Görüşlerimi yazmışım zaten...
Printable View
reis adalet işlerindeki avrasya grubuna dikkat etsin.abd ile orta yol bulmasını engellemek için adli olay yaratıyorlar.
Aynı zamanda anlaşma yapılacak abd yönetimini gözetmesi gerek.
yoksa çok sapkın TR düşmanı abd grubu mevcut.
Zarrab davasının işbu hükümet (hatta Erdoğan) açısından ne derece önemli olduğunu bir kaç kez yazdım...Yeterli güvence vermemişler belliki…Erdoğan bu tip bir riski asla almaz...Alıntı:
Bizim taraftan anlatıma göre de Atilla konusunda ve bankaya ek bir soruşturma olmaması konusunda anlaştık. Brunson da bir sonraki mahkemesinde serbest kalacaktı. O aradaki vakti de evinde geçirecekti. Pence işi bozdu.
Bu yazının hemen üzerine 2 hafta önce paylaştığım üstteki yazıyı yeniden hatırlatmak isterim. (Sayfa 347 ve sonrası)
O dönem bu yazı üzerinden dönen tartışmalarımızı da okuyabilirsiniz arkadaşlar. Nedir bu Avrasya grubu derseniz, böyle düşünenler
Ben algıda seçiciliğin sağlanması için yazdım. Yoksa tüm detaylarına vakıf olduğum bir oluşum değil. Bir yere not edin ve gündemi izlemeye, ayrıntıları yakalamaya devam edin. (Ben aklımın bir yerinde tutuyorum bunu)
O yazıda anlatılan bir komplo teorisi olabilir elbette. Onlar adamların düşünceleri ve ben onları ben de aynı fikirdeyim demek için yazmadım. Hayalleri böyle olan insanlar var ve tepelere yakınlar demek için yazdım.
Tabi canim, aciklamistiniz bunu daha once. Siz ayni fikirdesiniz demedim zaten. Acayip bir sacmalik bence. Ama dediginiz gibi, allah bilir ne dusunuyorlar, her tarafimiz sacmalik artik.
Amerikaya karşı kışkırtanlar çok olacaktır bu dönemde. Umarım ülkemizin ihtiyacı olan denge siyasetini iyi uygulayan görüşler baskın gelir de işler daha da karışmaz. Kavga etsen dövemeyeceğin birisine karşı efelenmek gibi bir durumdayız. Sabır taşı çatlarsa ağız burun dağıtır; vakur ama hırpalanmış halde buluruz kendimizi. (Kim bilir belki o zaman papazı en başında hiç yargılamayıp, persona non grata statüsüne alıp gönderseydik keşke bile diyecek hale geliriz) Umarım böyle olmaz.
Bu iktidarın bu yönünü hiç sevmiyorum. Adım atarken iki adım sonrasında neler yaşanabileceğini ve bunun karşısında ne yapacaklarını hiç düşünmeden hareket ediyorlarmış gibi geliyor.
Beyler butun bunlarin Silver Lining'i AMERIKA ILE HALKBANK UZERINDEKI TUM CEZA VS ISLERIN KALDIRILMASINI IKI TARAFIN DA ONAYLADIGI ORTAYA CIKIYOR.. Bence bu cok cok onemli bir gelisme... Olan biten de su: Reis NATO toplantisi sirasinda Israilin tutukladigi Turk bayanin salinmasiyla ilgili Trumptan ricada bulunuyor, ama onu sal ben de Papaz Brunson'u salayim demiyor. Trump da Netenyahuyu ariyor Turk bayan saliniyor. Bu kez Papaz ev hapsine alininca yani serbest kalmayinca Trump Reisi ariyor ya niye birakmadin Papazi diyor ben seninkini biraktirdim. Reis de biz oyle konusmadik ki diyor. Trump atar yapiyor ve o gun yardimcisi Pence'e yaptirim konsumasini (hem de evanjelistlerin doldurdugu tam yerinde bir ortamda ve ara secimler oncesi) yaptirtyor. Gerisini biliyorsunuz..
Bakanlara uygulanan yaptirimlar ise sembolik yani ic politikaya yonelik. Bakanlarin Dolar transferleri disinda hicbir pratik etkisi yok... O yuzden bu is eninde sonunda sulh yoluyla cozulecegi icin eger gercekten SMART MONEY diye birsey varsa bu dakkadan sonar sapik hibi HALKB toplamaya baslamasi lazim...
@Ayransiz
Bloomberg'in yazisi oyle degil ama.
Her halikarda dedigin gibi banka icin ugrasiliyor. Ama herhangi bir sonuca ulasilmasi ABD ile iliskilerin duzelmesine bagli. Yani orda "lenient" "hefty", vs de gosteriyor ki ABD de bunu kullaniyor. TREND de "en ust duzeyden cozumu icin ugrasiliyordur, Temmuzda bitirilir" yaziyordu hep. Her ne kadar fiyatta cuvallasa da, bu ongoruleri cok dogru.
Dostum Bloombergin haberini Benjamin Harvey yapti.. O herif dusuk profilli bir muhabir ama kulagi cok delik (hatta asiri delik) o yuzden atlatma haberler yapabiliyor ama olayin tumune vakif degil.. Sana tavsiyem tam bir Turkiye Dusmani orrrrrman cocugu olan FDD denen neocon yuvasinin baskan yardimcisi eski OFAC ci Jonathan Schanzer i takip etmen.. O OC bile is tamamdir Halkbank malkbank hepsi genis bir waiver olacakti ama RTE berbat etti diyor (tabi bizce de isi Pence berbat etti) Ama her halukarda bu isin konusuldugunu hatta cozuldugunu son anda ise su Israilde tutuklanan kadinin durumu uzerinden bir yanlis anlamanin buralara kadar isi kopurttugunu goruyoruz..
Reis Selam, Sen Irascible sin sanirim eskilerden. Bu Jonathan Schanzer i nereden takip ediyorsun ? kaynak paylasabilir misin ? Sanki bu isi konustuklarina gore. Eski noktasina geri donup oradan devam edebilirler gibime geliyor.
Ama USA Turkiyeye herseyi dayatmaya calisiyor. S-400, Rusya ile yakinlasma, IRANA ambargo koy, vesaire.
Papaz bahane gibi geliyor bana.
Turkiye ile USA komple ipleri atmaya karar verdiler sanki. Iliskiler daha da derin krize gidiyor. HAlkbank ta daha da ne kadar dib var sizce. Dolar olarak 10 yillik grafigi var mi kimsede
HAlkbank yillik borsadaki kaybi %55. Afedersiniz ama ....
Insanlar yonelemiyor ki. Zaten icinde.
Boyle durumlarda portfoy cesnisi kurtariyor. Hep yazilir ama nedense cogu insan uygulamaz, tek hisseye abanir. Borsa bizim dusundugumuzden cok daha buyuk, para olan yerde hersey vardir.
http://share.matriksdata.com/Images/...1208357086.png
Metin Topuz mevzuunda da aynısı olmuş, s.kik bir çaycı için vize kısıtlaması getirmişlerdi...Hem de vatandaş bizim vatandaşımız iken...Unutuldu gitti...Bakalım bu nasıl olacak ?...Şu kesin bir gerçek ki, Trump'ın -seçimlerden galip çıkması durumunda- kıçına ilk tekme vuracağı adam Pence …
Bunu da not ettim aha buraya...
ABD'nin (Trump kanadının) derdi Türkiye'yi ekonomik olarak zora sokmak olsa direkmen HALKB cezasını kitlerdi, hem de dibine kadar...Alınan karar ağır politik bir karar gibi duruyor ama adamlar zırdeli olduğu için kimse işin siyasetinde, politikasında değil artık...Bizimkiler aynı düzeyde karşılık verebilecekler mi bakalım...Vize hikâyesine benzemez ama onu söyleyim...Putin'in danışmanlarına yaptırım kararı çıktığında hiç bir tepki vermemişti Rusya...Hatta adamların elçiliğini basıp talan ettiler yine de çıtı çıkmadı Putin'in...Bu tür "diplomatik" hamlelere aynı dilden cevap vermek içerisinde çok farklı riskler de barındırıyor...Gayet iyi hesap edilmesi lazım...
Bu arada Trump alttan alttan "yaw idari ediverin gari, şu seçimler bitsin bunların hepsinin defterini düreceğim" diyor bundan hiç kuşkum yok...1-2 güne kalmaz arar Erdoğan'ı, bakın da görün...
https://resmim.net/f/c1UtZ7.png
kırmayalım şu yükselen trendimizi lütfen
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
temettü ne oldu??
düzeltme:
https://www.businessht.com.tr/sirket...lifini-dusurdu
faiz %20 dağıtılan temettü %2 gel de türk borsası gelişsin de. %7-8 dağıtana blumberkteki kıytırık analizciler şahane güzel temettü demeye devam etsin bizim gibi alan keriz bol nasılsa...
Yabancı TL bazlı bu fiyattan satıp 5.05 den dolar alıp çıkacak hele bu memleketten...Biraz zor yavrim...Birilerini pis kıstırdılar ama kimi bilmem abi...:cool:
Geçenki hareket benzeri bir mevzu dönüyor...Dün 7.10 işlem görürken haber olmaksızın son 15-20 dakikada kağıda basıp en dipten kapattılar...Bugün de aynı ekip (Garanti,TEB) alıştalar...Bizde gelmişiz analiz manaliz...Valla yazık abi...Acıyın lem bize biraz...
Cok bastilar.
http://share.matriksdata.com/Images/...1913155290.png
https://twitter.com/realDonaldTrump/...46945640525826Alıntı:
..This is a terrible situation and Attorney General Jeff Sessions should stop this Rigged Witch Hunt right now, before it continues to stain our country any further. Bob Mueller is totally conflicted, and his 17 Angry Democrats that are doing his dirty work are a disgrace to USA!
Trump Savcı Mülleri'i bir şekilde defetmesi için Adalet Bakanı Sessions'a baskı yapıyor an itibariyle...Tam bu günlerde biz de ABD Adalet Bakanına yaptırım kararı alsak ne olur mesela ???
Bu devasa oyunda herkesin yanında satranç şampiyonları var abi...4-5 hamle sonrasını planlamak zorunda olunan bir süreçten geçiyoruz resmen...Türkiye'den 'tansiyon artırıcı' bir hamle gelmeden ABD'nin 2nci bir hamle yapması bence gayet zayıf bir ihtimal...Ki, Pence'in son mesajında da bu vurgu var sanki...Adamların dakkası dakkasını tutmuyor, yoksa güzel paralar götürülür HALKB'den...:cool:
mevcutta 400 milyar dolar borç varsa, aylık ta bunca cari açık çıkıyorsa, doların yukarı çok yolu vardır diye düşünüyorum
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu oyunun nasil oynandigini bilsek, bu durumlara gelmezdi isler.
Katiliyorum, biraz kizdik bakanlari SDN'e almalarina.. . ama, devlet yonetmek sagduyulu olmayi gerektirir. Biz yonetmiyoruz ki.
Pence'i secen Trump Vice President olarak. ABD'de demokratlar secimler baslamadan beri anti-Trump propagandasi yapiyior, Ted Cruz'a ara gaz veriyordu halki bolsun diye. ABD'de medya demokratlarin elinde. Oldukca fazla yalan haber yapiyorlar Trump'a karsi. Baska olmadan once de, sonra da. Trump'i orda isteyen sapikliktan bikmis ABD halki.
Pompeo Trump'ın adamı ve açıklamaları hiç hoş değil abi...Bunlar bizi tırmalattıracak Kasım seçimlerine kadar...Bu net...
https://www.jpost.com//Israel-News/G...-Tehran-563975Alıntı:
Germany’s powerful central bank – Deutsche Bundesbank – passed a new financial policy that will effectively bar the transfer of nearly $400 million in cash to the Iranian regime.
Durum bu kadar net abi...Böyle bir konjonktürde İran'a stratejik ortağımız diyoruz...
https://www.al-monitor.com/pulse/tr/...-projects.html
Bu haber de "stratejik" ortağımızın bize (ve hatta tüm TÜRK Dünyasına) atmaya çalıştığı kazık...
Ayni tas ayni hamam.
Sinir komsumuzla ortak olmama sansimiz yok gibi. Tesekkurler Hazar linki icin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1608090897.png
ABD tarafında da durum bu an itibariyle...Geçen de yazmıştım, bu İran işinde artık karar verme zamanı geldi abi...Her iki tarafa da oynama stratejisi bize her 2 taraftan zarar verecek ...Mesela Rusya'da bir Dışişleri yetkilisi daha dün "Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmesi zamanı yaklaştı" demiş...Arada tost olacağız bu gidişle...İran'a yaklaştıkça HALKB cezası gündeme gelecektir bu da allan emri...Alıntı:
Ted Cruz, Tom Cotton, Marco Rubio'nun arasında olduğu 10 senatör Britanya, Fransa, Almanya'ya mektup yazıp ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlara uymazlarsa kongreyi harekete geçmeye zorlarsınız diye tehdit etmiş. Kongreden bir kaynak "Avrupa bizimle İran arasında tercih yapmalı" demiş. Hatta bir diğerinin beyanı: "Yeter artık Avrupa'nın İran'ı bize tercih etmesi anlaşılmaz ve kabul edilemez"
İran derken, asıl konu Çin'le olan ilişkiler...Daha doğrusu Çin'i Çin yapan İngiliz (kısmen de Alman) sermayesi ?!...Yani küresel çete dediğimiz ve an itibariyle Trump'ı indirmeye çalışan güç birlikteliği diyelim buna...ABD bölgedeki petrolü, Rusya ise doğalgaz kaynaklarını bölüşmek konusunda anlaşmış gibi bir durum var...Ve başka oyuncuların bu bölgeye girmesini istemiyorlar:
Özellikle İngiltere & Almanya & Çin...(haliyle İran)
Erdoğan bugünkü konuşmasında finansman konusunda Çin sermayesinden bahsetti bilinçli olarak...Ve Kanal İstanbul hikâyesinden...Ki bu açıklamaların Pompeo'nun yaptığı gayet ciddi ve açık uçlu açıklamalara bir cevap olduğunu değerlendirmekteyim...
Adam öyle bir beyanatta bulundu ki, tutuklu FETÖcüleri bile kapsayabilecek bir baskı kurma stratejileri var sanki...Alıntı:
Pompeo Trump'ın adamı ve açıklamaları hiç hoş değil abi...Bunlar bizi tırmalattıracak Kasım seçimlerine kadar...Bu net...
Anlaşıldığı kadarıyla Trump abimiz Erdoğan ile yaptığı görüşmeler sonrasında attığı adımlar sonucu söz konusu rahibin salıverilmesi beklentisine girmiş...An itibariyle karizmayı çizdirmiş gibi bir psikolojide de olabilir...Bilemem...
Sonuç olarak Pensilvanya şarlatanı sümüklü hain, her an Türkiye'ye iade edilebilir gibi bir ortam oluştu benim gözlemlerime göre...Hem Trump hem de ona karşı hamle girişimlerinde olanların hiç bir ihtiyacı kalmadı bu sidikliye...Türkiye'ye iadesi her iki tarafın da işine gelebilecek enfes bir hamle haline geldi...Bu tespitimiz de burada bir yerde dursun abi...
Bölgede 3 ülke çok önemli: İran, Mısır ve Türkiye...Her biri kendi başına dinamiklere sahip ülkeler bunlar...Trump'ın "İran lideri ile koşulsuz görüşebilirim" açıklamasının altında da bu var abi...Muhtemelen "petrolü benim dediğim yerlere sat ama Çin'e satma" teklifinde bulunacak...Mısır zaten halledilmiş vaziyette...Erdoğan ise ayak diremeye devam ediyor...