Üstad kusura bakma ama seninde beynin yıkanmış...
AKP ve Reis e biat eder hale gelmişsin...
Yazık yazık...
Seni çok yanlış tanımışım....
saygılar/başarılar
Printable View
Atatürk diyor ki; “Tam bağımsızlık için şu genel kural vardır, millî egemenlik için bir kanun vardır diyoruz. Bugün de büyük bir zaferin etkenleri ve yapıcıları olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu noktada çok kesin olan bir gerçeği hep beraber tekrar etmek mecburiyetindeyiz. Bu kadar büyük, bu kadar kutsal ve ulu hedefler yalnız kağıt üzerinde prensiplerle ve kanun maddeleriyle ve sadece hırslarla, arzularla elde edilemez. Tam olarak gerçekleştirebilmek için tek kuvvet, hakikî en kuvvetli temel, ekonomidir. Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferler ile taçlandırılmazlarsa elde edilen zaferler kalıcı olamaz ve sağlanan faydalı sonuçlardan yararlanabilmek için ekonomimizin, ekonomik egemenliğimizin sağlanması, güçlendirilmesi ve genişletilmesi lazımdırâ€2.Böylece strateji belirlerken, bir ülkenin ekonomik kalkınmasında her şeyden önce kendi iç kaynaklarına güvenmesi ve dayanması gerektiği göz önünde bulundurulmuştur. Ekonomik milliyetçiliğin pozitif örneği olarak şu yaklaşım dikkatimizi çekmelidir ki, Atatürk “Memleketimizin ekonomik kaynakları bütün dünyanın hırslarını çekecek verim ve zenginliğe sahiptir. Halkımızın çiftçi olması, topraklarımızın dünyanın en bereketli topraklarından bulunması, maddi hayat için hiçbir endişeye yer bırakmamaktadır3â€.Bu bağlamda, “Türkiye ekonomik kalkınmada iki büyük kuvvet serisine dayanmaktadır; toprağın iklimleri, zenginlikleri ve başlı başına servet olan coğrafi durumu ve bir de yüksek sosyal benlik duygusu†demiştir. Ulusun kendi varlığını belirtmesinin ve korumasının önemine ise şöyle işaret edilmiştir: “Bir milletin kültür seviyesi üç sahada: devlet, fikir ve ekonomi sahalarındaki faaliyet ve başarılarının, sonuçlarının ürünü ile ölçülürâ€.1921 yılında Atatürk diyor ki; “Millî bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin çıkarları gerektirdiği takdirde, insanlığı meydana getiren milletlerden her biriyle medeniyet gereklerinden olan dostluk ve siyaset ilişkilerinin büyük bir dikkatle takdir ederim. Ancak benim milletimi esir etmek isteyen her hangi bir milletin de, bu arzusundan vazgeçinceye kadar amansız düşmanıyım4â€.Ve bir yıl sonra şöyle demiştir; “Bugünkü mücadelemizin amacı tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünlüğü ise ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca o devletin bütün hayati kuruluşlarında bağımsızlık felç olur. Çünkü her devlet organı ancak malî kuvvetle yaşar. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart, bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve denk olmasıdır. Bundan ötürü, devlet bünyesini yaşatmak için dışarıya başvurmaksızın memleketin gelir kaynaklarıyla idareyi sağlama çare ve tedbirlerini bulmak lazımdır ve bu mümkündür… Azami tasarruf milli prensibimiz olmalıdır5â€
Rahmetli Ecevit i Kıbrıs çıkışıyla çılgınca alkışladım.çocuktum ama müthiş bir yapmıştı.ambargoları bu millet birlikte göğüsledi.
sen anlamazsın,anlayamazsın da.anlamanı da beklemiyorum.bak ben sana şucusun,bucusun da demiyorum.yaftalamıyorum da.aynı erdemi göster varsa erdemin.bilmeden,tanımadan kategorize etme.
Çok ezbere konuşuyorsun... Bilgi olarak zayıfsın..
Akapenin ümmetçiliğini milliyetçilik diye nasıl yakıştırdın?
Ağzından Türk/Atatürk çıkmayan tek millet, adem milleti, ibrahim milleti gibi uydurmaların sahipleri değiller mi?
Suriyede ABD'nin iknasıyla ümmetçilik oynayacağız diye Cihatçıları desteklemediler mi?
Rusya ve İran Suriyenin bölünmesine karşı çıkınca geri adım atıp ABD'yi yalnız bırakmadılar mı?
Oktay ekşi bir yazısında bir anısını anlatmıştı.Hürriyette genç bir muhabirken ona bir görev verilir,anılarını yazmak istiyen eski ittihat terakkici bir askerin arşivlerden yararlanması için yardım etmesi istenir.Oktay ekşide eski vatansever yaşlı adama yardımcı olur arşivleri açar.Bir gün eski askerin yüzünü çok üzüntülü görünce dayanamaz nedenini sorar.Adam eski paşalardan birini yıkmak için yapmış oldukları ittihat terakkinin bir eyleminin aslında ingiliz gizli servisinin yaptırmış olduğunu aslında ingilizlere çalışmış olduğunu anladığını söyler.Oktay ekşi de bunu anılarınızda yazacakmısınız der,adam nasıl yazayım bu kendimi tüm hayatımı inkar olur der:)))))))))))Bizim gibi ülkelerde sıkıntı kim hırlı kim hırsız ayırdetmenin çok güç olmasında.Benim misal çok ana bir kriterim var kim gavurları çok sever çok övgüyle bahseder şüpheyle bakarım valla:))))))))))))
Tekrar ediyorum...
Ülkenin bugünlere gelmesinde benim sorumluluğum yok...
Papaz olayında faturayı normalde bana TERÖRİST diyenle birlikte ödemeyi RED EDİYORUM...
ABD nin yanında zaten olamam;Anti emperyalistim/Türk üm ama Reis ve avenesinin milliyetçi söylemlerine de boyun eğmem...
Milliyetçi söylemden kastım bir kaç ana akım medyayı gezdim:Bu davayı milli bir davaya dönüştürmüşler çoktan...
Bu milli bir dava değildir...
Reis ve AKP nin beceriksiz politikalarının sonucudur
Ben kül yutmam...
Benim (beni temsil eden ana muhalefet partisinin liderinin) görevi halka bunu anlatmaktır....
Ağzı iyi laf yapan/ikna kabiliyeti yüksek bir mühalif lider çok rahat halkı ikna edebilir...
Söylediğim bu...
saygılar/başarılar
Ama dikkat etmek lazım amerikaya atan tutan herkes de vatansever değildir.Misal fettullah da adamlarına bana sövebilirsiniz ,yeter ki deşifre olmayın diyordu.En acıklı olan ittihat terakkici askerin durumu kime çalıştığını bilmeden vatansever duygularla gavura çalışmak.O yüzden her konuda çok ama çok iyi düşünüp analiz yapmak lazım.
dolar grafiği çapariye çıktığım günleri hatırlattı, aşağı yukarı, ortada sürü var...
Saatlikte 4.9625 üzerinde izlemeye bile gerek yok :)
https://i.resimyukle.xyz/8PdAfz.png
bu sefer yakaladım sn tengri :)))
https://i.hizliresim.com/k69LM9.png
Ne dedik MB 420 den dolarları vereceği son gün 31 temmuzdan sonra bir şekilde dolar 5 üstüne atar dedik....Nedeni aslında basitti , FED faiz artışına devam edecek , bizim enflasyon uzaya yol alırken faizler sabit tutulmaya çalışılacak , cari açığı finanse etmek zor kredi aknalları kapanmış...500 milyar dolarborç, kamu garantilibilmem ne kredileri vs......Faizler konusunda çok ısrarcı olunursa Venezuela oluruz yok faiz artırımı devam ederse Arjantine yaklaşırız....
Politik olaylar veya haberler trendi pek etkilemez....Ekonomik durum para piyasalarını etkiler......Kötü yönetilmiş bir ekonomi ülkeyi iflasa götürürken safları sıkılaştırmanın yolu düşman yaratmaktan geçer............
Ekonominin kötü yönetildiğini görüp parasının büyük kısmını veya tamamını dolar veya diğer yabancı paralara çevirenler haklı çıkmıştır....
Daha önce yazdım adam 2 senedir içeride ne oldu da adam kıymete bindi , kıymetli olsa 2 yıl önce bu tavırlar sergilenir di!!!!!!!!!!!!!
https://www.amerikaninsesi.com/a/abd...m/4509356.html
artık haber dogrumu bilinmez ..Bakalım ne kadar para cıkacak varsa varlıkları tabi
osmanlı zamanındada osmanlıdan para çalan paşalar parasını ingilterede saklıyordu. İngiltere paşaların parasına el koymuştu. Tarih tekerrür mü ediyor acaba
Bizim adi/****** medya
Önce Trump iyi ama çevresi kötü muhabbeti yaptı..
Sonra Trump tweet atınca afalladılar...
Bugünde Pompeo ya bel bağladılar...
Pompeo da şimdi açıklama yapmış:"Yaptırımlardan başka çare kalmadı" diye...
Maymuna döndürdüler,madara ettiler bizim medyayı
Beter olsunlar...
saygılar/başarılar
Ferit Şahenk in/Doğuş Holdingin milyarlarca euro döviz açık pozisyonu var
Acıyormuyum
Umrumda değil....
Ana muhalaefet partisinin Cumhurbaşkanı adayı 106 miting yaparken bir tanesini canlı yayınlamadı NTV/Ferit Şahenk...
Tavrını Reis den yana açıktan koydu...
O zaman sonuçlarına katlanacak....
Euro arttığında zırlamayacak
Batsın
Sevinmem de üzülmem de...
Neler diyorum ben böyle?
Hay Allah ben yerli ve milli değilmiyim yoksa?
saygılar/başarılar
Gece yarısı durum dolar 4,99 euro 5,83
Çark, geri vites, kıvırma, tükürdüğünü yalama, tornistan.
Türkçemiz çok zengin değil mi ?
Son 16 yılda, belki yüzlerce defa yaşadığımız bir durumu ifade eden, bir sürü kelime var.
Rahipte de aynı durum olacak.
Şu anda tüm hesaplar, hem rahibi verip, hem halka nasıl yediririz hesabı.
Aslında hesap mesap yapmaya gerek yok ya !!! Ülkenin yarısı, nasılsa her şeyi yiyor.
Rahmetli Süleyman Demirel derdi ki "Türkiye ne zaman Rusya ile ilişkilerini geliştirdiyse ardından darbe olmuştur."
S-400 leri alacağız diye diretip üstüne İran ambargosunu tanımayız dedik.
Son Söz : Yeni olan hiç bir şey yok, sadece tarih okumamışsınızdır.
Yine tweet atmış.. Asıl sow piyasalar açılınca olacak.
Bugün döviz bürolarına hücum olur mu hadi bakalım.
ABD ile Türkiye arasında krize dönüşen tutuklu Amerikan vatandaşı rahip Andrew Brunson olayının krize dönüşmesinde kritik rol oynayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence durmuyor.ABD ile Türkiye arasında krize dönüşen tutuklu Amerikan vatandaşı rahip Andrew Brunson olayının krize dönüşmesinde kritik rol oynayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence durmuyor.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım kararını “sert ekonomik yaptırımlar” olarak nitelendiren Pence, Rahip Brunson'un salıverilmemesi halinde yaptırımların devam edeceği tehdidinde de bulundu.
Şöyle birsey yaparlar yargılamaya hizla devam edilir rahibin yattığı sure kadar hapis cezasi verilir sonra aaa zaten yatti okadar denilir saliverirler gider.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asinda cb nın al papazi veriyim papazi demesi ulkede yargıya da hukuğa da nasıl hükmettiginin ap açık gostergesi.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçti mi kriz
Hilary kaka trump cici diye propaganda yapan siyasetçiler gazeteciler alın trumpınızı sikun bir yerinize
ABD'den bir adım daha: F-35 kararı Senato'dan geçti
ABD yönetiminin Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu’ya yaptırım kararının ardından yeni bir hamle de ABD Senatosu'ndan geldi. Senato, daha önce komisyondan geçen Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı onayladı.
ABD yönetiminin Türkiye'de yargılanmasına devam edilen Amerikalı Papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek aldığı yaptırım kararından sonra yeni bir hamle de ABD Senatosundan geldi. ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da onayladı. Senatonun Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının verilmemesi kararının yürürlüğe girmesi için ABD Başkanı Donald Trump’ın onaylaması gerekiyor. Türkiye'ye F-35 yaptırımı konusunda Trump'ın tavrı merakla bekleniyor.
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'ın ABD'li Papaz Andrew Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle yaptırım kararını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada "Yaptırımlar Brunson serbest kalana kadar sürecek” ifadesini kullandı.
@sputnik_TR
Erdoğan'ın açıklayacağı eylem planından: Lüks ve ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek, caydırıcı vergilendirme yapılacak
https://sptnkne.ws/jk2u
Evdeki buzdolabı ve fırına vergi geliyor sanırım.
Beter olmadan yeter olmaz, Dolarda yükseliş kaçınılmaz bu iyi günlerin kıymetini bilin shortçuluk yapacam ! da üç beş kuruş kazanacam diyenlere de yeniden hatırlatayım malınız güvende olsun yeter gün gelip aradığınızda malınızı yerinde bulun o mal size fazlasıyla yetecektir gerisi aç gözlülüktür. Teknikçilerin palavralarına kanmayın bu iş TEKNİK meknik değildir kendiniz bilirsiniz.
*** Çoğu kamu binası yandaştan yüksek paralara kiralanmış durumda... Zaten yeni bina yapıldığı yok...
*** Halkımızın yüksek elde ettiği gelirleri ihtalat mallarına çarçur etmesine kimsenin gönlü razı değildir... Asgari ücreti düşündüğümüzde cidden çok harcıyor bu millet... Yandaş zaten parasını da kaçırdı vatandaşlığınıda... olan bize oldu...
Hadin bakim TEKNİKÇİ MEKNİKÇİLER patlatın yeni tekniğinizi ne olur bundan sonra Doların hali 4.08 den alacaz ! diye hala bekliyoruz.