5,615 Vurdu çekmedi rxpu =(
Printable View
Teknikci arkadaşlar 5.62 desteğinden bahsediyordu.. 5.50lere gidecekmi bakalım
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet son zamanlarin en buyuk cezalandirilani benim gibi dolarda olanlar oldu maalesef :) gun gelir devran doner elbet, her cikisin bir inisi oldugu gibi, her inisin de bir cikisi vardir. Bekleyelim bakalim.
Tüfe Haziran ayında %0.03 arttı.
https://resmim.net/f/tZjgt2.jpg
günlük 200 ema ve baba fibo direncine kaldı %2,10 civarı bir rakam
Eflasyon zaten beklendigi gibi geldi. Adamlarin basacagi varmis.
USD öldü...
Az daha uğraşsalar enflasyon eksi gelecekmiş ama utanmışlar herhalde.
Bence merkez bankasinin faiz indirmesi için altyapı oluştu..bu ay indirebilir. Ytd
Ol deyince oluyor ise suyun kaynama derecesini 50 dereceye çekseler bari , gıda maddelerinin kalori degerlerini arttırsalar. Daha az yesek.
Sonra 1 litre benzinden ortaya çıkan enerji miktarını da arttırsalar, arabalar 100 km ' de 2 litre yaksa .
Hal böyle olursa enflasyon yüzü görmezdik ne güzel.
Damadın arkadaşı, sonuçta TÜİK başkanı
Memur maaş zammı yüzde 6,02 oldu yılın ikinci yarısında.
Dün Rusya, Çin ve Abd nin acil toplantı sebebide böylelikle belli oldu.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet öyle sıçrayacak.. zaten hem tuik enflasyonu hem de dolar indiği için azalabilir. Ama 2 saat sonra ne olur bilmiyorum. Bankalar da faiz oranlariji cekmeye başladı. Dun en para azaltmış
Kardesim ben elektrik elektronikle ugrasiyorum s400 sistemini kurarsin sistem calisir test edersin,sonra şalteri kapatirsin sistem devre disi,şalteri istediginde acarsin sistem devrede,aktif etmeyecek demesi abd nin kivirmasidir,şalter elimizde olduktan sonra abd ye karsi herzaman koz okarak veya ulkemizin guvenligi icin kullaniriz.
Reel faiz negatif zaten (mevduatcilar icin)...
:cck::cck::cck:Alıntı:
*REUTERS: BİREYSEL DÖVİZ ALIMLARINDA BSMV'NİN BİNDE 1'DEN BİNDE 2'YE ÇIKARILMASI PLANLANIYOR-HABERTÜRK
Alım satımdan % 65 alırsın...
Millet özgürce alsın satsın diye...
Kambiyo rejimine de dokunmadan...:)
Ne var onda abi, seyyar kablo çeker hallederler.
Öyle şey mi olur dostum, kablo mablo uzun iş. Onların başına nöbetçi imam veririz , iman gücüyle halleder.
Dua ederek mekik düşüren bilmem ne hazretleri, s-400 mü fırlatmayacak.
Yapılan 1 saatlik duadan 20 jul enerji açığa çıkıyormuş.
Konu hakkında bir bilgim yok da
Zaten 400 km menzili olan bir şeyi dağ başına koymaya gerek yok
Bu kadar stratejik bir seyi iyi korumak lazım merkezi bir yerde olmalı
Illa dağ başına çıkaracağım diyorsan "traktörün" arkasına bir tanker bağla, üstüne de jeneratör koy elektrik sorunun çözülür.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S400u korumak icin de fuze sistemi alalim olsun bitsin :)
Azami 50-100 baz puan (0,50-1,00 puan) faiz indirimi potada. Fazlası mümkün değil.
Şahsi düşüncem.
Bu enflasyona en az 4 puan indirim yakışır bence ödediğimiz reel faiz çok yüksek.
Orta kesim diye bir şey kalmaz o zaman.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BİREYSEL DÖVİZ ALIMLARINDA BSMV'NİN BİNDE 1'DEN BİNDE 2'YE ÇIKARILMASI PLANLANIYOR-HABERTÜRK TV/RTRS
Moody's raporunda mudilerin Dövize sınırlı erişimi gibi aşırı politika tedbirlerinin gerçekleştiği bir senaryo ihtimalinin arttığına dikkat çekmişti.
İstanbul seçimleri çok büyük farkla kaybedildi. Güvenoyu alınamadı. Doların olması gereken değer belli. Yer kalmadı bırakacaksın çıkacağı kadar çıkacak.
Erken seçim yapılarak, yeni kurulacak partilerle devam.
Her hükümet illaki ekonomide her yolu tüketmek istiyor. Sonuna kadar direnmek istiyor. Bundan önceki yönetimler de son noktaya kadar direndiler.
%56 dolarize olmuş bir halk var. Bunun çözülmesi için artışın olması gerekiyor. Adam almış doları 10 ay önce maliyeti 8,8 TL'leri geçmiş. Bu adam bozmaz dolarını, bekler.
Bir de döviz alım vergilerini artırır, insanları ürkütürsen o dolarlar bankadan çekilir kasalara konur. İçinden çıkılmaz bir hal olur. Bankacılık sistemini sarsarsın.
Forumdaşlar birinci seviye sermaye kontrolü önlemlerinin sonadımlarına yaklaşıyor olabiliriz.
%0.2 döviz alış vergisini 1. seviye sermaye kontrollerinin son aşaması olarak nitelendirebiliriz.
Bu oranın üzerindeki ayarlamalar ve ek tedbirler artık 2. seviye sermaye kontrollerine geçtiğimizi teyid edecek.
Bu dolar ne sikinti bi olay bu ulke nasi bi ulke. Dolar cikinca sikinti dusunce sikinti. Huzur kalmadi insanlarda. Amerikalilara imreniyor insan. Dolar orda hep 1 dolar. Dolar kac olmus diye her sabah bakmiyosun. Huzur var millette
daha önce de belirtmiştim, ters dolarizasyon 7/7,5 gibi seviyelerden ancak başlar.. sonuçta dth ların yüklü bir kısmı hanehalkı..bu adamlar trader değil ki, düşünce daha düşükten almak için satsın ya da yükselişte kar realizasyonuna geçsin..
öte yandan, hükümetin dth ya da döviz işlemlerine getirdiği ve getireceği kısıtlamalar bank-run riskini de artıracaktır. şu aşamada her yol çıkmaz sokak yani..
dövizi suni baskılayarak bu işin çözülemeyeceğini artık sağır sultan biliyor..
sığ piyasada birkaç akbaba fonla iş tutup piyasanın dengeleriyle oynayarak bu işin nereye kadar gideceğini hep birlikte göreceğiz..
Yani demek istedigim para birimimiz borsada spekulatif hisse gibi. Hop asagi hop yukari. Ve biz bu para ile hayatlarimizi idare etmeye calisiyoruz. Ne bicim is bu
1987-88 yıllarında vasıfsız bir memur [yani ben] 250 dolar civarında maaş alıyordu şimdi çalışıyor olsaydım 4 000 lira alıyor olurdum bu durumda ya maaşlar 1 500 liraya düşmeli yada dolar 15 -- 16 civarında olmalı,,, emekli olarakta şuan itibariyle 2 400 lira maaş alıyorum halbuki geçmiş yıllarda emekli çalışana çok yakın bir maaş alıyordu demem o ki bu iktidar emekli memurun anasını ,ikmiştir, ve hala bunlara oy veren emekli memur sayısı % 50 dir,
https://resmim.net/f/LsYLcv.jpg
oluşan formasyon şimdilik bu.