Kağıt elimde yok, olsun isterdim, güzel bilanço, hayrını görün demek geldi içimden. İnşallah elimdeyken şirketlerim de değerlenir. Saygılar.
Printable View
Kağıt elimde yok, olsun isterdim, güzel bilanço, hayrını görün demek geldi içimden. İnşallah elimdeyken şirketlerim de değerlenir. Saygılar.
Pegasus 2019 yıllık bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/vIhpPy1Z1Eo
Ne oldu da bu kadar düştü
Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alman havayolu şirketi Lufthansa, yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle toplamda 770 uçağı bulunan filosundan 150 uçağı uçuştan çekeceğini açıkladı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kötü haber
Şu borsa nasıl bir yerdir her malı istediğin fiyata satarsın 2 sene önce 10.30 dan alan yoktu adamlar topladı biraz ambalaj sonra millete 80 liradan kakala hey güzel Allahım sen nelere kadirsin.48 den 6 sene beklet 80 den ne kadar
Şirket hep 3. çeyrekte kâr açıklamış diğer çeyreklerde ya zarar ya da kayda değmeyecek bir kâr açıklamış. Bunun sebebi nedir? Neden böyle bir dönemsellik var?
Sabah yukarı açılış yapıp sonra % 4-5 aşağıdan kapatıyor. Hedef neresi acaba şişman parmak nerde durduracak belli değil. Karlılık yıllık bazda iyi son çeyrek kar iyi beklenti altında ama yinede iyi korona virüs dediler vb durumlarla aşağıya veriyorlar 86 dan 46 ya verdiler şimdi 50 de herhlade 45 e kadar soluksuz yarın da gidicek peki aynı durumda olan THY niye aynı durumda değil % 1 bilemedin 2 eksi yapıyor sonrada toparlıyor işte sorun da burda sanırım yüzdelik saklamaya baktığınızda iş citi deuche aynı oranlarda tutuyorlar mallarını beklenti bitti şiödi ky dan malı alıp gitme zamanı olana kadar test devam ediyor . 25 tl son durak başladığı yer 2 yıl bekleriz herhalde tüm yatırım kuruluşları 92 verdi ama onlar bu rakamı verince hızlıca 50 ye geldik mal mı çaktılar ky ya yoksa başka bir olay mı bilemiyorum bekliyorum. bilenler yorum yapsın lütfen tşk ederim . YTD .
Sadwcd bu deilki tun havacilik sektorlari bu durunda. Ustelik bu 10 dan 80 e gitti. 50 lira geri geldi. Viris olmadaydida gelecekti ve gelmeliydi bu duzletme. Suna eminin herkes uygun fiyattan almak icin bekliyor. Ama uygun fiyat buralar mi. Ben tavhl ve bunun arasinda kararsizim. Tavhl tenettude verior. Alacam ama burlardan deil. Ilk halja arz edildiginde k sonra gorduu maksimin seviye varya. Oraya degerse alacam.
Işık okte falan 80 lerde gezinirken al al al diye tempo tutuyordu televizyonlarda.
Ulen tekeri havadaki şirkete bu kadar güvenilir mi? Yok savaş yok gerginlik yok virüs...
20 den 80 bini görmüşsün ne bekliyorsun daha..geçmiş olsun...
Air France, yıl başından beri %50 kaybettirdi. American Airlines, Lufthansa vesaire benzer. Hele Lufthansa 2 yılda 30 euro'dan 10 Euroya geldi.
15 Ocak'ta, Sabiha Gökçen'den yeni hat açılmaması konusu gündeme geldi, sonra uçak kazası, uçak kazasından sonraki gün resmen hedef gösterilmelik bir yazı ile inanılmaz bir düşüş yaşadı, sonra coronavirus ile uçakların boşalması durumu, İdlib konusu, uçaklar iptal ediliyor, yerde kalıyor vesaire vesaire.
Gerçekten felaket için mükemmel bir senaryo yaşandı, ve yaşanıyor.
bi virüs tüm dünya borsalarını mafetti
hani kardeşim nerde bu isviçreli bilimadamları? dişmacunu mu geliştiroyrsunuz sadece?
30 dolare 40 dolare petrol fiyatı olacak deniyor
talep olmadığı için stoklar kadar şişimiş ki depolayacak yer yok, arz ı kıssalar bile nafile deniyor
normalde bunun fişeklemesi lazımken olmuyor işte...
burda da talep yok ve seferler iptal
yatırım tavsiyesi değildir.
Fiyat düşüşünün iki nedeni var aslında bunların üstüste gelmesi hisse fiyatı açısından daha iyi oldu, şişirilmiş fiyatlar var mıydı? Bence hakettiği yere gidiyordu. Haziran’a kadar virüs mevzusu çözülürse yılsonu beklenen rakamlara rahat gelir. Ben uzun vade buradayım ve bu seviyelerden toplamaya devam ediyorum. Yılsonuna doğru bir daha yorum yapacağım. Herkese hayırlı kazançlar :)
Ytd
Ben de alımlara başladım...bundan önce iki kez stop oldum...sektör riski nedeniyle kusa stop larla çalışmak lazım.
İlk seans %6 ya yaklaşan eksilerden sonra DHMİ verileri sonrası iyi toparladı...Şubat genel yolcu düşüşü çok az, üstelik Sabiha da düşüş değil, artış var...acaba Şubat ın başında yaşanan kaza çok etkilemedi mi? 10 günsonra Şubat trafik verilerini açıklayacak pegi...şubatı artışla kapatırsa mükemmel olur.
Dün yapılan bilanço sonrası yatırımcı görüşmesinde söylediler zaten.,.ocak, Şubat şok iyi...Mart ve Nisan kötü bekleniyor dendi...bu durumda virüs konusu çok uzamazsa tarihi alım fırsatı olur bu seviyeler.
Aynı şeyleri 2019 başında fiyat 20 tl civarlarındayken söylemiştim...şimdi 4x,x lı fiyatlarda söylüyorum....zamanı gelince bu gönderiyi de alıntılayacağım.
Citi 258 bin lot sattı öğleden önce...sıfır lot almış,,,trend dönüşleri için citi nin kemiksiz alım ya da satımı meşhurdur:)
Fed neden acele edip 17-18 beklemeden faizi indirdi.avrupa da millet evinden cikmamaya basliyacak neredeyse.
Hisse cikti beklenti guzeldi rekor kar.
Simdi sikinti ayni kari yukseltebilecekmi?
Ornek tupras gibi sirket bile kar azalinca satisi yedi.
Trump twet atiyor corona dan ekonomimiz etkilenecek diye.
Ytd
Elimde kagit var. ( takip icin)
Az da olsa zarar ettik. Insallah piya
Bugün ki toplantıdan iyi bir haber geldi mi veya ne oldu kurul bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Virüs nedeniyle uçaklar boşaldı tarihinin en büyük zararını görebilir çok yazık oldu
Petrol fiyatları%10 düştü.Bu olumlu gelişme.Coronanin etkisi yakında kaybolacak.Sonra süratle yukarı gider.ytd
Hissenin alt desteği 42 .Ama ben buralara gelmeyecegini düşünüyorum.ytd
Bende ineceği yerleri bekleyip fırsat kolluyorum. Ortalama dusurecegim. Kismetimizde varsa ekmeği yeriz.
85.5 ten açığa satmistim.2 hafta bekledim.Ne yazikki 85 ten kapattım ve 59 dan alisa geçtim.
Petrolün 33$ a inmesi nasıl etkileyecek acaba?
Sinirlenmeyin lütfen normalde havayolu için olumlu, eğer petrol hedge edilmişse kısmen olumlu. Düşük maliyetli havayolu olduğu için tahminen kar marjı daha esnektir. 84 uçak iyi rakam olmakla beraber dev havayolları kadar olumsuz etkilenmeyebilir.
Bunlar bardağın dolu tarafı
Diğer tarafı şu ara normalde havayolu ve turizm hisseleri için bekle gör zamanı yapacak bir şey yok. Hükümet havayollarına kolaylık sağlarsa biraz daha hafif atlatılabilir.
İnşallah etkilenmez fakat virüs haberi mazallah bir çıkarsa pegasusun vay haline...sağlık bakanımız da sanki yavaş yavaş alıştıra alıştıra bir şeyler söyleyecek gibi...hayırlısı Allahtan. Şirketlerin piyasa değerleri zaten düşüktü, haberden sonra Hâk kayıra...
Şu da bir gerçektir ki, tam ümitlerin tükendiği noktada almak lazım, iyice iyimser olduğumuzda da satmak lazım.
21 yıllık borsa hayatımda şunu gördüm: maalesef grafik geleceği değil, geçmişi gösterir, açığa alım satım olduğu sürece de dibin dibi, tavanın her zaman tavanı olur....
Büyük oyuncular, açığa alım ve satımlarla borsa düşerken daha çok kazanırlar...
1. Açığa alım diye bir şey yok.
2. Şu anda hisse senetleri piyasasında Açığa Satış yasak.
Dilerseniz PGSUS'u VİOB'da shortlayabiliyorsunuz tabii ki. Zira bu piyasa, hisse senedinin fiyatına etki etmez, onu takip eder.
Hisse long, future short mesela hedge'li pozisyon yaratır.
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir.
Ayrıca, havayolları firmaları fixed cost çok yüksek bir sektördür. THYAO açıladı: %72 doluluk oranı altında zararına uçuyoruz diye. PGSUS'da bu oran nedir bilmiyorum. Ancak şöyle söyleyeyim.
3 - 3 sıralı bir Boeing 737'de, tüm koridor ve cam kenarları dolu olsa, sırf ortalar boş olsa bile, o uçak zararına uçuyor.
Siz buradan hesap edin.
Hükümettenne bekliyoruz onu da anlamadım, adamlar sağlık sisteminin derdinde (haklı olarak).
Tüm dünyada havayolları düşüyor. Burada mucize beklemek gerçekten anlamsız diye düşünüyorum.