz sermaye artırımı daha avantajlıdır temettüye göre eğer seneye temettü verirlerse.Ayrıca hiçbir şey vermesede sıkıntı değil önemli olan prim yapması zirve yaptığı yerde kalıcılık sağlaması önemli olandır.
Lidfa yükseliş trendinde sıkıntı yok fakat bugün zor yükseliş yaşadı ytd.
Hoş geldin Sayın Anadolu Alp Naten de kalsaydık yaklaşık 10 kat artışı görürdük kısmet değilmiş ben sahiplerine kızdım çıktım 150 tl lerde ordan Burcelige geçtim ordan sonrada full burdayım bu yılı nerde ise burda geçirdik faktoring sektörünü borsa sevmiyor patronlarida sevmiyor Ulusal Fakto da ortaklar 10 milyon lot satti burada da patron 2 700 bin lot satti 2 milyon 300 binde sırada bekliyor :wu: kendi kendime söz verdim sirket kurulduğundan beri tarihi kar rakamlarını yakalıyor 2 defter değerine koştura koştura hisse satıyor kısmet değilse yapacak bir şey yok sene sonu 700 ile 800 milyon beklenti kar rakamı bekletip gorcez yatırım tavsiyesi deildir..
Ortak Sn Tomi patron 24 kasımda satmış 27 kasımda Lidfa 26 Aralık seans sonuna kadar kredili işlemelere konu edilemeyecek kaynak iş cep fakat ceza alması olumsuz olmuş.
Naten gelince sektörü zor sektör rakibi çok Lidfa daha farklı paradan para kazanıyor sektörü daha iyi 2024 yılı tahminim faktoring,sigorta ve bankacılık sektörleri diğerlerinden daha kuvvetli olacaktır ytd.
Patron niye satar çok tuhaf fakat yazdığınız gibi Lidfa hem beklentili hemde ucuz hisse olduğu gerçeğidir ytd.
Teknik analiz sitesinde bir üye yazmış 5,79 civarına düşüş yaşadıktan sonra takip edilmesinde yarar olacağını yazmış şaka gibi XFINK sektörüne baktığı filan yok kapanış 3,468 12 aylık zirvesi 4,282 sektörde güçlü beklentiler var bu yüzden yapılan teknik analiz baştan yanlış çoğu teknikçi analiz yaptığında sektörünün teknik analizine bakmıyor Lidfa 8 TL üzerinde günlük kapanışlar yaptığı sürece sıkıntı yoktur haftalık kapanış 9,04 bugün sektörünün üzerinde prim yaptı ytd.
Lidfa tek risk Sn Tomi yazdığı gibi patronun hisse satışı başka risk yok hisse özelinde sektörü iyi sıkıntı yok ytd.
Onun satışını bir kurum karşıladı bence yine o alacaktır diye dusunuyorum 10 ile 11 arasi hisseyi bence yine o kurum alacaktır diye dusunuyorum 2 milyon 300 bin kaldı onun gideceği yer bellidir diye dusunuyorum şahsen sıkıntı yok tahtada ben beğeniyorum gidişatı yatırım tavsiyesi deildir.
Tahta nin grafiğine bakıldığında profesyonelce çizilmiş gibi nakış işler gibi tahtayı işliyorlar ,vakif finans bedelli sermaye artışı haberi gönderdi hisse için kötü oldu ben bu hisseye bölünmeden önce girdim bir yüzde 88 bedelsinini aldim sanki yine kayıtlı sermayeyi artırdığınıa göre ilerde bedelsiz yine verecektir yakınlarda, yatırım tavsiyesi deildir..
ForumHisselerAna Pazar (KRGYO-MTRKS)LIDFA - Lider Faktoring
+ Konuya YanıtSayfa 376/399İlk...276326366374375376377378386...SonArama sonucu
Başlıklarda Ara
Görünüm
07-05-2023, 22:36#3001Bay Tomi
Sadık Üye
Duhul
Mar 2017
Gönderi
1,593
1,06 defter değeri geçen 3 ayda 22 Milyon iken bu donem yaklaşık 82 Milyon kar getirdi , 2022 yıl sonu kari 206 Milyon TL idi 3 ayda yaklaşık yarısı dedik o zaman 6 aylik ta sanki yıllığı yakalayıp gecicek gibi duruyor eğer sene sonu 135 Milyon sermayeye 400 Milyon ve üstü rakamlar iki li ve üçlü rakamları hak etmesi anlamına gelir genelde faktoringler bu yıla bilanco rakamları çok güzel geldi bu yıl faktoringlerin yılı olabilir , yatırım tavsiyesi deildir..
Geçmişte bunu yazmıştım 07.05.2023 de o zaman üç aylık gelmişti yukarıdan sat aşağıdan al cılar 9 tl den 5 tl ye indirip hatta 4.50 tl bedelsiz vermeden evvel kağıdı dipten diye atıyorlardı 4.50 yi gördüğümü hatırlıyorum sonra % 88 bedelsiz verdi sanırım 3.18 tl bölünmeden sonraki ilk fiati idi ben iki kat artırır diye düşünmüştüm sirket geçen seneye göre 4 katlik bir kar artışı yaparak gitti ve çok kişinin elindende malı aldılar millet ne olduğunu anlamadı tahtadakiler yatırım tavsiyesi deildir.
Bende beğendim Lidfayı yaklaşık 1 haftadır izliyorum 11,30 dan düşüş yaşamıştı kendi içinde dengelenme yaşıyor aynen sıkıntı olmadığını düşünüyorum zaten aralık ayı bitmesine az kaldı ondan sonra son çeyrek bilanço beklenmeye başlar ytd.
He haftaya düşüşte yaşayabilir sadece fikrimi yazıyorum doğru olacak diye bir kural yok kısmet diyelim.
Tilki uykusunda .yıldırma politikası devam.tahacı haricinde her çıkacağını biliyor. Ama malesef tahtacının istediği oluyor.
8-9 arasi 3 kere trade ettim,bugun bilanco donemine kadar yuzde 30 portfoyumu park ediyorum 8,50 ortalama ile. Temel verileri iyi gelmeye devam ediyor, tacirlerin yaptigi analiz de ozellikle potansiyelini yakalamasini sagladi hissenin ancak patron realize olmayi tercih etti, bakinca yillardir boyle bir firsat gelmisken tercihi dogru ancak surec temeli desteklemeye devam ediyor ve daha yukarilara cikacaktir hisse performansi. Aralik ayi icinde 7 liralara cekilme yasarsa bir bu kadar daha ilave ederim piyasa yapicinin cani terste bezdirmek de olabilir.
Bende ayni seyi yaptim,Portfoyun %25'ini park ettim, 7.30 TL. ortalama maaliyetle.
Gunluk hisse fiyatini takip ederken asil onemli noktayi es gecmemek lazim.
Lidfa'nin ulkenin kronik darbogazlariyla ilgisi yok.
Yani doviz ve enerji maaliyetleri ile ilgili bir derdi yok.
1.Para satiyor, rekabet acisindan bu kadar degerli bir mal ureten var mi..Yok.
2.Sermayesini nitelikli yatirimcilara borclanarak elde ediyor.
3.Bankalar disinda en yuksek musteri portfoyune sahip.
4.Musterilerini cok ciddi teminatlar almadan musteri kadrosuna almiyor.
5.Musterilerin taleplerini ayni gun icinde cozuyor. KOBI'lerin bir cozum ortagi gibi calisiyor.
Son olarak, musterilerin pek cogu kotu bankacilik deneyimine sahip KOBI'ler, Bunlar, son uc yillik bilanconu getir gibi banka taleplerine bir daha asla basvurmuyor.
19 Haziran 2014 gunu halka acildi, acildigindan bugune kadar her bir gununu tek tek takip ettim.
O yuzden zaman zaman yazarim, Lidfa satilacak bir hisse degildir diye.
Alin, yatin kulaginizin ustune.
Sahsi fikrim, kanaatimdir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
3 ceyrek sonucuna paralel gelecek sonuc dahi 12-13 liralari eder yaparken son ceyregin ilk ayi guzel gecti,faiz artis egrisi azalabilir ancak faizlerin pik noktaya ulasmasi ve 2024 ikinci ceyrege kadar da o noktada durmasi ongorulmekte. Bu kosullarda is modeli nakit uretmeye devam eder ve potansiyeli korur. Patron satis hamlesi ve volatil olusu basta ful yuklenmememe neden oldu, dususlerde agirligimi arttiririm yarinki faiz kararini gormeli once
https://twitter.com/kadirhanozturk/s...8jrebFpTg&s=19
Bu piyasada direnmek cok zor ama bu sektorun bilancolarina kadar dayanmak lazim poz arttirarak her dususte
Okadar çok sabra oynuyorki...1 haftada yüzde 40 çıkarıp 1 ay hergün düşüşle yüde 35 40 düşürüyor.zarardaki arkadaşlar bu kağıt satılaak kağıt değil
Ekleme yapildi vade 2 ay bakalim sonuc ne olacak
1 ay evvelkiyerine getirdi 7.70 TL seviyesine indirdi peki 10 ile 11 arasi mal alanlar a ne oldu 7.70 ile 11.30 arasi hareket çektiniz bu aralıkta yaklaşık yatırım fonları ve patron totalde 11 milyon mal satildi mal yukari giderken satiliyor düşerken kimse satmıyor hikayeden birbirlerine yine seansta mal aktarma işlemleri Yılbaşından beri aynı taktik sıktı enflasyon karşısında hep zarardalar beter olsunlar yatırım tavsiyesi değildir
Operasyon tepeden yapiliyor. Ben bunca zamandir noel haftasi eyvallah ama bankof un bu kadar islemini kisitladigini hatirlamiyorum ki ordan islem yapanlarin cogu yerli. Haftasonu buyuk kalemler toprak atti bu hafta icin endeks ustune istedikleri rakama basip tepki alacaklar guya adi da teknik,noel fon cikisi olacak. Nedense simsek de her seans aciklama yagdiriyor surekli negatif tarafa cekilebilir sekilde. İcerideyiz artik tepissinler gubrf da oldugu gibi
Saptırmak için herşeyi deneyecekler..sabreden kazanacak...ytd