Kiki 🤭
Yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
Şöyle diyeyim paramı hesaplamaya çalışan arkadaşlar olabilir ama oransal bir hesaptı bu ve eklediğim de ciddi miktar para var bu süreçte o yüzden hesap tutmaya bilir.. Neyse benim zararım 800k.. Ama dediğim gibi özel sebeplerden dolara geçemiyordum geçilmesini doğru bulsam da.. Yani rxpu yoldaşın dediği gibi yine aynı durumu yaşasam yine aynı şekilde hareket ederdim [emoji18]
Yatırım tavsiyesi değildir...
bono,tahvil piyasalarını öğrenmeye çalışıyorum...aşağıda linkte verilen hesaplama yöntemine göre ilgili tahvilleri aldığımızda %26-27 mevduata eşdeğer oluyormuş...vergi avantajınınıda düşününce daha cazip durmuyorlar mı? bilenler acaba açıklayabilirler mi?reklam mı bular yoksa gerçek payı var mı?hesaplanan oranlar vade sonu fiyatlarıdır mutlaka,vadesi gelmeden satarsan daha az oranlı kazanç mı elde ediyorsun....öyledir herhalde...bilenler yardımcı olabilir mi?
https://www.yatirimdirekt.com/app/ta...hesap_makinesi
TRT131119T19 bende ki bu.
Sana 2 link atayım.
https://paratic.com/tahvil-nedir-yat...nasil-yapilir/
https://www.paradurumu.com/yatirim/b...ri-haberi-1096
Attığınız linkteki hesaplamalar sanırım temiz fiyat üstünden yapılmış o yüzden yüksek gözüküyor. Sizin gerçek kar oranlarınız daha düşük olacak. Bahsi geçen tahvillerin kirli fiyatlarını bulmalısınız. Birde özel şirketlerin tahvillerinin faiz oranları zaten bankaların özel bonolarından ve devlet tahvillerinden yüksek olur. Çünkü şirketin batma riskinin primini de alıyorsunuz. Yani devletin temerrüde düşme olasılığı ile özel bir holdingin batma olasılığı aynı değil sonuçta.
Sene sonu mtv ye falan okkalı zam gelir diye düşünüyorum.
bende surekli bu zararı hesaplıyorum
ve zarar sürekli artıyor
bu zarar Tl açısından nasıl kapanır ????
bence çokkk zorrr
faizler 2 sene böyle gitse dolar 4 tl ye düşse ancak eşitlenir
oda mümkün değil
dolar 10 kurus dusse dolar dip yaptı haberleriyle birlikte faizler düşmeli haberleri yapılıyor panayır ülkemde
ve insanlar halen facebookta dünyaya kafa tutmaya devam ediyor malesef
2. dunya savaşı ve hitler almanyası hakkında çok belgesel izledim
nedendir bilinmez son yıllarda inanılmaz benzerlikler çıkmaya başlıyor
Allah sonumuzu benzetmesin
gerçi bizimkilerin bişey yapacağı yok safi rüzgar
ancak gücümüzü test etmesinler falan derler
ama düşmanlar pusuda
Dunku 100 gunluk programi atese korukle gitmek programi.
Daraltici hic bir sey goremedim.
Belli ki hedef Mart 2019 yerel secimlerini de almak.
Syg,
olmaz olmaz demeyin
dolar 4 u gecerse cok şirket batar 5 i gecerse şirket kalmaz deniyordu
3 aya 4 den 5 e geldi
memleket hala uyuyor
yani bu ülkede olmaz diye bişey yok
dolara gecemememdeki en buyuk sebepte bu doları sabitleme ihtimali
ben şahsen el koyacaklarını düşünmüyorum en azından şimdilik
Yuji'ye itibar puani yagdiralim.
O olmasa burada makroekonomi, ic siyaset v.s konusunda bu kadar rahat konusturmazlardi.
Syg,
Dun aksam Taner Ozarslan'i dinledim.
Ozetle sunu diyor:
Dolari kacirdi iseniz oradaki gelir kaybini ancak Bist'den cikarabilirsiniz.
"Favok marji yillik enflasyon uzerinde olanlari, mesela %20 ve uzeri olan sirketleri ayiklayin. Yaklasik 70 kadar sirket cikar. Sonra bunlarin icinden ihracat geliri olanlari bulun bu da 20 kadar sirket olur. Arkasindan borcluluk durumuna gore siralayin ve ilk 5-10 kadar sirkete en az 1 yilligina gonul rahatligi ile paranizi yatirin."
Faizden cikartmak bu defa bayagi bi uzun surebilir.
Bist'ten daha cabuk cikar biraz yipratici olsa da.
Syg,
1 ay öncesine kadar ekonomistler dolardaki yükselişi enflasyonu yorumlarken pek çoğu faiz artmalı derdi şimdi ise faiz artışı çözüm değil mb gerekeni yaptı sıra mali politikalarda faiz çok yüksek nereye kadar faiz artacak şeklinde adeta ezberlenmiş yorum yapıyorlar reel faizi enflasyonu takan yok tıpkı şunun gibi bir düşünce tarzını savunuyorlar top ağaca sıkışmış bir sopa ile onu kurtarmak varken rüzgarın bir şekilde esip o topu kendiliğinden aşağı düşürüceğine inanılıyor ancak rüzgarın ne zaman eseceği rüzgar esene kadar topun zarar görüp görmeyeceği belli değil
Ben yorumcuların büyük kısmına olan güvenimi kaybettim. Onlarında ekmek parası derdi var sonuçta.
Ama bazı şeyler affedilmiyor. Son faiz artışına şart deyip sonrasında ama ekonomi çok yavaşlar diye yaptılar deyip aklamaları garip geliyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben tl ve bist çiyim. Onun için doların yükselmesine kafayı çok takmıyorum. Doğru zamanda tl faiz ve bist arasında geçiş yapılınca dolardan çok çok daha iyi getiri elde ediliyor.
Sadece doların ülke ekonomisine verdiği zarara takılıyorum. Elle tutulur hiç bir şey yapılmıyor gibi görünüyor. Tl devalüe edilirse yabancı para gelir diye düşünülüyor galiba. Halbuki yabancı yatırımcı istikrara bakmaz mı?
Dolar bazında Nikkei, 38 yıl sonra bile yakalayamamış durumda Yenin değer kaybını:
Ek 19713
Anladığım kadarıyla benim gibi herkes mevduat tarafında olunca dolar hesabı yapmaya çalışıyor. Ancak şu yıl kur şöyleydi bugün böyle faiz o zaman buydu şimdi şu diyerek kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Yabancı para enstrümanı doğru yerde al doğru yerde sat mantığı ile inanın son 2 yılda yatırımcısının ana paralarını ikiye katlamalarına olanak sağlamıştır. (Herhangi bir hesaplamaya dayanmamaktadır) Bu sebeple risk ve doğru karar alanlar kazandı ama alıp bekleyenler için yukarıdaki bahsettiğim hesaplama yapılabilir.
Saygılarımla.
TV de Yorumcu olanların hemen hemen hepsi aynı Kemal Derwish, Mehmet Şimşek vb gibi, çoğu şu anda bir yabancı bankanın maaşlı çalışanı olan kişiler.
Senin için iyi olanı söylemezler:
1) işverenleri ne diyorsa onu söyler
2) bir sonraki pozisyona yükseltilmek için her yalanı doğru gibi söyleyebilir
3) senin para kazanıp kazanmaman adamın umrunda bile değil
4) bonus almak veya jestiyon almak kısa vadede en önemli hedefleridir
5) paraya tapan insanlar sana neden karşılıksız bir iyilik yapsınlar
Sayın Dudu,
aynen öyle bir bist oyuncusu olarak,
en uygun yerden girmeyi bekliyoruz.
bist şu an için çok ucuz
ancak ucuzun da ucuzu var.
şu anda bist e girenler bile 1 yıl sonra çok iyi getiri sağlayabilir.
dolar kaybını kapatabilir.
ancak şu ekonomik görünümde,
giriş yapmak yürek ister yine de
eylül ayında tüy dikileceği hesabı ile
bir iki ay daha beklemek daha uygun görünüyor.
bist in, Türkiye nin en dibi görmeden yükseliş trendine gireceğini sanmam
Hep tek enstrüman kalınca hesaplamanız daha sağlıklı olmaz mı? Nikkei yi dolar bazında bakıp yenin değeri ile karşılaştırmak sadece iyi bir fikir cimnastiği olur diye düşünüyorum. İşin sırrı basit düşünmekte.
Ereğli maliyetim 1.30 civarı :-) tüpraş 35 civarıydı. Sasa yı 1.80 civarı yakaladım ama çok güvenmediğim için fazla taşımamıştım. Thy de ara ara trade ederim ama yatırım kriterime uymadığı için taşımam. Çok düşen işbankası grubu, koç grubu, oyak grubu şirketlerini takibime alırım.
Uzun vade de Doğru hisse ve nakit faizi ile getirilerin dolar getirisinden çok daha yüksek olabileceğini düşünüyorum. Bu yönde yazılmış bir çok yabancı kitap mevcut. Zengin baba, yoksul baba; Borsada tek başına;...
Dun Mert YILMAZ'a da denk geldim.
Onun da dedigi "2 cente dogru olan tepkilerde satim yaparim, su anda almam biraz daha asagilari gorecegiz."
Ancak su da bir gercek dolarin cikisini kaciranlar, oradaki kar kaybini kisa zamanda cikartmak istiyorlarsa Bist'e girmekten baska careleri yok.
Syg,
TL nin kendisi ile TL ile fiyatlanan ama arkasinda doviz kazanabilen reel varliklar olan enstumanlari ayirt etmemiz gerekmez mi?
Bir froto 2013-2017 arasinda 1 Milyar dolar yatirim yapti.
Bir tuprs keza 3.5 milyar dolar yatirim yapti.
Ornekler cogaltilabilir. Bunlar ilk aklima gelenler.
Syg,
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...f0c7dceffc.png
Bu grafik ürkütücü görünümüyle gelin de alın....
kahvaltı da aslan yüreği yiyenlere sözüm yok....
:(
Kanalı oluşturan trend
sn .mehmet bahçeli nin
seçim olsun dediği zaman,
dolaresin dengesiz hareketlete başladığı zaman
o tarih den bu yana bu kanal içersinde gelip gidiyoruz.
güzel şeyler görmediğimiz sürece bu kanal çalışır..
normalde kumarhanede hile olmaz. ama borsada kim ne zaman ne almış, ne zaman ne satmış, ne kadar kar/zarar etmiş şu anki teknolojiyle kabak gibi görünüyor ve küçük yatırımcının zarar etmesi ve dolayısıyla kendilerinin kar etmesi için nasıl bir hareket gerekiyorsa o hareket yapılıyor. hukukun guguk olduğu bir ülkede içeriden bilgi sızdırılması gibi eskiden mevcut olanlar ve istatistiki hesaplamaları hızlıca yapan yeni yazılım teknolojileri dahil bütün araçlar onların elinde. küçük yatırımcıyı kuş gibi avlıyorlar. hele hele para biriminin tl gibi bir birim olması işi iyice mantıksız hale getiriyor...
Broker malı 3 tl den toplar,
4.90 dan malı almaya devam eder
hedef 6.5 tl der.
fiat 4.60 düşünce de mal bedava oldu der
KY ya 4.60 dan mal satar....
3 gündür yabancı mal toplamak da
yabancı takas oranı %62 kadar yükseldi...
bedava peynir fare kapanın da bulunur....